Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mutatós dizájnnal várható a Realme első Ultrája
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- A Galaxy S23 is kipróbálhatja a One UI 7-et
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pete55555
addikt
Szia!
Ezzel a kérdéssel inkább gyere át a házi barkács topikba, illetve egy képet esetleg ha lőnél talán jobban tudnánk segíteni.
(#1415) PsycHo88
Ezzel a kérdéssel is inkább a fent linkelt topikba kellene jönnöd, sok megoldás van a winyók hangtalanítására, ha ott rákeresel találsz hasznos ötleteket.Szerk: Közben látom már odataláltál.
-
Jaj, ne hülyéskedj már! A látványterv azért készült, mert mindenképpen látni akartam, mielőtt belekezdenék az építésbe. De már rajzolás közben is ott motoszkált bennem a bizonytalanság. A becenévnek ehhez semmi köze, sőt, az ilyennek mindig szoktam örülni, mert így legalább lehet valahogy hivatkozni rá.
Így viszont, hogy néhány nap elteltével ismét rápillantok, inkább egy letisztultabb, egyszerűbb formavilágot szeretnék.
-
-
-
Szerintem nyugodtan belevághatsz, ha megnyugtat, én is farost lemezből fogom a gépházamat elkészíteni.
Viszont én annyit azért még megteszek, hogy minden faburkolat belső felületére felragasztok egy réteg alufóliát. Kívülről nem fog látszani, de ezzel meglesz a Faraday-kalitka hatás. Az EPH bizonyos fokig, szintén ezen a fóliázott belső felületen fog kialakulni, de nem fogom törni magam, hogy mindenütt meglegyen a tökéletes kontaktus.
Egyébként a műanyag házas laptopok műanyag házának belső felülete is jobb helyeken fémréteggel van bevonva.
-
Az, hogy egy PC ház teljesen fémből van, illetve minden alkatrész teste fémes kapcsolatban van a többivel, szerintem több célú: egyfelől azzal, hogy egy fém kasztniba teszed az egész gépet, egyfajta Faraday-kalitkát hozol létre körülötte, amivel megóvod az őt esetleg megzavarni képes elektromágneses behatásoktól (rádiójelek, kozmikus sugárzás stb.), illetve a környezetet is megóvod a gépből "kiszivárgó" káros rádiójelektől.
Másfelől azzal, hogy fémesen összekötöd minden alkatrész testét, egyfajta EPH (egyen potenciálra hozó) hálózatot alakítasz ki, így bármely alkatrészben kialakuló zavar (pl. indukált- vagy túlfeszültség, esetleg por miatti statikus kisülés stb.) ezen a hálózaton minden más alkatrészre (és akár az imént említett kasztniba) is átvezetődik, és mivel egyen potenciálon van minden, nem alakulhat ki az alkatrészek kommunikációs érintkezői között olyan, kritikusan nagy feszültség különbség, ami károsíthatja valamelyik áramkört.
A fém kasztni egyébként érintésvédelmi célokat is szolgálhat, de ez a tápok galvanikus leválasztása miatt csak akkor jelent bármit is, ha az adott táp földelt. Pl. külső kocka tápoknál (mint notebook töltők), amiken kétpólusú a 230 V-os kábel, ez nem sok vizet zavar.
-
-
imibogyo
veterán
-
imibogyo
veterán
Tetszik! Fából, amúgy szerintem egy dekopírral és egy fúróval összerakható az egész, azt szerintem te is megoldanád. Így elsőre az alkatrészeket 99%-át könnyen megveheted egy OBI-ban is (méretre vágatva), csak a keskeny alkatrészek hosszát kell szabnod, mert azokat ilyen 40-50 centis darabokban lehet megvenni. A többi már csak legózás, csavarozás, fúrás (kábeleknek stb.).
Mondjuk ha most hétvégén le tudnál jönni hozzám vidékre (otthon leszek a műhelyben szombaton egész nap), akkor én is levagdosnám neked a cuccokat, meg segítenék össze is rakni. Természetesen ingyen és bérmentve. De gondolom ezért Dombóról lejönni nem éri meg.
-
imibogyo
veterán
Az egy TT Big Typhoon és egy kiherélt ventilátor közepe.
Nincs Prolimatech semmi sem a tervemben.Melyik csavarra is gondolsz pontosan? Mert ez most nekem nem egyértelmű.
- (Intel) Double End Stud With Nut
- (Intel) Spring-loaded Screw
- LGA 2011 mount kit -
-
Pete55555
addikt
Mivel nincs a házban kábelmanagement, így szerintem 170mm-es hűtő is elfér akár, de 160-as biztos. De 100%-ra csak mérés után látod majd, de szvsz befér.
VGA hosszak is érdekesen vannak megadva. Az én egyedi házamba is neccesen fért volna bele a gyári adat alapján a kártya, de szerencsére nem a belső méretet adják meg, hanem a kártya teljes hosszát, így lehet, hogy az is be fog férni, ha nem, akkor a HDD keretet nyugodtan átrakhatod máshova, abban a házban van hely neki bőven -
imibogyo
veterán
Én soha nem tapasztaltam, hogy a fenti táppal gond lenne. Nem kezdett el többet forogni a ventije, nem lett hangosabb és nagyon melegebb levegőt sem tolt ki magából, mint előtte. Viszont cserébe besegített a proci melegének és a ház felső része felé szálló levegőnek az eltávolításába, így elhagyhattam a hátsó ventit. Szóval kinek mi. Bár én mindig direkt túlméretezem a tápomat (850-es táp, durván 400-450-et evő gép mellé), lehet ezért sem ment feljebb a venti, mert a tápnak ez a plusz "terhelés", csak egy-két fokot jelentett, ami még nem okozott venti fordulatszám növekedést.
-
-
imibogyo
veterán
Várjuk a fejleményeket majd. Ezt a topikot úgy általában nem "worklog"-olásra szántam, szóval nem kell minden tényleges lépésről itt beszámolni, de egy "innen indultam, ez lett belőle" dolog simán belefér nekem. Az agyalás része más tészta, mert hát mi másról szólna a topik. Persze lehet mások máshogy látják. Ez csak szigorúan "SZVSZ" dolog.
-
imibogyo
veterán
Én anno a megfordítást választottam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Gitáros topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Teljes szoftveres megújulás vár az Apple iPhone-okra és Macekre
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Be Quiet Pure Power 12M 750W 80 PLUS Gold
- CORSAIR HX Series HX1200 - 1200W 80 PLUS PLATINUM Fully Modular - ALZA garancia 2033.01.16.
- Corsair CX430 és CX430 v2
- Használt prémium miniITX számítógépházak - COOLER MASTER Elite 120 Advanced - THERMALTAKE Core V1
- Zalman ZM-1200-ARX, ATX, 1200W, 80 Pus Platinum
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest