-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mbazsika
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Úgy látom egy J4105-ös lap lenne az igazi, ha kapható lenne...
Marad elérhetőként N3150, ami még mindig megfelelőnek tűnik, csak az
a problémám, hogy amiket találok, azokon nincs s/pdif, ami feltétel.
(a tablet nem megoldás, a gép gyakorlatilag htpc-ként működik, TV+projektor van rákötve) -
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Elsőre itt tenném fel a kérdést:
Egy ismerősöm ASrock E350M1-el szerelt gépén kellene tuningolnom úgy, hogy 720p-ben a youtube használata ne tartozzon az impossible mission kategóriába. A gép egyébként egyéb irányú igényeit kielégíti.
1, Mi a legolcsóbb VP9 dekódolásra képes videókártya, amit bele lehetne tenni és esetleg még (ha nem túlzott elvárás) passzív hűtéssel létezik?
2, Ha ilyen nincs vagy gazdaságilag nem éri meg, akkor mi lehet az ajánlott platform (esetleg konkrét alaplap-proci), amire érdemes lehetne cserélni? Elvárás a digit hang, d-sub, hdmi.Előre is köszi a segítséget!
-
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13563 üzenetére
Próbáltuk venti nélkül is (csak a fronton ment a 120mm-es), akkor beköszönt 80 fok fölé is és terhelés nélkül is nezhezen ment 60 alá. Előszőr azt hittem, nincs rendes hőátadás, de a Ötzi érinthetetlenül forró volt. Szóval minimális légmozgás kell neki. Köszi még1* a segítséget!
-
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13330 üzenetére
Tegnap megoperáltam, ha megy az oldalsó 80-as venti, akkor teljes terhelésen sem megy a proci 46 fok főlé, ez rendben. A ötzi sajna nem fért el a táp alatt, de a tulaj abban maradt magával, hogy gyárt egy új hátsó tartólemezt a tápnak, és hátrafele ki fog lógni a házból. Így a 80-as venti is lecserélhető 120-asra.
-
Mbazsika
tag
válasz
Pista0001 #13325 üzenetére
Szvsz meggyőző a Ötzi-s teszt. A ház elején van a gyári 12cm venti, szinte alig van hangja (legalábbis a jelenlegi cpu cooler mellett
)
Ha jól értem, akkor az alaplapot ki kell venni, mert az alsó oldal felöl lehet a leszorítópöcköket összenyomni és kitolni? Vagy olyan mint az inteles gyári cpu felfogató, elfordít és kihúz? Aztán gondolom régi pasztát elpucolni, érzéssel újrapasztázni, új hűtöt felhelyezni és örülni.
-
Mbazsika
tag
Sziasztok!
Asrock E350M1/USB3 gyári 4cm-es prociventillátora (hűtője) helyett mit ajánlotok? A barátom hangosnak tartja (az is tényleg). Egy CM ELite 120-as házba van, szóval hely lenne...
Előre is köszi!
-
Mbazsika
tag
Köszi mindenkinek.
Ha jól szűrtem az információt, akkor a 'felhasználói élmény' szempontjából komoly különbség nincs köztük. -
Mbazsika
tag
Sziasztok!
E-350 és E-450 között mekkora a különbség érzésre? (papiron tudom
)
Ha jól látom akkor E-450-es lapokból nincs túl nagy választék....Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged