- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
aspe
csendes tag
válasz
zsolt501 #7061 üzenetére
Minek dolgozni vele akár egy percet is ha mehet automatán. Mindenhol. Főleg ha nejem akarja beállítani. Először is neki nem egy perc, kettő engem fog felhívni a lehető legrosszabkor, hogy miért nincs NEEEEEET? "Mi a f@szt csináltál már megint a géppemel." Szóval rögtön két oka is van.
-
aspe
csendes tag
válasz
zsolt501 #7044 üzenetére
Nekem sincs kikapcsolva DHCP. Statikus DHCP be van állítva. Csatlakozom az előttem szólóhoz. MAC cím alapján mindig ugyanazt kapom. Ehhez van rendelve a port átírányitás. És így nincs gond ha más gépet dugok a routerra. A másik gép is kap címet, nem kell állítani semmit.
-
Kommy
veterán
válasz
zsolt501 #7044 üzenetére
Ha static dhcp-t ahsználsz akkor miért, kell kikapcsolni a dhcp szervert , mert én úgy gondolom, hogyha egyszer megadom a mac címet amihez hozzárendelek egy ip címet akkor ő annak a mac című eszköznek mindig ugyan azt az ip címet osztja ki, viszont ha be akarok rakni egy új gépet mondjuk csak próbára akkor nem kell állítgatni a hálózati beállításokat, mert kap egy ip címet autómatikusan. Sőt nekem elég rossz is lenne, ha a gépen is beálíltanám static ip-re mivel akkor ha suliba használom a laptopot akkor állandóan vissza kéne állítani.
Roccoka: Nekem egy wrt54gl routerem van tomato firmwarrel és gond nélkül megy rajta keresztül a vpn. Én nem vettem észre semmit, hogy különleges beállítás kell neki, nem lehet hogy blokkolva a van a port amin keresztül kommunikálna a vpn szerverrel?
-
tibibi
őstag
válasz
zsolt501 #7026 üzenetére
természetessen 8mbit adsl t-online netem van és arra használnám csak mint írtam lassabb mint a régi párositás itt talán látszik nem nagyon tudom mit állitsak
smc nem volt ennyi lehetőség
-
aspe
csendes tag
válasz
zsolt501 #6993 üzenetére
Köszönöm a választ!
Gondoltam, hogy így van, de biztos ami biztos kérdeztem. Bár a kérdéses gombot még mindig nem igazán értem. Vagy csak azért nem mert nem tudtam műkodésre bírni. Hiába nyomtam meg. Az kapott SSID-re nem tudok csatlakozni. De ez legyen a legkevesebb csak szeretem tudni a gombok működésének mivoltját.
Többektől olvastam, hogy torrentezés közben nem megy a net vagy szakad, problémák vannak vele. Azért választottam ezt a routert mert erről összeségében jókat írtak, dicsérték. Előtte volt két másik routerem. Egy Belkin az a Wifi-t szakította meg, ha padlógázon jött le az adat meg jelentek meg a web lapok. Ellenben a torrent az jött rendesen. Ez volt benne a leg érdekesebb. Ha megállítottam minden vissza állt, bejöttek a weblapok, wifi elérhető volt. Lámpa villogás normális. Ritkán órákig tudott tölteni gond nélkül, gyakrabban meg csak egy-két percig. teljesen random volt.
Az SMC ami a legelső volt, na az annyira nem bírta a digit, hogy néhány perc alatt bele döglött a letöltésekbe. Lámba villágított meg villogott, minden zajlott látszólag mintha rendbe lenne csak net nem volt. Torrent is lement nullára. Sokat "teszteltem". Kapcsolatok száma, stb. De az volt tapasztalat, hogy 500k (remélem jól írtam a tempót) felé ment akkor annyi lett neki. Csak a áramtalanítás oldotta meg. Szóval gyakorlatilag használhatatlan lett. Biztos elfáradt mert öreg volt.
Lényeg összefoglalva mi lehet tenni ha ezen is előjön a probléma? Illetve egy kiegészítő kérdés. Vissza lehet tenni az eredeti firmware-t? Ha igen akkor honnan lehet "beszerezni"? Mert a linksys oldalon nem nagyon találtam. (WRT54GL v1.1) Jelenleg a 4.30.7 van rajta.
Köszi, előre is? Remélem nem voltam túl fárasztó? -
And
veterán
válasz
zsolt501 #6980 üzenetére
(Ok, én ezt nem vonom kétségbe. Ilyen alapon az sem jelent sokat, hogy az elmúlt évek alatt kb. 6 különböző hardverre, még Asus-ra is tettem DD-WRT-t, és egyikkel sincs és nem is volt probléma. De ha a DD-WRT gyakori instabilitással küzdene, akkor nem használnák hosszú távon, mert ugye minek erőlködni vele. Márpedig ez a trend nem látható ebben a topikban, és máshol sem. Olyannal például már találkoztunk, hogy nem volt hajlandó konnektálni egy DD-WRT-s kliens, csak újraindítás után, de ez sok év alatt egyszer fordult elő, akkor is már 70 napos uptime-on túl volt. Szerintem némi piszkálással bármelyik router opredszert meg lehet borítani, másrészt az egyes hardver-példányok sem tökegyformák.)
-
And
veterán
válasz
zsolt501 #6976 üzenetére
"UI. a mindennapos használat mellett egy átlagos felhasználónak (aki nem akar hotspottot működtetni) és nincs egyéb extra őrülete annak tökéletes választás a Tomato WRT54GL-el.
Ez saját tapasztalat."
Ezt kár túldimenzionálni. Mint korábban írtam, ez szerintem manapság sokkal inkább ízlés, mint stabilitás vagy más egyéb tulajdonság kérdése. Mindennapi használatra alkalmazom már több éve a DD-WRT-t, nálam több routeren sem volt instabil (mondjuk sose telepítettem béta, de még RC-kiadást se), se a micro, se a standard kiadás. Manapság meg végképp, hónapokig mennek vele a routerek 7/24-ben. Nincs egyéb extra őrületem, de nekem ez vált be, ezt szoktam meg. Gondolom mások is így vannak vele. Ez semmit sem von le más 3rd-party firmware értékéből, legyen az akár a Tomato, akár egyéb kiadás. Ezért szerintem a DD-WRT is éppen úgy tökéletes választás. Mellesleg jóval több hardverre létezik, de csak ettől nyilván nem lesz automatikusan jobb. A korábbi WRT54G v5-ös routerem erre predesztinált, oszt' ennyi.
-
asadasad22
őstag
válasz
zsolt501 #6766 üzenetére
végül bevállaltam a 160N-et, pár óra használat után eddig tökéletes, a wifi jóval erősebbnek tűnik, mint az előző routernél, nem szakadozik, a melegedést sem tapasztaltam semmilyen formában, kellemesen langyos. eddig legalábbis, remélem, így is marad.
kérdés (bár nem nem ennek a routernek a topicjában vagyok ,de talán az itteni szakértők lehetnek a legközelebb a témához): sztem 1.0-ás verziójú, mert a model no.-ban a típusa után nincs odaírva semmi, és a hivatalos oldalon csak a 2.0-ás verzióhoz van kirakva újabb fw. lehetséges/érdemes lehet azt felrakni vagy maradjak az eredetinél. esetleg próbáljak meg egy DD-WRT-t? elvileg működik ezen a modellen. ugyanazt a verziót kell felrakni nekem is, mint az itteni routerekhez, nincs külön változat minden routerhez igaz? -
asadasad22
őstag
válasz
zsolt501 #6764 üzenetére
hmm, nem bírok dönteni.. 160N-re is tehető elvileg DD-WRT, de nemtom, hogy ugyanaz-e, mint erre az 54GL-re, és hogy pl ez a Tomato felmegy-e rá.. igazából 5 rugó a különbség, a 160N is csak 20k. olyan is volt, aki azt mondta, hogy a ping idők jóval kevesebbek lettek ezzel (mondjuk elvileg 54GL-en egy külső fw használatával hasonló eredmény elérhető) a 160N-el, meg a wifi távolsága is sokkal jobb lett.. viszont volt olyan is, aki szerint szar a hatótáv, és olyan szinten túlmelegedett (mondjuk ezt 610N-re is írják), hogy többször egyáltalán nem is működött emiatt..
-
asadasad22
őstag
válasz
zsolt501 #6762 üzenetére
köszi. szóba jönne még esetleg egy 160N-es router, ez elvileg tud már N-es szabványt is, viszont a vélemények kicsit megoszlanak róla, többen azt mondják rá, hogy tökéletes, páran viszont azt, hogy pl. melegszik.. így nemtom, hogy be merjem-e vállalni, a WRT54 széria viszonyt legendásan megbízható ahogy hallottam.
15k viszonylag korrekt árnak számít 54GL-ért? (edigital, 1-2 ezer huf különbség nem számít..) -
Tonyk
veterán
válasz
zsolt501 #6642 üzenetére
"routerben is fixip-t kellene beállítanod jobban járnál"
Akkor itt a bibi , mert ebből az jön le, hogy állítsa be úgy a routert hogy ne dhcp-től kapja a címet. De ugye ezt meg nem lehet... És ahogy látom ő is azt értette.
Te meg arra gondoltál, hogy a routerben kapcsolja ki a DHCP szervert, azaz ne osszon a router ip-t. -
Tonyk
veterán
válasz
zsolt501 #6609 üzenetére
De nem tárgyaltuk ki, hogy mi van akkor ha a meglévő adatokat is meg szeretném tartani. Mert ugye ezt nem tudtad megmondani. Arról volt szó, ha mostantól amoda mentem, akkor a create new miatt ugrik az összes cucc. De nem meg kellett volna továbbra is minden. Így megvan továbbra is az a cucc (jó pár havi) ami a RAM-ba ment. Csak mostmár winyón.
-
Tonyk
veterán
válasz
zsolt501 #6572 üzenetére
Köszi!
Ezek szerint annyira mégsem vagyok hülye. Ez megvan nekem is, de mi van akkor ha nem megy a gép? Vagy ez nem érinti a éppen aktuálisan nem mentett stat-ot?
Naszóval úgy értem, ha esetleg hozzá akarok férni távolról és nem megy a gép, akkor ugye nem innét veszi a megjelenítendő adatokat. Ok, hogy history, de a fene tudja mit értett az alatt a fejlesztő... láttam én már karón varjút.
Olyan mint a win2003 alatt a system status mentése. Qrva jó , csak épp a visszállítás halódik róla... -
Immy
őstag
válasz
zsolt501 #6496 üzenetére
Áhhhhh el se hiszem hogy összejött
erre az energiaellátásos dologra sose gondoltam volna...Hp 6715b notebook-ot mostmár tudom teljesen kikapcsolt állapotból is elindítani.
De a dell laptopomat 1szer sikerült elindítani távolról, de másodszorra nem sikerült
Holnap még kísérletezek veleEsetleg valaki nemtudja hogy xp-nél hogy lehet kihagyni azt a képernyőt amikor kiválasztod hogy melyik júzerrel akarsz belépni? (jelen esetben csak 1 user van és azzal kéne visszalépni)
-
Wes Craven
csendes tag
válasz
zsolt501 #6206 üzenetére
Hogy érted hogy mindkettőnknek ?? főleg azt a 20 mp-t ?
egyébként 3 gépünk van. Számítógépet nem tudjuk sokféleképpen beállítani, lévén a router eleve pppoe-n van, szgépes beállítással fel se engedne minket.edit: a port forwardingba belenéztem de nem értek hozzá: mit kéne állítanom ?
-
And
veterán
-
Osiris
őstag
válasz
zsolt501 #6127 üzenetére
Optware-t kellene tenned rá és a syslog-ng csomaggal megoldható lenne a mindenre kiterjedő logolás szerintem. Viszont a /jffs-t logolásra használni nem szerencsés, mert a flash memóriát ritkán változó adatok számára találták ki. A /tmp/var/log van a logfájloknak (ram-ban tárol), de ami oda kerül az újraindításkor elvész.
-
-
xabolcs
őstag
válasz
zsolt501 #6007 üzenetére
szia,
dd-wrt egyik forumaban pont ezt feszegetik.
egyik tipp: optware, amihez vmi hattertar kell. ha ezt valasztod a wrt54gxxx routered melle, akkor nekikezdhetsz az sdmod-nakmasik: o perdig azt mondja, h tessek letolteni ezt meg ezt, viszont tobb, mint 1 mega jffs kell neki
megjegyzem, h nekem v24sp1 mini-vel 500~700 kbyte jffs-em van
azt is ideirom, h a micro-ban pedig nincs jffs, uhhogy fordithatsz sajat dd-wrt-tha felted a garanciat, akkor egyertelmuen a forditast ajanlom,
viszont ha nem szamit a gari, akkor termeszetesen az sdmod-ot -
And
veterán
válasz
zsolt501 #5986 üzenetére
Amennyire tudni lehet, a router nem képes NTP-szerverként működni, csak kliensként. Tehát ha nincs nethozzáférés, a router órája sem tud beállni (persze ha már beállította magát, akkor azért a következő resetig tartja is az időt), ha meg van, akkor a kliens gépek is elérik a külső időszervereket.
Ehhez kapcsolódik, hogy feltűnt, a router órája jelenleg egy órát siet (DD-WRT v24 sp1). Ha nincs NTP-szerver megadva a Basic Setup-ban, akkor a router valamilyen amerikai időszerverhez szinkronizál, ott viszont máskor állnak át a téli / nyári időszámításra (november első vasárnapja / március 2. vasárnapja). -
kiskakas
senior tag
válasz
zsolt501 #5964 üzenetére
megfelelo firmwarrel alkalmazasokat tudsz telepiteni a routerre, van sajat csomagkezeloje, persze figyelembe kell venni a router eroforrasait.
Torrentre technikailag alkalmas,de a valosagban nem erdemes vele foglalkozni, mivel max 4gigas sd-t tud megcimezni a wrt, illetve 2-300k/sec a kartyaolvasas sebessege.
Amire nekem kellett, az az,hogy be tudok ra scp-zni tavolrol, esetleg ftp-zni, feltolteni/letolteni ezt-azt..
-
And
veterán
válasz
zsolt501 #5907 üzenetére
Én azért nem tartanék annyira ettől egy router esetén, mert bár a károsodás lehetősége valós, de egy átlag wifi-eszköz antennakimenetén párszor 10mW-os teljesítmények jellemzőek. Ez pedig az illesztetlen kimenetről akár teljes egészében visszaverődve sem okozhat nagy gondot. Wattos nagyságrend esetén inkább lehet(ne) veszélyes a végfokozatra. A kettő közül az egyik antennát amúgy is levehetjük, a router ilyenkor elég gyorsan átkapcsol a másikra, ha azon vesz értelmes forgalmat.
Szerintem az #5897-ben a kolléga nem a wifi kikapcsolása miatt akarná leszerelni az antennákat, hanem valszeg. a szokásos, rosszul értelmezett kétantennás működés miatt, ami iyen módon (egyikkel a szolgáltatóhoz csatlakozunk, másikkal a lakáson belül ismétlünk) nem kivitelezhető.
Lorant80: felesleges két, nagyon hasonló topikban futtatni ezt a témát. A látogatóik közös részhalmaza elég nagy, és a modik se nagyon szeretik. Ráadásul kevésbé átlátható, mert mindkettőben kaptál válaszokat. Hogy a témához is szóljak, a 'másik' topikban javasolt (megoldások) közül inkább a másodikat ajánlanám, a miértjét már korábban másnak is írtam: (2-es pont). -
And
veterán
válasz
zsolt501 #4963 üzenetére
Így nem igaz. A WAN-port is 100Mbps sebességű: "the Internet/WAN port is also in the same internal network switch, but on a different VLAN".
Az viszont igaz, hogy ez csak a csatoló sebessége. A valós átvitel függ a processzortól (hardver verziójától) és a firmware-től is. GL-hardvernél a WAN-LAN irányra valamivel 30 Mbps feletti értéket adnak meg egyes tesztelők: [link]. -
h_143570
addikt
válasz
zsolt501 #4619 üzenetére
Ez a jelenseg azert van mert a router kapcsolat koveto tablaja megtellik, ez nem tisztul ki azzonal amint a kapcsolatnak vege. Az alternativ fw-k kepesek ennek a tablanak a meretet megnovelni, illetve meggyorsitani a mar nem hasznalat kapcsolatok eldoboasat.
Mivel a tabla betelt igy a gep ujrainditasa semmit sem segit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- RAM topik
- Elektromos autók - motorok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged