- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Goose-T
veterán
Szerk.: félrement, Balika911 kérdésére akar ez válasz lenni.
Én egy ilyen asztalon használok egy Gigabyte alaplapot Microsoft BT egérrel, és semmi gond nincs a vétellel. A gépház az asztal aljában van, az antenna pedig az asztal jobb oldali fémlemezére van belülről feltapasztva a talpában lévő mágnessel.
-
tthom
senior tag
Köszönöm a tippeket. Igazából az lenne a cél, hogy a jelenlegi hosszú házamat, amiben van slimDVD, kiváltsam egy rövidebb, de DVD nélkülivel, mert nem használom és bármilyen hülyeség, néha beleakad a házba a kezem.
Ezért lett volna jó a Chieftec, de pár cm hiányzik a tökéleteshez. Már arra is gondoltam, hogy veszek műszerépítő elemeket, aztán összecsavarozok egy vázat. Borítás meg majd lesz valamikor.. Csak félek tőle, hogy ilyen gyári szintűre nem tudnám megcsinálni, mármint annyira, hogy elégedett legyek vele.
-
No, végig is szaladtam rajta - mondjuk nem volt nehéz, az elmúlt fél évben ezeket bogarásztam...
Ami igazán kéne, azt vagy csak a távol-keletről lehetne rendelni, pl. Abee-sorozat, vagy már elérhetetlen, mint a Jonsbo V1. Utóbbit nem tudom, miért kellett elkaszálni, igen jó háznak tűnik - inkább frissíthették volna USB3-as csatikkal, kevésbé bazári front panel-lel a Cooltek égisze alatt.
Egyébként ha írnál hozzá egy kis bevezetőt, ill. beszúrnál pár képet, akkor szvsz simán címlapos írás lehetne!
-
törölt tag
Ezzel a 9mm-el kb.: 34cm2 keresztmetszet van a levegőnek beáramlani ami kb.: 1/3-a a 120mm-es venti hasznos felületének.
a.: Hátulra alacsonyabb, előre magasabb lábat is tehetsz, pár fokos szög az asztal síkjával elvonja a tekintetet a lábakról.(próbáld ki a modelleden)
b.: Csinálsz egy szűkítőt belülre ami a borda venti felőli végére tereli át a 120mm-es venti légáramát.
c.: Nagyobbik oldalára fordítod/elfekteted a házat.
Az öntapadós láb idővel elvándorolhat a ház alján, ha nem csinálsz marást ami az oldal irányú elmozdulást meggátolja. Elég ha az egyik kábel húzza valamelyik irányba és elcsúszik lassan...
Én köszönöm a válaszokat.
-
Pista0001
addikt
Ha építenék, nagyobban gondolkodnék a meglevő 7870 miatt. A hossz kb 11 hüvelyk, a szélesség fekvő alaplap dupla pci hellyel, a magasság 3,5-es vinyó, alaplap+pci kártya. A felső része kb ugyanaz lenne mint az aláírásomban levő gépben, csak hosszabb a nagyobb vga miatt. A nagyobb változás alul lenne, ott csak 2 db 3,5-es vinyó lenne hosszában, egymás mellett, a ház eleje felé eltolva, csatlakozókkal előre. Mögöttük keresztben egymás felett 3 db 2,5-es meghajtó. Az alsó részen két oldalt és hátul rácsok, felül hátul 2 db 80-as venti a már bevált recept szerint a mini Ninja-val. Kis terheléshez bőven elég, ha csak prociterhelés van akkor is elég csendes, játék közben meg...
-
Szép, és minden felmerülő kérdésemre választ adtál másnak, kivéve...
"Pöttöm gép + NAS helyett marad az eredeti koncepció, hisz a 3,5"-es merevlemezt le lehet állítani x perc elteltével, így az továbbra is szolgálhatna hosszú távú tárolóként..."
Hasonló koncepcióban gondolkodom én is, ezt hogyan lehet megoldani?
-
Pista0001
addikt
nááájsz!
a kedvenc fa [szóköz] színem a dió, szóval ebbe nem tudok belekötni. nem tudom hogy tervezed elkészíteni, a legpraktikusabb ha alumíniumból elkészíted azokat az elemeket is, majd arra ragasztasz 1 vékony réteg fát. az autók fabetétjei is sokszor így készülnek, még a lakk is vastagabb néha mint a fa maga.
belsőleg a merevlemezek szanaszét szórása nem tetszik csak. a két 3,5-est tenném az alaplap tálca hátoldalára, a 2,5-eseket keresztben az előlap mögé. utóbbiak ugyanúgy lehetnek persze emeletesek, mint a jelenlegi látványterven. ez azért is előnyös, mert minimális módosítással át lehet tervezni 3,5-es hely nélkülire, csak az alaplap tálca mögötti részt kell elhagyni.
-
törölt tag
Így tervekben is nagyon jól néz ki szemet gyönyörködtetőek az arányok.
Amin még gondolkozni kellene:
Ilyen kis lábakkal az alsó ventinek nincs légszállítása, oldal irányba fog fújni nem fölfelé, így a borda nem kap számottevő légmozgást.Az alap lap háta mögötti 3,5 "-os HDD-t hogyan csavarozod be?
A furnér/fa ekkora vastagságban nem túl alaktartó, páratartalom változásra plusz statikus terhelésre vetemedik.
-
tthom
senior tag
(#26846) HookR:
Sajnos még mindig nem tudom, megérkezett az egyik táp, de azzal ugyanúgy nem fér el normálisan, várom a picoPSU-t. Napi használatban van a gép, nem tudom félig összerakni és letesztelni.. Amint meg van, írom ide bele.. Feltéve, ha addig meg nem előz valaki.
-
flashpointer
őstag
A textúra alapján elemekből lesz összeragasztva? Fal+sarkok?
Én a fát jobban szeretem az erdőben hagyva
Jól körbe van bástyázva a cpu hűtő , de tudom hogy máshogy nem nagyon lehet.
A VGA kártya mellett a két 2,5 mi lesz hogy úgy kívánja a meleget?
Ja látom, ssd!
Nem rossz de elég bonyolult, munkaigényes lesz az tuti. Légyszi majd pontosan számold ki mennyi munkaórát töltöttél vele( de már most van egy tippem hogy csak a tervezéssel annyit hogy vehetnél belőle egy prémium bolti házat )
-
A HF200B teljesen jól néz ki, de a legérdekesebb számomra az új FN-02B - ugyan LP mATX lesz, de talán pont ez kell nekem. Kár, hogy a specifikációiról nem lőttek képet, remélem kicsit kevésbé hosszabb, mint a régi, a maga 410mm-ével... és hogy normál SFX táp megy bele...
-
imibogyo
veterán
Az előlapra nem tennék szellőzőnyílást, hogy a választott anyag (legyen akár alumínium, akár fa) színe és textúrája letisztult, sallangmentes formában érvényesüljön. Ennek megfelelően a bekapcsológombnál is érdemes fontolóra venni, hogy inkább a ház tetejére kerüljön.
Már készítettem ilyen házat, de nekem túl "egyszerűnek" már-már unalmasnak tűnt az előlap ettől, ezért nem is fejeztem be. És a mostani házra nem is nagyon férne el felülre még a bekapcsológomb sem, mert az egész ki van marva szellőzésnek. Ahol pedig nincs nút, oda az alaplap ér fel, oda azért nem akartam a bekapcsológombot.Mivel nincs dVGA, ami akadályozná a légáramlást....
De lesz majd. Csak most pénz nincs. Jön majd egy 750Ti valamikor a jövőben. Ekkor a tápegység át lesz fordítva vízszintes pozícióba. De ez csak akkor lesz, ha kikerül a HDD a gépből és akkor bemarom úgy 2 centire a tápegységet a dupla alaplemezbe. Ekkor még mindig kap fuvallatot, de kap levegőt a kártya is.Az A, B és C pontokban mindben vannak jó ötletek, és ha nem lesz dVGA valamiért mégsem, meg is fogom őket fontolni. De azért kicsit részletesebben.
(A) ez a megoldás kiesett, mert egyrészt szeretem ha az SSD is kap a huzatból, másrészt a 3,5 meghajtót nehéz lett volna hova helyezni.
(B) tetszik ez az elrendezés és már nem először jut nekem is eszembe hogy 180-as ventivel szellőztessem át a komplett házat, viszont ekkor szakítanék a "normális" házformával és akkor totális átszellőzést lehetne elérni. Volt már erre is tervem, de még nem fogtam bele.
(C) az előbb linkelt tervekben látható nekem is olyan elrendezés, hogy a tápegység és a vinyók az alaplapi tálca mögé kerüljenek, mondjuk nekem elöl lett volna a 180-as venti és nem alul, de ez nagyon megfontolandó, amit írtál.
Minden esetben 1db nagyobb, alacsony fordulatszámú ventilátor gondoskodna a CPU-hűtő, a tápegység és adott esetben a meghajtók hűtéséről. Ha az alacsony terhelés okán épp le van kapcsolva, a ház passzívan alulról fölfele amúgy is könnyebben átszellőzik.
Igen, mondjuk én a "macpro" tervemben felülre is tettem venit, de szerintem is megoldaná egy darab is. A függőleges "kiszellőzés" viszont szerintem most is meg van a házban. Miközben ezt írom is 38 fokos a proci és 36 fokos a "system" szenzor, úgy, hogy egy darab venti sem megy, miközben a gép 6:00 óta megy.Személy szerint nem használnék 18mm vastag bútorlapot, mert helypazarló, ha nem marod ki belülről valamennyire.
Maximálisan igazad van, de szegény ember vízzel főz. Ehhez tudok "hozzájutni". Ha egyszer végre fel tudom készíteni a marógépet alumínium marásra, akkor majd abból lesz gép. Van is egy bő 3 négyzetméternyi anyagom, csak szerszám nincs megmunkálni. Kézzel pedig azért elég körülményes, főleg mivel 2 mm vastag.Köszönöm az észrevételeket/ötleteket, tényleg van bennük megfontolandó, csak mondjuk legtöbbhöz újra kellene építenem az egész gépet.
-
Tényleg. Ezt aztán jól megkeverték, de ebben az útmutatóban látszik, hogy miért limitált. Heh, ráadásul egy i3 mellé már csak egy 2.5-öst lehet tenni, semmi mást, és még ahhoz is a bővítmény kell.
Ehh, el is ment a kedvem ettől a háztól, vigyétek innen...
-
Goose-T
veterán
Vagy a Chieftec IX-05B, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a toldott IX-01B/03B, csak egybe van építve. Sajnos elég hevenyészve lehet csak itthon kapni, de nem lehetetlen a beszerzése.
-
flashpointer
őstag
Jó azt tényleg nem tettem hozzá hogy azért ne úgy nézzen ki mint amit a gyártósor mellé szántak
Ezek közül is jól kirajzolódik hogy van a 60-90mm magasságú (amiből a cooler lehet ~45-75mm és itt a vége, szóval maradt kb 1db 120+ méretű hűtő ami befér és lehet kapni.
Ezzel szemben ha lenne mondjuk 120mm magasság akkor gyakorlatilag az összes topflow hűtés belemenne.
Például a Realan E-Mini E-Q7 amit mondtál is, de azért hogynézmárkiValami shuttle designal nyerő lenne de így.
-
Pete55555
addikt
Én meg arra jöttem rá így nézegetve ezeket, hogy:
1: Ilyen teljesítményt (2-300W) paneltápból kihozni nagyon sokba kerül.
2: Ráadásul ezt is rakni kell valahova, gondolkozni kell az elhelyezésen, és akkor még ottvan a bazinagy AC/DC táp ami...
3. ...ami szintén drága, nagy, és külön van ugye a PC-től, tehát ezt is tenni kell valahova, bezsúfolni,
eltakarni, de mondjuk nem árt ha szellőzik, mert ezek is melegednek rendesen, ráadásul 1-2 típus bizonyos ídő után serceg, visít, pl mint a T40-em gyári töltője, pedig az csak 60W-os.Tehát végülis én arra jutottam, hogy ha miniatürizálni akarok akkor egy jobb SFX, esetleg TFX tápban fogok gondolkodni, egyszerűen anyagilag, és egyéb tekintetben sem éri meg a paneltáp, ha 250W+ teljesítményűt akar az ember.
Szerk: Na, jól leírtam azt, amit előttem pár hsz-el mindenki megállapított
-
zed1983
őstag
Szia!
Ezt meg lehetne oldani, úgy ahogy a tiedet is?
Vagy itt már nem jó a 19V miatt? Külön lehet-e szedni, hogy külön kapja a pico meg a cpu tápcsati?
Nyilván olyan pico psu-val ami 12-25V ig használható. -
Pete55555
addikt
20e munkadíj, összesen 40-45 + a táp még olyan 15k. Igazából annyira nem sok, de ha azt nézem, hogy ez egy nagyon pici mITX ház, így már tényleg elgondolkodtató. Inkább a fizetés kevés
Rétegelt lemezből csináltam már magamnak házat, de további átalakítás céljából szétszedtem, és azóta nem volt rá időm sajnos. Közben meg tervezgetek egy kisebb formátumú gépet is.
-
Pete55555
addikt
Persze, nyilván a szabvány, de módosíthatnák már igazán. Kb. senki nem használ manapság floppyt.
Persze gondolom az illetékesek nemigazán foglalkoznak vele.Ha már ittvagy: Megkérdezhetem körülbelül mennyibe került a mITX projekted? Konkrétan a ház érdekelne leginkább. Jöhet PÜ is.
-
-
A Gázos
csendes tag
LC Power 1360. Megyen a cucc, már windows alól írok.
A nappali romokban, kábelek keresztül kasul, én meg ülök az ágyon szemben a full HD tévével. . A régi gépből kivettem ami kell, arra tettem egy ubuntut, a gyerek miatt, és csak utána álltam neki a szerelésnek, hogy tudtam van egy működő gép.
Erre meg felnyomtam egy jogtisztát.Egy ilyen lenne tökéletes, mert 2.0 alaplapi usb van bőven, hátul meg van 3.0-ás kivezetés.
https://ipon.hu/webshop/product/akasa_ak_cbub19_10bk/859121
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Fujifilm X
- Microsoft Edge
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged