Hirdetés
- 

Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Plexicushio
senior tag
válasz

Oliverda

üzenetére
						Haha, pont pár órája néztem ezt a lapot...de az árát csak most látom
 egyetlen problémám, hogy nincs (direkt) optikai kimenet rajta 
.Az B550 VISION D meg egyszerűen gyönyörű!
 csak ez ATX, lehetne egy mini verziója is, 2.5Gbites lannal dual GbE helyett 

Csak a Giga vagy AsRock számora is.
  - 

Plexicushio
senior tag
 - 

Plexicushio
senior tag
válasz

Pista0001

üzenetére
						Visszatérve még egy pillanatra erre a témára, alacsony fordulaton (Bitfenix Recon ==> 400/500rpm) egészen csendesnek írnám le a Spectre Pro 200mm-est, viszont maga a venti minősége, kívánni valót hagy maga után, már a dobozán is érződik, összeszerelésén, masszívságán pláne - összehasonlítva egy Be Quiet Shadow Wings-szel
 Még egyszer nem vennék Bitfenix (Spectre/Spectre Pro) ventiket, legalábbis annyiért amennyibe most kerül és kerülnek, a felszereléssel rengeteget bajlódtam, a BQ 14 centisével hátra egy fél percet sem, nem bántam meg hogy hátra nem Spectre Pro került oda. ha a 12 és 14 centis is olyan mint a 20-as, akkor abban a kategóriában nem igazán versenyképes - természetesen ez erősen magánvélemény. - 

Plexicushio
senior tag
válasz

Plexicushio

üzenetére
						Bocsánat, kifelejtettem a számításból ,hogy "tűrhető árú"

De szerintem egy Prolimatech Lynx alatt ne add, annyit megérdemel az i5öske.
 - 

Plexicushio
senior tag
válasz

Blaise

üzenetére
						Én eredetileg Be quiet Shadow Rock Pro- SR1 -t akartam, de nagy volt rá az esély, hogy nem fog elférni még a Low Profile Vengeance ramjaim mellett sem a hőcsövek miatt így tovább nézelődtem, és a profilomban lévő Deepcool Ice Matrix 400-as hűtőt vettem aztán meg (9900 Ft, Merlinhardver).
Egy 3570K volt eredetileg a cél, de hamarabb kellett a gépet venni/összerakni mint gondoltam, így "csak" egy sima 3570 és H77 lett belőle, figyelembe véve azt is, hogy nem tuningolok, nekem elég jó a szorzózáras teljesítménye is.
Direkt olyan hűtőt akartam választani, aminek mindkét oldalára fel lehet tenni a venti(ke)t.Jelenlegi adatok: Ice Matrix 800-as minimum fordulaton 32-33 celsius fok közelében tudja tartani az i5-öst egy 22 fokos szobában - normál használat mellett, kikapcsolt rendszerhűtéssel, sima netezgetés közben (1600 Mhz) - már amennyire az Asrock alaplapom szenzora pontos. Így nagyon csendes, a hangfalam erősítőjének a búgása simán elnyomja.
 (megj.: ettől lentebb nem is tudom hűteni, hiába járatom 1600-as max. fordulaton most a hűtőt, tehát itt már a szobahőmérséklete a döntő ami jó jel 
 )Úgy 1000 rpm felett jön meg a hangja, az sem vészes. 1200 rpm-nél még egszerre hallani a búgást és a coolert.
 Mint mondtam én nem tuningolok, nekem ez a hűtő megteszi, elégedett vagyok.Gondolom nem véletlenül vettél K-s i5-öst, ez esetben ha húzni fogod akkor a be quiet! Shadow Rock Pro SR1 vagy Topflow SR1 egyértelműen jobb választás, előbbi szerintem még épp elférne a ramoktól, tekintve hogy nekem is maradt hely még ramok és hűtőcsövek között.
Egyéb alternatívák: Prolimatech Lynx, Cooler Master Hyper T4
 - 

Plexicushio
senior tag
 - 

Plexicushio
senior tag
Én is sokat nézelődtem ez ügyben, aztán erre: Ice Matrix 400 esett a választásom, H77M-ITX+ i5, elfér Low Profile ramok mellett bőven, marad hely 1-2 cm, a dVGA környékén meg még több is.
 - 

Plexicushio
senior tag
Hamarosan belépek én is a mini-ITX klubba, egy Bitfenix Prodigy White házzal, Asrock H77M-ITX lappal Spectre PRO 200mm és Be quiet! Shadow Wings 140mm -es rendszerhűtőkkel - ezek már többek között a készletből foglalva/fizetve, a CPU még hátra van, (i5-3450/3550/3750 valamelyike lesz) ahogy a HDD és SSD is

- 

Plexicushio
senior tag
Köszönöm a választ!
Sajnos kipróbálni nem fogom tudni, azt hiszem bevállalom a hűtőt, így "vakon", jobbat nem tudok, tetszeni meg nagyon tetszik.
 A Topflow változata azt tudom még épp elfér egy Z77E-ITX lapocskán (gondolom hasonlóak a távolságok a H77-es esetében is) mert erről találtam képeket, de a Shadow Rock Pro sr1-ről sajnos nem.
Ahogy néztem, a hőcsövek kb. egy centivel beljebb kezdődnek, és az az aljánál egyre keskenyedik, mindenképpen LP ramokban gondolkodom, szóval remélem majd malacom lesz, és még elfog férni.
 5 centi túlnyúlás felett a ram irányába már semmiképpen sem férne el ha jól láttam egy másik hűtőhöz viszonyítva.
VGA egyelőre az integrált lesz, tehát majd ha mégsem férne el, megfordítom, mikor meg aktuális lesz a videókártya is, akkor elcserélem/kicserélem. - 

Plexicushio
senior tag
HookR véleményére lennék kiváncsi!
Szeretném magam megnyugtatni, hogy ugye ez a szimmetrikus hűtő elférne egy AsRock H77M-ITX típusú alaplapon, a PCI-E sín blokkolása nélkül? Ahogy én kiszámolgattam a topicból összeszedett infók alapján, el kellene hogy férjen, csak nem a ventis oldala.
95mm-t mélységet jelölt meg a gyártó ventilátorral. -25 = 70mm. Tehát a CPU közepétől a videókártya irányába 35mm lenne a túlnyúlás, az még jócskán a kikalkulált (52-53mm-es) értékhatáron belül van.

Ventivel viszont már 60 mm lenne, az az oldala már sok, meg amúgy sem célszerű a vga környékéről elszívni a meleg levegőt.
 - 

Plexicushio
senior tag
válasz

Plexicushio

üzenetére
						Bár van egy olyan érzésem, hogy a Bitfenix Spectre és Spectre Pro eredményeit felcsrélték!
Mégsem. [link]

- 

Plexicushio
senior tag
Nagyon hasznos, jó lista!

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
 - Spórolós topik
 - Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
 - Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
 - World of Warships
 - Légből kapott hírünk van képekkel
 - Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
 - EA Sports WRC '23
 - Fejhallgató erősítő és DAC topik
 - Suzuki topik
 - További aktív témák...

- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X3D 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN M4 A-DATA 750W
 - Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
 - BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P PRO i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB CM TD500 700W
 - BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
 - Apple iPhone 13 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

egyetlen problémám, hogy nincs (direkt) optikai kimenet rajta 
.
 csak ez ATX, lehetne egy mini verziója is, 2.5Gbites lannal dual GbE helyett 

Mint mondtam én nem tuningolok, nekem ez a hűtő megteszi, elégedett vagyok.