- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
Hirdetés
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
pigster #1050 üzenetére
Nincs mit! Erre vagyunk itt.
Nekem csak az nem világos (elnézést ha már volt szó róla), hogy az elejét hogyan akarod? Mert az #1040-ben látható képről nekem az jön le, hogy a felső polc az zárt elölről, például ajtókkal, de az alatta lévő polc az nyitott (pont mint itt (csak fordítva
)). Mivel számomra csak így lenne értelme a középső polcba integrált ventiknek.
Mert ha nyitott az alsó rész, akkor ebben az esetben a középső polcra rakott ventik alulról szépen tudnak levegőt szívni és az erősítőről stb.-ről is "leszippantja" az amúgy is felfelé szálló meleg levegőt, felül pedig a bútor felső lapjába vágott szellőzőkön szépen távozhat ez a "meleg" levegő a felső zárt polcoko átfújva, azok átszellőztetésével együtt. Ez a "meleg" nem fog gondot okozni, mármint, hogy "meleget" szív és fúj tovább, mivel olyan gyorsan fog cserélődni a levegő, hogy lényegében nem számít.
Hasonlót képzelj el, mint a felső-tápos házaknál. Én anno rengeteget teszteltem az alsó- és felső-tápos elrendezés kérdéskörét és mind ipari infrás-hőmérővel, mind a Corsair saját hőmérőszenzorával alig-alig tudtam 1-5 fok különbséget kimérni. Egyszerűen olyan gyorsan "átfújja" a levegőt a tápon is a venti, hogy "lényegtelen", hogy ehhez társul-e még a proci hője, vagy sem. Mondjuk ez is tápfüggő, mert a hihetetlen minőségű LC-Power tápom sokat melegedett a felső elrendezéssel, de megfelelő minőségi szint felett szinte mindegy.
Jobb lenne egyébként ezt a felülről lefelé levegő szívást teljesen elfelejteni, mert egyrészt úgy jobban fog porosodni minden, másrészt teljesen szembemegy a meleg levegő amúgy természetes áramlásával. Ha felső szellőző lesz a szekrényben, akkor jobb rajta felfelé kifújatni a levegőt és akkor csak leginkább a "behulló por" jelent majd problémát, amikor mennek a ventik, akkor nem jut be "semmi". Persze harisnya ebben az esetben is kell.
-
Pete55555
addikt
válasz
pigster #1043 üzenetére
Rácsozd be a polcok alját, és a legalsó polcok alá rakj 20 cm-es ventiket.
És a kivágást a távozó levegőnek a bútor hátuljára tedd - így egyrészt nem is látszik majd, másrészt kevésbé porosodik. Alulról meg ahogy nézem elég magasan van a földtől, tehát nemhiszem hogy olyan sok port fog felszívni a ventilátor -- persze valamennyire így is porosodni fog, de ez egyszerűen elkerülhetetlen. -
Pete55555
addikt
válasz
pigster #1040 üzenetére
Igazából, ha zárt az egész, és elöl/alul van egy rács, ahonnan szívhat a venti, esetleg jó lehet a szívó is - pl én a gépházba beraktam hátulra egy ventit, ami kifele fújt (azaz belülről szívott) és a gép elején az üres 12-es ventihelynél éreztem a "huzatot".
Viszont, én arra gondoltam, mi lenne, ha valamilyen rácsozással csinálnád meg a polcok alját? Tehát mondjuk minden polc közepére raknál egy 20*20-as rácsot (fémrács, vagy a fából marnád ki, ez már más téma) és oda nem is kellene ventilátor, szerintem elég szellőzést kapnának anélkül is a cuccok.
Szerk: Amúgy a 20 cm-s venti sem foglal semmi helyet, ha raksz rá rácsot, akkor konkrétan arra is rátehetsz bármit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Milyen autót vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hisense LCD és LED TV-k
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest