Hirdetés
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen okostelefont vegyek?
- 
			  Mobilarena Program letöltése: 
 - Google Sketchup hivatalos letöltési oldal
Új hozzászólás Aktív témák
- 

imibogyo veterán válasz  Goblin12

üzenetére Goblin12

üzenetéreSzerintem meg egyszerű geometria. Ha két, egyébként párhuzamos vonalakat metsző vonalad közül valamelyik "szögben áll" a másikhoz képest, akkor naná, hogy nem lesznek egyforma hosszúságúak.  Csak úgy jöhetne ki a 200mm-ed a szögben álló oldalélhez, ha csalsz és a "felső" vonalad a szögben álló négyzetnek nem a csúcsból indulna ki, hanem ahogy s3toraph is megrajzolta egy kicsit "beljebbről" indulna a felső nem szögben álló négyzet élről (kék vonal a rajzon), vagy "nyitnál a párhuzamos éleken" (piros rész a rajzon). Vágj ki két darab 10x10 cm-es négyzetet papírból és forgasd el egy közös csúcspontjuk körül. Meglátod mi lesz a hiba. De s3toraph rajzán egyértelműen látszik a te rajzodhoz képest, hogy nem indulhat a csúcsból az a felső él ami párhuzamos az alsó csúcsból indulóval és ami közé te 200mm-t akarsz beszúrni. De megrajzoltam én is neked úgy, hogy a csúcsból induljon a szögben lévő vonal. Pirossal beszíneztem azt a részt (kicsit csaltam, hogy jobban látható legyen), amit csalnod kellene ahhoz, hogy kijöjjön a 200mm-es élhosszod (nyitni kellene a párhuzamos éleken, én a rajzon a felső élt nyitottam). Zölddel beszíneztem azt is, hogy hogyan jön ki a 200mm-es élhossz, ha mindenképpen ragaszkodsz a párhuzamos szögben álló oldalvonalakhoz. Egyszerűen nem állhat abban a szögben az az él (ami nálad 191,xxxxx mm), ahogy te megrajzoltad, nem zárhat be szöget az egyébként 200mm-es "függőleges" éllel. Ha ragaszkodsz a 200mm-es élhosszhoz, akkor párhuzamosnak kell lennie az eredeti éllel, hiszen csak a párhuzamos vonalak szög- és távolságtartóak.  
Új hozzászólás Aktív témák
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- Mini-ITX
- Videó stream letöltése
- Milyen autót vegyek?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 3
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Mini 128GB /Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 99% akku
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% Akku
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest