- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
WRT54GL-ben be lehet állítani, hogy csak az EGYIK antennán történjen a küldés és fogadás?
Üdv:
Immy -
Immy
őstag
Üdv
Wrt54gl-nek milyen típusú az antenna csatlakozója?
-
Immy
őstag
Lejárt a szerkesztési időszak...
Amatőr kérdés a dyndns regisztrációhoz:
[link]
Jó helyen járok? Ip-hez mit kell írni? -
Immy
őstag
Micsoda írás
Holnap kipróbálom, most este nem akarom a netemet elcseszni
https amúgy lassabb mint a sima http? (azt tudom, hogy az "s" jelenti a security biztonságos böngészést, de amúgy van annak jelentősége?)
Elöljáróban kérdések:
basic --> network -ben a connect mode ez nekem nincs. (type: dhcp, mtu van még)
basic --> ddns > auto refresh every (ilyen sincs, de ez nem zavar)
Save state when IP changes (nvram commit) : pipa (ezt se találom bent ddns-ben)ui.: most itthon csak 1.20 tomato van fent, de holnap 1.25 alatt is megnézem (lehetséges, hogy azért nem találom a beállításokat, mert az csak új firmware-ben található meg?)
-
Immy
őstag
Üdv
Tomato 1.25 firmware van fent egy linksys wrt54gl routeren.
Felállás:
Modem--->router--->1gép (kikapcsolva, nem áramtalanítva)Modem kb naponta kap új ip-t.
Hogyan tudnám távolról elérni a routert és wol(wake on lannal) felébreszteni a gépet alvó állapotból?Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
Immy
őstag
Üdv
Sajnos "nagy" gondom akadt.
Itthon már van 1 linksys wrt54gl router és most vettem egy másikat. Egyből frissítettem is tomato 1.25-re a kis drágaságot. Viszont routerként funkcionál, de nincs wifi, legalábbis 1 laptop se látja...
Van bármi ötletetek, hogy mi a teendő, vagy mit hagyhattam ki? (wlan led pedig ég) (másik routeren villogni szokott).(reseteltem is már, de semmit se változott a helyzet)
-
Immy
őstag
válasz
h_143570 #6498 üzenetére
Az a baj, hogyha kiveszem a pipát akkor rendszergazdaként indul el!
Tehát amikor telepítettem az xpét anno akkor megadtam "xxx" nevet és ahoz formáztam az asztalt + egyéb kényelmi beállításokat.
De ha most kiveszem a pipát akkor csak rendszergazdaként akar elindulni, pedig rendszergazda jogosultságai vannak xxx-nek is... -
Immy
őstag
válasz
zsolt501 #6496 üzenetére
Áhhhhh el se hiszem hogy összejött
erre az energiaellátásos dologra sose gondoltam volna...Hp 6715b notebook-ot mostmár tudom teljesen kikapcsolt állapotból is elindítani.
De a dell laptopomat 1szer sikerült elindítani távolról, de másodszorra nem sikerült
Holnap még kísérletezek veleEsetleg valaki nemtudja hogy xp-nél hogy lehet kihagyni azt a képernyőt amikor kiválasztod hogy melyik júzerrel akarsz belépni? (jelen esetben csak 1 user van és azzal kéne visszalépni)
-
Immy
őstag
Mind 3 gépben alaplapra integrált a hálókártya.
Mivel a biosban van olyan funkció hogy wake on lan Enabled/disabled ---> ebből én azt szűröm le hogy támogatják + eszközkezelő/hálókártyánál/speciálisnál van olyan hogy::
-wake up Capabilites /BOTH/magic frame/none/wake up frameSzóval tuti hogy támogatják az eszközök, csak egyszerűen nemtudom hol lehet a baj...
-
Immy
őstag
HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!
Adott egy linksys wrt54gl router tomato 1.20-as firmwarerrel....
Egyszerűen nem működik a wake on lan funkció!
Kipróbáltam már 2géppel +1 laptoppal is. Mind 3 gépen a biosban engedélyeztem a wake on lant + eszközkezelőnél a hálókártyánál is engedélyezve van a magic packet küldés.
próbáltam poweroff-al wakeonlanGui-val, meg még írtam rá saját batch fájlt is de a jó életnek nem akart elindulni a gép.
Próbáltam hogy standby-ban van és úgyis hogy teljesen kikapcsolom a gépet amit elszeretnék indítani, de sehogyse kapcsolt be....
Ugye van a tomato-nak beépített wake on lan funkciója is, de nekem az se működik, elkezd homokórázni én meg nézegethetem a fekete képernyőt a másikon...
Esetleg tudja hogy valaki hogy mi lehet a probléma? :S
Vagy van valami beállítás még a tomato-ban amit nem vettem észre hogy engedélyezni kell?
Köszi előre is a válaszokat: Immy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged