- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
aspe
csendes tag
válasz
DaeMonS #10581 üzenetére
Hello adott egy wrt54gl router v1.1 nem lehet pingelni csk a power led villog..
DD-WRT akartam rá tenni de valami hibát írt ki félbeszakadt a frissítés akkor még működött. Rápróbáltam még egyszer, ugyan az. Gondoltam nyomok egy gyári vissza állítást ....
Ez lett a vége.Segítség kellene! Átfutottam a jelen fórumot, de egy csomó ellent mondásba ütköztem. Reset kell ilyenkor meg TFTP (azt sem tudom mi az), valami kábel meg én nem tudom mi...Bár már gugliztam a tftp, le is töltöttem, de nagyjából ennyi. Illetve letöltöttem tftp.exe programot, de a parancssor tftp-t nem ismeri. Bár biztos Én vagyok hlye hozzá. Szóval kéne egy jó leírás mi a lóf@szt csináljak vele.
Mondjuk azt sem értem ha a pingre sem válaszol a router akkor hogyan lehet rátölteni bármit is LAN-on..Na mindegy vki tud segíteni. (az, hogy "google" most kevés lenne ettől vmi konkrétabbat)
Köszi
-
aspe
csendes tag
Ezért nem akartam én anno hozzákezdeni a firmeare cserélgetésnek az eredeti nélkül. Nekem is szükség volt rá. Azóta kipróbáltam dd-wrt-t és a tomatot is. Igaz, hogy a dd-wrt magyar. És számomra lehet kicsit összeszedettebb a menüje. Elsőre hamarabb megtaláltam benne a dolgokat. DE most már nem így. A tomatot favorizálom. Főleg mert jobban is működik. Gyorsabb maga az admin oldal nem kell olyan sokat várni a mentésekkel. Nem forog ott a kis sz@r kerek bigyó. Szép szép na de nem ez a lényeg.
Mikor a tomatot állítottam akkor (másodszor) akkor olyan 5 perc kellett mire foward is végeztem. A DD-WRT-nél pedig minden MAC címet meg kell adni egyesével. Nagyon idegesítő. De lényeg hogy WLAN on a torrent kb ugyan ugy jön mint a madzagos gépen. Ezt a gyári nem tudta. ott max kb a teljes sávszélleség felével jött. És ami a legjobb , hogy mikor fenn volt a DD-WRT és jött a torrent ugyan ugy viselkedett mint a régi Belkinem. Nagyon lassan jöttek be a weboldalak. Mondjuk a Belkinen be sem jött. Tomatoba minden olyan amilyennek szeretném.
Már csak arra kéne rájönnöm, hogy a Branwidth menünél melyik mit jelent.pl.:
WAN ezt konkrétan tudom, WL(eth1), br0, eth0, wlan0, wlan1. Voltak ötleteim de végül mind elvettem. Mert nem azt a sebbeséget mutatja amire én gondoltam.Egyébként pedig próba még egyszer a tomatoval és nem lesz gondod. Valamit biztos elállítottál. Hol nem volt a routeren vagy csak a gépen. admin oldal bejött? Milyen neted van?
-
aspe
csendes tag
válasz
zsolt501 #7067 üzenetére
Félre értettél, nekem nem probléma. Nekem jó így. Van DHCP. Van net. És ennyi. nem kell semmi extra. A nejemnek nem kell állítani meg természetesen nekem sem kell a viszem magammal a gépet. Ha feljön a sógor rögtön van net nála is nekem így a kényelmesebb. Ha valakinek más a véleménye vagy másképp szeretné a saját hálózatát akkor rajta. Az enyém csak egy vélemény volt. Meg,hogy nekem hogy van. Ennyi.
Nem akartam senkit rávenni, hogy igy vagy úgy csinálja. Válassza neki szimpatikusabbat vagy a neki megfelelőbbet.
Az enyém ilyen ezek voltak a tapasztalataim és ezen okok miatt van így ahogy van.
Bocs ha valaki másként értelmezte amiket írtam. -
aspe
csendes tag
válasz
zsolt501 #7061 üzenetére
Minek dolgozni vele akár egy percet is ha mehet automatán. Mindenhol. Főleg ha nejem akarja beállítani. Először is neki nem egy perc, kettő engem fog felhívni a lehető legrosszabkor, hogy miért nincs NEEEEEET? "Mi a f@szt csináltál már megint a géppemel." Szóval rögtön két oka is van.
-
aspe
csendes tag
Ja amúgy tudja valaki hogyan kell beállítítani tomatoban, hogy WLAN on vegye a netet és tovább küldje LAN on. Bár érdekelne hogyan kell WLAN on is tovább vinni ha lehet egyáltalán. Ez most puszta kiváncsiság.
-
aspe
csendes tag
válasz
zsolt501 #7044 üzenetére
Nekem sincs kikapcsolva DHCP. Statikus DHCP be van állítva. Csatlakozom az előttem szólóhoz. MAC cím alapján mindig ugyanazt kapom. Ehhez van rendelve a port átírányitás. És így nincs gond ha más gépet dugok a routerra. A másik gép is kap címet, nem kell állítani semmit.
-
aspe
csendes tag
Nekem azért kellett a Tomato mer van benne statikus DHCP. Mac címhez tudom rendelni a belső hálós ip címeket. Így mindig ugyan azt osztja ki a router a gépemnek és ugye ehhez a ip hez van rendelve a port átírányítás.
Ha tegnap jó volt akkor szerintem ez lesz a baj. Mert egy napig érvényes, ha lejár és közben ki kapcsolod a gépet ujjat oszt ki a router. HA JÓL TUDOM.
Bár vannak itt akik tőlem sokkal jobban értenek hozzá. -
aspe
csendes tag
Na okszi!!!!!
Működésre bírtam! Igazából nem tudom hogyan. De most okés minden. Monitorozást kicsit nem értem mi micsoda de sikerült mindent beállítani!
Köszi a segítséget! -
aspe
csendes tag
válasz
FABRICIUSZ #7020 üzenetére
Na az van, hogy megcsináltam a viedo szerint.
Van net egy esetben. Akkor ha nincs bekapcsolva a wireless, sőt már akkor kikapcsolom mikor megadom net jelszót. vele egyszerre. Ha utána bekapcsolom a wifit akkor gyakorlatilag rögtön elmulik a net. De a wifi kikapcsolásra sem jön vissza. Csak akkor ha WAN kihúz és vissza dug.
Azt hiszem ez így nem jó. Fel dobom még egyszer. Próba de megint nem lesz jó akkor ........
nem tudom mi lesz. -
aspe
csendes tag
válasz
FABRICIUSZ #7020 üzenetére
Voltak külömbségek. Pl. mozilla, LAN4, nem volt alapra visszaállítás, nem volt bedugva a net, ellenben volt még egy kábel benne! Megnézem még egyszer aztán ujra próba.
Majd beszámolok!Nagyon köszi!
-
aspe
csendes tag
Hy
Életet mentett a eredeti firmware! Felraktam a tomatot próbaképp. De nem tudod csatlakozni a netre. Egyszer sikerült, de egy percig sem tartott. Digi netem van PPPoE csatlakozést használtam mint az eredeti firmware-ben. Gőzöm sincs mi volt a baj. Rendesen fel ment a firmware. Hiba nélkül. Utána csináltam resetet is 30mp nyomva tartottam a reset gombot. áram ki. De semmi. Amikor nem volt net ennek ellenére bekapcsoltam a wifit rajta de nem láttam a hálózatot. Kicsit küzdöttem vele. De feladtam.
Gondoltam még jó, hogy megkaptam az eredetei firmware-t (mondjuk adigg nem is akartam próbálkozni, helyesen). Vissza raktam azt csont nélkül ment. Felnyomtam mentést rá és azzonal vissza ált minden. Van net meg minden ok.
Mit rontottam el a tomatonal.
[link] innen szedtem le a 16 MB-os zipet. Mert a 7zvel nem nagyon boldogultam. Volt benne más firmware is de a wrt54gl-est raktam fel.
Szóval azt gondolom minden ok volt. Ötlet? -
aspe
csendes tag
válasz
FABRICIUSZ #7008 üzenetére
Nagyon köszönöm!
-
aspe
csendes tag
válasz
FABRICIUSZ #7005 üzenetére
Nagyon köszi, de ezt megtaláltam én is. viszont egy 176MB-os file jön le. Lehet balf.. vaygok de nekem ebből nem jön le hol a firmware. El van bujva?
-
aspe
csendes tag
válasz
zsolt501 #6993 üzenetére
Köszönöm a választ!
Gondoltam, hogy így van, de biztos ami biztos kérdeztem. Bár a kérdéses gombot még mindig nem igazán értem. Vagy csak azért nem mert nem tudtam műkodésre bírni. Hiába nyomtam meg. Az kapott SSID-re nem tudok csatlakozni. De ez legyen a legkevesebb csak szeretem tudni a gombok működésének mivoltját.
Többektől olvastam, hogy torrentezés közben nem megy a net vagy szakad, problémák vannak vele. Azért választottam ezt a routert mert erről összeségében jókat írtak, dicsérték. Előtte volt két másik routerem. Egy Belkin az a Wifi-t szakította meg, ha padlógázon jött le az adat meg jelentek meg a web lapok. Ellenben a torrent az jött rendesen. Ez volt benne a leg érdekesebb. Ha megállítottam minden vissza állt, bejöttek a weblapok, wifi elérhető volt. Lámpa villogás normális. Ritkán órákig tudott tölteni gond nélkül, gyakrabban meg csak egy-két percig. teljesen random volt.
Az SMC ami a legelső volt, na az annyira nem bírta a digit, hogy néhány perc alatt bele döglött a letöltésekbe. Lámba villágított meg villogott, minden zajlott látszólag mintha rendbe lenne csak net nem volt. Torrent is lement nullára. Sokat "teszteltem". Kapcsolatok száma, stb. De az volt tapasztalat, hogy 500k (remélem jól írtam a tempót) felé ment akkor annyi lett neki. Csak a áramtalanítás oldotta meg. Szóval gyakorlatilag használhatatlan lett. Biztos elfáradt mert öreg volt.
Lényeg összefoglalva mi lehet tenni ha ezen is előjön a probléma? Illetve egy kiegészítő kérdés. Vissza lehet tenni az eredeti firmware-t? Ha igen akkor honnan lehet "beszerezni"? Mert a linksys oldalon nem nagyon találtam. (WRT54GL v1.1) Jelenleg a 4.30.7 van rajta.
Köszi, előre is? Remélem nem voltam túl fárasztó? -
aspe
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy adott egy WRT54GL v1.1 router egy pc vezetékesen egy pedig wifin kapcsolódik hozzá. Digi-s netem van. Megy is minden babául egy dolgot kivéve. Vezetékes gépen 20mega a net, a wifisen pedig csak olyan 12. Miért van ez.
Firmware eredeti.
Illetve még egy kérdés, Van a routeren egy gomb ha megnyomom akkor fehéren villog egy darabig. aztán már nem. Közben eltünik a beállított wifis hálozat. Helyette van linksys .....De arra meg nem tudok kapcsolodni.
Szóval?
Előre is köszi.
Azt hiszem minden ok a beállításnál. De ez közel sem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest