- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
INMOTEP
őstag
-
INMOTEP
őstag
Valami mégis történt .Találtam egy leírást hogy megkell változtatni az Ip cimemet a hálózati kártyán .Meg is tettem
Ip cím: 192.168.1.2
Alhálózati maszk: 255.255.255.0
A routered IP címe : 192.168.1.1Nos amikor még ezeket beírtam a net is rávolt kötve ,expolert megnyitva beugrott az ablak ahová a jelszót kell irni.De hiába írtam be az admin -t jelszónak nem akart belépni
.... Az a fura másként nem jön elő ez az ablak csak ha működő net alatt írom át a hálókártyánál az Ip-t
és a Netkábel is rávan kötve másként nem .
-
Hókusz Pók
aktív tag
Rendes vagy, hogy foglalkozol a problémámmal. Gyári legújabb firmware van feltéve. Az e-mail pop3 és smtp protokollt használ, helyi kábel tv szolgáltató. A csatorna nincs titkosítva. A pontos hibaüzenetnek az a kódja, amit írtam. A szomorú az, hogy több hónapig ment, szombat óta azonban nem.
-
Immy
őstag
Micsoda írás
Holnap kipróbálom, most este nem akarom a netemet elcseszni
https amúgy lassabb mint a sima http? (azt tudom, hogy az "s" jelenti a security biztonságos böngészést, de amúgy van annak jelentősége?)
Elöljáróban kérdések:
basic --> network -ben a connect mode ez nekem nincs. (type: dhcp, mtu van még)
basic --> ddns > auto refresh every (ilyen sincs, de ez nem zavar)
Save state when IP changes (nvram commit) : pipa (ezt se találom bent ddns-ben)ui.: most itthon csak 1.20 tomato van fent, de holnap 1.25 alatt is megnézem (lehetséges, hogy azért nem találom a beállításokat, mert az csak új firmware-ben található meg?)
-
-
Bár a felső 5 sornak, ahogy a képen is látszik, nem tudok megadni Alkalmazás nevet. Nem tudom, hogy így működik-e egyáltalán abban a sorban a port nyitás.
Amúgy akkor nem létezik módszer, amivel új sorokat lehetne nyitni? :SA következő, ami érdekelne, hogy csak azoknak a játékoknál, alkalmazásoknál működik a port nyitás, amik rajta vannak ezen a listán:
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54GC/WRT54GCindex.htm ?
Mert pl a PC-s Gears of War nem szerepel rajta, viszont találtam hivatalos fórumon kettő portot, amiket megnyitottam (a biztonság kedvéért UDP-t és TCP-t is engedtem mind a kettőnek). De továbbra is, ha én Host-olnék, nem akar csatlakozni senki sem. -
-
norbalia87
tag
OK-ok koszontem a gyors valaszt. Esetleg (nem tudom pontosan mi a neve ennek a szolgaltatasnak) Savszelesseg elosztasara kepes? Pl nekem 2 megas netem van, es ebbol 1 megbit megy a torrentnek es a masik 1 megabit megy a bongeszesekre. Esetleg ezt ido intervallumokra osztani
-
Mickey0023
csendes tag
Hát nekem nem jött be. Beállítottam a portot, utána csináltam egy újraindítást a ruteren. Annyit elértem a beállításaiddal, hogy a háromszög most egy zöld pipára vált, de ha rámegyek hogy tesztelje le a portot, akkor az írja ki, hogy error. Nézegettem a ruter beállításait, még pluszba az előzőkhöz az upnp-t is letiltottam.
-
Kommy
veterán
Na most vagyok bajban olvasgatom az oldal és van ez a rész
What versión should I use? / ¿Que versión debo instalar?
*- 1.23.8025 For Router with wireless (wl0_corerev) < 9 / Para routers con revisión del hardware wireless < 9
*- 1.23.8513 ND For Router with wireless (wl0_corerev) => 9 / Para routers con revisión del hardware wireless = > 9
*- 1.23.8620 ND + USB from TB version + RAF features (IP/MAC Limiter). For ASUSTEK Router and USB available socket. / Para routers ASUS con USB
How to find the wireless hardware revision? / ¿Cómo conocer la revisión del hardware wireless?
Enter in terminal mode and Telnet the router / Entrar en modo terminal y telnet al router
root@WRT54GL:# nvram show | grep wl0_corerev
wl0_corerev=9
When digit is =>9 then use ND version. If <9 use normal version / Si el dígito es > 9 usar versión ND, si es menor usar versión normalmegcsináltam, hogy bejelentkeztem és utánna a wl0_corerev=9 et adta eredményül, ezek szerint nekem az ND-s kéne de ha azt letöltöm abban van egyetlen fájl ami a tomato.trx névre hallgat a másikban viszont van WRT54G_WRT54GL.bin fájl és most nem merem felrakni nehogy elrontsam.
-
zsolt501
nagyúr
Egyéb okok miatt van kikapcsolva a DHCP hogy csak úgy ne osztogasson még véletlen se IP-ket.
Egyébként a WLAN miatt is érdemes kikapcsolni a DHCP szervert hogy csak úgy oda se osztogassa az IP-ket mert ha véletlen még is feltörnék a és valaki használná a netet akkor elég gyorsan kiderülhet mivel akár ip-cím ütközés lesz a vége, mivel 2 ugyanolyan ip nincs (nem lehet) egy hálózatban. -
Tutivesztes
tag
-
Tonyk
veterán
Erre való a Wireless client vagy Eth. Bridge, így az egyik Internet elérés is feleslegessé válik. Lehet nagyobb csomagra előfizetni és szétdobni egymás között a díjat. QoS-t meg belőni a fő routeren IP-kre, hogy fele-fele legyen a sávszélesség a két lakás között.
Vagy két külön ip tartományba tenni a routereket, majd a route táblákkal mahinálni, és az egyes hálókhoz tartozó gépeken a hozzájuk tartozó átjáró és dns címeket használni. (Ezt még nem próbáltam)
-
Ezek sem segítenek, de viszont így már eltűnt a kapcsolat hiba jelző ikon a jobb alsó sarokból, de továbbra sem válaszol a böngésző (Firefox 3) semmilyen webcímre, a router ip címére sem. Gondoltam a kábelre is, amit a routerhez adtak, arra az van írva, hogy "UTP Patch", emerre a kábelre meg "UTP Stranded". Ez nem tudom lényeges-e. :S
-
Majd holnap még próbálkozok, mára teljesen kifárasztott már ez a két gép közötti rohangászás. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. A kábelnek meg magától csak nem kellene elromlania, mert ezt régen használtuk LAN kialakításra, és akkor tökéletesen működött. Azóta nem nyúltunk hozzá, ugyanúgy ugyanott megy a fal mentén, mint eddig.
Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat, nagyon rendesek vagytok. -
Levi123
senior tag
Addig eljutottam, hogy hozzáadtam a wlan kapcsolatot, de csatlakozáskor valamiért nem csatlakozott a hálózatra. Valami diagnosztikát ír ott nekem, de az se segít semmit.
Magyarán kíváncsi lennék pl. Te hogy állítod be a vistán az új wlan kapcsolatot? Milyen lépésekkel, honnan indulsz? Sajnos kénytelen vagyok a szájbarágós módszert kérni, mert nem tudom megoldani ezt a vistás dolgot, pedig nem szokott kifogni rajtam semmi. -
Levi123
senior tag
Szia!
Köszi szépen jó lett az a része..Most viszont elvittem az ismerősömhöz (mivel az övé a router), és az istennek nem tudtam összehozni a híres Windows Vista Home basic-al..
Tehát kérdezném, hogyan lehet a vistán beállítani ennek a routernek a WLAN kapcsolatát?
Valaki írja le pls részletesen, mert a vistát nem ismerem. XP-n 2 perc alatt be tudom állítani, de ez a vista kifog rajtam..Kösz előre is!
-
noncsika
tag
on van mellette, mar beirtam ezt a portot a triggered menu ala is, ott is van mellette on felirat de tovabbra is csukottnak latszik :/
_________
na megoldodott, a kliensbe visszaallitottam a 32910rol 32900re es most nyitottnak latszik a 32900...nem is ertem, mit befolyasol a router beallitasain, ha a torrent kliensben valtok portothulye vagyok a torrenthez, az lehet, de ezt magyarazza meg valaki mitol lehet
-
h_143570
addikt
Ez igy erdekes feladat lesz, WDS+AP modba kellene allitani mind2 routeren a wifit. Ezt visszont eleg keves router tudja alap szofverrel. Meg az is kerdes, hogy mit akarsz kezdeni az igy letrehozott halozattal. Ha sima lankent akkor az talan mukodik, ha a 2 internet eleres sebeseget akarod osszeadni akkor az mar nem biztos.
-
Persze! Pont ma hallottam haveromtól aki nekem is beüzemelte a tomatot hogy lehet úgy is, hogy egy irodába van 4 WRT54GL pl. és összekapcsolód őket... majd wifi-n szipkázzák a gépek a netet és a routerek "megbeszélik" egymást közt hogy most melyik sugároz melyik gépnek... a jelerősség alapján!
Ő lehet meg is tudja csinálni... priviben adhatok pl msn elérést csak mostanság nem sokat van fennt!
-
dudi
senior tag
-
Rommel6600
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- Eladó Fanatec szimulátor szett - Komplett, kiváló állapotban, azonnal használható!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest