Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
tts
addikt
nálam visz egy 3,4 ''EE'' NW-t - kérdés nélkül, a teljesítménye bőségesen elegendő
azt, hogy sohasem hallottad nem baj - a Fortron a világ egyik egyik legjelentősebb tápgyártója - pl. a Zalman (ezt már biztos ismered) és AOpen tápok is átcimkézett Fortronk - szóval a márka miatt is nyugodtan -
weihe
tag
Aham, értem.
És a 350-essel milyenek a tapasztalataid, ha meg szabad kérdezni ? Hozza az elvárt teljesítményt ? Stabilitás ? Egyéb észrevételek ? Mint márkáról, milyen a véleményed ? (Nos, én eddig még nem hallottam róla, ez persze semmit nem jelent, amíg a lapodon meg nem láttam. Az oldalad alapján te nagyon otthonosan mozogsz a kérdésben - én meg a fasorban se vagyok - ezért érdekelne a véleményed.)
Köszi előre is ! -
tts
addikt
válasz
tud@kozódoo
üzenetére
megy, ha gyorsan küldesz az oldalról egy kitöltött megrendelőt
-
T. Peet
tag
Szia.
Tudsz 500w-os bluestormot?
Ha igen akkor mennyiért? -
weihe
tag
Lehetne egy kérdésem ?
BlueStorm 400W (gondolom FSP400-60THN/THN-P) vagy Enermax 370 W (EG375A-VE) ?
Eddig Enermaxom volt, de azt eladtam, és egy 370-es Enermaxot akartam venni helyette, de most elbizonytalanodtam. Kb. egy árban lenne vele ez a Fortron Bluestorm, és a topikkgazda honlapjából gondolom, hogy ez is egy elég minőségi táp lehet.
(Kicsit off: sajnos az emberke, aki erre a hétre ígérte az új Enermaxom, ma csak azt mondta, hogy jövő hét elején lesz belőle valami - valószínű, hogy addig nem lesz gépem, szóval ha holnap délutánig váalszolna valaki, azt nagyon megköszönném.)
Kösz a véleményeket előre is !
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
tud@kozódoo
üzenetére
húsvét után
nem tudom hány V
műxik
ez úgy 1500 körül lesz, egy-két nap -
tud@kozódoo
csendes tag
szia tts,
mikorra lesz cooltek 3,5'' szabályzó panel raktáron? 7-12v vagy 5-12v? másik kérdésem, hogy a postai küldés az hogy müxik? hány nap és kb mennyi pénz (xp90 + 92es venti, smax silencer, 120as venti )? -
Gorneck
legenda
-
^Sunrise^
tag
Mushkin
Figyelek am...

-
amegt
aktív tag
Üdv TTS!
Van raktáron 8centis YS-Tech ventid, mert csak akkor megyek olyan messzire?
-
Gorneck
legenda
Zsupppsz!
-
al_age
senior tag
igen eltűnt TTS, remélem nem ment ki megint Németországba, mert akkor lehet hogy nem lesznek új cuccaim a héten

-
Razor1
aktív tag
Üdv tts!
Szeretnék venni két Noiseblocker S1-est, van belőle raktáron? Mert akkor szerdán érte is tudnék menni. -
al_age
senior tag
áh de messze van még csütörtök

asszem ha már szét lesz burítva a gép tükrösre polírozom szerdán az SP-97 alját, plusz csinálok rá 92es ventiről átalakítót, mert nálam semmi szükség nincs a környező alkatrészek hűtésére, a tranyók pont a proci fölött vannak, viszont a borda lamellái is függőlegesen állnak, ezért azokra még így is jut majd levegő bőven
-
DummyBoy
senior tag
Üdv TTS!
Néztem egy SATA RACK-et a pc-coolingon ...
Ezt: Bővebben: link
Tudsz erről valami infót? Winyó csapágyhangjának halkítására jó ez? (Hangszigetel valamennyit?)
Mennyiért tudnál ilyet hozni? Esetleg tudnál valami jót ajánlani?
[Szerkesztve] -
T-
tag
szia
nézz szét ezen az oldalon engem is ide irányított és lásd találtam
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Cucli™
tag
Szia TTS
Ilyen fajta oldallapot tudnál szerezni a 1099es házamhoz?
erről volna szó csak kékben és acél változat:
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Hali tts!
Ram projekt hogy áll? -
Persze én is csak néztem az amcsiknál netboltban hogy tök jó a táp 100$-ért megrendelem, akkor néztem csak nagyot amikor megnéztem mennyibe kerül egy FedEX vagy UPS szállítás Amerikából Európába.

Az meg tipikus hogy az Amerikai cégek nem nagyon foglalkoznak Európával inkább viszik a cuccukat Ázsiába: Japánba, Taiwanra stb.
Ha nincs az adott terméknek Európai forgalmazója akkor Amerikából nem éri meg kis tételben bármit beszerezni, mert vagy nem lesz rajta semmi haszon, vagy nem veszi meg senki a magas ár miatt.
Emiatt lehet hogy kivárom én is az FSP 85% hatásfokú csendes tápját, ők elérhetőek lesznek Európában is.
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
nem rossz - kíváncsi voltam mit válaszolsz a mérésre - de jó válasz volt

na még valami , mert már olyan szépen elkonzultálunk itt - én már túl vagyok egy ilyen amerikás próbálkozáson - Silentx - nem igazán akarnak ők ide üzletelni, hosszas alkudozás után felajánlotta nekem az ürge a ami kisker árakat plusz 16 USD/db szállítás, erre jön még itthon egy ÁFA -ebből már sejted hány darabot lehetne eladni a keletkező áron (egy 400-450-es táp 70 k körül
)
valsz ezért van, hogy ''nem láttam itthon, Európában se nagyon'' -
Bumbee
tag
TTS! Hétfőn zárva vagy?
-
TTS: A két generációval ezelőtti FSP tud kb. 65%-ot ezt cserélem le az új Seasonicra, ezért az érdekel hogy ehhez képest mit tud. Ha lesz akkor Svédországból lesz ha nem akkor majd nézek mást helyette. (FSP Green Power/Phantom) S12-őt nem láttam itthon, Európában se nagyon.

---------------------------------------------------
Xidex: Minek méregessem a tucat ágat? Persze ha szükség lenne rá egy lakatfogóval gyorsan lemérhető a DC teljesítményfelvétel is.
Egyszerűen fogom a konfigot elindítok egy cpu burn-t vagy más terhelő programot, megmérem mennyit fogyaszt így a konfig, majd kicserélem benne a tápot az újra és ismét mérek egy AC fogyasztást.
[Szerkesztve] -
Xidex
tag
Addig jóvan, hogy egy táp teljes teljesítményét meg tudom mérni, de a hasznos teljesítmény egy tucat ágra szét van osztva, ezeket leméregetni egy évig tart, és akkor ha még egy másik táppal is össze akarod vetni,az már durva lenne. Gondolj csak a 20 pin-es csatira, azon hogy fogsz teljesítményt mérni?
-
''ugyanúgy a megfelelő eszközökkel leméred ezt is.'' - hát pontosan erről beszéltem - a te rendelkezésedre álló eszköz a bill. a monitor és az egér - ez meg ehhez kicsit kevés
Ez azért nem így van.
Ha sikerül beszerzek egy Seasonicot és akkor összemérem a jelenlegi két generációval régebbi FSP-vel. -
tts
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
''ugyanúgy a megfelelő eszközökkel leméred ezt is.'' - hát pontosan erről beszéltem - a te rendelkezésedre álló eszköz a bill. a monitor és az egér - ez meg ehhez kicsit kevés
de az egész téma kicsit értelmetlen - miért? - mert mindenki taláűl neki jobban tetsz ill. szerinte a többitől jobb terméket, de én nem elégíthetem ki mindenki személyes igényeit (sajnos!)
pl. nézd meg a Silentx(szintén amerikai) vagy a Qtech(német) tápokat, van aki ezeken hal be -
Gorneck
legenda
Upppppp..
-
Hugo85
aktív tag
http://www.northq.dk/products/coolers/nq3312.html
Ilyet tudsz hozni? Illetve mennyiért?
Köszi. -
A hatásfok mérhető ugyanúgy ahogy egy multiméterrel megmérsz egy feszültséget, vagy ahogy monitorozol egy fordulatszámot, ugyanúgy a megfelelő eszközökkel leméred ezt is.
Ráadásul ez nem relatív mint a zajszint, hanem teljesen pontosan mérhető hogy pl. 230V-os hálózaton XX Watt DC terhelés mellett az adott táp hány W-ot vesz fel az AC hálózatból.
Tévedés egy esetben fordulhat elő, ha az oldal csal. Ez meg igen valószínűtlen tekintve hogy az egyik legelismertebb tesztoldal. -
tts
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
szépen kifejtetted - grat

már csak egy kétség marad, amint a dB így a hatásfok is leírható tetszőleges szám a gyártó szájíze szerint
na most ebből a dB legalább a saját füleddel kontrollálható - a hatásfok ennyi/annyi % viszont, vagy elhiszed vagy nem - ennyi
véleményem szerint túlságosan ráhagyatkozol egyetlen tesztoldal írásaira, én nem mernék ilyen magabiztosan nyilatkozni általam sosem látott dolgokról -
al_age
senior tag
Hali TTS!
kitöltöttem és elküldtem az oldalon levő megrendelőt, remélem csütörtökre már itt is lesz a kuckóm, meg a ventik
remélem semmi baj nem lesz a futár miatt, de sajnos sehogysem tudtam megoldani a személyes átvételt
-
-A tápok a ventilátor fordulatszámát a hömérséklet alapján szabályozzák, a táp hatékonysága adja meg hogy mekkora hőt termel a táp az AC/DC konverzió során.
A hatékonyság kulcstényező ahhoz hogy halk legyen egy táp.
-Fontos még a ventilátor vezérlés és egy jó minőségű csapágyhang és rezonancia mentes ventilátor hogy indokolatlanul ne legyen túl nagy a zajszint.
-Írtad a SuperFlower tápot, rossz a ventilátorvezérlője túlságosan pörgeti a 14cm-es ventilátort emiatt nagy a szélzaj és nem csendes a táp.
-NorthQ 65%-os hatásfokot adnak meg minimumnak maximális terhelés mellett ez iszonyat rossz érték.
Csak egy példa 200W DC terhelésnél:
65% hatásfokkal egy táp 307W-ot vesz fel az AC hálózatból tehát 107W hőt termel az energiaátalakítás során.
82%-os hatásfok esetén 244W-ot vesz fel és 44W hőt kell elvezetnie.
Szerinted melyik fog indokolatlanul melegedni és melyikben fog zúgni a ventilátor?
34dB nem nevezhető magas minőségnek: A gyártók által megadott dB értékek nagy része a kamu kategóriába tartozik ahány mérési módszer annyi féle eredmény, a 34dB-t az oldal saját mérőberendezése mérte amivel számos tápot köztük a Bluestorm-ot is leteszteleték: Bővebben: link
Zajmérések eredményét nem lehet összehasonlítani, csak akkor ha ugyanolyan körülmények között végezték a méréseket.
A jövő tápjai a Fortron-nál is a hatásfokuk miatt lesznek csendesek, az FSP-nél a csendes tápok között a Bluestorm messze nem a csúcskategória.
Náluk a Green Power lesz az 85%-os hatásfokkal: Bővebben: link
A passzív tápok következő generációja is ezt fogja felhasználni a hőtermelés csökkentésére; pl. az Antec Phantomja is: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
Flashcash
üzenetére
Köszönöm a segítséget - de mivel jobb ez mint mondjuk egy Fortron BlueStorm?
Valószínüleg semmivel.
Az a régebbi teszt pedig... utolsó oszlop utolsó sor - 34 dB - hát ez ma nem nevezhető magas minőségnek. (finoman fogalmazva)
Vagy ez a S12 mivel jobb mint a NorthQ tápok? Szerintem szintén semmivel.
Szerinted? -
TTS ha igazi minőségi tápot akarsz beszerezni akkor Seasonic S12 tápot keresd.
Nagyon jó minőségű 12cm-es Yate Loon ventilátor van bennük, kiemelkedő 80% feletti a hatásfokuk,-> minimális hőt termelnek, és nagyon jó a ventilátor vezélőjük.
Ez itt egy régebbi tipus az SS-300FB részletes tesztje:
Ez az S12:
Ez pedig egy Német bolt ahol hamarosan kapható lesz:
Bővebben: link -
Harlequin
tag
Hihetetlen, de befért a motyó.Igaz a ramokat ki kellett vennem, meg zsonglőrködni kellett vele, de befért.
Ja nekem Gigabyte GA 8KNXP lapom van, ebben van egy feszültségstabilizátor a proci mellett, de befért.
Mondjuk mostmár egy gombostű se fér be a házba, de bent van.
A ventit viszont le kell szabályozni, az nem annyira halk. -
Loretto
veterán
Hello Tts. Csütörtökön megyek pestre, tudnénk akkor üzletelni?
Melohelyhez megyek pszicho vizsgára ami a délelőtt folyamán lesz és kb 3 óra.
Délibe érkezek olyan 8:45 körül. Esetleg ekkor lehetne vagy kora délután, feltéva ha megoldható. ebből kellene egy: YS-Tech FD 1281251B-2A. Ha gondolod fel tudlak hívni és megdumálhatjuk.
Köszönöm.
Aktív témák
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)