- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Poco X3 NFC - minden, ami kell
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Az iPhone a mobilpiac katalizátora
Aktív témák
-
tts
addikt
Itt a garázsban egy fekete Stacker.
A címet nem mondom meg. -
T-
tag
a képek mostantól itt érhetőek el ha még valakit érdekelneBővebben: link
-
Xidex
tag
Szép gépezet nagyon jól össze van rakva. Abba a TT házba csak döntve lehet betenni a tápot? Amúgy tényleg jó lett a fürdő, csak a tetején nincs elsimítva, az utolsó csempesor felett. Bár lehet, hogy az egy régebbi kép amit én néztem.
-
T-
tag
Üdv!
bocsi figyelmetlen voltam, de mint látom sikeredett megoldanom
a géppel és a házzal meg vagyok elégedve én is
a hűtés? az adataimnál lévő konfigot 26-28C*-os szobában 37-39C*-on tarja
egy CanopusProCodert működtetve meg egy prime-t futtatva egyszerre sem megy fel 45-46C*fölé tehát szinte tökéletes
a fürdőre meg kiváltképp büszke vagyok mert az az én két kezem munkája
mi a véleményed a TR ventikről annak alapján amit írtam? -
T-
tag
Szia tts!
mint ígértem bezámolok a TR VA 8000 házikóról,de csak röviden
kezdetnek a VA9000-től csak az elején lévő ajtóban külömbözik a belső felépítése teljesen egyforma.
Esztétika:a gyártó honlapján is látható...Bővebben: linkszép
Szerelhetőség: kényelmesen el lehet férni benne mindent kényelmesen be lehet rakni a helyére,nem utolsó szempont hohy az 5.25-ös helyre beépítendő eszközökre nem kell semmiféle biszbaszt felcsavarozni ahhoz hogy eggyáltalán berakhassa az ember az íróját v olvasóját
csavart,egyebeket kb félkilót adtak hozzá
na most jön talán a te szempontodból a lényeg a ventik háát...,a szerelést azzal kezdtem hogy a ventiket át forrraszottam 3pinesre mert gyárilag csak 12v-on mennek és mit ne mondjak az oldalon megadott 17dBa-t jócskán felül mulja
a nálad vett SX 2 Pro Black 109 m3/h - 12-26 dBa ezekhez képest full fordulaton is némának lehet hívni
a 92-es ventiket be sem kötöttem,nem akarom bosszantani magam
hibája talán csak annyi lenne hogy az usb és a firewire meg a hang csatik a tetején vannak és én mint a talán a beillesztett képeken (ha sikerül) látni én nem férek hozzá ezért majd valami előlapi dolgot kell eszközölnöm
senkit nem akarok megbántani de nálam volt ez előtt egy CM Stacker ház, ezek után ingyen sem kéne
ide felraktam néhány képet a gépemrőlBővebben: link
meg két képet a fürdőről ami sok sok időt elvett a fórumozástó
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tts
addikt
Hali - itt senki soha sem vesz sértésnek tapaszatlatokat - sőt én mindig örülök neki.
A körömlakk lemosót én hosszabb idő személyes tapasztalatai alapján ajánlom, soha semmit nem oldott még fel - ez biztos - viszont eltávolított már olyasmit, amit semmi más - erről már tudnának néhányan mesélni.
Majd el feledtem, a vizsgákhoz egy nagy kalappal!(a mi időnkben legalábbis ez volt a varázsszó - és általában segített - mindnyájan levizsgáztunk - előbb/utóbb
)
-
dzsoni
senior tag
No akkor továbbra is érdekelne 4db sk-6 YS-Tech ventivel.
Ár érdekelne így cakkpakk, meg hogy megoldható-e postával. -
Hugo85
aktív tag
Hali!
Jó ez a topik szeretem, itthon duruzsol az AC a VGA-mon meg egy Noiseblocker a gép oldalában, nagyon meg vagyok velük elégedve, és most is lenne egy pár (jó pár) dolog amiért elmennék tts-hez, ha össze tudnám egyeztetni a vizsgaidőszakommal
Viszont látom, hogy mindig körömlakklemosót ajánlotok az embereknek, és szerintem (mivel ezek 75%a aceton tartalmú) inkább alkoholt kéne használni, mert az aceton hajlamos feloldani minden fél műanygot amiből azért a gépben bőven van. Én mindig legalább 70, legjobb estben 90% estleg 96%os alkoholt szoktam használni, ugyanúgy le lehet vele mosni a pasztát és minden egybb szutykot, csak szerintem biztonságosabb, nem is beszélve arról, hogy a gép nem lesz ordítoan büdös még 3 napig.
Ez csak az én véleményem, aki megfontolja az megfontolja aki nem nem, nem akrtam senkit kiotktatni
És persze egy HATALMASUP
-
oceanearth
őstag
hát ja csak idáig nem tudtam használni. azt már sejtettem, hogy vaalmi a rögzítéssel van a gond de majd megnézem és megpróbálom megcsinálni. esetleg megnézem azt, hogy ha leveszem az alaplapot és leveszem róla a műanyag hűtő tartó keretet akkor ugyanott vannak-e a lyukak mint socket 775-nélk mert ha igen akkor le műanyagkeret és úgy rögzítem mintha socket 775 lenne. már csak abban reménykedem hogy ugyanott legyenek a lyukaak.
-
tts
addikt
válasz
oceanearth #3468 üzenetére
nagyon szívesen - most már te is látod, hogy mégiscsak a rögzítés elégtelen - így már van esélyed megoldani - ha sikerül, szívesen veszünk pár eredményt, mert ez elvileg egy igen komoly hűtő
-
Gorneck
legenda
Nem keveset!
Bővebben: link
Egyébként nem tudtam rendesen megoldani...idegileg nem bírtam! Féltem leborítom a cuccom a helyéről így a projekt kudarcba fulladt! -
P4Laca22
tag
válasz
Gorneck #3460 üzenetére
Azt azért kétségbe vonnám, hogy elmér a lap. Több fajta lapban is ki lett próbálva a proci, és nem tapasztaltunk nagyobb eltérést, pedig volt asus, gigabyte, msi, asrock, szóval sok lapot megjárt már a procim, és nagy biztonsággal kijelenthetem: nem pontatlanabb, mint a többi lap
Hát az NW és a Prescott között hőmérsékletileg igen nagy a különbség. Egy 3.8-on hajtott NW nem ad le annyi hőt, mint egy 3.8-on hajtott Prescott
, szóval oda kell hűtés rendesen
-
Allien
veterán
Tudod, hogyan ellenörzöd le azt, hogy tényleg mennyi a proc hőfoka? Eddig sehogyan sem tudtam, most az Everest kiolvassa, de ugye ez nem jelenti, hogy a ténylegest mérik a diódák a procinál. Vannak hődiódáim a ventiszabályzóhoz, de azokat sem lehet a procira rakni, mert azon a hűtőnek kell lennie.
Ezek után max a hőfok változást fogom elfogadni a rendszertől!
-
al_age
senior tag
válasz
Gorneck #3463 üzenetére
Gorneck, Te ugye sokat próbálgattad összehozni a lehető legjobb légáramlást a házadban?
Lenne egy kérdésem: próbáltál a procinak légcsatornát csinálni, hogy ne a gép belsejében levegőt szívja?
A 1018-asban talán oldalról lehetne megcsinálni, arra a kivehető ventitartóra, vagy esetleg elölről, mivel nekem csak az alsó vinyótartó keret van bent. -
al_age
senior tag
#3393: Bővebben: link
-
szaya
tag
Hali!
Az érdekelne, hogy XP-120 -hoz kell e valami kiegészítés, hogy felmenjen S478 ra. (azt hiszem a64 en volt). Ha kell kb. mennyibe kerül?
Üdv: szaya -
P4Laca22
tag
Na megvolt a klub, nagy nehezen leküzdöttük a gépet a Nyugatiba
Szerintem nagy sikere volt: 3800 MHz-en, 1,6 volton és full terhelésen nem érte el a 60 fokot
Hát könnyen előfordulhat, hogy néhány srác betér majd hozzád egy Deltáért
Vízhűtéses gépekkel simán felért a léghűtésem, szóval királyak, minőségiek a termékeid
Holnap akkor viszem vissza a ventit, de szokatlan lesz majd a csend
[Szerkesztve] -
-
tts
addikt
A sima Tornado műanyag - a LED-es alu.
Minden itt: Bővebben: link -
tts
addikt
Kedves mindketten - Allien és Stuffy,
amiről most írok az az adataimnál lévő konfig - 2500+, SP-97, Papst 92 mm és a 14 dB YS-Tech házventik - minden venti leszabályozva a minimumra - a proc hűtő is - a nap ide süt, a q...va reluxa csak úgy sugározza a hőt (szoba hőmérséklet 1000 fok .D) ebben a pillanatban Everest CPU 51 C fok.
Ennek tükrében 65-70 fok ... -
sube
aktív tag
tts: Ez a venti alukeretes led nelkul vagy sima muanyag?
NorthQ Silent Tornado 65 m3/h - 17 dBa -
al_age
senior tag
A 72 fok tényleg sok.
Lehetséges, hogy az alaplap felülmér, előfordulhat.
Meg kéne mérni a borda hőmérsékletét valahogyan, lehet, hogy nem érintkezik rendesen a procival, felfexik valamin, sok a paszta, kevés a paszta, stb...
Szerk: ahogy azt TTS is leírta #3428-ban- ezeket kellene ellenőrizni
Szerk2: #3442 - akkor lehet, hogy mégsem gáz annyira?
Mindenesetre én paráznék, ha olyan meleg lenne az enyém.
[Szerkesztve] -
StuFFy
tag
Sziasztok!
barton 2500m van 3200+on járatva.
ha motherboard monitor 72fokot ir ki az nagy para? Mennyi az ami még nem gáz?
Thermaltake silentboost hűtő van rajta, gigabyte alaplap. -
Gorneck
legenda
-
tts
addikt
válasz
_Volkovy_ #3435 üzenetére
A Prófeta szóljon belőled!
Kis közvélemény kutatás - a régi haverok már ismerik:
Rudi volt oly kedves és ismét felhívta a figyelmemet a SilnX ventikre - tavaly nyáron már próbálkoztam egyszer - totál kudarc volt, most egy európai kereskedőhöz irányítottak, aki nagyon készséges volt - de a SilenX ventik ára még jóval a Papst és NB fölött jönne ki - szeinrtetek el lehet ma kérni Magyarországon (illetve elkérni bármit lehet) de lehet-e reálisan kapni 4200-4400 Ft-ot egy hiper-szuper akármilyen SilenX ventiért? Szerintem irreális. A tápáraik még ettől is katasztrófálisabbak - 500W - 70000...
-
tts
addikt
válasz
oceanearth #3430 üzenetére
olvasd végig - tanúlságos - nálad is valami ilyaemi lesz, az én praxisomban eddig ilyesmit a kövtekző konkrét esetekben tapasztaltunk:
- tényleg volt olyan, aki nem vette le a védő fóliát a hűtő aljáról
- levette ugyan de a hűtő csupa ragasztó maradvány volt (ilyenkor jön a körömlakk lemosó)
- volt akinek a proci burkolatán szinte megkövesedett régi paszta maradvány volt és ettől nem ült fel rendesen a hűtő (szintén körömlakk lemosó
- mint a linkben is - a hűtő fizikailag hozzáér valamihez és nem ül rendesen (ilyen sokszor volt már AC VGA hűtőkkel is)
- volt már darabos ezüst paszta ami szintén távtartóként működött
egy majdnem biztos - az a hűtő nincs rajta rendesen a procin - ezért 65 fokos - pláne ha még tovább is menne, mint írod
ha leveszed mit látsz? - úgy kellene kinéznie, hogy a hűtő alján a proc lenyumata egy fémtiszta négyzet (gyakorlatilag kiszorítja ajó rögzítés esetén a pasztát a proc és a hűtő közül) és körben négyzet alakban szépen ott kell lennie a kiszorított pasztának -
T-
tag
Jó reggelt mindenkinek!
asszem ma sem fogunk fázni -
sube
aktív tag
Csak azert gondoltam ekkora ertekre, mert hivatalos oldalon semmi adat nem volt a legszallitasrol es a google a 'chieftec cfm' parosra 55, illetve 60 at dobott ki.
Ha belegondolok, hogy a Revoltec ventim(80mm) 21cfm es, es ugy tolja a levegot mint allat, akkor azaz 50cfm telleg irrealisan durva.
(Amugy a tap 410W-os) -
tts
addikt
Persze.
Egy BlueStorm 350-ben egy Noiseblocker SX1 van ami 65 m3/h = ca. 38 CFM
és természetesen gond nélkül viszi.
Amit te írtál 50 CFM = 85 m3/h, a 60 CFM már 102 m3/h - ezek már kifejezetten nagy teljesítményű ventik, amelyek már a szállított levegő mennyiség miatt sem tudnak hangtalanok lennei. És egy tápban semmi de semmi szükség ekkora légszállításra. -
sube
aktív tag
Hat igazabol azert keresek ilyet, mer a tapomba levo venti a leghangosabb.
De nem akarok olyat, hogy halk, de nemhajtja ki a meleget es felforr a tapom
Ezert erdeklodtem, hogy hatha tudsz ajanlani vmit. Igazabol nemtom beloni, hogy kb hany CFM kene, hogy biztosan mukodjon...szoval igy mar erthetobb szerintem -
^Sunrise^
tag
Nalatok is dog meleg van?
En meg persze nem birok magammal, es raengedtem a Prime95-ot az NCU-ra, persze megizzasztani igy se sikerult annyira, mint gondoltam.53 fokos 30 perc utan is...
-
sube
aktív tag
Nekem olyan venti kene, ami tobb levegot szalit mint a Chieftecnek a 12cm es ventijei(elv 55 es 60CFM es van) es lehetoleg halk legyen
Tapba menne bele, csak olyan kene, amit ha leszabalyozok akkor is 50CFM -t tartja de mar hangja nincsen. Atbogarasztam a ventiket a TTS oldalan de egyikse volt olyan meggyozoMit ajanlanatok?
[Szerkesztve] -
tts
addikt
válasz
oceanearth #3414 üzenetére
itt nics off - bármikor bárkit szívesen látunk, aki jó szándékkal tér be közénk
gyere márkor is
az ezüst pasztától ne várj csodát - inkább mítosz mint valóság
100% terhelten mennyi a hőmérsékleted?
van-e húzva a procid? -
tts
addikt
válasz
oceanearth #3405 üzenetére
Ennyit több ezren értenek itt hozzá.
-
Allien
veterán
Részemről a szerencse, és a megtiszteltetés!
Kicsit nehezen találtam oda, de azért NEM volt gond (kaptam telefonos segítséget, és volt térképem, meg azért ismerem a környéket, hogy ne tévedjek el).Így utólag mégis könnyü volt megtalálni a bótot.
Nem is beszélve arról, mennyire megérte! Már be is szereltem a 120-s ventit (2db 8 centis kivágva), és az UV-s ledeket.
Essszmélettlen! Igaz, ráadásul a ventiszabályzómmal gond van, de azt majd megcsináltatom. Most is több levegőt szállít a 12cm-s venti, mint a két 8-s együttvéve, és halkabban! Nem is beszélve arról a nem elhanyagolható tényről, hogy ezt szebben is teszi!
(ledes venti, függetlenül a venti fordulatszabályzásától világít) A kábelharisnyát majd késöbb rakom be. Majd talán rakok fel ide képeket is.
-
Gorneck
legenda
válasz
oceanearth #3405 üzenetére
Ez mellik topic?
-
Gorneck
legenda
-
tts
addikt
válasz
oceanearth #3402 üzenetére
Köszönöm, már láttam, visszajött ez a bunkó - majd megint kizáratja magát.
Nem akartam belebalhézni abba a topicba. -
oceanearth
őstag
sziasztok boccs az offért, de sztem ezt érdemes elolvasnotok az előzményekkel együtt
[Szerkesztve]
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Rampage Shiva Cooler Master 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Keresünk dokkolókat
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest