- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #28220 üzenetére
Első nem kimondottan Mini-ITX-es: NOX Coolbay Slim
A CiT Vision KS-A2-ről meg akad azért több kép is: [link]
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #28129 üzenetére
Fura, korábban mintha 10A lett volna a max, 12A a peak. A 8A max mellett elég durva a 15A peak, majdnem a duplája.
-
válasz
flashpointer #28129 üzenetére
Sajnos ez a baj a pico és panel tápokkal, töredékét tudják a nevükben szereplő teljesítménynek.
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #28122 üzenetére
Bele kell férnie. 60 watt a 750Ti TDP-je, 120-at tud a 160XT csak a 12 voltos ágon. A PH tesztben nem egész 140 wattot mértek konnektorból húzott i7-tel, ami húzás nélkül is 23 wattal nagyobb TDP-s. Jó eséllyel 100 watt fölé se nagyon menne.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #28041 üzenetére
"Csak" a hűtőblokkot, burkolatot és alaplapot kellett gyártatni, de ahogy látom az is csak egy kopasztott Z97E-itx, amibe 90°-os tápcsatlakozók kerültek. A többi alkatrész mind OEM/vásárolható/maguk gyártják.
Volt már ekkora méretű radiátoros, egykörös vízzel dolgom, ami 400W körül fűtötte a szobát, nem mondom hogy halk volt, de egészen jó hőmérsékleteket hozott a VGA "kopra tuningolva". Viszont a CPU nem volt csutkára húzható, a 36-40C°-os víz és a TIM miatt. De bőven megvolt az érzet hogy sok erő van benne
Ha netán szabványos maradna az alaplapokon az alkatrészek elhelyezkedése/magassága még upgradelni is lehetne pici pénzből...
Nagyon kasza lehet belőle, ha más is ekkora fantáziát lát benne, mint szerény személyem
-
törölt tag
válasz
flashpointer #28037 üzenetére
Ritka az olyan jó minőségű táp, amibe mindegy milyen polaritással forrasztjuk be a kondikat és még is átmegy a QC-n.
-
válasz
flashpointer #27998 üzenetére
Esetleg a RAM hűtőbordáin végig lehetne menni Dremel-lel.
Bár a garinak akkor annyi valszeg'... -
törölt tag
válasz
flashpointer #27989 üzenetére
D945GCLF2 az s-video csatlakozó buktatta le.
-
Honkydoo
őstag
válasz
Ez nem valami Atomos lap??
Nekem is volt hasonló, én is passzivá tettem, igaz nem így hanem egy zalmann chipset hűtővel.
Betettem egy atx házba és kész a hangtalan pc. Lusta voltam bekötni a power ledet egy ideig, ennek hatására többször elfelejtettem kikapcsolni. -
Mercutio_
félisten
válasz
Jézus, mi ez?
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #27988 üzenetére
Habár semmi nem lehetetlen
Jó kis accelero -
mormota50
csendes tag
válasz
flashpointer #27913 üzenetére
Szia!
Egy Noctua NH-C12P SE14 hütő megy bele simán elfér a beépített ventilátor alatt is. Most nem tudom megmérni, mert a munkahelyemen vagyok.Ui. utána néztem a rajzaim között az ASUS Z97I-PLUS Alaplap, betett CPU, 156,5mm a tetőlapig.
-
mormota50
csendes tag
válasz
flashpointer #27911 üzenetére
Éppen építés alatt van a gépem, hétvégére végzek vele, akkor teszek majd fel képeket is.
A ház Sharkoon QB ONE Mi érdekel? -
Vesa
veterán
válasz
flashpointer #27827 üzenetére
Lehet, hogy csak a kép rossz, de egy hajszál választja el a bordát a VGA nyáktól. Én nem lennék így nyugodt...
Megjegyzem, legjobbnak még mindig azt tartom, amikor maga a ház a hűtőborda...Máris sokkal több hely marad és nem kell féltéglákat beleküzdeni a házba...:-)
Sajnos kevés az ilyen ház... -
tthom
senior tag
válasz
Ah, merész azért.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
JUJ.
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #27824 üzenetére
A második linken is van egy.
-
válasz
flashpointer #27811 üzenetére
Nem nooormális.
Egyébként ez egyértelműen egy Csifi BT-02B...
-
törölt tag
válasz
flashpointer #27813 üzenetére
180w tdp-re és 120-as radira vonatkoztatva: 2Krpm-el 10C°dT. Szolid 1000rpm körül olyan 20C° dT lehet számolni.
dT: ennyivel lesz melegebb a hűtő közeg a környezetnél. VGA-n pár (3-5)C°-al melegebb a GPU mint a közeg. Modern CPU(>i5-2xxx) 40-45C° közeggel már "nem megy sehova", a kupak-mag közti nagy hőellenállás miatt.
-
Goose-T
veterán
válasz
flashpointer #27811 üzenetére
Photoshop!
Hol van az optikai meghajtú nyílásánál kilátszó ventilátor többi része? Ki hiszi el, hogy ezt a gépet elviszi az alap 180W-os táp, ami benne van?
Egyébként nekem is van egy ilyen házam Kaverivel és eléggé befűt. Rendeltem is egy 140mm-es porszűrőt, hogy kivágjam az oldalát, és azt rakjam a lyukra.
-
tomic
addikt
válasz
flashpointer #27673 üzenetére
Megnéztem azt amit mondasz.Tényleg nem egyszerű rá hűtőt találni.
Azon gondolkodtam talán a legjobb megoldás egy hűtőt rárakni passzívban. A szellőzést rábízni így a ház ventilátoraira. Kérdés egy I5 pl mennyire melegszik. Bár engem nem zavar ha akár 10 fokkal is melegebb.Más. A hűtők hőcsövében mi van? Arra gondoltam,hogy van egy True 120-om ami ugye elég magas. Mi van ha levágok belőle?
-
shteer
titán
válasz
flashpointer #27671 üzenetére
topflow hűtő nem pálya?
-
törölt tag
válasz
flashpointer #27513 üzenetére
Ez nagyon otromba?:[link]
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #27451 üzenetére
Utánaolvasgattam, igencsak ambiciózus, figyelemreméltó és egyben komoly projekt. Egyedileg gyártatott CPU- és GPU blokk, PCI-E riser (alaplaptól független tápellátással), radiátor, tartály és persze a ház. Le a kalappal.
Amúgy tervezi barebone-ként árusítani, ha valakit érdekel.(#27453) flashpointer: Gyanítom, hogy burny külső téglára gondolt. Amiből amúgy kettő darab egyidejű használata is tervben van. Az egyik 12V-os, a másik 19V-os (a HDPLEX 250W időközben szanálásra került).
-
törölt tag
válasz
A lapnak összesen 4x-es pci-ex portja van a vga felé, de szépen össze van hajtogatva
-
burny
aktív tag
válasz
Tápot nem látok, több az mint 3L
-
burny
aktív tag
válasz
flashpointer #27429 üzenetére
Dizájn. Azért. Használhatóság másodlagos.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
flashpointer #27054 üzenetére
Az egy januári hirdetés. Ha valaki olyat keresett volna, akkor megtalálta volna.
-
válasz
flashpointer #26991 üzenetére
Esetleg a DDR3-as Gainward GT740-re szerelt hűtő is jó lehetne, bár nem tudom, hogy a KEpler-architektúra mennyivel fűt jobban/kevésbé.
-
válasz
flashpointer #26991 üzenetére
Igen, én is a GT740-et néztem, de a 128bit mellett a DDR3 karcsúnak tűnt. Viszont olcsóbb is annyival.
(#26992) shteer
A "nem-TI"-s változata ül az én gépemben is, szóval ja, csak pont a hűtés is számítana.
Persze ha lehetne cserélni, simán beruháznék valami utángyártott, AC Accelero-szerű hűtőre. -
válasz
flashpointer #26988 üzenetére
De az ára sem.
Egyébként melyik lehet a legerősebb LP, one slot dVGA?
R7 250, HD 7750? Ezeken kívül? -
válasz
flashpointer #26915 üzenetére
Hmm... az a ABKO NCORE NBOX S2 igen jónak tűnik!
-
törölt tag
válasz
flashpointer #26876 üzenetére
Azért írtam többes számban mert én is azt "javasolnám" hogy tartsa meg a vga gyári kialakítását.
Klasszikus megoldásokból is lehet használhatót alkotni, ekkora méretben én nem vesződnék a vízzel.
Egy 100-120 ezres "közepes" konfigra(CPU+VGA+RAM) meg nem éri meg méregszer ennyit költeni egykörös vízre.
Az összes nagy teljesítményű VGA+táp cicereg, így nem szeretnék néma csendes hűtésű gépet sem.
Ha újra vizes kalandot keresnék, akkor két körre CPU/VGA bontanám a rendszert mert a VGA 43 C°-os 40C°-osa vízzel, de a modern CPU jobban szereti a szoba-hőmérsékletű közeget.
Ezért 20-25L alatti házak kizárvaÉrtelmes megoldást még nem láttam erre itx házban de még Matx-ben sem túl gyakori.
-
törölt tag
válasz
flashpointer #26867 üzenetére
Beszéljük rá HookR-t hogy rakja vissza a pörgettyűt a VGA-ra, hogy működjön az a borda amit, amúgy is ahhoz terveztek?
A VGA forrasztást szerintem elvethetjük mint megoldást, főleg hogy a nagyrészt SMT-vel van megoldva.
Csak a lyuk szerelt alkatrészek pl.: Kondenzátorok/tápcsatlakozók vannak útjában, annak hogy egy ilyen bordára rá lehessen tapasztani a GPU-t. itt például az induktivitások is ilyenek:[link]
Az az én agymenésem, idővel valaki úgy is megcsinálja.
Az "paint-es" megoldásra én is gondoltam, de nem mertem felvetni, mert szélesebb ház kellene hozzá, és az súlyos litereket jelentene
-
törölt tag
válasz
flashpointer #26865 üzenetére
Az volt az eredeti észrevételem, hogy pont nem a fölötte lévő bordát fogja fújni a venti, ha le van terhelve a szívó oldala azzal a kis keresztmetszettel. Ez kis fordulatnál is érvényes.[link]
Másrészt "leheléssel" nem lehet ilyen pici és sűrű bordáról elvinni 50W hőt, kell az irányított légáram.Lehet ilyen kialakítású hűtő agregátokat kapni: [link] Az árakon nem kell megijedni.
VGA-n az összes kétlábú thru-hole alkatrész-t át lehet rakni a GPU-val átellenes oldalra, a tápcsatlakozót, fixen be lehet kötni, nem lehetetlen megoldani kommersz alkatrészekből.
Nekem is hasonlón jár az agyam, de ahhoz az ATX szabványt át kellene gondolni.
Lennének hosszába szellőző passzív ATX tápok, és ITX-nél egy szlottal szélesebb házak, amiben elfér egy oldal irányban terjedelmesebb de csak 110-120mm magas toronyhűtő is.
Simán lehetne ilyesmi kialakítású de 3 slotos VGA-kat használni.(két slot szellőrács+1 slot csatlakozók, magasabb bordával)
Szintén cső szerű kialakítással és 1db ventilátorral a ház elején/alján.
A kábelezésre is van ötletem, tök felesleges kábeltengeren 5 és 3,3V-ot bevinni, elég lenne a +12V/GND. Az alaplap simán meg tudná oldani magának azt az 5v@2-3A-t, és 3,3V@1A-t DCDC-vel, ebből a 2db 2,5"-os meghajtó is eléldegélne.
Olcsóbb, jobb hatásfokú tápokat lehetne készíteni, ami csak 5Vst-by és +12V kellene szolgáltatnia... -
HookR
addikt
válasz
flashpointer #26849 üzenetére
"A textúra alapján elemekből lesz összeragasztva? Fal+sarkok?"
A tervezőprogram textúraillesztési hiányossága. Mondjuk lehet, hogyha minden tervezett réteget külön lemodelleznék a 'sheet metal' modullal, az jól jelenítené meg. A 'C' alakban körbefutó szendvicsszerkezetben csak hátul, középtájt van folytonossági hiány, ahol a végek átlapolással, kis darabokkal lennének összeragasztva."Jól körbe van bástyázva a cpu hűtő , de tudom hogy máshogy nem nagyon lehet."
Kevésbé, mint a v1.2 esetében, és már ott sem volt gond a hűtéssel - #53
Mi több, az azóta eltelt 2 év tapasztalata alapján kifejezetten olyan ventiket akarok, aminek a fordulatszám-tartománya eleve alacsonyról indul, mondjuk olyan 300 körüli RPM-ről. A Thermalright TY-147-re 900-1300 RPM van megadva. Én nem egészen 500-on járatom az idő döntő hányadában és így van egy finom, halk, sajátos, kerepelés szerű hangja."A VGA kártya mellett a két 2,5 mi lesz hogy úgy kívánja a meleget?
Ja látom, ssd!"
Igen, a 2db 92mm-es helyett 1db 120mm-es ventit betervezve a felszabadult hely adta magát a 2,5"-es meghajtók elhelyezésére. Ez nem is annyira tervezési szempont, mint inkább kínálkozó lehetőség volt. Viszont most, hogy Pista0001 elültette a bogarat a fülembe, meglehet hasznosabbnak bizonyul, mint hittem. Erről bővebben majd lejjebb."Nem rossz de elég bonyolult, munkaigényes lesz az tuti. Légyszi majd pontosan számold ki mennyi munkaórát töltöttél vele
( de már most van egy tippem hogy csak a tervezéssel annyit hogy vehetnél belőle egy prémium bolti házat )"
"Not for the faint-hearted" - ahogy a művelt kínai mondaná.(#26850) zed1983: "A 2 SSD helyére jobb lenne még 1 venti
"
Épp két kisebbet szándékozom leváltani egy nagyobbra. 2db 120mm-es meg akkora, mint a ház teljes hossza.(#26853) Duracellm...: "Ilyen kis lábakkal az alsó ventinek nincs légszállítása, oldal irányba fog fújni nem fölfelé, így a borda nem kap számottevő légmozgást."
A terveken jelenleg 9mm magas talpak láthatók. Nyitott vagyok az alternatívákra, mert a formájával nem vagyok teljesen kibékülve. Ami megjelenésben jobban illeszkedne a házhoz, öntapadós. Viszont szempont, hogy oldható (csavar)kötéssel rögzüljön, arra pedig a felleltek közül ezt felelt meg legjobban."Az alap lap háta mögötti 3,5 "-os HDD-t hogyan csavarozod be?"
A 3,5"-es meghajtók mindenhol gumigyűrűs csavarral rögzülnek. Az alaplap mögöttinél kettő a HDD oldalán, a ház eleje felé néz, az SSD-k melletti kettő pedig az alaplap felé. Az alaplapi tálcában kulcslyukat formázó rögzítési pontokkal."A furnér/fa ekkora vastagságban nem túl alaktartó, páratartalom változásra plusz statikus terhelésre vetemedik."
Találtam itt helyben dekoratív furnérral foglalkozó kereskedést, amit többek között bútorok restaurálásához használnak. Ezek ~0,6-0,7mm körüli vastagságúak, ezért az összeragasztott szendvicsszerkezet az alábbi rétegrend szerint tevődne össze:
- 4 réteg furnér a külső oldalon, 3mm körüli tervezett vastagságban. Szomszédos rétegek merőleges száliránnyal.
- 2mm vastag alu lemez.
- 2 réteg furnér a belső oldalon, 1,5mm körüli tervezett vastagságban. Szomszédos rétegek merőleges száliránnyal.
Bár még nincs vele gyakorlati tapasztalatom, meglepne, ha a köztes 2 mm-es lemezzel ne lenne stabil.(#26854) Ispy: "Full ezüstbe nagyon király lenne (persze aluból). De ez persze ízlés kérdése."
Akkor az valami olyasmi lenne, mint a v5-ös - [link]
Tulajdonképpen furnér helyett alu lemezből is lehet több réteget összeragasztani, ám akkor dekorbetétek (fent a perforált lemez körül, illetve hátul a Mini-Fit csatinál / billenőkapcsolónál) érvényesüléséhez eltérő színt érdemes választani."És én az usb mellé még raknék egy mic+füles csatit."
Éppenséggel még egy sorban ki lehet alakítani jack dugókat, LED-eket is (akkor már esetleg az USB csatikat is elforgatni 90 fokkal), de egyrészt sokkal zsúfoltabb hatást keltene, másrészt nekem igazából nincs rá szükségem. Mikrofonnak és fejhallgatónak csatlakozó van a hangfalamon, USB csati / kártyaolvasó meg a monitoron. De lényeg hogy igen, szükség esetén megoldható.(#26856) Pista0001: "...a legpraktikusabb ha alumíniumból elkészíted azokat az elemeket is, majd arra ragasztasz 1 vékony réteg fát. az autók fabetétjei is sokszor így készülnek, még a lakk is vastagabb néha mint a fa maga."
Igen, részben onnan is jött az ötlet - M-B F800 Concept"a két 3,5-est tenném az alaplap tálca hátoldalára, a 2,5-eseket keresztben az előlap mögé."
Igen, ez határozottan megfontolandó ötlet. A v1.2-nél még elvetettem a lehetőségét a szűk hely és az alaptartó idomok problémás mivolta okán, itt meg már eszembe sem jutott, holott az alaplaptálcával és a 20mm-es hossztöbblettel már egészen más a helyzet. Az alaplaptálca is mehetne egyenesen, nem kellene annyit hajtogatni, az előlap mögé meg talán 3db 2,5"-es meghajtó is elférne egymásra rétegezve egy tartókeretben. De ami talán ennél is fontosabb, hogy opcionálisan lehetne helyettük nagyobb méretű paneltápot is tenni az előlap mögé (A hátlapon még pont elfér az LR1106, de mondjuk a HDPLEX 250W-osa már nem), amit közvetlen alatta a venti szellőztetne. 2,5"-es meghajtónak meg továbbra is lenne hely az alsó ventilátor mögött.
Illetve hátrányként megemlítendő, hogy ez esetben a Mini-Fit csatinak és a billenőkapcsolónak trükkösebb helyet találni, de talán megoldható, még meg kell vizsgálnom a lehetőséget."ez azért is előnyös, mert minimális módosítással át lehet tervezni 3,5-es hely nélkülire, csak az alaplap tálca mögötti részt kell elhagyni."
Azzal az a bajom, hogy nem akarok 120mm-esnél kisebb ventilátort.
Bár ez esetben a 3,5"-es meghajtót nélkülöző változat minimális szélesítéssel alkalmas lenne teljes magas, rövid nyákos dVGA fogadására.Amúgy a dekoratív furnérok között az európai dió-n kívül esélyes lehet még annak helyettesítője a mutenye (talán egy fokkal még szebb is, mint a dió), a teak, a bambusz, vagy ahhoz hasonló rétegelt, mint amit például Audi belsőkben is látni - [link]. Legalábbis eddig ezekre szűkítettem le a kört a kereskedésben fellelhető választékból.
zed1983, Mercutio_, Duracellm..., tailor74, Pista0001:
-
válasz
flashpointer #26825 üzenetére
Egyet értek veled. Én arra a következtetésre jutottam, hogy vettem most a tt core v1 házat, ami donor lesz nyáron... Van itthon pár tábla 2mm-es alu-m, és nyáron megpróbálok össze hozni egy mindenre alkalmas, de nem túl nagy házat...Ehhez lesz asszisztens a jelenlegi, mert sok hasznosíható alkatrész van benne...
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #26805 üzenetére
tervben van másik asztal, egyébként én kisebbre számítottam, hiába méricskéltem, azért ennyivel nagyobbra nem számítottam
-
válasz
flashpointer #26695 üzenetére
Köszi, érdekes!
Mondjuk a 80*80*10-es ventit kicsit nehéz pótolni, ha gallyra megy, ilyen formátumban még nem is nagyon láttam hűtőt. Hopp, mégis.Egyébként kicsit feleslegesnek érzem, amúgy is elég hűvös ez a platform - inkább a gyárira raknám ezt:
Noiseblocker BlackSilent Fan XS2 -
patomi
őstag
válasz
flashpointer #26693 üzenetére
Én nem látok utalást AM1-re, de lehet valamit nem vettem észre.
-
burny
aktív tag
válasz
flashpointer #26632 üzenetére
Kommenteknél van róla szó, super micro gyárt hasonlót.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #26606 üzenetére
Az NH-L9x65 -es =D
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #26556 üzenetére
No problem, nem volt a legideálisabb hely beszélgetéshez. Amúgy azt írják a táp oldalán, hogy:
"Rövidzárlat és túlfeszültség ellen védett, nem éghető fém ház, csatlakozó a földelés bekötéséhez is. EMC, CE, RoHS certifikáció."Szóval én azért annyira nem félek, maximum idén előbb lesz a tűzijáték.
Meg hamarosan megy elé egy szünetmentes tápegység is, az majd megfogja a túlfeszt. a hálózat felől. Maga a tápegység pedig a méréseim alapján elég stabil feszültséget ad. De remélem a legjobbakat. Nem vagyok egy elektromos szaki, remélem nagy hülyeséget nem csinálok/csináltam.
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #26530 üzenetére
gtx 750 ti-re is lehet beállítani power limitet, ez 100%-nál 60W a teljes kártyára, a GPU ebből 35W-ot kaphat max, ezt lehet csökkenteni, amúgy a power limitet csak 1350Mhz-re húzott kártyával sikerült átlépnem ami ennek következtében instabillá is vált, a procinál teljesítmény csökkenés nélkül under voltage-t is lehet alkalmazni amit Underclocking/ down-clock-nak hívnak, ami hatékonyabban csökkenti a fogyasztást, mert az órajel csökkentés lineárisan csökkenti a fogyasztást, a V csökkentés meg exponenciálisan, ugyanez igaz a tuningra, csak éppen ellenkező irányban
A kivitelezéséhez a CPU offsetet kell állítani, na ez laponként változik, hogy - / + irányban csökkenti a feszt, mert valamiért nem egyformán értelmezik a lapgyártók,
legutóbb az y510p notimban használtam az i5-4200m procit 2,8Ghz-re húzva, -90-es offset-tel, nagyobb teljesítmény kisebb fogyasztás/hő -
válasz
flashpointer #26525 üzenetére
Nem tudom, mennyire lehet levenni a proci feszültségét (i3-4150, 53W).
A VGA-t meg hol lehet buherálni?
UEFI helyett az Nvidia Control Panel-en?
Bocs, de hosszú idők (InnoVision 5900XT 128MB) óta ez az első GeForce-om... -
viperabácsi
addikt
válasz
flashpointer #26525 üzenetére
Erről az alul feszelési mókáról lehet valahol érdemit találni MAGYARUL?
-
canniball
nagyúr
válasz
flashpointer #26481 üzenetére
Szerintem te nyúltál bele. Én is kényes vagyok a "zajokra", épp ezért most egy mozgó alkatrészektől teljesen mentes gép (Asrock Q1900-ITX+SSD+PicoPSU) fekszik itt mellettem az asztalon, az elődje egy FM2A85X-ITX volt és egyikből sem hallottam/hallok zavaró hangokat. Ha közvetlenül a lap fölé hajolok akkor hallani némi zizegést, de (nem tudom melyik alkatrészből és) ahhoz, hogy ez zavarjon kb. a gépet kispárnaként kéne használnom; cca. 60-70cm-re a fülemtől ebből már semmi nem hallatszik.
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26483 üzenetére
Igen, teszteltem úgy a gépet (igaz nem huzamosabb ideig), hogy lehúztam a proci és a ház ventit is, hogy úgy mennyire melegszik a rendszer. De hétköznapi használat során nekem 3 ventilátor keveri a levegőt.
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26481 üzenetére
Nekem Asrock B75M-ITX van, de nem hallottam cicergést eddig (szerencsére). Előtte 1,5 évig egy H61MV-ITX volt, de az sem cicergett. Szóval nekem 2-ből 2 nem csinálta
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #26407 üzenetére
ja összekevertem a GR8-al, mert az kicsi, a rog gr20 az azért annyira nem az
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #26405 üzenetére
annyi pénzért aztán mobil i7 2mag+HT nem ajánlom
-
Pete55555
addikt
válasz
flashpointer #26373 üzenetére
Én most látom ezt először, de egyből feltűnt, hogy valami nem stimmel.
Lehet azért, mert gépészmérnök vagyok
Kíváncsi lennék így, hogy most akkor mennyi is a valós légszállítása a kémény effektusnak.
0.02 m3 / perc? Vagy óra?.... -
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #26337 üzenetére
Igen a "fater" általában azzal terheli a gépet amit leírtál
Az "SSD-vel i5" meg gondolom arra értendő, hogy i5 SSD nélkül ugyanezt a terhelést ugyanúgy megakadva - sőt - hozná, mint a cerka+ssd
-
Pete55555
addikt
válasz
"1080p jutubos zenehallgatás közben programot telepített, rart csomagolt, másolt, +10 fül böngészőben abból 2 flashes játék"
Az "SSD-vel i5 élmény" kijelentés gyanítom, hogy nem ilyen felhasználásra vonatkozik, hanem pl net+zenelejátszó, esetleg egy torrent program a háttérben, ne adj isten vírusírtó.
Amit fent írtál, az már elég extrém felhasználás szvsz.
-
shteer
titán
válasz
Videki pc-ben atmenetileg egy G1610T dolgozik. Hat helyen kell kezelni, de kellemeset csalodtam. 2500T valtja 1 het mulva
-
kisza25
félisten
válasz
Az hogy egy gép elég gyors, vagy nem az mindig a felhasználótól függ, fater egy p4 celeron 3Ghz-es 1GB RAM géppel elvan, szinte csak netre, meg 1-1 videó megtekintésére használja, ha valamit telepítenem kell neki akkor legszívesebben rugdosnám, hogy gyorsabban csinálja
-
Goose-T
veterán
válasz
2 mag 2 szállal ma már telefonba is kevés.
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #26299 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #26299 üzenetére
igen CPU-ra a 2db 8cm+ 1db 9cm (utóbbi a CPU ventije) és a ház csatira a 20cm-es házventit,
mindegyiket lehet a biosban állítani hőfok szerint, +1-10 fokozatban mennyiről induljanak, 1-esen fog menni mind induláskor és 45foktól kezdi emelni a fordulatot -
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #26295 üzenetére
Az a Cooltek Coolcube, lényegében azonos a Realan E-D3/Sharkoon CA-I házzal, csak utóbbiaknál van felül is szellőző nyílás (sharkoonban venti is), így jobbak a hőmérsékletek a belsejében. Ja és a Sharkoon még 2k-val olcsóbb is.
-
kisza25
félisten
válasz
ilyen a csatija:
max 3 db-ot kötnék 1db csatira, 2-3W-ot azért csak elbír, a 20cm-es meg menne a másik csatira több venti meg nem lesz -
HookR
addikt
válasz
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #26281 üzenetére
Esetleg a Jonsbo V2 alias Cooltek Coolcube Mini lehet még jó kompromisszum, ami a méretet illeti. 170x200x200 mm (6,8l), így SFX táp nélkül olyan 145-150mm-es magasság áll rendelkezésre a CPU-hűtő számára.
Ha a tápellátás miatt Thin Mini-ITX lapban gondolkozol, akkor további nehezítés, hogy azokon a CPU-foglalat a lap sarkán van, így 120+ méretű ventivel szerelt aszimmetrikus topflow hűtők közül is olyat kell keresni, aminek 2 oldala sem lóg túl érdemben a proci körül fenntartott szabad zónán, hogy egyáltalán beférjen az alaplapnál alig nagyobb szélességű házba. Ilyen például a Prolimatech Samuel 17, vagy az ID-Cooling IS-50.
A Shuttle Slim PC-kre pedig kifejezetten hasonlít a toldással felvértezett Chieftec IX-01B és IX-03B. Ezekbe pedig elvileg elfér a Samuel 17 és az IS-50 is.
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #26283 üzenetére
az AC ventik sorba köthetőek, akár 5db egy csatira, de ez is jó meglátás köszönöm
ilyen Zalmanom volt, de nem igazán vált be
Pista0001: azt se tudom, hogyan kell nekiállni harisnyázni
pont ilyen kis apró meglátások érdekelnének másoktól is, ha egyben megrendelek mindent, ne itthon vakarjam a fejem, hogy nem lehet összerakni amit megálmodtam -
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26281 üzenetére
Rózsaszínben cuki, a lányom biztosan ezt választaná
Mondjuk vicces a Perfect elegant szöveg egy olyan háznál, ahol a fekete házban fehér az ODD helye
-
HookR
addikt
válasz
flashpointer #26269 üzenetére
Bár az AXP-140 nem fér el mindegyikben, ezek közelítenek az elképzeléshez:
- Chieftec IX-05B (Illetve az IX-01B és IX-03B a magasítással: MK-35DV)
- EMKO EM-150EXT
- Antec ISK 110 VESA
- Loop ProtonEsetleg:
- Lian Li PC-Q02
- Realan E-Mini E-Q7 -
shteer
titán
válasz
flashpointer #26269 üzenetére
Ennek a hotonek mi a becsuletes neve?
-
patomi
őstag
válasz
flashpointer #26199 üzenetére
Hétköznapi használatra (procin) ez is megfelel, de folyamatos nagy terhelés alatt 8 percet bírt, majd túlmelegedett.
-
Ombre85
tag
válasz
flashpointer #26185 üzenetére
Ez a Quoltec megbízható cucc? Nem rossz ajánlat.
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26169 üzenetére
Tudom a mester egy körrúgással visszadugta volna a kijött kábeleket, de azért jól esik az elismerése
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26160 üzenetére
Sikerült visszarakni, egy műszerész csavarhúzóval kitágítottam, visszadugtam a kábelt, majd visszafeszegettem a fogakat a kábelra. Most úgy néz ki megy, mert a WOT-ba eddig csak a hangok felét hallottam, most már van minden.
-
Ispy
nagyúr
válasz
flashpointer #26154 üzenetére
Meg tudod nekem nézni, hogy a jobb szélén a fekete és a narancs kábel milyen sorrendben van?
-
Pista0001
addikt
válasz
flashpointer #26113 üzenetére
ja, úgy tűnik. nálunk is szinte csak 61-essek vannak
szerk.: csak egy 61-es gigabyte van abban a webshopban, ahonnan néha szoktam vásárolni -
Seep
senior tag
válasz
flashpointer #26111 üzenetére
Semmit sem szeretnék mellé állítani. Ez az aerocool ház bazinagy.
kisebbet szeretnek mint a corsair. Na jó lehet minimális hanggal levegővel.
-
Pete55555
addikt
válasz
flashpointer #26107 üzenetére
A táp szellőzése meg katasztrófa
-
Marko_
tag
válasz
flashpointer #25805 üzenetére
Megjött ma a gépezet, be is üzemeltem. Pár órás tesztelés után azt kell mondjam tényleg nagyon halk és meglepően gyors, úgy hogy nem bántam meg, hogy végül ezt vettem meg.
-
A Gázos
csendes tag
válasz
flashpointer #25927 üzenetére
Igen egy 120-as Kingston.
-
mandras81
senior tag
válasz
flashpointer #25876 üzenetére
Most nagyon elgondolkodtam azon, hogy a szétkapott gépemből még meglévő 1155-ös procimat megtartom, és köré vásárolok mindent.
Csak egyvalami kérdéses: mindenképpen csendes gépet akarok, így valami passzív procihűtésben gondolkodom. De mi férne be egy IX-03B méretű házba? Még a gyártói oldalon sem merik odaírni a maximum beépíthető hűtőt! -
Nirvanus
aktív tag
válasz
flashpointer #25876 üzenetére
-
válasz
flashpointer #25867 üzenetére
mert cpu-t sem lehet érdemben nagyobbra cserélni, meg a dvga-t sem. Intelbe meg pattint egy gyorsabbat és örömbódottá.
Én úgy tudom, hogy pont az Intel-ben nem lehet egyáltalán CPU-t cserélni, AM1-be meg hogy milyen erősségű cucc jön a következő generációval, azt nem látom előre, de a lehetőség megvan a cserére.
Viszont elárulonád, hogy AM1-es lapba miért nem lehet olyan dGPU-t rakni, amit az Intelbe igen?
-
válasz
flashpointer #25853 üzenetére
Viszont ha már behoztuk az időtállóságot és a játékot is... az megint nem am1 pálya.
(amúgy az időtállóság nem volt az elvárások között)A "játék" ma már elég tág kategória: 2-4 éves címek, LOL, WOW, GOG, BF4, Crysis, Indie, Farmville... nagyon nem mindegy, és Te most pont ezt próbálod elmaszatolni. A kérdező, és én is egyértelműen a light-osabb felhasználásról beszéltünk, Te meg az ellenkezőjét sugallod.
Ha nem beteges gépcserélgető egyénről van szó (akikből felülreprezentálunk itt a fórumon
), akkor alapvető, hogy bizonyos szinten az időtállóság is szempont.
-
válasz
flashpointer #25851 üzenetére
Hátööö a tesztek alapján azért a FIFA13 nem okoz az 5350-nek túl nagy problémát.
A másik dolog meg: oké, hogy erősebb, mint a J1900, de vegyük azt, hogy nem 1-3 évre veszi a jóember a konfigot, hanem minimum 4-5-re. Nem baj, ha van benne egy kis tartalék: a Brazos is odakente az akkori Atom-okat (kb. mint most a Kabini a J1900-at), és még a mai napig használható némi kompromisszummal. Egyszóval időtállóbb hardver, amire szvsz nem árt egy kicsivel többet áldozni.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
Messze van még hó eleje, de én is kinéztem már régen azt a házat.
-
Marko_
tag
válasz
Majd megláton milyen, ha megjön és összerakom. Max ha nagyon gáz, akkor visszaküldöm és megrendelem a másik formációt, ram+ssd jó az asrock lapba is.
-
Marko_
tag
válasz
flashpointer #25783 üzenetére
Asszem akkor még átgondolom ezt az lc power-t. A kis randaságot meg inkább meghagyom másnak.
-
Nirvanus
aktív tag
válasz
flashpointer #25783 üzenetére
+1
ilyen Wavy-szerű házat kerestem mióta -
Marko_
tag
válasz
flashpointer #25770 üzenetére
Ez az lc-power nem is rossz. Ezeknek mennyire megbízható a tápja?
-
burny
aktív tag
válasz
flashpointer #25705 üzenetére
Ezt én is néztem, elég érdekesnek tünt elsőre, de:
- táp belülről szívja a levegőt lefelé fújja ki a meleg levegőt? Fektetve van akkor nem nagyon gáz, de ha állítva...
-alaplap felett lévő lap annak mi a célja? légmozgást, cpu hűtő magassát borzalmasan gátolja. -
shteer
titán
válasz
idle lehet halk már most is - terhelés alatt meg.. nem érdekel
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Még a végén én is építek valamit.
-
válasz
flashpointer #25703 üzenetére
Hmm, ez tetszik!
Kár a 0,4mm-es lemezvastagságért, így alig nyom 2 kg-ot, és kb. a karton jobban tarthat, amibe becsomagolják.
-
burny
aktív tag
válasz
flashpointer #25703 üzenetére
Ez meg olyan szíp mint egy új traktor!
-
Mercutio_
félisten
válasz
flashpointer #25679 üzenetére
Ilyen a Realan E-D3 / Sharkoon CA-I felső ventijével is a helyzet, a lyukakon átáramló levegő a tetőlemezen keresztül durva szélzajt kelt.
-
flashpointer
őstag
válasz
flashpointer #25663 üzenetére
Hmmm Azt hittem selejtes ventit kaptam hogy minden fordulaton van hangja a beszerelt felső 120-asnak de sajnos a szellőzők Z alakja miatt lehet bármilyen csendes a venti oylan szélzaj van hogy minimál fordulaton is nagyon hallatszódik : /
-
törölt tag
válasz
flashpointer #25643 üzenetére
"modern" ATX/SFX tápok miatt nem lehet praktikusan kihasználni a helyet. Olyan táp-szabvány kellene, amiben a dobozon törés nélkül, hosszában át tudna jutni a levegő mint egy csövön.
Pont mint itt:[link]
-
kisza25
félisten
válasz
flashpointer #25643 üzenetére
vagy nem kell ekkora batárt beletenni, én vígan lehűtöttem egy i7-et 4Ghz-en ezzel a megoldással és halk volt
-
tlac
nagyúr
válasz
flashpointer #25598 üzenetére
régi házakban volt egy kis gyűrű a power és reset kábelek körül, nem jut eszembe, hogy mi a neve, de az pont ezeket a problémákat védte ki
-
válasz
flashpointer #25573 üzenetére
+1, már várom, hogy mikor rukkolnak elő egy igazi ITX-only házzal!
Ebben a tesztben meg tényleg beledobtak még egy rendszert:
-
válasz
flashpointer #25555 üzenetére
+ ráadásul a peak load esetében ír 10A-t, azt meg csak max. 60 másodpercig bírja.
A max. load-ot kell nézni, ami 7A, szóval inkább 84W-os ez a pico.
-
zed1983
őstag
válasz
flashpointer #25552 üzenetére
Átküldte a manual-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest