- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tooomas
csendes tag
Üdvözlet és BUÉK mindenkinek.
Adott a kis netezős gépecském ami költözik egy nagyobb házba mert a jelenlegibe nem fér bele a vga ami bele szeretnék zuhantani.
Msi am1i lap athlon 5350 proci , 8giga ram ,1 ssd és egy hdd.
Eddig egy fsp 250-es táp hajtotta szépen csendben.
Most viszont már kezd érződni rajta hogy a vga kezd elfogyni néhol.
Ha jól emlékezem valaki itt régebben említette hogy ha vga-val fejlesztek akkor miket érdemes még belezuhantani így beszereztem egy hd7770-est.
Na viszont itt jön a csavar hogy ez miatt tápcserére fogok szorulni.
A kártyát betettem egy régi 775-ös lapba újrapasztázva és egy lc6600-as táppal tesztelés kedvére(tudom hulladék kategória). 3Dmark teszt alatt amikor 3d-vel terheltem a kártyát az alaplapi hangkártya szó szerint nyűszítve fütyögve csipogott. Ezt én be tudnám a gyenge minőségű tápnak és az alaplap gyenge szűrőképességének. Javítsatok ki ha tévednék.
Viszont ezt nem szivesen hallanám ha az am1-be rakom a kártyát.
Kinéztem egy tápegységet ami nemtudom elegendő lessz-e erre a feladatra .
Fortron FSP350-51AAC 85+
A fiam gépe ugyanez az am1 csak annyi külömbséggel hogy neki 16giga ram van és egy gtx460 van benne egy ilyen 350-es táppal megy szépen. Pontos tipus :Fortron FSP350-50AHBCC 85+
Elméletileg a 7770 nem eszik annyit mint a gtx ergo elégnek kellene lennie a kinézett tápnak.
Meg tudnátok erősíten eme elgondolásom ?
Vagy esetleg valami jobb ajánlat ami elkerülte a figyelmemet? -
tooomas
csendes tag
válasz
#25954560 #49795 üzenetére
Ssd-vel fut és nagy gond nincs vele. Msi am1i alaplap amin x16 foglalat van. Csak fiam néha elindít rajta játékot és az szörnyű sebességes mutat rajta. Mint kiderült a benne lévő grafikus cucc gyenge. A processzor és a ram elegendő és az ssd is teszi a dolgát csak a gráf gyenge.
-
tooomas
csendes tag
Lehet balga kérdésem lessz de mostanában nem vaggyok képben ezügyben.
Adott egy am1 lap athlon 5350-el és 16giga rammal. A vga részén kellene erősíteni kicsit .
Miféle vga-t tud még éppen meghajtani amivel valamennyire fürgébb lenne a jószág.
Magyarul mi az amit érdemes beletenni persze nem horror áron hogy használható legyen ? -
tooomas
csendes tag
válasz
#16939776 #30139 üzenetére
Bevallom neked őszintén valahogy én egyikben sem bízom.
Nekem valahogy az a 200mA a -12V-os ágon eléggé gyengusznak tűnik főleg egy izmosabb hangkártyát járatva.Viszont az atx tápok között nem tudok eligazodni hogy melyik az ami ilyen kis terheléssel is atomstabilan fog menni. A frász sem gondolná hogy ilyen macerás találni egy megfelelőt. Sima atx táp méret és kis fogyasztáshoz hangolva nem pedig kilowatt-hoz.
-
tooomas
csendes tag
Nos elkezdtem összeszedegetni a mini gépecském cuccait de elakadtam.
A ház egy coolermaster elite110 jelentem előttem.
Alaplap egy gigabyte ga-e2100n lessz egyenlőre x mennyiségű ram (még eldöntöm ).
Ehhez egy ssd meghajtó és a pci slotban egy hangkártya fog csücsülni .
Nagy tudást nem várok el tőle így szerintem elegendő lesz egy kopaszított rendszerrel.
Viszont a tápegységnél elakadtam.
Nem szeretnék nagy zúgóbúgó tápot bele . Ráadásul sajnos lehet hogy a csekély fogyasztás miatt, van tápegység ami az itteni alaplapommal sem akart elindulni.
Nézegettem azt a pico psu jószágot is de nekem (kövezzetek meg ) nem tetszik.
Viszont akad itthon egy morex 60W-os paneltáp. Annyi a bökkenőm vele hogy sima 20 pines a kimenete. Az alaplap meg 24 pin + 4 pin és ugye a sata kimenetet igényelné.
Elbírná-e a paneltáp eme kis gépecskét?
Lehet valahol szerezni a paneltápomhoz ilyen atx kábelt vagy neki kell esnem forrasztani ilyent (nem nagy kedven lenne hozzá). -
tooomas
csendes tag
Kezdek becsavarodni a keresgélésbe.
Szerintem ráhagyom majd beugrik valami.
Néztem és még jópofának is tartanám az asus j1800-as integráltját de írja hogy csak 1333-as rammal megy.
Na püff nekem meg 1066-osaim vannak. -
tooomas
csendes tag
válasz
viperabácsi #29972 üzenetére
Coolermaster elite 110-em van ebbe így nagyon mahinálni kellene.
-
tooomas
csendes tag
A jelenlegi hangkártyám a mai csodabogarakkal ellentétben hardware jószág mind effektek mind midi terén.
A nem teljes daw részét igazándiból nem értem .
Nem csak ableton és fruit vagy sonar létezik.
Persze ezek jók meg minden de nem élő zenélésre .
Nekem nem ennyire giccses és nem ennyire zabagép szoftvereim vannak , ezek inkább studiószoftverek.
A szoftverek futtatásához nem is annyira kell gép hanem egy jóminőségű vsti behívásakor és azzal való játék közbeni terhelődések miatt kell egy erősebb cucc ami nem akar összeroskadni tőle.
Értsd : midi kiséret kiszerkesztve megy a szekvenszerből plussz a szóló hangszerekből esetleg kettő vagy három behívatva és ezek váltogatva úgy hogy közben a gép terhelődik az asio protokol miatt hogy ne legyen késés.
Jelenleg az atommal már a második hangszer behívásakor kezd érezhető lenni a proci vége és ha túlfeszítem a húrt nála akkor recsegve lehal az egész. -
tooomas
csendes tag
Sajnos meg vagyok lőve az itx mérettel mert az jelenleg is itt áll előttem.
Eddig integrált procis lappal kínlódtam de kellene egy pici (tényleg picivel ) erő.
A hangkártyámat nem szivesen cserélném miatta mert nem olcsó darab.
Külső hangkártyákkal meg még több kóc és kábelezés és probléma lenne .
Ezért keresgélek csak lap+proc+ram utánn ami a feladatot ellátja nekem.
Szerintem egy 1mag+ht intel atomtól a jelenlegi felhozatalból bármi erősebb még az am1 is (fiamnak nemrég raktam össze egy am1-et és szerintem Én ki sem tudnám használni teljesen).
Grafikailag teljesen mindegy mit tud csak képet adjon és csók.
Internet sosem lessz rajta sem office sem semmi megszokott ami egy általános gépen.
Csak a win meg a szerkesztőprogim és a hangszercuccok.
Ha már a progikat megemlítem itt senki se gondoljon ableton és hasonló gépzabáló szoftverekre mert azok élő föllépéshez bizony alkalmatlanok.
Egyszerű kis progik futnak célirányosan csak ami kell. -
tooomas
csendes tag
Érdekes kérdéssel fordulok hozzátok.
Egy speckó kis gépet kellene összeraknom .
Próbáltam integrált procis alaplapokat de sajnos gyengének bizonyultak számomra.
A feladat zenei szoftver több sáv vsti hangszerelés és midi zenélés természetesen szekvenszerezés.
Namost itt jön a probléma hogy a hangkártya adott amit eddig is használtam (pci).
Vezérléshez kell a com port.
A jelenlegi alaplap választékból 1 azaz 1 darab Gigabyte alaplapot találtam ami cserélhető procis (lehet erőben skálázni) és tartalmaz 1 pci slot-ot. Viszont az ára a jajjjj kategória. Főleg hogy kell bele proci meg ram is.
Szükséges az itx méret a szállítás miatt ezt hozzáteszem.
A költségvetés meg minimális sajnos .
Az olcsóbb alaplapok amik meg is felelnének mondjuk am1 , sajnos mind pci-e csatolósak .
Pci-e hangkártya meg ami erre a feladatra jó az meg brutálisabb árban van mint egy alaplap.
Már szét olvasom a net-et hogy hol találok nekem megfelelőt de sajnos eredménytelen.
Régebben voltak ilyen alaplapok amire nekem most lenne szükségem de már beszerezhetetlenek újonnan.
A hirdetési részen itt az oldalon meg lassan elveszek mert van integrált procis, meg foglalat szerint de hogy melyik itx méretű és melyik nem mire végigbogarászom megőszülök pedig kotrom rendesen.
Sajnos a gyártók oldalai sem könnyítik meg a keresgélést a boltok listáiról meg ne is beszéljek.
Eme adott megkötéseknek megfelelő lapot keresek ha tudnátok segíteni megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- Kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged