-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
HUN_Sector #63116 üzenetére
KártyaPC-k esetleg MiniPC-k? Az utóbbiak között már elég combosak is vannak, cserébe drágák, mint állat.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Lenovo Tiny?
Benne egy single slot modos RTX A2000. -
válasz
Aprón találsz Antec ISK110 VESA-U3-t, vagy picoPPSU-s házakból elég nagy a választék.
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #63066 üzenetére
vizetra!
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #63049 üzenetére
Nyilván hardvertől és összeállítástól függ. Én pl világ életemben, bármilyen gépben Top flow hűtő mellett szavaztam, tapasztaltam főleg kisebb házakban, hogy mennyit számít az, ha az alaplap kap légáramlatot vagy sem. Vízhűtéssel meg pont az a baj, hogy az alaplap semmi levegőt nem kap, amit egy top flow hűtő pl tud biztosítani. Nagyon jó, hogy a légnél jobban hűti a procit, csak épp az alaplap nem kap semmi légáramlatot.
Meg ha 5800X3D-t és 4080-ast pakolnék az NR200P-be, esélyes, hogy lennének melegedési gondjaim
A retró LGA 775-ös gépemen is pl egy Grand Kama Cross 2 hűtő van, a korábbi toronyhűtő esetében az északi híd bordája sütött, ezzel a hűtővel már viszont az egész alaplap kap levegőt, és csak meleg a borda, rajta tudom tartani a kezemet.#63050 Grave_444
Esélyes, viszont AIO vagy torony esetén sok esetben csak a panaszokat olvasom ilyen kis házak esetén. Nekem pl hírhedten melegedős alaplapom van, Gigabyte B450i Aorus Pro WIFI, mindenhol azt olvasom, hogy a VRM 80 fok fölé megy, az SSD is melegszik. Én használtan vettem a lapot, az első dolgom az volt, hogy TG Minus Pad-dal újrapadoztam az egészet, valamint 120 mm-es ventis Big Shuriken 3 hűtő van a procin, az egész környékre nyomja a levegőt. VRM-em több óra Prime95 alatt sem ment 57 fok fölé, SSD megáll 55 foknál -
.Ishi.
aktív tag
válasz
HUN_Sector #63010 üzenetére
Hanok, HUN_Sector: Köszi a tippeket.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #63005 üzenetére
Tudom. A caseking.de-n 400€ a legdrágább mini-ITX lap, ahogy láthatod, 1500€ a legdrágább ATX. Utóbbival próbáltam érzékeltetni, hogy nincs ITX tax, minden k...a drága...
-
válasz
HUN_Sector #62997 üzenetére
APU, kezdődik!?
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62997 üzenetére
Az még csak notesz proci, és minden előzetes infó arra mutatott hogy azon a szinten lesz. Arra várunk hogy desktop APU legyen belőle, de annak még minimum 6-10 hónap.
-
válasz
HUN_Sector #62993 üzenetére
Jól. Az ilyen huncutságokat külön kell megvenni hozzá.
-
sb
veterán
válasz
HUN_Sector #62968 üzenetére
Nálunk most volt harmadikos, minecraft, roblox mentek még. Bár nálunk ő nem játszik Mondjuk nyilván nagyon menne a képernyőre de szerencsére még vissza lehet fogni kicsit, azzal a kevesebb idővel meg elvan programozgatással is
(és legalább legozik hozzá valamit amit felprogramoz
)
De így érthető. Én most várok az 5600G/4650G-vel... de mivel vélhetően legalább az egyik AM5 lesz (a másik meg vagy megszűnik, vagy marad a régi - az is megfelel - vagy vmi tök más lesz ha jön vmi sokkal jobb integrált cucc), lehet, hogy hamarosan én is lecserélem. Végül is más irány nagyon úgysincs, aztán max később cpu-t lehet váltani végül is, ha kijönne bármi. De beszéltük, hogy úgyis messze még a Strix AM5-re.
rogyásig vagyok hardver elemekkel
Akkor túl kevés a Lego. -
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #62956 üzenetére
Már csak az ssd kiabál egy bordáért.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62950 üzenetére
Én mindegyik amazonon már csak kínai cuccot találok évek óta. Egyedül a márkás cuccok a kivételek.
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
HUN_Sector #62940 üzenetére
Vedd le a felso muanyag burkot es szerintem be fog ferni.
Bar ez a processzor szerintem meger egy jofele kulon vett hutot. -
válasz
HUN_Sector #62945 üzenetére
IS-30 akkor is f0$h, ha cseréled a ventit pl. egy Noctuára?
Más: valaki mintha keresett volna Deepcool CH160-at... nos, nekem most esett le, hogy immáron idehaza is könnyedén berendelhető, van ahol mindkét színben elérhető.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #62942 üzenetére
Biztos van aprón Stealth eladó pici pénzért. Vagy nem annyira piciért más, ami belefér.
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #62940 üzenetére
A 8700G-hez Wraith Spire jár, ami kb ugyanúgy néz ki, csak magasabb.
-
creation
senior tag
válasz
HUN_Sector #62915 üzenetére
60-ért... Akkor vettem én is
Kb 2 év alatt eltömődött benne a pumpa, gariban cserélték, azóta áll a dobozában, mert eladtam belőle a lapot
Várja a következő gépet
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62883 üzenetére
Nem lesz, illetve ha lesz akkor nem egyhamar. Ha lenne akkor már rég hallottunk volna valamit. 9000 sorozat sem jött még ki (1 vagy 2 hónap kell neki), a G szériák meg mindig jó egy évvel a normál procik után jönnek.
-
sb
veterán
válasz
Nem annyival gyengébb, bár nem tudom mire gondolsz pontosan.
- A GPU-ban 8700G -15-20%, a felára nagyobb és a 4060-tól mindkettő messze lesz.
- CPU-ban a 8600G kb. 25%-kal jobb single és multicore-ban is a 11700-nál. A single szerintem érezhető lesz. A 8700G pedig +50% multi... de nem tudom szükséged van-e rá.A fő érvem viszont az, hogy ha vársz az új APU-kra akkor jóval nagyobb lesz az értékvesztés a 8700G-n. Most vágtak árat, német árakat nézve 100k vs már 70k körüli 8600G van. És innen szerintem csak csúszni fognak... ahogy az 5600G is lassan filléres cpu lett, 40-50k között. (Én speciel NAS/HTPC/szervernek a 8500G-t is nézegettem ami rendesen butított cucc (de az 5600G-t mégis leveri), már 60k alatt figyel, az is kezd ebbe a sávba lecsúszni, mikor gyenge gépbe keresel fillér valamit és rájössz, hogy ez se drága... és ahova szánod még overkill is. Még azért egy -10-15k kell hozzá.
)
A kérdés az, hogy milyen formában és mennyit vársz az új APU-kra. Strix Point cpu-ban is erősebb lesz, de árfüggően nekem mondjuk a legkisebb is elég. GPU-ból meg legalább 1.5x várható szerintem, de talán 2x is. Tehát megérné... Viszont mobilba jönnek, noti, miniPC esélyes értelmes időtávon. Desktop verziók meg ki tudja mikor... ilyen alapon meg nem mondom, hogy várd ki fél lábon egy 8500G-vel...
-
válasz
Akkor ez a videó Neked jött ki:
Huge Boost to Performance! ASRock DeskMini X600 Update - Robtech -
válasz
HUN_Sector #62881 üzenetére
Hát, ha aktuális, akkor ennél jobb ára nem lesz. Esetleg 8600G?
-
válasz
HUN_Sector #62879 üzenetére
Mai dilemma: emagnál elektro kuponnal 108 lenne a 8700g
Attól függ, mit váltana, és mi vele a célod...
... meg hogy tudsz-e korrekt ITX deszkát venni hozzá? -
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #62871 üzenetére
Az ilyen hutoket ugy szokas felrakni hogy a legalabb a ket szelen bordak kozott eltavozo levego ne legyen teljesen blokkolva, ugy latom itt sikerult pont ugy pozicionalni hogy egyik oldalt a memoria masik oldalt az IO shield. Ez egy kb negyzet alaku huto ugyhogy en beprobalnam 90°-al elforgatni + A Redux venti kis ellenallasra van (haz), normal noctua jo lesz. Meg az az oldalso slim venti legyen osszhangban az elforgatott cpu hutovel.
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #62872 üzenetére
feltett oldallappal? nem lehet h nem kap levegot?
-
Pista0001
addikt
válasz
Ez melyik Be Quiet? Még egy legelső szériás 350-esem van, az nem jutott el odáig, gariidő vége után 2 hónappal megadta magát, nem indult vele a gép, csak a ventik pörögtek fel.. Nézegettem korábban is, de nem vettem észre púpos kondit. Pár hete újra előszedtem, de most találtam egyet. Kicseréltem, most jónak tűnik, de azért nem bántam volna, ha nem szivat. Egy 105°C-ra hitelesített 2200 μF-os, 6,3 V-os TEAPO volt a ludas.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62872 üzenetére
Ez egy B9 (spec), próbáld ki egy A9-cel (spec).
Az elméletileg légszállításban és légnyomásban is jobb az A9x14 HS-PWM-nél.
Szerk.: Mert 400-zal többet tud fordulni, mint a B9... -
HUN_Sector
őstag
válasz
Storno, elvérzett a stressz teszten. Normálban jobb, terhelésben rosszabb. Hiába a dupla akkora légmennyiség, metro exodus alatt 8 magból 6 megütötte a százat.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62867 üzenetére
Látod én mondat hogy elbírja a 150-170W-ot..
Egyébként szerintem léggel hűtve ez a proci 90c-on teljesen rendben van CB alatt egy ekkora házban.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
HUN_Sector #62867 üzenetére
CB alatt ez nem vészes amúgy, de persze egy rendes D15-el vagy modernebb dupla toronnyal hűvösebb lenne. Ez játékban kb 60-70 fok lehet.
Ahhoz képest milyen meleg az a proci szerintem nem vészes. -
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #62860 üzenetére
mondjuk nem kifejezetten itx meret
[cooler master v8 3dvc]
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #62843 üzenetére
Imadom ezt a lapot. Amiota megjelent ilyet szerettem volna. Pont megdoglott a z490i ultra lap, ugyhogy jokor volt pont egy darab elado belole ennyiert.
Jol el is dugtam egy ablaktalan hazba...
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #62835 üzenetére
Alza open box z590i vision d... 40K ingyen hazhoz
-
Pista0001
addikt
válasz
HUN_Sector #62831 üzenetére
A mini-ITX egy alaplap formátum, se több, se kevesebb. Arra való, amire a gyártó készíti. Ha a gyártó mini-ITX méretben "gamer" alaplapot készít, akkor abból gamer gépet építenek, amibe nagy vga kell, meg nagy hűtő.
Én se szeretem, ha itt a topikban nem az ITX a téma, de hát manapság nem az. Nem az elmúlt napokban, hanem inkább hónapokban, években egyre inkább "beszivárgott" a mATX . Valóban vannak kisebb mATX házak, mint némelyik bagyobbacska itx ház, de attól az mATX ház, és azért keresik, hogy mATX lapot tegyenek bele, mert az akár kisebb, akár nagyobb ITX házba nem fér bele. Persze van átfedés, vannak ITX házak, amibe kisebb mATX alaplapok is beleférnek, de attól az még mATX gép. Az ITX gép az ITX alaplaptól az az, ami, elvégre ahogy kezdtem a hsz-t, a mini-ITX egy alaplap formátum.
Nyilván azért választjuk, hogy ATX-nél vagy mATX-nél kisebb házba tegyük. Drága? Az. Mindig is az volt. 2010-ben a P55-ös DFI-m 36e forint volt, 2013-ban a Z77-es Gigabyte is 100€ felett volt akciósan. A gyártók mindig is tudták, hogy nem árérzékeny piac, arra ott a mATX... És azt is tudták, hogy ha cserélhető processzoros, PCI-E slotos alaplapot készítenek, azzal az emberek játszani fognak, és visszajutottunk a hsz. elejére...
Pár éve még jobban érdekelt, hogy a topikban valóban ITX legyen a téma, de az igazat megvallva, már jó ideje nem láttam beszélgetést ITX alaplapokról, házakról. Kb HookR és AxBattler újdonságos posztjai vannak, a többi mind mATX. Ez van. Évekkel ezelőtt felmerült már a topik átnevezése, akkor még elleneztem. Most se rajongok az ötletért, és nem is tudom, mi lenne a jó név, ami behatárolja megfelelően a méretosztályt, de csak ITX-ből már nem él meg a topik.
Na ennyi, megyek, megnézem, mitől fagy vajon a az Asrock B550M-ITX/ac alapú, kivételesen nem gamer gépem...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62831 üzenetére
Bocsánat, utolsó eszmefuttatáshoz muszáj írnom, hogy max. kettő lehet a háromból.
Fast Good Cheap -
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62827 üzenetére
Sejtem
Egyébként a T6 nagyon tetszetős lenne...de az a VGA méret elég halovány..Elképzelem magam ahogy veszek egy 14700K-t meg egy 4060-at mellé.
Végül is ez a ház annak ellenére hogy milyen jól néz ki és milyen kicsi, tudsz bele építeni egy konfigot ami 2062-re lesz majd csak proci limites játékok alatt...#62828phulee: Ebben a topikban az rendben van hogy nem megy bele
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62827 üzenetére
+1 a C6 mellett, én még annyi hibát sem tapasztaltam, mint te. Az illesztések teljesen pontosak. Ha egy apróságot meg kellene jegyeznem, akkor az előlapi kábelek elvezetését megoldhatták volna, mert így nem igazán szép.
A T6 is nagyon mutatós, csak sajna az mATX nem fér bele.
-
válasz
HUN_Sector #62823 üzenetére
Nem rossz, de nagyobb, mint a Jonsbo T8 Plus (fogantyús méretek):
163mm (W) *272mm (D) *282mm (H) -
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #62823 üzenetére
aka kxrors g200
-
válasz
HUN_Sector #62753 üzenetére
Ebből ugye volt mATX verzió is?
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #62753 üzenetére
Azt várom én is...
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62731 üzenetére
3060TI-nek pont most néztem utána, 190-210W között van attól függ melyik modell. 20ms felugrás van 250W-ra, de ilyesmi van minden más kártyánál.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62731 üzenetére
Van olyan program ami megközelítőleg pontosan méri a gép fogyasztását? Rendes wattmérőm nincs, de szívesen megnézném, hogy a 4060 Ti mennyit fogyaszt.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62726 üzenetére
A Zotac-ot tudom, hogy jó, de most ez a Gainward jött szembe elég jó áron. Egyelőre ez is elég csendes és hűvös, majd azért kap egy kis törődést.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62710 üzenetére
Pontosan, furán néz ki nélküle. Megszoktuk ezeket a beburkolt kártyákat. Régen más volt, de ma már az esztétika, a letisztultság vagy kinek ízlése szerint a feltűnőség is szempont lett. De ez nyilván egyéni.
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #62704 üzenetére
Ja hogy bordára.
Pavlovi reflex a radiátor és a vízhűtés kapcsolata...
Szokásos Thermalright megoldás. 3D nyomtatott lehet a tuti. Az x47-re 120-as fog nálam kerülni ilyen rögzítővel: [link]
-
hegegabi80
addikt
válasz
Esetleg ebből valamelyik? két féle is van 92-es ventihez.
Én is akarok majd amúgy rendelni. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Egyébként érdekes kérdéskör, nem biztos hogy jobb az X47 + Noctua A9 PWM mint egy X53 + A9x14 HS-PWM. Elméletileg csendesebb.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62701 üzenetére
Talán ez működhet, bár eredetileg X53-hoz van:
Thermalright AXP90-X53 Fan Bracket by skizzlemoney - ThingiverseMás - ha van elvetemült, aki szeretne csinálni 1 slot-os RTX A2000 kártyát, még rendelhető (borsos áron): Nvidia RTX A2000 single slot cooler | n3rdware
-
mpierre
veterán
válasz
HUN_Sector #62701 üzenetére
Mit értesz venti akasztó alatt? Mekkora radi? 1×92, 2×92....
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62693 üzenetére
Ez alapján megy az akár 8000MHz-es (MT-es) rammal is:
ETA Prime - The Fastest AMD APU Mini PC We've Ever Built!Ahogy Pista0001 is írja, az 5600G/5700G is elmegy 4400Mhz memóriákkal, hiába volt rá kevesebb írva.
-
TurboK0
tag
válasz
Az AM5 prociknak sajnos messze földön híres gyenge memória vezérlője van. Ha csak 1 modult használsz akkor gyors memóriát is kezel, de minél többet, annál meredekebben ível lefelé a támogatott sebesség.
A 9000-es procik ugyanazt a chipletes vezérlőt használják mint a 7000-es procik, ott nincs változás. Az új APU-nál talán lesz, de ezt még nem tudjuk. Mellesleg a Phoenix eredeti mobil verziója sokkal magasabb sebességet támogatott mint az AM5 verzió... -
Pista0001
addikt
válasz
Gyanítom, hogy ez csak a hivatalos támogatás, az alaplap gyártók majd jól fölé mennek, és természetesen menni fog. Az 5600g hivatalosan 3200-ig támogatja a ddr4-et például, de rengetegen használjuk 3600-on, szerintem itt a topikban is van, aki 4000-en, stb. Annyi csak, hogy az már OC, de igazából ez semmin nem változtat.
Rowon: +1 az Icy box mellett, t0+ éves az enyém, a nyílást fedő ajtócska pöcke letört valamikor 3-4 éves korában (nem emlékszek a körülményekre, nem biztos, hogy rendeltetésszerű használat közben), de működik hibátlanul. Nálam szinte mindig van benne lemez, csak nincs bekapcsolva, ha épp nem kell, úgyhogy nálam ez nem gond.
-
válasz
HUN_Sector #62681 üzenetére
3 HDD-t használok, de azt sem egyszerre, hanem mikor éppen melyikről kell adat.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #62672 üzenetére
Hm... Én meg zömmel egy GTX 1050 Ti-n (i5-4670K társaságában). Hogy szalad az idő.
-
Dr.Adonisz
tag
válasz
HUN_Sector #62672 üzenetére
Nahh a videókártyákat érintő hsz ek láttán akkor örülök hogy nem játszok.Utoljára az első NFS MW vel játszottam. Nálam mondjuk a most épülő kis erőműnél megjelnítés szempontból a 2 fő szempont, hogy( itx konfigról lévén szó) egyrészt csak egy bővítőkártya hely van, másrészt viszont ezen kell megoldani hogy 6(igen, fejjel lefelé fordított 9,vagy ha úgy tetszik 5+1) monitort vigyen. Így a megfizethető kategóriában használtan egy ATI FirePro w600 lett a befutó 6 mini display porttal
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #62670 üzenetére
Ezt eddig nem tudtam. Viszont az árnyék repülőgép esetében elég furán alakult, ha AMD megjelenítésre állítottam RX 6600-nál. Itt meg se néztem, csak élveztem a tempót.
-
válasz
HUN_Sector #62660 üzenetére
Én is furcsállom, de reggel, ahogy felébredtem tényleg be volt durranva a szemem. Valami monitorbeállítás is lehet, amit nem vettem talán észre... AMD Freesyncet az APU támogatja?
Szerk.: közben megnéztem, igen, támogatja. Na mindegy akkor ez nálam valami user error, amire még nem jöttem rá, hogy mi a kiváltója. -
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #62653 üzenetére
Igen. A GTX 1050 Ti-ből egy kétventis Gigabyte-om volt, az is nagyon halk volt és picurka.
RTX 4060-ból az MSI Ventus 2x-nek adtam volna bizalmat az ASUS Dual V2 mellett. De aztán jött a Hellhound RX 7600.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62653 üzenetére
Éppen úton van egy 4060. Kíváncsi leszek, majd a fentiek alapján jól adok neki és lesz itt csend.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62636 üzenetére
1 hónapja rendeltem német Amazonról szintén Thermalright proci hűtőt, meg egy Noctua ventit és ingyenes volt a szállítás. Ezért mertem ajánlani...kb. 3 nap alatt itt is volt.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62633 üzenetére
Nem olyan régen rendeltem onnan, nézd meg, mert Prime trial-al akkor nekem ingyenes volt a szállítás. Hátha most is él ez a lehetőség...
-
válasz
HUN_Sector #62629 üzenetére
Noctua ventilátoroknak csináltak egy külön házat.
-
Francia91
veterán
válasz
HUN_Sector #62581 üzenetére
Melyik is?
-
válasz
HUN_Sector #62577 üzenetére
Szvsz tökéletesen.
-
válasz
HUN_Sector #62524 üzenetére
-
flashpointer
őstag
válasz
HUN_Sector #62527 üzenetére
hat ha se legora se gepre nem megy el a penz akkor annyibol majd tudsz benne furdeni mint dagobert bacsi
-
hoffman_
nagyúr
válasz
HUN_Sector #62527 üzenetére
10 éve is volt 1300 usd EVGA alaplap. szerintem nem ilyen szörnyű a helyzet. a mostani ITX lapok ára röhejes, mert a gyártók meglovagolják a niche hullám felfutását és rájöttek, hogy rengetegen erőgépt építenek, amibe közép-felső lapokat áraznak. szemetek, ez tény.
a házak viszont bővülnek és az árak is jók sokszor. én 130k-ért vettem a Ghost Mk3-at, most féláron van és 100k alatt van T1 v2, 50k egy korrekt minőségű Jonsbo ITX NAS ház 5 bay-el, stb. pont te linkelted, hogy van újra Chopin Max, benne a Gold táp, 60 alatt. megint csak jó. vannak elfogyó csúcstermékek, az SF széria platinumjai például fájó pont, annak ellenében csak Seasonic meg Silverston aranyáron van, de ez majd változik, ha rájöttek, hogy nem akarják az ATX 3.0-át erőltetni.amit sasNAXO ír egyel feljebb, na az baj, azzal kezdjenek valamit. fognak idővel szerintem, ez nem az ITX sara, a gyártók f*sága.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
2x M.2, 2x video kimenet, 4x sata, optikai hang...
Hány nagy gyártónak nem jött össze ez mostanában? -
válasz
Shipping +7k.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62517 üzenetére
A 8600G alig fél éves, ne reméld hogy egyhamar lesz új APU. Illetve lesz, Strix Point (16CU) és Strix Halo (40CU + 256bit 8000MHz LPDDR5), de mindkettő laptora van tervezve. Ha esetleg csinálnának belőle AM5 verziót, az meg biztos nem bírna meghajtani ugyanolyan gyors memóriát, anélkül meg hiába van benne 40CU, nem lesz elég gyors.
Papíron egyébként 4060M és 4070M között tud.
szerk: a roadmap-et nézve egyébként a legvalószínűbb hogy idén jön a zen 5 alapú Ryzen 9000 és mobilon a Kraken Point (a Phoenix -> Hawk Point utódja, Zen5 + RDNA3.5 16CU) illetve a Strix Point és Strix Halo, aztán a Krakenből lehet csinálnak egy APU-t 2025 végén / 2026 elején mint anno a Phoenixből.
De egy hét múlva lesz a Computex, akkor majd többet tudunk. -
rxmiss
tag
válasz
ja, hat ehhez kepest en elore menekultem az EPYC-kel
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62515 üzenetére
Egyébként tényleg az, Asrock B650-i-t januárban 83k-ért vettem most már veri a 100k-t.
És még csak nem is GEN 5-ös rajta a PCI-E.. -
válasz
egy későbbi procihoz meg nincs azokon megfelelő bios
Nem tudhatod előre, emlékeim szerint az A320M lapokban BIOS frissítés után mentek az 5000-es CPU-k, APU-k, pl.: GA-A320M-S2H. -
flashpointer
őstag
válasz
itx lap luxus -><- Apu-val jatszani nagyon budget.
ja meg valasztek sincs, amelyik nem szar az meg coilwhineol... -
válasz
HUN_Sector #62515 üzenetére
100k-ból kapsz egy 5700G-t, meg egy AM4 lapot. Durva árak vannak.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62483 üzenetére
Én ilyen célra Revolut egyszer használatos kártyát használok. Amennyi kell rá teszed és a használat után azonnal, automatikusan megsemmisül a kártya.
@Hanok: Ez sajna lutri, de nekem még nem volt ilyen rossz tapasztalatom. Illetve egyszer egy eBay-es rendeléssel, USA-ból nem jött meg a cucc. De ott az eladó volt simlis és a paypal megvédett.
-
Hanok
senior tag
válasz
HUN_Sector #62474 üzenetére
Egyébként minden banknál van virtuális netes kártya amit erre lehet használni, és azon mindig annyit kell tartani amennyiért éppen vásárolsz. (utalni rá saját számláról ingyenes) És akkor biztonságban vagy
Én attól jobban félnék hogy esetleg elveszik a csomag amit kifizetett az ember, de arra sehol másol sincs garancia..
-
válasz
HUN_Sector #62479 üzenetére
Sok értelmét nem látom, főleg hogy a második venti felét kitakarja a táp.
Inkább vett volna egy IS-55-öt, vagy más 120mm-es LP coolert.Már várom, mikor vágja meg valaki az oldallapot, és szerel föl egy 180mm-es ventit.
-
Pista0001
addikt
válasz
Úgy tudom, már Pay-palllal is lehet náluk fizetni. Még nem próbáltam, korábban engem is a bankkártyás fizetés tartott vissza.
-
Francia91
veterán
válasz
AliExpress-ről rendelek 10+ éve, semmi gond nincs vele. Intel WLAN kártyákat, laptophoz videokártyát, motorhoz karburátort, GPS tartót és töltőt, autóba és motorba LED-eket, hobbi lámpákat (Convoy S2+, Convoy L6)...
Azt még nem. Intel AX200-as WLAN kártyát rendeltem M.2 (ITX lapban cserélni a gyári AC-s kártyákat) és MiniPCI formában (a DELL Precision M6800-as laptopomba)
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62457 üzenetére
Netes cikkek alapján vszeg Intel.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62442 üzenetére
Hány éve is várjuk azt a megváltó Ryzen APU-t?
Nálam is van egy tartalék (eredeti) Chopin még. -
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62430 üzenetére
Állítólag AM5 support lesz 2025-ig, és eléggé tisztában vannak abban hogy a hosszú életű platform az egyik ok amiért az emberek AMD-re váltanak (Intelnél egy ideig minden proci új foglalatban jött).
vagy várjon az ember és rimánkodjon, hogy a mostani legolcsóbb 65000-es am5 itx lap ne legyen jövőre 110000?
Hát ha jövőre már 800 lesz az Euro/Magyar Pengő árfolyam akkor szerintem az alaplappal lesz a legkevesebb bajod. Vedd meg, legfeljebb el tudod adni feláron...
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
"bios frissítéshez meg kell egy mostani am5 proci": Ha van bios flashback, akkor nincs ilyen gond (pl. Asrock A620I).
-
HookR
addikt
válasz
Esetleg a Computexet (jún 4-7.) még érdemes megvárni, hátha mutatnak valami érdekeset.
-
trog
tag
válasz
HUN_Sector #62376 üzenetére
Köszi az infot a csökkent árú inwin maxról!
Régóta gondokodtam rajta hogy beruházzak egyre, kicsit sokalltam az árát, de ezt már elfogadhatónak találtam, így végül eladtam az SFX tápom, így alig kellett ráfizetni.
51-ért jó kis ház+táp kombó, minimális alap búgása van a tápnak,a gyári 5600gs wraith hűtő sokkal hangosabb.
A szerelése mondjuk lehetne egyel egyszerűbb, de akkor meg gondolom méretben lenne nagyobb, így konkréten a monitor mögé is befér. Úgy olvastam hogy a "pro" verziót még vesa mountra is fel lehetett szerelni, arra is gondoltam, hogy majd az álló munkavégzéses asztallap aljára rögzítem valahogy. -
válasz
HUN_Sector #62376 üzenetére
Hmm... cooler clearencet meg sem néztem...
Azt hittem az legalább belefér, de 45 mm az nagyon sovány...
-
válasz
HUN_Sector #62374 üzenetére
Pacek kis ház pedig, még belefér 2 darab 2,5" háttértár is. Venném! Már bele is képzeltem egy 5700G-t valami full réz Thermalright hűtővel és egy csendes TFX táppal, talán BQ.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62366 üzenetére
Simán játékra szuper választás lehet.
Nekem sajna Lightroom-hoz is kell, ott viszont a 30-as és 40-as széria között 2,5x sebesség különbség jön ki a teszek szerint.
Érdekes módon szérián belül már nincs szórás, tehát nem érdemes erősebb kártyát venni, de ez régen is így volt. Amikor nem csak amatőrként fotóztam, bőven elég volt egy GTX960, míg videós kollégák vették a méregdrága csúcskártyákat Premier-hez meg AfterEffect-hez-
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #62366 üzenetére
Másfél éve egy 200 mm-es EVGA RTX 3060 Ti ketyerészik a gépben. Szépen lefojtottam 756 mV-ra. Igaz, így nem is szalad 1710 MHz-en, csak 1545-ön. A gyári értéket szerencsére 875 mV-on tudja.
Szóval úgy voltam vele, próbálok egy újabb generációs zöldet nézni utódnak, ami közelít a teljesítményben az elődhöz, de jóval kevésbé energiaéhes. Nem ez lenne az első "egyet hátra" lépésem VGA téren.
-
phulee
tag
válasz
HUN_Sector #62362 üzenetére
Ettől tartottam, köszi a visszajelzést!
Az MSI ITX minden szempontból szimpatikus, csak közben elgondolkodtam, hogy akkor már egy kicsit többért a Ti verziót választanám. Van most egy a HA-n, csak nem tudom van-e rá még gari.
-
sff-cucc
csendes tag
válasz
HUN_Sector #62344 üzenetére
Ugyanitt pont ezert is keves egy HDPlex 250w GaN passziv tap a 4060-as konfigokhoz es jobb legalabb 300w-al szamolni. Siman benne lehet amugy hogy a 250w-os passziv tap is kibirja a 270w-os terhelest, de miert jo ha ennyire kimaxolt, megfeszitett az egesz? Tobb ilyen konfigot latni ilyen forumokon meg videokon, de szerintem ez karos. Raadasul az emlitett be quiet-el ellentetben a passziv tap viszont nem kicsit melegszik, meg akkor is ha nincs csutkara huzatva.
-
Crabface
senior tag
válasz
HUN_Sector #62344 üzenetére
Akkor lehet a 11400f + 4060-hoz overkill a 600w platinum?
-
trog
tag
válasz
HUN_Sector #62325 üzenetére
Én gondolkodom rajta, olvastam viszont néhány helyen, hogy a ventije elég hangos tud lenni, valaki meg tudja erősíteni/cáfolni ezt? 5600g lenne benne, alkalomadtán overclockolva, két laptop hdd társaságában, valamint egy M2 ssdvel. Úgy láttam te is árultad a kisebbtápos verzióját ugyanennek, bármi infonak örülnék.
-
rxmiss
tag
válasz
HUN_Sector #62321 üzenetére
talan kiveve, ha nagyon szukos a hely es az extra kabelekkel is csak a gond van.
-
Vigneau
félisten
válasz
HUN_Sector #62316 üzenetére
Jól látod, csak valami guszta szerelőkeret kell majd hozzá.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
HUN_Sector #62316 üzenetére
FlexATX általában hangosabb (és hosszabb), a TFX meg egyik oldalra kevesebb helyet foglal, cserébe hosszabb lesz és általában nem moduláris. Valamit valamiért.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62305 üzenetére
A paneltápot már megrendeltem, már csak ac/dc egység kell hozzá, az meg nem sürgős amíg nem érkezik meg a paneltáp. De köszönöm az ajánlatot.
-
TurboK0
tag
válasz
HUN_Sector #62298 üzenetére
Egyet értek, szerintem sincs nagy gond a hűtéssel. Habár én eleve nagyobb légnyomású ventivel használom. Annyi nagy bibi van csak hogy ATX táp rengeteg helyet elfoglal és blokkolja a légáramlást, illetve ha a táp venti nem pörög akkora táp váza felmelegszik és befűti a gépház belsejét. De ez a zsúfoltsággal jön magától. Ha csak pár centivel nagyobb lenne a kaszni minden irányban, akkor ez sokkal kevésbé lenne gond, másrészt kábeleknek is temérdek helye lenne, harmadrészt kényelmesen belemenne 2 venti minden oldalán, és ugyanúgy kompakt apró lenne a kaszni. No mindegy, cserébe legalább olcsó.
Kicsit tovább piszkáltam a C6 gépet. Korábban tettem rézbordát az alaplap VRM-re (https://merlinhardver.hu/termek-reszletek/alphacool-gpu-ram-copper-heatsinks-10x10mm-10-db-17426-37988). Közben eszembe jutott, hogy mivel már nincs ott a nagy batár vasdarab gyári VRM hűtő, ezért a CPU bordát (IS-55) esetleg meg lehetne fordítani, mert már semmi sincs az útjában.
Így a venti széle nem a RAM fölött van hanem a VRM-ek, pontosabban a choke-ok fölött (ezt hogy hívják magyarul?), de a lényeg hogy a VRM-et sokkal jobban éri a levegő.Az eredmény az lett hogy a proci pár fokkal melegebb, de cserébe mindig éri levegő az alaplap forróbb komponenseit. Így a gépházból nem forróság ömlik hanem hideg levegő. A célt elértük, nem fogja nyáron fűteni a szobát a gép. (a Denon AVR viszont igen, lehet legközelebb abba szerelek ventit).
Közben rendeltem egy 160W paneltápot, találtam postával 7200ft-ért, Inter-Tech verzió. Gondoltam hogy van egy laptop tápom ami 90W-t tud max, az 5600G meg kb. ~96W-ot eszik a falból IntelBurnTest alatt (turbo órajel nélkül! turbo órajellel viszont 120W-ot mértem). Tehát a laptop töltő elvileg elég neki. Csak sajnos a laptop töltő 18.5V a paneltáp meg 12V... ennyit erről az ötletről... majd később kerítünk neki valamit ami meghajtja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mass Effect
- Crohn betegség
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 4
- Formula-1
- FOTÓS beárazás
- Háztartási gépek
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest