- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Mbazsika #52733 üzenetére
Én amire kerestem ITX+spdif+integrált cpu-ra, azok közül egyik lap sem elérhető jelenleg. Ebay-on is cpu-socketes lapok vannak, illetve olyan 5-10 éves dolgok amivel nem lennél előrébb.
Várni kell a cserével lehet hogy sokat, vagy vadászni egyet itt aprón* (napi 2/3x ránézni), vagy sokkal többet rákölteni, feleslegesen.*Jelenleg ezzel is lehet sz#pni, mert ha hibás lenne és még van is rá papiros garancia, akkor sem tudnak helyette másik, funkcióját kiváltó terméket adni.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mbazsika #52727 üzenetére
Intel oldalon N3150 a következő, olcsó, integrált platform, ami hardveresen tudja a VP9-et, bár driveresen olvastam rossz véleményeket.
Én inkább Gemini Lake integrált procis lapokat javasolnék, bár ezek használtan ritkák, újonnan meg gyártási hiány van.
Intel Apollo Lake még jó lehet, újonnan nem tudom lehet-e kapni, használtan szintén ritka. -
PROTRON
addikt
válasz
Csak egy apró megjegyzés: elhiszem hogy minden egyéb igényeit kielégíti a gép csak a 720p youtube hiányzik, de mi lesz ha jövőre a kedves programozók olyan elemeket tesznek kötelezővé a youtube kódolásában, hogy minimum 1080p-re alkalmas gép fog kelleni akkor is ha egyébként nem igényelné?
Van idehaza olyan régi gépem ami simán elvinné a 720p youtube-ot matematikailag, néha sikerül is neki, de közben meg a olyan kódokat használnak hogy biztosan akadozzon...
Ez állítólag nekem jó...nem nagyon érzem ezt.Tudom a pénz az úr meg a víz, de sajnos olyan világot élünk hogy muszáj az ember megtervezni a kiadásait...lehet eleve jobban járna egy komolyabb tablettel és akkor androidon megint mások a tecső beállításai, ott érdekes ugyanaz a proci erő még is képes elvinni amit kell. : O
-
Rick4
félisten
válasz
Intel HD videokártyás procik már tudják ezt, pl ez egy alap, de már elég: [link] amd-ből is van csomó jó vga-s proci, meg kell egy lap alá, pl itt egy ilyen szett: [link] és jóval erősebb is lesz, mint az előző, illetve asrock Q1900-as, N3150-es széria is ott van 15K körül használtan, pl ez: [link] egy jó lite win10-zel bármelyik rohan, és minden fut 10-20W fogyasztás mellett, a meglévőt meg tedd fel 6-7 ezerért, nasnak még tökéletes lesz.
A legalja ez lehet, bár itt már szerintem szenvedés lesz a használat: [link]Árban felfelé meg a csillagos ég, de gondolom nem az a cél.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mbazsika #13316 üzenetére
Ez a push-pin:
Mounting-hook-ról így hirtelen nem találtam képet, de biztos hogy neked nem az kell. Régebbi Inteles Asus lapokon használták előszeretettel.
Ha jól megszellőzteted a házat akkor lehet hogy elviszi rászerelt venti nélkül, kérdés hogy melyik megoldás a halkabb. Lehet hogy rászerelt ventivel jobb eredményt lehet elérni. Nekem van egy Porterem, esetlegesen Brazosra tettem félre (az alaplapomhoz vettem a P55-re eredetileg, de nem tudom felszerelni mert egy kondi útban van), de a teljesítményéről nem tudok mit mondani mert még nem próbáltam ki semmin. Eléggé ígéretesnek tűnik, a hőcsöve 8 mm-es és direkt kontaktos, a ventirögzítés gumis, 8 centis ventivel megfelelő fordulaton szerintem tuti elég és nem is hangos.
Most nézem hogy a ChipChilla kisebb, csak 6 centis a ventije, a hőcső sem direkt kontaktos, úgyhogy biztos gyöngébb.
Az Ötzi sem nagy darab, viszont 2 hőcsöve van, bár vékonyabbak mint a Porteré, és ez sem direkt kontakt.
Ötzi-ről találtam neked teszteredményt: [link]
caeser: Nem mondom hogy van neki, csak azt hogy nem zárnám ki a lehetőségét.
A zajszint szerintem is brutál lehet, de amikor játszik az ember (legalábbis én
) akkor (nekem) nem zavaró. Főleg egy LAN partin, ahová igazából egy ilyen gép való.
A cooler gyártók szerintem még egy jó darabig biztos nem fogynak kifejezetten olyan hűtőt gyártani ami a PCI-E slot melletti procifoglalathoz van optimalizálva és még nagy teljesítményű is. A házgyártók sem nagyon vették fel a fonalat, aki gyárt olyat amibe belefér egy normális VGA azok az alaplap fölé teszik a tápot. A Cooler MAsternél még érthető is, ők forgalmaznak kompakt vízhűtést is
. Amúgy más út nem nagyon van ha "brutál" ITX-et akarsz. Természetesen nem a kompakt vízre gondolok, hanem a normálisra. Elég kicsi pumpa és tartály van, a blokkok soha nem is voltak nagyok (itt jön a képbe az EVGA Z77, ugyanis a fethűtőjének vannak lyukak az alaplapon, tehát az is könnyedén vizezhető), ezek simán beférnek bármilyen házba, akár egyslotosba is, hiszen a VGA blokk vékony, a kártyákhoz meg létezik egyslotos hátlap (természetesen azokhoz amiknek csak egy sorban vannak csatlakozóik). A radiátor(ok) jelent(enek) csak problémát. Egy Prodigy-ben elfér elegendő egy teljes vízhűtéshez, a többi mellett meg még bőven sok is elfér egy (vagy több) állványon. Nem mellesleg vízhűtésnél (akár kompakt akár rendes) tök mindegy hogy hol van a procifoglalat.
-
Pista0001
addikt
válasz
Mbazsika #13291 üzenetére
Bármilyen chiphűtő jó rá, ha van hely akkor leginkább a Xigmatek Portert, a Coolink ChipChilla-t, az Alpenföhn Ötzit, a Noctua NC-U6-ot (már nem gyártják, használtan is nagyon ritka) vagy valamelyik Thermalright megoldást ajánlom. A Xigmatekre és a Thermalrightokra szerelhető venti is (8 centis, tehát nem túl zajos), a Coolinkhoz adnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest