-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goblin12
őstag
válasz
cinemazealot #1402 üzenetére
Nem jó, [0;0;0] ez berakja az adott elem a közepét az Origora. Szal ha van egy 4x4x4-es kockád, akkor az origo 2x2x2-re teszi, nem a csücskét teszi oda <0,0,0> vagy <0;0;0> nem csinál semmit.
-
Goblin12
őstag
Hali.
Már rég volt is elfelejtettem, hogy hogyan is kell egy adott modellt az Origora pakoltatni?
Régen használtam valami plugint hozzá de már nem találom.
-
Goblin12
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1143 üzenetére
Köszönöm.
-
Goblin12
őstag
Hali
A képen látható "felfogató" hányas lemezből készülhet?
-
Goblin12
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1131 üzenetére
Nem tudom fogalmam sincs
(#1133) Pete55555: Nekem akkor is tetszik, nem vagyunk egyformák.
-
Goblin12
őstag
Kép Egy igazi Nv fan.
-
Goblin12
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1124 üzenetére
Aaaa az jóó, én nem vállalkoztam rá, bár szeretnék egy kiköpött ugyan olyan radit a progiba mint amit megveszünk a boltból.
-
Goblin12
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #1121 üzenetére
Hali,
Igen ez már tetszetősebb.
Kár, hogy nincs egy normális 420-as radi se Sketchuphoz.
-
Goblin12
őstag
válasz
Drizzt01 #1117 üzenetére
Igazából a legnagyobb problémát az jelenti, hogy nem tudom eldönteni, hogy feküdjön-e az alaplap vagy álljon. Ha ezen túl tudnám tenni magam akkor már rég kész lenne a terv.
Előző tervem itt van már fából, most fémből csinálnám és hátha lenne valami érdekesség a külsejében.
Olyan ormótlan naggyá teszi egy 4x140-es, hogy az elképesztő, de lehet csak 4x120-ast kellene bele tervezni, és akkor máris kisebb az egész.
A terved akkor is tetszik, de alszom még rá, és csinálok jobbat.
Áh nem vagyok profi csak vicceltem.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #1014 üzenetére
Jól néz ki nagyon ez a terved, az a radi elöl lehetne akár 4x 140-es is, és max. átlóg azon a chamber választón.
Én am. ha lenne full acetál tartály olyat használnék egy darabból kivájva , nem ezeket az átlátszó hengereket mert olyan sokaknak elrepedt, hogy csak na. A ragasztott kockákról ne is beszéljünk / 2,25"-5,25" bay /. meg amúgy se használnék színes lötyit hanem full fekete 16/9-es Tygoon csövet és erre valahonnan keríteni fehér ( asus x99-es lapja )/piros(rog) / sárga (msi sárga lapjai ) törésgátlót és meg is van a cucc.
Nem fog lerakodni a színezék, ésmég a komponenseket se teszi "tönkre" az átlátszó lötty.
-
-
Goblin12
őstag
Ilyen kis házba azért jó lenne egy full moduláris táp. Mondjuk azt nem értem miért nem adnak olyat amin max 2 sata netán 1 sata táp van. Adnak vagy 80000000000000 és abból általában jó ha a 2 ( alapesetben vinyó - ODD) 3 ha 2 vinyó de nem kell 6 millió, és legalább ennyi molex.
-
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #978 üzenetére
Örülök, hogy tetszik.
Igen, csak akkor mire rögzítem a pumpát? A Radira közvetlenül valami átalakítóval? Igazából ez se lehet egy rossz 5let, csak ügye ott van a táp is, és elég kicsi lesz úgy a hely na meg ügye az alaplapnak is van egy szélessége. A radik azok 120x3-masok igazából a winyóknak nem találtam még helyet, de szerintem az alaplaptálca alján elférnének.
Kitalálok majd még valamit az mondjuk jó lenne fémből, és ITX mérettel, de ezt még átgondolom, hogy higyan kellene, de van már rá 5letem.
Haha ITX projekt egy WTX méretű hűzba.
-
Goblin12
őstag
Hali,
egy kisebb új terv.
Igen szemből 4 lyuk van az előlapon az usb cucc közvetlen bal meg jobb oldalán van a reset/bekapcs gomb a két szélső lyuk pedig a leengedéshez szükséges.
-
Goblin12
őstag
válasz
namivanmar #923 üzenetére
Ja, hogy van ott rés, az nem jött le nekem a képekből.
Akkor tekintsd semlegesnek.
-
Goblin12
őstag
válasz
namivanmar #908 üzenetére
Üdv,
szép és tetszetős, de egy hibát felfedeztem, de lehet, hogy nem is hiba.
Ahogy látom ezeket az alkatrészeket raknád a pumpához:
EK-XRES 140 D5 - Acetal (Original CSQ)
+
Aquacomputer D5-Pumpenmechanik mit USB- und aquabus SchnittstelleÜgye ennek alulról kellene vagy 3-5 centi hely hogy a kábelek elférjenek, de ahogy látom te teljesen leraktad a ház aljába a pumpát így elég nehéz lesz berakni bármilyen kábelt, ha a fenti pumpát használnád.
Nem szőrszál hasogatásként mondom, csak ne később amikor már késő jusson eszedbe.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #887 üzenetére
Nekem megvan, csak az a baj, hogy egyáltalán nem lenne szerelhető, úgy értem, hogy 1x összerakod és utána nem igen lehet hozzá nyúlni, mert annyira kicsi, vagy nem tudom hova rakjak "ajtót", főleg, hogy fából van így még nehezebb.
Lehet befejezem így, aztán belövöm ide. hátha jön rá valami 5let.
Csinálj külön egy picassas albumot, most 2 email cím nem avilág vége, nekem van vagy 5.
egyik youtube másik picassa és megvan oldva.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #858 üzenetére
Bénáztam
, elnéztem a dolgokat rossz helyről mértem ezt azt így jött ki, de már rájöttem, és most már minden jó.
Azért zavart, mert belezoomoltam és láttam, hogy az ott nem passzol és lekezdtem keresgetni a hibát, és nem talátam mert amíg nem voltak bekapcsolva addig nem láttam hol a hiba. . .
-
Goblin12
őstag
Milyen magas, ez a dual pci bracket?
-
Goblin12
őstag
Hali,
most már megkérdezlek titeket, hogy mit csinálok rosszul mert nem tudom.
Miért lesz kisebb a 17°-al elfordított 20mm vastag darabom? Én nekem hiányos a matek tudásom?
Ha fogok egy összehajtható vonalzót, azt is ha kitekerem nem lesz kisebb az átmérője.
Segítsetek.
-
Goblin12
őstag
Ahogy említettem user fail.
-
Goblin12
őstag
Igen, csak én eldöntöttem a megmunkálandó elemet 75 fokkal és utána álltam neki szerkesztgetni, és nem tudom miért nekem úgy nehezebb, de ha minden igaz akkor most már minden a helyén van.
Scale tool, hmm kell még vele gyakorlat.
Én kbre megszoktam húzni és utána beírom számmal amit szeretnék és úgy is ugyan akkora lesz a dolog, csak most valahogy mégse.
Remélem ez a szögmérő ami benne van tényleg tizedre pontos mert különben megint bukom az egészet.
Am. mennyivel tud többet a PRO?
-
Goblin12
őstag
Szerintem én méreteztem el, most már jó legalábbis ugyan arra a a szakaszra két pontból 3 ezredig ugyan az a távolság, a többi már nem ugyan az, de szerintem az már az élsimítás miatt nem ugyan az.
Igazából eddig mindent megoldottam bármi addon vagy ext. cucc nélkül, egyetlen aminek nagyon örülök az az origo-ra való helyezés.
-
Goblin12
őstag
Kezd felidegelni ez a sketchup, hogy elfordított elemekkel nem lehet normálisan szerkesztgetni.
hogy már 0,000000 pontossággal kell megcsinálni mert különben nem jó. . .
Lehet csak user fail.
-
Goblin12
őstag
Nem tudja valaki véletlenül, hogy hogyan kell saját modellt csinálni sketchupban? A képeket ráfesteni a téglára? Mert hiába teszem rá az nem lesz olyan, van valami trükkje de még nem jöttem rá.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
Akasa nincs rajta jack
Delock de csak 2 USB-vel
Ismeretlen cucc számomra de van rajta minden amit szeretnél
INLINE kártyaolvasóval együtt USB 3.0ával. a 3.0-át a gép hátoldalán bekell dugnod egy meglévő 3.0-ba
Így hírtelen ennyi, amit tuti megtalálsz MO-n, az az Akasa meg a SilverStone lesz a többi amazon meg ebay.
Bemész egy Media-ba nem hiszem, hogy találnál ilyet, de Conradban igen.És szerintem rossz topikot választottál.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #804 üzenetére
Az igen, az utsó az nagyon szembe szúrt, a két pici ITX után.
"Fordítasz egyet a házon. " komolyan ennyi? A henger tartályok feltöltése ami vízszintesen fekszik, csak annyi, hogy eldöntöm a házat az kész?
Hogy erre nem gondoltam
, gondoltam itt , hogy valameik plusz nyílásán egy csövön át feltölteni.
Mondjuk lehet, hogy pusztán elég a léghűtés és nem is szükségeltetik víz,m ert ügye az kegyetlenül megdobja a rendszer méretét, de ezt még kitalálom.
Mondjuk egy NH-D15 se épp kicsi.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #802 üzenetére
Üdv,
én meg átpártolok az AW notebookok világába mihelyst lesz pénzem, mivel költözöm külföldre tanulás céljából ott sajnos nem fog elférni, az a böhöm állat gépház amit még anno csináltam.
Szóval igen, én is kezdek ITX-ben/ microATX-ben gondolkodni nézelődni.
Te milyen tartályt is fogsz használni? 5,25"-ös dual bay singl bay kockát? Ezekről én csak csupa rosszat láttam tuben, fórumokon a henger tartályt, meg nem tudom, hogyan kell feltölteni fekve.
Tetszetős nagyon am a projekt, csak gondolom ez nyitott marad, én meg szeretném zárva.
Ahogy ezt ítt és most itt leírtam olyan jó 5-et keletkezett a fejemben, hogy mindjárt kapcsolom is a villanyt ceruza + füzet és irány a sketchup.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
mint látom kijött a 2015-ös sketchup valaki próbálta már mivel tud többet?
-
Goblin12
őstag
Tud valaki valami jó fajta notikhoz való kisméretű csavarhúzó készletet? Lényeg az, hogy kis aprócska csavarokat is kilehessen vele csavarni, nem kell a legdrágább csak valami minőségi készlet. amazon conrad is játszik. Köszi.
-
Goblin12
őstag
Készülőben van egy új tervem is. Annyit tudok eddig elárulni belőle, hogy egy asztal projekt.
-
Goblin12
őstag
-
Goblin12
őstag
-
Goblin12
őstag
Üdv,
időközben elkészültem a vinyókkal.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #715 üzenetére
Üdv,
köszi, a szín csak fogtam valamit, hogy fa hatása legyen, mindjárt megkeresem milyen textúra.
Pont 900D, pedig szinte egy házat se néztem meg, hogy milyen, na jó a haf stackert kicsit megnéztem, de már a vízhűtés-topikban beszélgettünk, hogy hogyan lenne érdemes a radikat tényleg minden hőfok kihasználásával elhelyezni.
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Nos eljutottam arra a pontra, hogy megosztom veletek eddigi számomra legjobb félkész alkotásomat, és szeretnélek megkérni titeket, hogy véleményezzétek kulturált határokon belül.
Pl "FÚ bazd meg de ocsmány" ilyet pl ne, elég ha annyit írsz, hogy ocsmány kis indokkal.
Mint azt láthatjátok még közel sem vagyok a vége fele, elég csak ránézni, a PCI slotokra vagy keresni az SSD-nek fenntartott helyeket.
Ahol a pumpákat látni arra az oldalra szeretnék majd valami nyitható ablakfélét szerelés + feltöltés céljából csinálni, a tápot sem tudom még, hogy hogyan kellene úgy beépíteni, hogy az szerelhető legyen.
A kifele fújó ventiket sem tudom még, hogy milyen módszerrel kellene lefedni.
Bármiféle kritikát elgondolást esetleges tervet elfogadok.
Ja persze a link se ártana: Képek
-
Goblin12
őstag
Köszi átnyálazom.
___
Viszont arra nem tud valaki megoldást, ha importálok egy modellt egy layerre, és és azt a modellt egy másik ablakban átalakítom elmentem és az előző ablakban újra beimportálom akkor miért az előző modellt importálja ami már nem is létezik, mert felülírtam a másik ablakban??
Eddig csak azt találtam, hogy törlöm az aktuális layert létrehozok egy másikat, és el kell menteni a modellt szintén másnéven, hogy a jót importálja. Ez elég gány megoldás
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #706 üzenetére
Van neked esetleg egy ilyen kész modelled mármint hátoldal? Lehet találok a warehouseban, de szerintem 100x jobb ha tőled kérek, minthogy onnan szedjek valami rosszat.
Sehol nem találok másikat csak ezt a kettőt, pedig nem hiszem, hogy csak ez a kettő lenne kint, a felhőben.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
Back panel measurements ennél van esetleg valakinek egy kidolgozottabb pontosabb megoldása? Van még ő, de a kettőben elétrő méretezések vannak.
-
Goblin12
őstag
válasz
imibogyo #684 üzenetére
Üdv,
jaj sorry, igen ventihelyre kellene, de nem szabvány méretben, ezt a modellt amit linkeltél megtaláltam én is. Ennek a belseje kellene keret nélkül és azt aztán húzni tolni. és csinálok rá új keretet. Ilyen alap belsőt meg nem találtam. Ahogy láttam igazából csak sok kis köröcske a második lap is ugyan az csak kicsit eltolva. Szal lehet egyszerűbb lesz ha magam csinálom meg.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
dust fillterrel találkozott valaki mint modell, vagy azt is inkább saját magunk kell kreálljunk?
-
Goblin12
őstag
Olyat lehet, hogy Tape tool-al mondjuk van 140mm hosszunk és minden 10mm-nél tegyen egy pöttyöt?
-
Goblin12
őstag
Üdv,
Lyukas lemez a bal szélsőt vagy a jobb felsőt, hogyan lehetne gyorsan időt spórolósan megcsinálni sketchupban?
-
Goblin12
őstag
Sziasztok,
hogy lehet SketchUp-ban egy elemet a három tengelyre merőlegesre tenni? Van egy item amit beimportáltam, csak teljesen idióta helyzetben lett feltöltve, és szeretném a "helyére" tenni, de a rotate toollal csak kb-ra tudom berakni és azzal meg elég nehézkes.
Nekem már az is jó lenne, ha az origóra tudnám ráhelyezni.
Köszi.
-
Goblin12
őstag
Üdv,
ez mg közel sem a kész állapot, ez most raktam össze nem rég.
Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy a pumpát mégis hova helyezzem el?
A fehér két nagy tégla, az kettő Puss/pull Alphacool NexXxuS Monsta 560-as, csak mivel nincs ilyen modell így jelenleg a fehér téglák jelölik. ebből ugyan úgy lenne 2 fent a tetőben is.
Oldalról Itt ahol nincs plexi, a két fa csík takarná el a radikat. Ahol a hátsó radi hosszabbik éle végződik felette az alaplap tálcán szeretnék egy ilyen /¯¯¯¯¯\ alakot majd kivágni, hogy itt áttudjam dugni a kellő kábeleket, de ezt még nem raktam be.
Felülről a jobb oldali üres részlegbe jönne a táp, még nem tudom hogyan, mi módon, mert sok a hely, meg pár vinyó, de abból se sok. Itt is kérnék némi segítséget.
Üres részleg elejébe valami ilyesmire gondoltam: kép nem kell se csavar, se adapter, mivel csak SSD lenne, és azt se tudom, hogy függőlegesen vagy vízszintesen.
Alulról <-- Sajnos hiába tetszik az a láb amit csináltam, ha a ventinek útban van, sazl azt ott majd át kell gondolnom.
Szemből meg hátból azért nincs mert:
1. Nem tudom megcsinálni hátul az I/O panel kivágást meg a PCI slotoknak a helyet.
2. Előlap, fogalmam sincs, hogy hogyan is nézzen ki.Azért nicns semmi groupban, meg componenet, meg ilyesmi, mert ezt majd újra kezdem edig nem szaladtam semmi problémába, de majd az új ott ténylegesen minden külön lesz.
Tetszik valakinek?
Mármint az elgondolás
-
Goblin12
őstag
Üdv,
olyasmi van valahol, hogy egyszerre az összes segédvonalat törölni?
-
Goblin12
őstag
Üdv,
új észrevételem Sketchup-ban, ha teljesen kiakarunk valamit lyukasztani a megfelelő mérettel, akkor fogjuk a push/pull tool-t és dupla klikk arra a területre amit kiakarunk lyukasztani, és tádá, nem kell pontos mm számot megadni. Bár lehet ez sokaknak nem új.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged