-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Adott egy osregi WRT54G 3.1 Tomato 1.28 firmwarerel, ezt szeretnem APkent hasznalni egy nem tul eros WiFivel megvert TPLink 1043 router mogott.
Nem igazan jottem ra, hogyan kene a Basic networkot ugy konfiguralni, hogy a Linksys WAN porton kapja a netet, es webes feluleten konfiguralhato is maradjon.
Most a WAN settingset Staticra allitottam, beallitottam neki, hogy 192.168.1.2 IPt hasznaljon, default gateway meg a 192.168.1.1.
Azota nincs rajta net, hiaba probalom megpingelni a lokalis broadcast cimet, egyaltalan nem latszik a Linksys MAC cime az arp tablaban.Ha atdugom a kabelt valamelyik LAN portra, akkor latszik, hogy bejelentkezik a helyi halozatra 192.168.1.2 IPvel, asszem ezt felejtettem a LAN settingsben is:
Csakhogy ezen az IP cimen sehogy sem jon be a webes felulete, sem alap HTTPvel a 80-as, sem HTTPS-sel a 8080-as porton.
WiFi viszont mukodik, telefonom kapott IPt a masik routertol, es netezni is lehet.
Vagyis APkent kivaloan szuperal.Korabban a WAN DHCP modra volt allitva, de akkor sem ment WAN porton a net, viszont LAN portra dugva mukodott APkent, es a webes konfig is bejott az alap 80 porton.
Van valami otletetek arra, hogyan lehet ravenni a Linksyst, hogy most is bejojjon a webes felulete?
[szerk:]En is azert csereltem a WRT54Gt modernebbre, mert felezte a UPC 60 Mbites csomagjat, nem birt 30-35 Mbitnel gyorsabban routeolni.
Regi routerrel sosem ment 3.5-4MB/sec fole a letoltesi sebessegem, ujjal 8-ig is felmegy. -
nyunyu
félisten
CIFS beallito ablakban latja a megosztott konyvtarat, meg a vinyon levo szabad helyet is helyesen irja ki.
Viszont a megadott konyvtarban januar 23-as az utolso backup fajlJut eszembe akkor csereltem vinyot a gepben, mert a regi kihalt, es atrendeztem a particiokat.
A konyvtar eredetileg nem ezen a particion volt, de a Total Commander latszolag megosztassal egyutt mozgatta, hiszen halozaton belepve tudom irni/olvasni, csak a router nem tud vele mit kezdeni.Nem kezeli rendesen az 500+GB-s particiot?
-
nyunyu
félisten
December vegen bekonfiguraltam a Tomato 1.23-at ugyanigy, hogy a gepemre mentse a statisztikat, akkor latszolag mukodott.
Erre ma sikerult kihuznom a routert a konnektorbol, es minden adatot elveszitett.
Statisztika ful egyaltalan nem mukodik, azt irja, hogy gondja van az rstat programnak.Tomato logja ezt irja:
Mar 17 16:34:43 ? user.err kernel: CIFS VFS: Error connecting to IPv4 socket. Aborting operation
Mar 17 16:34:43 ? user.err kernel: CIFS VFS: cifs_mount failed w/return code = -146
Mar 17 16:37:10 ? user.err rstats[113]: Problem loading /cifs1/tomato_rstats_0014bf2f0610.gz. Still trying...Gepemnek fix IP van megadva, konyvtar azota is meg van osztva, nem valtozott semmi...
CIFS beallito ablakban latja a megosztott konyvtarat, meg a vinyon levo szabad helyet is helyesen irja ki.
Viszont a megadott konyvtarban januar 23-as az utolso backup fajlMi a franc lehet a router baja?
-
-
nyunyu
félisten
Amig nem teszed fel az SVG viewert a bongeszodre, addig nem latszik a grafikon.
Idot beallitani meg a Basic/Time menupontnal lehet, megadod az idozonat, meg par ntp szervert (pl. time.kfki.hu), aztan magatol lekerdezi, hogy mennyi az ido.
-
nyunyu
félisten
Szóval akkor a Tomato firmware tud ilyet?
Mielott megkerdezed, hogy kell beallitani a WDS-t.
-
nyunyu
félisten
válasz
Balázs0916 #6491 üzenetére
Nekem is van egy WRT54GL routerem. Tomato fimwarerrel használom.
Az a gondom, hogy DDNS-t beállitottam, frissitit is, de csak akkor, ha rányomok hogy "force next updtae". MAgától nem csinálja, pedig az adsl-nél max 24 óránlént új ip címet kapok. Be lehet ezt valahol állitani, hogy magától is csinálja?Erdekes, nalam 3 eve tokeletesen frissiti a DDNS-t minden ADSL ujracsatlakozasnal a Tomato 1.04, 1.06, meg a nemreg felrakott 1.23 verzio is.
Igy van beallitva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Opel topik
- E-roller topik
- Sorozatok
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest