- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
toldy
őstag
válasz
#19617792 #6062 üzenetére
Én is ezért tartom hihetőnek, hiszen a giga lap is 25k illetve ez a foxconn külföldön is 60-70 $/Ł/€ áron láttam anno. Így egykét beválalósabb bolt illetve hogy nem asus társa kaliberű a név ( ettől még a lap jónak tűnik és tesztek is ezt igazolják) korrekt árnak tartom.
-
Pista0001
addikt
válasz
#19617792 #4729 üzenetére
7-esnél az energiagazdálkodáshoz nem kell(ett nekem soha) nyúlni, mennie kell a CnQ-nak ha BIOS-ban engedélyezve van. A proci szorzónak célszerű lehet utánanézni.
zodo: a proci szorzó variálása a CnQ, a ventiszabályzás más téma. Egyik barátomnak van MINIX lapja, de jó kacifántos a ventiszabályzás beállítása arra emlékszek.
-
zodo
nagyúr
-
HookR
addikt
válasz
#19617792 #4699 üzenetére
Pl. olyan, amiről épp szó van?
Pista0001 (#4704): Gratula.
Chaser (#4702): "Ok, akkor fogalmazzunk úgy, boltból biztos nem kapsz ilyet..."
Ehh... ha csak a bolt játszik, akkor a 18e HUF-os I3-at is kilőtted.
Az a probléma, hogy nem teszel különbséget a valami 'olcsóbb' és az adott szempontok alapján 'jobban megéri' között. Utóbbit nem vitatta senki."...különbségek vannak"
Pont. Lépjünk tovább! -
Chaser
legenda
válasz
#19617792 #4673 üzenetére
A kis FSP-m bevált és jó árban vettem, nem cserélem le. Passzívan lazán elmegy 70W konnektorig, lecseréltem a gyári 8-as ventit egy amd 7-esre amit 5V-on járatok és 1.5cm, a gyári 2cm volt..láss csodát aktívan is majdnem zero hangja van
&rew: Nem igazán tudom elképzelni, olyat már láttam ami többszintes volt és lemezből. Én valami olyasmit akarok aminek az alapja fém és bevonva fával, csak még a külsejét nem tudom hogy legyen. Magas nem lehet, inkább szélességben fogok bővíteni.
-
zodo
nagyúr
válasz
#19617792 #4640 üzenetére
Szia Earl 007!
Nem vagyok egy mágus, úgyhogy ezt a procit is segítségekkel sikerült választanom.
Szóval, ha minden igaz akkor Stepping 3 (Cpu-Z progi, szerint is)
VID -ről gőzöm se volt eddig, de talán a feszültség értékkel kapcsolatos jelző.
1.02V és 1.37V között ingadozik a HardverMonitor progiban nézve, de mintha az utóbbi értéket láttam volna a BIOS-ban is.
Bocs, ha nem erre vonatkoztak a kérdések!Amúgy most írom a következő blogomat amiben az Asus lapról ejtek néhány gondolatot + némi "szerény" teszteredménnyel kiegészítve.
Egy hétköznapi, felhasználó véleményeként.Az SG05 SFX tápja halkabb, mint egy 3,5" vinyó.
Speciel még nem hallottam a hangját még játék közben sem, mert akkor a Hawk-om a leghangosabb hardver, ami alapból halk.Szerk:
Jah, igen. Látom az okosított procidat.
Az még úgy is a max. határon van, amit a mini itx lapok többsége tud fogadni.
TDP 95W-ra értem. -
zodo
nagyúr
válasz
#19617792 #3396 üzenetére
Igen, pontosan ez a gond ahogy leírtad.
Na mindegy, ma visszateszem az eredeti felállást, mert többet már nem költhetek a gépre.
pl. új proci hűtő
Barátnőm, ki is vágna a géppel együtt.Köszönöm a gépem nevében is!
Itt bővebben is megnézheted, ha érdekel!
Korábbi képek is vannak az összeszerelésről ill. az akkori ref. Sapphire kártyával. -
zodo
nagyúr
válasz
#19617792 #3393 üzenetére
Ezért lehetett, hogy a fizika nem volt a kedvencem.
Tegnap, mint ígértem ki is próbáltam a Pwm-es venti elosztót.
Beszereltem két db Swif2 120P-t.
A procira csak barbár módon tudtam felbarkácsolni, mert csak egy gyári Amd borda áll rendelkezésre.Gondoltam, hátha jobb lesz az NB-nek, ha kap némi friss levegőt.
Esti tesztek alapján, érdekes tapasztalatokra jutottam.
Igaz, hogy az NB hőfok értéke csökkent kb. 2-3 fokot, de ezzel szemben a procié igencsak megnőtt.Régi felállás során Amd gyári hűtő a saját kis ventijével és a gyári Silverstone ház ventivel mért hőfokok nyugalmi állapotban.
és játék közben.
Szerintem, ahogy anno többen egyet értettek én is jónak látom ezeket az értékeket.
Viszont a mostani (általam, jobbnak vélt megoldás) eredmények azt mutatják, hogy jobban járok, ha visszateszem az első felállás szerint a ventiket.
Ekkor, szinte a hdd lesz a leghangosabb elem a házban.
Tudom, hogy lehetne szoftveresen is vezérelni a ventiket, hogy halkabbak legyenek, de nem akarok emiatt egy újabb progit feltenni.Szerk: Sfif2-es eredmények.
Ezt azért is mondom, mert mint korábban említettem a Swif2 hiába halk, de hihetetlen szélzajt generál terhelt állapotban. Olyan lesz a kuckó, mint egy mini szervez ház.
Meleg és hangos.
Lehet, hogy a Silverstone SG05 házikó tehet róla a méretei miatt, mert egy normál pc házban a hangját se hallottam.Na, de történt még más is, mert ha már szétkaptam akkor véglegesítettem a "power led mizériát" is.
Előző próbálkozásból a 2 db kék ledből, egyet hagytam meg és beállítottam a ház előlapjának az éléhez, rá irányítva a vga-ra.Sajnos nem sikerült pont olyannak lefotózni, mint ahogy én látom, de higgyétek el, nagyon szép, pláne sötétben.
Én szemszögemből készültek a képek, ahogy ülők az asztalomnál.
kb. így nézz ki az asztalom (saját készítés)Nappal és az este folyamán.
Kicsiny fény a monitoromtól származik.
-
.mf
veterán
válasz
#19617792 #1308 üzenetére
Hibás a következtetésed, fordítva van az oksági kapcsolat.
A 4870-en nem a PCIe2.0 miatt van tápcsati, hanem az 1.1 miatt kell rátenni. Nem az új lapoknak a régiekkel való kompatibilitása miatt, hanem a kártyáknak a régi lapokkal való kompatibilitása miatt.
Mivel még a nem is olyan régi P35 is 1.1-es, ezért várhatóan még pár évig így is fog maradni.Ugyan wikipédián nem írják, de pl. xbitlabs
-
.mf
veterán
válasz
#19617792 #1304 üzenetére
Az, hogy Aggregátornál működött, jól hangzik, mert a 4670, amivel tesztelte, nem külső tápos volt -- a thg-s teszt ezért nem volt perdöntő számomra, mert ott mindkét kártya kapott külső tápot.
Lehet, hogy a teljes teljesítmény (PCIe1.0-1.1-nél 75W, 2.0-nál 150W, ahogy Toldy is írta) már benne van az x1 vagy x4 csatlakozóban, a többi csak adat.
Ez az érdemes előtte kipróbálni dolog szépséghibája mindössze annyi, hogy általában nem így szokott működni
Kezdek elbizonytalanodni, hogy A330ION vagy minix780G
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dune: Awakening
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- CPU léghűtés kibeszélő
- BestBuy topik
- Gigabyte alaplap topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest