- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A.Winston
tag
válasz
Francia91 #55705 üzenetére
Nem olyan nagy kaland megcsinálni ám a méretre vágott kábelt.
Tuti van fehéren szigetelt kábel és pin-ek is pár száz forint-os tétel. Ha szépen krimpelsz (- ha még nem csináltad teszteld előtte, tuti lesz selejt is-) felesleges sleeve-elni. Ha jól előkészítesz mindent pár óra alatt megvagy. -
Rick4
félisten
válasz
Francia91 #55595 üzenetére
Látom, merre tolnak, pont ezért mondom azt, amit.
Nincs a házban kereszthuzat, mivel egymással szemben tolnak a ventik. A szembetolt levegő megreked, és azt a hátsó ventiknek kifelé kell szívni. Szívni nem ugyanaz, mint egy áramló levegőn még gyorsítani a ház szélén lévő ventivel.
És azt is leírom még egyszer, lehet, hogy csak pár % az eltérés, de két ventit egymással szembefordítani nem sok értelme van. -
Rick4
félisten
válasz
Francia91 #55593 üzenetére
Érdekes koncepció, hogy a cpu hűtő fölötti két házhűtő befelé tol, és vele szemben a táp melletti házventi is befelé tol, plusz a cpu hűtő is befelé szív, azaz a légáramok kb ki is ütik egymást középen, és inkább megrekedhet a levegő, mintsem egyik venti segítené a másik által keltett levegő útját... Lehet csak pár % az eltérés, de ennél szerintem létezik logikusabb megoldás.
-
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #55524 üzenetére
Nekem eredetileg egy apróról lőtt használt Corsair SF450 volt a gépben, majd gépfejlesztéskor gondoltam ne járjon maxon, vettem SF750-et helyette.
Na ott az első nagyon ciripelt, a mostani már csak nagyon halkan ciripel. Mondjuk normál méretűSeasonic-kal javítom magam:FSP Aurummal (ráadásul egy méregdrága passzívval) is jártam úgy hogy ciripelt, szóval ez nem feltétlenül mérvadó. -
hegegabi80
addikt
-
válasz
Francia91 #55452 üzenetére
Frankó, kíváncsi leszek rá!
Én majd lehet egy Xbox-ot fújnék le feketére, kb. a Te műveid szintjét becélozva, ezért kérdezném, hogy milyen márkájú festéket, illetve lakkot használtál?#55453 krokodile
A 2200GE elvileg 35W TDP-s, de az egész csomag ennél biztosan többet eszik. Ha 60-70W-ot mértél, akkor én biztosan kipróbálnám nagyobb táppal, aprón többen is árulnak ilyet (webshop-ból meg tudod rendelni, és le tudod tesztelni a 14 nap elállási idő alatt). -
Qkackca
őstag
válasz
Francia91 #55358 üzenetére
Köszi azért. A Delock oldalát nézegettem, aztán típusszámmal célzottan keresgélve lett nekem is 10cm sárga.
KaiotEch: jó, meggyőzhető vagyok
Amúgy ez szerintem már ilyen 'réteg igény vagy prémium' gyártói szemmel, mert ilyesmik ( a 4x3,5 hdd) már korábban is inkább a szerver jellegű termékek közé volt sorolva.Elsőre itx-nek nézett ki, de kiderült, hogy matx, remélem azért elfér: Metalfish Y2[link]
-
Qkackca
őstag
válasz
Francia91 #55353 üzenetére
& flashpointer : Remek, akkor majd kérdezek hamarosan szerintem. (Nincs se nyomtató, se faragó ismeretségem)
Mert én a ventihez való gumipöcökkel raktam be, kíváncsi vagyok mennyi idő alatt öregszik el a gumiPlusz ugye pont az van a táp felett, oda kellene inkább a rács, de az meg jó nehéz, nem mertem még azt is a gumipöcökre bízni.
Fekete 10cm-es sata kábellel találkozott már vki? Eddig csak sárga és piros verziót láttam.KaiotEch: azért azoknál is ki kell találni hogy fér a 4 nagy doboz a lehető legkisebb helyen, netalán úgy hogy ne is főzzék meg magukat.
De ha már nr200p fejlesztés, akkor az előlap felőli vázat kilyuggathatták volna jobban is, a 2,5/pumpa furatok körül. Hogyha odatenném a tápot, és lenne rajta hdd, akkor most az előlap blokkolja a táp nyílását úgy 80%-ban. Ha megfordítom, akkor a hdd blokkolja, de akkor meg max 2-3 mm légrés marad a hdd-táp venti között. -
Garfield.37
tag
válasz
Francia91 #55321 üzenetére
Ez lenne benne :
Alaplap : AsRock B550 Phantom Gaming-ITX/ax
Proci : AMD AMD Ryzen 5 PRO 4650GVan egy AMD Radeon 6700 XT videókártyám is, de nem tudom hogy bele rakjam-e , vagy maradjon a nagy gépben.
Ami házat ajánlottál az nekem is tetszik, sőt plusz előny hogy jó bele az ATX - es táp is és még HDD - t is fogad.
Jó pont az is hogy a hűtőt se kell lecserélni mert elfér benne a be quiet! Dark Rock TF2Azon is gondolkodtam hogy a jelenlegi házba építeném be ezt a kis gépet, akkor két gép lenne egy házba, de nem tudom hogy jó ötlet lenne-e.
Ilyen házam van : Phanteks Enthoo Evolv X [link] , de ehhez ilyen táp is kellene Phanteks Revolt X 1000W Platinum Modular [link]
-
KRISSTUS
aktív tag
válasz
Francia91 #55038 üzenetére
Ezek a hőmérsékletek jók!
Egy I5-11400-hez keresek valamilyen Top Flow hűtést. Ma próbaképp felraktam egy első szériás Shuriken-t, de a proci nagyon melegszik.
A fiamnak B450I + 1600AF-én is volt ez a hűtő, de ott a procit jól hűtőtte, inkább a VRM-ek melegedtek - ezért az kapott egy Scythe Kabuto-t. -
RazoR
veterán
válasz
Francia91 #54996 üzenetére
Alpenföhn Dolomit Premium esetleg? Elfér az NR200P-ben az üveg oldallappal is. Igaz csak feketében van, de fehér ventiket lehet rá kapni. 6 hőcső 210W TDP és elfér még egy venti is rajta az NR200P-ben.
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #55028 üzenetére
Nem fér el, azért van tákolva.
Az eredetileg 2.5"-es SSD-t tartó lyukak jobb oldalára pont bement két láb a 3,5"-es HDD-ből, úgyhogy az tart, meg két ragasztós gumipöcök a bal oldalon ami eltartja és akkor erre van ráhúzva gyorskötözővel. Illetve kellett alá egy 90 fokos sata+power csatlakozó toldó. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #54996 üzenetére
Állítólag nem rossz, akartam venni de nem jött össze. Ilyen "közepes" top flow még a Noctua NH-L12S, 3400G-vel (65W TDP) éppen megbírkózik terhelés teszt mellett egy 3.8L -es házikóban. Arra is tudsz felső ventit rakni.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Francia91 #54947 üzenetére
Jah tényleg, még nincs összerakva a géped, mert még nincs meg minden.
Korábban nekem is volt arctic ventim, csak a fehér F szériából. Arra panaszkodtak, de nekem azzal sem volt bajom, csendes volt és azért tolta a levegőt is.
Lehet én is kipróbálok majd egyet a cpu bordára. -
tlac
nagyúr
válasz
Francia91 #54903 üzenetére
Felülre eleve vettem slim ventiket, mert a Shadow Rock TF2 miatt már borítékolható volt (akkor még az volt tervben), hogy csak az fog elférni. És meg is vannak a 3D nyomtatott ventitartó pöckök slim ventihez
melyik verziót nyomtattad ki végül innen?
[link]képet tudsz mutatni róla?
-
sasNAXO
aktív tag
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #54905 üzenetére
Nekem is P van, csak nem használom az üveget (disclaimer: ki se próbáltam vele, nincs szem előtt a gép, na meg így jobban hűt). Viszont akkor módosítanám az ajánlásomat, a top flow hűtő az kimondottan a lyukacsos oldallap mellett jó.
Van a Scythe Fuma 2, illetve a Noctua NH-D12L, ezeket úgy érdemes rakni, hogy ház hátuljából (I/O shield) szívják a friss levegőt, és a tápnak ne cseréld meg az irányát, hanem az is menjen felfelé kifelé és ott felül egy nagy 25-ös venti tolja ki az egészet.
Szerintem egy top flow hűtő nem kapna elég levegőt üveglap alatt. Mondjuk ha csak 65W proci van alatta akkor talán még nem gáz. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #54903 üzenetére
Engem ez a hűtő 5 éve szolgál (jelenleg egy 3900X-et tart kordában), csak ajánlani tudom ha elfér. A bq!-król is csak jókat hallok, csak nincs tapasztalatom a hűtőikkel.
Gondolom a hűtés miatt nem raknád rá, igaz? (Mert amúgy rámegy ahogy nekem is.
)
Szerintem mindenképpen jó, hogy ha hátulról szív a táp. Illetve azt még hozzátenném, hogy felülre nem feltétlenül tűnik kötelezőnek a szívó venti, de a tapasztalatom az, ha nincs a hűtő fölött (vagy legalábbis egy ilyen top flow hűtő fölött) akár egy slim is ami kitereli a levegőt, akkor a meleg utat talál hátulra és akkor a táp is melegebbet szív be. (Persze valszeg még így is kevesebbet, mintha bentről szívna.)
Szerk.: Van szép fekete Noctua is, csak ehhez a típushoz (A12x25) nem rég jelent meg és most le nem cserélem őket.#54902 hszilard666: Köszi!
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Francia91 #54899 üzenetére
NR200-ba a Noctua NH-C14S -t tudom ajánlani még mint nehézsúlyú hűtőt.
Nekem alul-felül 120-as venti van rajta, de a gyári 140-es venti elfér a tetején.
Ennél az Asus B450-I lapnál slim venti kell végig felülre, de pl. Asrock B450 itx-nél csak a hűtő fölötti ventinek kellett slimnek lennie, másik oldalra mehetett normál.
Az arra érzékenyektől elnézést kérek a sok barna miatt.
-
tlac
nagyúr
válasz
Francia91 #54668 üzenetére
csak ne 1 év garral vedd
én még megnézném a helyesben a Corsair SF750-et is 7 év garral
nálam 1 kártyás bányászattal nyári 30 fokban sem kapcsolta be a ventijét
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Francia91 #54657 üzenetére
szerintem jobban járnál inkább félretenni és egyben megvenni. már csak azért is, mert simán lehet hogy pl megveszed a deszkát két hónapra előre, lehet hogy később olcsóbban, vagy ugyanannyiért jobbat vehetnél. és mivel félkészen nem használod a gépet semmire, semmivel nem vagy hátrább ahhoz képest hogy egyszerre veszel mindent.
-
PROTRON
addikt
válasz
Francia91 #54653 üzenetére
Nem látni hogy a proci benne van-e, de egyébként már kerregtethető konfignak néz ki.
Nekem is van idehaza félkész gépem, hiányzik a mobil munkaállomásról a monitor, meg az aksi pakk... nomeg a befoglaló házikó.
De azért mint mini-itx PC-t használom iroda-fosbúk célokra.
Mondjuk VGA már van benne...meg igp-s proci is ha minden kötél szakad. -
-
PROTRON
addikt
válasz
Francia91 #54642 üzenetére
Szerintem ahhoz hogy később majd egy rtx 3060/3070 mini itx-et bele tudj rakni, érdemes előre tájékozódni hogy a 12V-os sín hány ágra van szedve, mennyi egy ágon a max terhelhetőség.
Valóban azt írják hogy a 650W már sokszor elég egy 3060-3070-nek, csak aztán érkeztek a panaszok itt a forumon, hogy bizony a régebbi fejlesztésű tápok során nem számoltak azzal hogy a mostani VGA-k 1-1 pillanatra annyira megrángatják ezeket a 12V-os ágakat hogy a védelmek lekapcsolnak. Szal két 650-es táp esetén sem mind1 hogy melyikről tudod majd meghajtani, melyikről nem.
De vannak régebbi tervezések amikbe raktak elég tartalékot ehhez, szal tényleg az adott kinézett tápegységre kell rákeresni a gyakorlati tapasztalatokkal az interneteken, mert itt nem biztos hogy elég hamar kapsz választ. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Francia91 #54639 üzenetére
CM-el vigyázni kell, mert két revízió is van a piacon, és a korábbi rev-nek van egy olyan idegesítő tulajdonsága hogy mikor aktív üzemmódba áll át, rövid ideig maxra járatja a ventit mielőtt beállna egy alacsonyabb fordulatszámra. az újabbaknál ezt már kijavították, de ugye online rendelésnél nem feltétlen látod ezt.
a corsair szerintem kicsit túlárazott, ahogy az EVGA is. ha az házban elfér, én azért átgondolnám az SFX-L-t, 12cm-es venti csak jóval többet tud.
vagy ha SFX, asszem olcsóbb opció a Thermaltake Toughpower -
válasz
Francia91 #54637 üzenetére
Az jó cucc, tápos topikban írták, ráadásul félpasszív... de ha picit olcsóbban szeretnéd megúszni, akkor ezek is megfontolandóak:
COOLERMASTER V650 SFX Gold 650W
CORSAIR SF Series SF600 Gold 600W -
válasz
Francia91 #54597 üzenetére
Az más, nem jó ha feszül... véletlenül belerúgsz a házba, és kész a baj. Így én is inkább elővenném a Dremel-t.
#54599 Pista0001
Nyilván ha ez a max. ami elhelyezhető, akkor nincs más, ez van. Gondolom ha 80mm-es beférne, akkor akkorát raktál volna bele.
Nálam meg azért lehet válogatni a 92-120-140mm vonalon. Valszeg' 1x 120mm lesz. -
válasz
Francia91 #54571 üzenetére
Nem fér el. Ennek a szélessége 244 és a mélysége 205.
Olyan férne el aminek a szélessége talán 226, a mélysége talán lehet akár 244 is.
Én is benne vagyok ebben a dilemmában, vettem egy ilyen házikót, költözni kéne, az ATX lapom után nem kapkodnak, hogy az ITX drága, azok a kompakt mATX lapok amik elférnek általában sz*rok és max egy 4 magos procit tennék bele, akkor már lehet jobban járnék AMD-re váltással, mert ott olcsóbbak a lapok, gyengébb lap is elég 6-8 maghoz, stb.
ATX-es MSI Z590 Pro Wifi lapom van 11600K-val. -
-
-
HookR
addikt
válasz
Francia91 #54373 üzenetére
Igen. Sőt, mivel a táptartó keretet nem csak az alaplaptálcára, hanem 90 fokkal elforgatva az előlap mögé is rögzítheted ( kép ), így akár még a microATX méretnek megfelelő 244 mm mélységű is lehet az alaplap.
Magasságra pedig 1 bővítőhellyel alacsonyabb, mint a microATX (244 x 244 mm), így az olyan ~220 mm körüli lehet maximum (hátha akad itt tulaj, aki leméri neked pontosabban).
Nyilván a határok efféle feszegetése rossz esetben kihatással lehet a többi elhelyezendő alkatrészre (pl. az alulra szánt ventilátorok méretére; HDD rögzítési pontok számára...), így azt érdemes előre átgondolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- BestBuy topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest