-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tkesy
addikt
válasz
Pista0001 #14549 üzenetére
Az FSP-nek elvileg van 250W-os 80+ Gold-os ATX-es illetve, 200W-os 80+ Bronze-os SFX-es tápja... kérdés persze az ár, meg hogy mennyire lehet beszerezni...
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #14469 üzenetére
"Az EVGA-ban ötletes a táp elhelyezése
"
Valóban. Ám nem véletlen, hogy máshol még nem láttunk ilyet.
Behatárolja a kompatibilis alaplap elrendezését. Ennek fényében gyanús, hogy nem is önálló házként kívánják forgalmazni, inkább barebone-ként, az alaplapjukat mellékelve."Viszont ha minden opciót egyben nyújtó házként akarják árulni az a sok cserealkatrész meg kiegészítő miatt tuti nem lesz olcsó. Lian-Li-s léptékkel számolva meg ki merem jelenteni hogy kib*szott drága lesz."
Meglátjuk. Annyi bizonyos, hogy nem a haszonszerzést tűzték ki célul, hanem a gyári színvonalú megvalósítást, aminek követelménye a 300-as minimum darabszám, s beszerzési áron akarják értékesíteni.(#14473) maláj: Cooltek Coolcube-ként €49,99 a ház és €19,40 a GLS futár - ha jól látom.
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #14459 üzenetére
Igen kicsit olyan Silverstone-os forma (FT03 mini), szerencsére az elrendezés nem olyan.
Ja becsúszott egy kakukk tojás.....Nekem is tetszik nagyon a második, Q30-as ház, csak azt nem látom a képről (tükröződik), hogy dVGA szerelhető-e a házba.
Q27: nagyon hasonlít a Q07-re, de szerintem valamivel nagyobb (mélység, magasság), mert ha jól láttam, már két slotos vga szerelhető bele.
A régi "korong" talpakért kár, hogy nem maradtak. Az is olyan Lian Li jellegzetesség volt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14231 üzenetére
Igazság szerint erősen összemosódnak a határok, mind ár, mind fogyasztás szempontjából, az tuti, hogy 2 magos brazos alá nem mennék a mai médiára kihegyezett netes tartalmak mellett, a sima atom halál, az ion-nal megtámogatott pedig fogyasztásban vérzik el és árban - ha van egyáltalán - se olcsóbb.
Talán a proci- és összteljesítmény tekintetében lehet - azonos fogyasztás mellett - meghúzni a határt.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14218 üzenetére
Legalább 13,3"-os kijelző és 35W-os proci
HookR: Nagyon klasz ez a kuckó, ideje lesz lassan kidolgozni a sorozatgyártás menetét
Goose-T: 2TB-s WD Green 3,5" 24k ennyiből hol kapsz 2,5"-t újonnan? Mondjuk ha elég 1x 2-3TB megoldás lehet egy Sharkoon usb 3.0-ás külső ház + WD Green vinyó is méretcsökkentési céllal.
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #14212 üzenetére
I see...
A 360-as seasonicról majd adsz nekünk egy rövid beszámolót? A durván 18k-s ár már nem is annyira rossz, ha 5 évre kiszámoljuk a fogyasztási különbséget, illetve, hogy annyival is kevesebb termelt meleget kell kiszellőztetni a házból, ezáltal csendesebb az egész rendszer.
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13991 üzenetére
Tökéletes! Már rengeteg gépet raktam össze mATX, ATX méretben, a mITX-el még csak "ismerkedem" így ezt nem figyeltem meg annyira, de most már tudom.
Mondhatom, hogy belehülyültem ebbe a méretbe, valaki minél nagyobb házat akar, erődemonstráció gyanánt, de szerintem a nagy kihívás a kis gépekben van, hogy hasonló teljesítményt egy jóval kisebb méretű házba is bele lehet "szuszakolni".Nekem ugyan AsRock B75M-ITX lapom van, de jövő héten ráérek, hét vége fele (csütörtöktől előreláthatóan), szívesen betesztelhetjük a procid.
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13987 üzenetére
mATX tuti belemegy, vmi s775 asus lap volt benne, csak a felfogatás miatt dilemmázom, az alaplap tartó bakok miatt.
@mrbig25
Szuper, én is átnéztem még 2x a rajzomat, mérésemet!Ezzel bearanyoztátok az estémet, spóroltam durván 10k-t. Nah, jó nem teljesen annyit, mert a táp ventijei cserére szorulnak, de akkor is.
Úgy volt, hogy 1x2gb kerül bele, de így hogy spóroltam ház+táp kombóval így megy bele 4gb. Ahogy néztem erősen visszaveszi az órajelet, de 1333MHz ramot simán visz.Köszönöm szépen!
-
Plexicushio
senior tag
válasz
Pista0001 #13706 üzenetére
Visszatérve még egy pillanatra erre a témára, alacsony fordulaton (Bitfenix Recon ==> 400/500rpm) egészen csendesnek írnám le a Spectre Pro 200mm-est, viszont maga a venti minősége, kívánni valót hagy maga után, már a dobozán is érződik, összeszerelésén, masszívságán pláne - összehasonlítva egy Be Quiet Shadow Wings-szel
Még egyszer nem vennék Bitfenix (Spectre/Spectre Pro) ventiket, legalábbis annyiért amennyibe most kerül és kerülnek, a felszereléssel rengeteget bajlódtam, a BQ 14 centisével hátra egy fél percet sem, nem bántam meg hogy hátra nem Spectre Pro került oda. ha a 12 és 14 centis is olyan mint a 20-as, akkor abban a kategóriában nem igazán versenyképes - természetesen ez erősen magánvélemény.
-
Pista0001
addikt
válasz
Pista0001 #13918 üzenetére
Nálam ez a helyzet. Az előzmény írásban a teóriám a hibáról. Kérdés hogy az alaplap vagy a proci miatt áll-e fenn a hiba.
-
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13876 üzenetére
Akkor költségek tekintetében a ház+táp rögtön 15k-ra ugrana, és még egy 2,5" hdd is kellene... ez sajnos így már sok...
Az Intel atomos történetek felejtősek, nem? FullHD filmezés+netezésre ez az Asrock e350m1 tökéletes, vagy van jobb inteles alternatíva?
Ez a Modecom Feel egész csinos, köszi az ajánlást! Esetleg más ház, ami támogat 3,5" hdd-t? -
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #13871 üzenetére
@Pista0001 & Grave444
Én is ebben gondolkozok, e350m1 + 2/4gb ram + 250gb hdd + mITX ház+táp/paneltáp.Ahogy nézem ez az EPC3 elég csinos darab, egyetlen "hibája" számomra, hogy 2,5" hdd-ket támogat...
Még sosem használtam paneltápot, ezt egy hétköznapi hálózati tápkábellel kötöm a 230V-ba, vagy kell hozzá vmi speckó adapter?@tlac
Netezni is szeretnének majd rajta szüleim, nekik szánom, egy kis pc-nek jobban örülnének, de köszi. -
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #13814 üzenetére
Ez igaz!
Ezt mindig elfelejtem !Majdnem vettem múlt hét végén (FM1-re) egy noctua nh-9-es hűtőt, amikor én is szembesültem ezzel a problémával.
Szerencsére van, egy két megoldás (cpu hűtő), ami variálható, vagy éppen az amd foglalathoz jó. Már ha a fentebb említett elrendezés a fő csapás irány. -
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #13696 üzenetére
Esetleg keress embert aki németben melózik, hátha ott feladva a gyárnak olcsó a postázás
dabadab: Ha boltban veszi, akkor nincs lényeges árkülönbség FM1/FM2 között és utóbbi foglalatba később is jön majd proci, integrált VGA erősebb, energiagazdálkodás - ha jól tudom - valamivel jobb. Használtpiac az egy másik történet.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #13667 üzenetére
és (#13670) Mercutio_
Arra akartam utalni mivel nem kispályás boltról van szó, talán csak egy telefonba és pár nap várakozáson múlna. Rengeteg termék nincs raktáron, sőt egyre inkább jellemző a boltokra hogy csak rendelésre tudsz ezt azt venni még "sláger" cikk esetében is.
Nyilván nem mai készülékről van szó de egy perc hívást szerintem mindenképp megér.Zotac A75 lap volt a mobilx-nél.
-
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13563 üzenetére
Próbáltuk venti nélkül is (csak a fronton ment a 120mm-es), akkor beköszönt 80 fok fölé is és terhelés nélkül is nezhezen ment 60 alá. Előszőr azt hittem, nincs rendes hőátadás, de a Ötzi érinthetetlenül forró volt. Szóval minimális légmozgás kell neki. Köszi még1* a segítséget!
-
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13330 üzenetére
Tegnap megoperáltam, ha megy az oldalsó 80-as venti, akkor teljes terhelésen sem megy a proci 46 fok főlé, ez rendben. A ötzi sajna nem fért el a táp alatt, de a tulaj abban maradt magával, hogy gyárt egy új hátsó tartólemezt a tápnak, és hátrafele ki fog lógni a házból. Így a 80-as venti is lecserélhető 120-asra.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Pista0001 #13484 üzenetére
Ami paneltápot én láttam (ilyesmi megjelenése lehetett, Spire ITX kuckóban volt) az három VRM-et tartalmazott (12V ---> 5V, 12V ---> 3,3V, 12V ---> 5VSB - a -12V-os valószínűleg az alján volt, kondis-kapcsolgatós megoldással), de a +12V az adapterbemenet csatlakozástól sima, mezei NYÁK vezetékezéssel volt az ATX csatihoz és a perifériacsatikhoz továbbítva.
HGyu
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #13437 üzenetére
Az x1-es sínt használva abba se tudsz dupla VGA-t tenni, s bár a H61H2-MV árát nem ismerem, szemlátomást szintén a költséghatékonyság szellemében készült.
(#13438) kribe: Feltételezem, a felsorolt alkatrészek közül a sziámi macska végül inkompatibilitási okok miatt nem lett beépítve.
(#13444) szabi__memo: "Amugy abba belemenne? mITX-et irnak csak. Nem tudom mi a max amit meg bele lehet tenni.
Valaki akinek van megnezne??"
Nem, csak mini-ITX alaplapot fogad. - [Link] -
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13325 üzenetére
Szvsz meggyőző a Ötzi-s teszt. A ház elején van a gyári 12cm venti, szinte alig van hangja (legalábbis a jelenlegi cpu cooler mellett
)
Ha jól értem, akkor az alaplapot ki kell venni, mert az alsó oldal felöl lehet a leszorítópöcköket összenyomni és kitolni? Vagy olyan mint az inteles gyári cpu felfogató, elfordít és kihúz? Aztán gondolom régi pasztát elpucolni, érzéssel újrapasztázni, új hűtöt felhelyezni és örülni.
-
TomiLi
addikt
válasz
Pista0001 #13315 üzenetére
Csak hirtelenjében nem találtam ilyen tápot, és azt hittem, hogy nem is nagyon van pci-e vezetékes.
Gondolom ezeknél a tápoknál a zaj nem szempont, tehát hangos mint a dög (pl a fentebb bemutatott játékos gépben)ITX elrendezés: nagy kár, mert így eléggé leszűkül a választási lehetőség a cpu hűtők terén. (persze azért van, csak nagyon ki kell számolni előre, ami néha lehetetlen, mert eléggé hiányosak a méret adatok)
De ha megfordítanánk a dolgot, akkor mostanra már eléggé nőtt a mini ITX-esek "tábora", amire igazán reagálhatnának (jobban) a cpu cooler gyártók is.
Az a baj, hogy a mini ITX méret be van skatujázva a HTPC/netezős gép kategóriába, ahova nem kellenek a torony hűtők.
A "betegek" tábora, akik meg játék gépet építenek ITX alapokon még elég elenyésző, főleg piaci szempontok alapján..... Meg nekik ott van/lesz a drágább kialakítású Asus/Evga.
-
zodo
nagyúr
válasz
Pista0001 #13230 üzenetére
Egyetértek a D-sub kérdéssel de biztosan van rá magyarázat mint anno a soros portokra.
pl a leendő F2A85-V PRO lapomon is ott figyel a D-sub csati. -
Goose-T
veterán
válasz
Pista0001 #13225 üzenetére
Valaki tudja esetleg, hogy a három jack aljzatos analóg hangcsatlakozós alaplapoknál konfigurálható úgy a Realtek ALC887, hogy 5.1-es analóg kimenetként működjön a három aljzat? Olvastam ugyanis valahol, hogy az ASRock miniITX-es FM2-es alaplapja csak 512MB VGA-memóriát támogat, az MSI-é viszont 1024-et, és azt is olvastam, hogy az 512 esetenként lekorlátozza a grafikus teljesítményt. Most akarok összerakni egy FM2-es gépet, és jó lenne, ha működne vele a Genius 5.1-es hangrendszerem. Így néz ki a kinézett MSI FM2-A75IA-E53 alaplap hátulja:
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #13181 üzenetére
Igen, a kábelköteg elhelyezésére nagyobb figyelmet kell szentelni. S ez esetben talán nem csak esztétikailag szerencsésebb vezetékenként/vezetékpáronként harisnyázni.
======================================
Érdekesség: 63db 120mm-es ventilátor tesztje (interaktív összesítőgrafikonnal, franciául)
-
saturn27
tag
válasz
Pista0001 #12932 üzenetére
"A Trinity árait elnézve szerintem a Llano semmiképp sem jó. Ezeket az árakat még nem látod, de a Trinity rohadt olcsó lesz, szóval a megjelenés tudatában én a Llano APU-ról már lebeszélnélek."
A 34-35.000 huf annyira azért annyira nem olcsó
Bár ez az 5800k ára, szóval talán az 5700-at meg lehet kapni majd 30-ért kb... Már csak a boltokba kell kerülniük, meg az alaplapoknak is
-
HookR
addikt
válasz
Pista0001 #12944 üzenetére
"Node 304-et így hirtelen én sem találok. Lehet hogy még nem indult el a forgalmazása?"
skinflint.co.uk -
sb
veterán
válasz
Pista0001 #12890 üzenetére
Nem fogalmaztam pontosan, videolejátszási képminőségre gondoltam. Ezért is emeltem ki a Clear Video HD-t. A többi butítás tiszta ügy, nincs gond vele, AVX, Quicksync, stb... Ott tudjuk mit kapunk egy Core-hoz képest. (Szerintem bőven jók teljesítményben a Pentiumok is). Csak a fent említett feature-ről és a video képminőségről nem találtam meggyőző infót neten ezért kérdeztem rá, hátha van valakinek tapasztalata, aki használja filmnézésre is a Gxx igp-jét.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #12892 üzenetére
Olyan coax csatim nekem is van, csak abban nem voltam/vagyok biztos, hogy alaplapi tüskesor a kis méret miatt mITX esetén van/lesz-e hozzá minden esetben.
A mostani A75M-ITX lapomnál gondolom ez lenne az "- 1 x HDMI_SPDIF header"
Azért merült egyébként fel bennem a dolog, mert a Brazos-os lapok ára (talán az Asrockot kivéve) miatt elgondolkodtam egy FM1-re cserén, bár az meg lehet, hogy ágyúra verébbel?
Esetleg 20k körül/alatt lesz/van már brazos 2.0-ás procikkal szerelt mITX alaplap?
-
sb
veterán
válasz
Pista0001 #12885 üzenetére
"A Pentium sorozatot most is bünteti az Intel, így a táblázatban szereplő két termék esetében letiltásra kerül az AVX utasításkészlet, illetve a 650 MHz-es alapórajelen üzemelő IGP-ben inaktív a Quick Sync Video 2.0, az InTRU 3D, a Wireless Display illetve a Clear Video HD szolgáltatás."
-
fero02
nagyúr
válasz
Pista0001 #12880 üzenetére
Köszi a tanácsokat, sokat lendített a választáson.
Nem vagyok filmnézős. De gondolom ha berakok egy dvd-t, akkor nem fogja magát hanyatt vágni a gép. A HD-s szarokat meg jellemzően YT-on nézem 1-2 klipp formájában.
"TCASE 69.1°C"
Ez az azt jelenti, h a proci 69.1°C-nál lekapcsol?
-
-
törölt tag
-
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12802 üzenetére
Áhh... a VGA csere bukta lenne, bár később ha nyerek a lottón, akkor rakhatok bele GTX670-et, mert az rövid.
Egyébként a Gainward/Palit GTX460/560 kártyákon kívül létezik még hasonló teljesítményű, maximum 17-18cm-es VGA?
Másfelől jó lenne az LL kuckó, mert az alulemezt könnyebb formázni
-
törölt tag
válasz
Pista0001 #12797 üzenetére
Hátsóventiset egyet sem találtam FSP-ből...
(bár csak külön tápot néztem, nem házzal együtt)
Paneltápból mit ajánlotok GCLF2-höz? 2db. 2.5"-es HDD meg egy slim-ODD továbbá egy belső kártyaolvasó és 3db ~60mm-es venti van a repertoárban. Lehet, hogy még kívülre rá lesz akasztva egy USB-s HDD tár.
Elég lehet neki a 60W-os, vagy kell a 75-ös? (mondjul LC-Powerből sem láttam most használt 75W-osat aprón) Esetleg vkinek eladó? -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12792 üzenetére
Ismerem a Q07-et, de VGA hosszban elég korlátozott és az EK-DCP2.2 pumpa-tartály elhelyezése is necces lenne...vagyis megoldható, de akkor túlzottan zsúfolt lenne.
SG05 azért lenne jó, mert az alaplap és a ház előlapja közötti helyen bőven elférne a pumpa és a tartály, emellett a vga-nak is elegendő hely van.
kisza25
A mostani tervnek egy eredeti sg05/06 felelne meg, szóval veled együtt én is örülök, hogy anno eladtam -
törölt tag
válasz
Pista0001 #12795 üzenetére
Köszi!
Ahogy írod, nem is említettem, hogy a külméretek sem mindig egyformák. Csak akarnék venni használt, belső (hátsó) ventis SFX-et és nem akartam marhaságot keresni (125x63,5-ös hátlap, ~100mm mély).
100-150W illetve 250-300W környékén melyik márka a megbízható? Bár az utóbbiból a TFX szerintem jobb elrendezést ad... -
mrbig25
őstag
válasz
Pista0001 #12790 üzenetére
Tudom-tudom...
Ezek csak ilyen kósza gondolatok, nem szívesen válnék meg a Prodigy-től, mert tényleg szép, masszív és rendkívül jól variálható kuckó. Igazából a mérete se nagyon zavar, csak hajt a kíváncsiság, hogy jóval kisebb méretben, hogy mutatna a dolog.
Még birizgálja a fantáziámat egy SG05, mert olyan kis aranyos, de ilyen árak mellett nem sok minden lesz belőle szerintem. -
xtevo
őstag
válasz
Pista0001 #12783 üzenetére
Legalább háromszor átforgattam a dobozt, átnéztem minden írást rajta, még a hozzáadott kis füzetecskét is, de nem szerepel sehol sem, hogy milyen nehéz... sajnálom...
7kg techpowerup (csak a ház)
7,8kg legitreviews (doboz)Érzetre, szerintem kb. helytálló amit írnak.
-
J.J. András
őstag
válasz
Pista0001 #12746 üzenetére
jó, lusta voltam utána nézni, de akkor kb. jól emlékeztem.
a MIX-Computerversand nem küld ide, de elvileg a Hardwerversand.de
mostani álomgépem kijön 421€-ból + 19,90 € ide elvileg a csomagküldéscsak mostanában basznak válaszolni, amíg kint laktam rendesek voltak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MSI CYBORG 15 A13V
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest