- Apple Watch
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Program letöltése:
- Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
-
HookR
addikt
válasz
Dani_kp #1427 üzenetére
Nem tudom milyen szélesek a lecek és mennyit szoktál a gép előtt ülni egyhuzamban, de a ránézésre 40-50cm-es asztallapmélységnél probléma, hogy nincs hova kinyújtsd a lábad. A másik észrevétel, hogy gondold át a kábelezést, mit vezetsz honnan hova (konnektor, polcok illesztése stb.)! Minél többet tudsz elrejteni szem elől a könnyű hozzáférhetőség megőrzésével, annál jobb.
Úgy tűnik, hogy a szekrény tetejének nincs vastagsága.
-
HookR
addikt
válasz
Dani_kp #1423 üzenetére
A képen látható Thermalright AXP-200-ast (60mm magas + 26,5mm a TY-147-es venti) használom most 95W TDP-s procival és egyelőre nem látok okot a cserére. A jelenlegi állás szerint úgy fest, a házban 100,5mm-es magasság áll a CPU-hűtő rendelkezésére, ami a gyakorlatban (felső ventivel) maximum kb. 70mm-es magasságot + 25-27mm venti vastagságot jelent. Elméletileg a Be Quiet! Shadow Rock TopFlow SR1-et is be lehet passzírozni, az 100mm magas (alsó ventivel), ha kevésnek bizonyulna az AXP-200, de ezt kétlem. CPU-nak valószínű valamilyen (max. 95W TDP-s) AM4-es kerülne bele, de ez még képlékeny.
-
imibogyo
veterán
válasz
Dani_kp #1285 üzenetére
Ahogy már fentebb is mondták, szvsz felesleges komolyabban lemodellezni akármit is. Keresel egy hasonlót és kész. Sokkal könnyebbé teszed az életedet. Esetleg a pontos méretekkel készíteni egy "hasáb-tervet" ami tökéletes mérete a deszkádnak, csak épp textúra nélkül. De eddig én még mindig találtam hasonló cuccot, mint ami kellett.
Ezt például ha megnézed, szerintem tökéletes lenne neked....
Max átszínezed feketére.... -
ViZion
félisten
válasz
Dani_kp #1285 üzenetére
Szvsz egyszerűbb keresni vmi ITX deszkát, ami hasonló elrendezés. VGA helye kötött, a hátsó portokhoz jár a fedlap (így mindegy, h hol mi van), a proci és memória pozíció változik csak.
Nem lehetetlen modellezni, de minél pontosabb, annál több idő. És azt a tervezéstől veszed el.
-
HookR
addikt
válasz
Dani_kp #1192 üzenetére
Fa alapanyag esetén a 3 mm-es ráhagyás nagyon optimista. Mindenképp egyeztess az ismerősöddel előtte, hogy mit szól hozzá.
(#1193) imibogyo: A jobb oldallapra szánja az alaplapot külön alaplapi tálca nélkül, így nem lenne túl felhasználóbarát a meghajtókhoz való hozzáférés. Szerintem a tápot kellene az alaplap oldalára tenni és a meghajtókat a bal oldalra. Így a magasságból is faraghat 1-1,5 cm-t. Személy szerint én a táp mellé csak 2,5"-es meghajtót tennék. 3,5"-eset pedig az előlap mögé, 1-et, vagy 2-őt annak függvényében milyen hosszú dVGA lenne betervezve, de ez már egyéni mérlegelés kérdése.
-
imibogyo
veterán
válasz
Dani_kp #1192 üzenetére
Én is összedobtam gyorsan mire gondolok egy régebbi tervem átépítésével. Bocsánat elég elnagyolt tervek, de most csak ennyire futotta.... Azért lehet látni, hogy mire gondoltam a háttértárak elhelyezésével kapcsolatban...
A mélységet nem tudtam (dVGA-d hossza?), ezért gyorsan készítettem két féle méretűt is. Nekem GTX 670 mini-m volt, ahhoz elég volt a rövidebb is.
Méretek (fehér) - - - - - 210(szél.)x355(mag.)x240(mély.) mm.
Méretek (piros) - - - - - 210(szél.)x355(mag.)x300(mély.) mm.Mindenhol a teljes (külső) méretet írtam, de ez esetben a szélesség külső mérete egyben a belső méret is, mert most kapkodásban nem terveztem oldallappal. Egyébként ebbe a 210 mm-be oldallappal együtt is bele lehet férni például süllyesztett csavaros 2 mm-es üveg- vagy plexilappal, vagy az SSD áthelyezésével (számos helyen elférne még)....
-
ViZion
félisten
válasz
Dani_kp #1185 üzenetére
2-es fémnél mm-t jelent, centiben se megemelni, se kifizetni nem tudnád...
aluból 1600 Ft/kg az ára, a szebb, mart plánalu táblásan 2100/kg... és még nem darabolták ki.imibogyo: most fűtést cseréltünk (új kazán, ehhez puffer és minden szar...), tavasszal bővítjük a házat, már előre félek.
-
ViZion
félisten
válasz
Dani_kp #1182 üzenetére
fa? Jah, az más. Én lemezről beszéltem végig... úgy értettem az írásod.
Fémet is lehet ragasztani ám! Meg szegecslni, ami ócó. Ilyen vékony lemeznél hegesztés nem annyira jó, esetleg szakaszosan, vagy ponthegesztve, de nem ócó.Imiboci: dógozzá!
...jah, itt is sok most kicsit a meló, saját projectek félredobva, de azért figyelek, agyalok.
-
imibogyo
veterán
válasz
Dani_kp #1182 üzenetére
Na végre én is megérkeztem.
1.
Szerintem is nagyon vékony lenne a 0,5-0,7-es lemez. Én 2-es aluval szoktam dolgozni, az már elfogadható merevségű.2.
Lehetne faragni a méretekből, elég helypazarló a mostani elrendezés. Mivel kb. 20 centi széles lenne a ház, a tápegység pedig csak 15 centi széles, így mellé állítva elférnének a merevlemezek is, a házad eleje pedig lényegében üres lenne, nyernél vagy 5-6 centit mélységben, maximum a szélességhez hozzácsapsz mondjuk 2 centit és akkor két merevlemezzel, plusz SSD-vel is jó vagy. A tápot pedig felülre raknám, ilyen kis méretben hasznos nagyon, sokat segít a szellőzésben.3.
Gáz ha rakok rá reset gombot? Nem tudom, hogy manapság ez mennyire "divat". Szerintem nem gáz. Ha használod, akkor hajrá, vagy ahogy HookR is tanácsolta, tedd el a ház hátuljára.4.
Viszont ha 7 mm vastag a plexi, akkor úgy már mindjárt más, akkor nem lóg ki a távtartó csavar sem.
Ennél a vastagságnál már tényleg bejátszik a fa is. És egy előnye mindenképp van az "élőfának" a rétegelttel és egyéb alapanyagokkal szemben, ilyen szép textúrát nem fogsz kapni egyikkel sem. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy ha a vastagság nagyon számít, akkor vastagabb anyagból kifűrészelni vékonyabb "lemezeket", így megkapod a vékonyságot (ekkor kell merevítés), viszont nem veszíted el a fa szépségét sem.Persze ha fested, akkor meg mindegy, válaszd azt amelyik vékonyabb...
Nekem vastagabb anyagból is tetszenek a házak, mivel szinte ingyen hozzá lehet férni ezen vastagságú anyagokhoz (szétszedett bútor, deszka stb.), így magamnak is mindig ilyenből készítettem őket. Akkor is, ha hibrid házakról volt szó, tehát fém-fa kuckókról, meg akkor is, amikor szinte az egész ház fából készült.
Bár mostanában kezdek rákapni a laminált padlóra is, mert van vagy két dobozzal kimaradva lakás felújításból. Mondjuk volt egy régebbi hibrid fém-fa projektem is 7 mm-es laminált parkettából, de az elég nagy fail volt (mivel passzív vízhűtéshez terveztem (lásd a tervet, a ventik csak vésztarataléknak lettek volna), de abból nem lett semmi, így ott maradtam egy kutyaól méretű léghűtéses géppel).
De plexivel is jó dolgozni, főleg ha vastagabb.
SZERK.: hamarosan bedobok egy tervet az ötleteimmel, csak most meló van...
-
patomi
őstag
válasz
Dani_kp #1177 üzenetére
0,7 mm vastag plexi, ami elég vastagnak és merevnek tűnik. Az minden csak nem merev, meg stabil. Inkább 7mm akart lenni nem? .. No meg a másik. Ha ez lesz a hátsó fal, akkor ilyen vastagság mellett az alaplapi távtartók is ki fognak lógni belőle a külvilág felé. Hosszabb a ment, mint az anyag vastagsága.
-
ViZion
félisten
válasz
Dani_kp #1174 üzenetére
Szerezz egy darab lemezt. 0,7-es lemez lifeg még, hajlik mint a barom, merevítés vagy merevítő hajtások nélkül arra nem raknék alaplapot... mert a mobo fogja tartani a lemezt, és nem fordítva...
Nézd meg ezt: Sharkoon Vaya... anyagvastagság 0,6 mm. Gagyi, lifegős lemezek, merevítve, visszahajlítva. FD Core 3000 8 kg, na ez van kb. 0,8-es lemezből, minőségibb is. De CM, Corsair, etc. mind 0,8 vagy felette vannak a minőségiek, és ezek szálein körbe visszahajtás van (merevít sokat), ami egyedi gyártásban drágább lesz, mint vastagabb lemezből gyártatni.
-
HookR
addikt
válasz
Dani_kp #1164 üzenetére
"Nem szeretném, ha összecsuklana."
Márpedig 0,3-0,5 mm-es lemezvastagság esetén erre minden esély megvan.Jó lenne látni, hogy milyen belső szerkezeti kialakításban gondolkodsz. Megfelelő merevítéssel (amiből vétek kihagyni az alaplapi tálcát) alumíniumból a 1,5-2 mm-es lemezvastagság is elegendő lehet.
"Gáz ha rakok rá reset gombot? Nem tudom, hogy manapság ez mennyire "divat".
"
Ezt leginkább neked kell eldöntened. Ha marad, akár el is dughatod szem elől, például külön a hátoldalra kivezetve.Ami az alkatrészek elrendezését illeti: Tápegységet nem raknám a dVGA szellőzésének útjába. Mivel nagy méretű toronyhűtőben gondolkodsz, leginkább az alaplap előtti térrész adná magát, de a 45 fokos letörés a ki tudja mekkora panellel ennek nem kedvez.
Helyedben a tápot raknám felülre, nem az alaplapot, így az lenne egy vonalban a 45 fokos letöréssel. Ezáltal megszabadulnál a felesleges holttértől; a dVGA is szellőzhetne közvetlen alulról; és a ház is lehetne rövidebb (a betervezett dVGA hosszának megfelelően). HDD-k pedig oldalukra fektetve mehetnének az előlap mögé, a 45 fokos letörés és a dVGA közé. -
Pete55555
addikt
válasz
Dani_kp #1167 üzenetére
A jelenlegi elrendezésnél a hosszából faraghatnál vagy 10 centit. Egy 3.5-ös HDD-t lehetne rakni a táp mellé is akár, másik kettőt meg az előlapra, máris nyertél egy csomó helyet.
Vagy előre rakod a tápot állítva, és akkor a magasságot tudod csökkenteni.
Alulra, és hátulra viszont mindenképpen rakj legalább 1-1 12-es ventit.
-
Dani_kp
addikt
válasz
Dani_kp #1164 üzenetére
Gyors megcsináltam a hátsó kivágásokat, plusz beraktam 1-2 komponenst.
A tápegységet újra kell pozicionálnom, 2,5 mm-el arrébb kell raknom, hogy pont középen legyen. Viszont, nem tudom, hogy mi legyen azzal a feleslegesen nagy hellyel. Jelenleg 1 hdd és 1 ssd-m van, ezt majd később +1 hdd-vel akarom bővíteni és ennyi. Alulra egyszerűbb volna rakni azokat, de akkor felette üres lenne, ha pedig felülre rakom, akkor meg alul lesz egy tátongó űr, oda max. beraknám a dvd írómat (éven 4-5x írok is vele
). De akkor meg nem lenne letisztult a gépház eleje.
Vélemény?
Azt nem írtam feljebb, hogy a 45° panelen kapna helyett a bekapcsoló gomb, az audio és az usb bemenet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest