- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Netfone
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szasanyi
félisten
válasz
woodworm #64517 üzenetére
&Multibit : nem tudom kinél fordul elő olyan, de ennyire ne nézzetek amatőrnek. És nálam a 16 megás másolási sebesség pontosan azt jelenti amit jelentenie kell, még ha nem szofisztikált megfogalmazásban "szólt" is.
Nem tudom mi a jó érték mert nem használok ilyet (ezért is kérdeztem) csak másik fórumban egy kérésnek eleget téve próbáltam ki.
-
-
-
Pöttön
őstag
válasz
woodworm #64003 üzenetére
És ha veszek a laptop-hoz egy ilyen stick-et, akkor több tud átjönni, mint 200Mbit?
(#64008) woodworm
Akkor veszek egy sticket.Találtam 1750 Mbit/s-es sticket is, de ebbe plusz ceruza elem kell vagy mi?
-
Bl@tty
tag
válasz
woodworm #63924 üzenetére
Igen, nekem is azért pörög a fejemben, mert mindkettő 2 magos, és az ASUS processzora lassabb órajelen jár. Bár ez nem feltétlen jelent hátrányt, révén más gyártó más technológia.
Gondolom a dupla RAM azért jól jön persze, de akkor is 25% felárért... A 128MB mire nem elég egy otthoni hálózat esetében?Amúgy az ASUS antennáit ki lehet cserélni pl a TP-Link 5dBi antennáira, vagy fixek?
Szerk.:
Ha már a Xiaomi szóba került. Valakinek van tapasztalata a Xiaomi Mi R3P Pro-val (nem a HD !) kapcsolatban? -
woodworm
veterán
-
laktop
tag
válasz
woodworm #63883 üzenetére
A legújabb FW van/volt rajta, de visszatettem az utolsó 5 FW-t is, viszont változást egyiknél sem tapasztaltam. Hogy már ilyen késő van, talán azért a Forgalomelemző kikapcsolt állapotában most max 660Mbps-ig megy fel az Asus, de ha bekapcsolom az elemzőt, akkor rögtön lemegy megint a sebesség kb 500-550Mbps-re. (A TP Link pedig minimum 700-780Mbps között dolgozik egyfolytában).
-
kamu01
újonc
válasz
woodworm #63769 üzenetére
A gond az, hogy 2x egymás után pontosan ugyanazt a terhelést produkálni, méghozzá sok klienssel, rendkívül nehéz. Én abban reménykedtem, hogy Ti, akik tudtok olyanokat, hogy melyik 3 router az ami jelenleg 30k körül ajánlható, bizonyára azt is tudjátok, hogy ezek hogyan viselkednek terhelés alatt. El tudom képzelni, hogy van olyan tapasztalat, hogy mondjuk a C7 azért x kliensen túl már nem az igazi, de bezzeg az ASUS. Nekem semmi tapasztalatom nincs abban, hogy milyen erős CPU és mekkora RAM kell ahhoz, hogy ennyi klienst ki tudjon szolgálni a router és a kifelé menő (most 120 Mbps-es, de a jövőben nyilván folyamatosan növekvő sávszélességű digi-s) vonalat jól ki lehessen használni.
-
-
válasz
woodworm #63618 üzenetére
Nem is mondtam, hogy rendkívüli lenne -- de elég erősnek tűnik.
Én mondjuk éppen nem vagyok autentikus forrás, és nem is nagyon tudom, hogy milyen szempontok érvényesülnek, mivel nem torrentezem, de egy barátom, aki ráadásul gyakorló szakmabeli, konkrétan leváltotta a NAS-át egy RT-AC87-esre és elégedett vele -- úgy, hogy elég keményen tolja fel- és lefelé is.
Ő fogalmazott úgy pár hónapja, hogy a 87-es az a router, ami már kevés kompromisszummal megfelelő egy vérmesebb torrentesnek is.
MaCS
-
e-newsee
addikt
válasz
woodworm #63594 üzenetére
Bameg, tényleg!
Annyira közel van még a délutáni alvásom, hogy el is felejtettem ezt a módszert. Nem csekkoltam le.
Akkor viszont tényleg én is elgondolkodom a C8-on. Érdemes lehet? Semmi extra, csak azon, ha jól látom, van usb 3.0,és az talán gyorsabban másolna a külső vinyómra.
Tudom, NAS, de annyim nincs ilyenekre. -
DarthFater
tag
válasz
woodworm #63495 üzenetére
Hello!
Igen, most már látom, 3-asok vannak csak, igazad van.
Köszii a tanácsokat!
Szerintem akkor "beruházok" egy ilyen 3G modellre ha ennyi jót mondtok róla...
Honnan érdemes rendelni? Garancia gondolom akkor nincs rá, ha külföldi vétel...
A kínai nyelvet úgy látom a Padawan-nal ki lehet váltani. Ezt érdemes szerintetek megcsinálni rajta? Vagy jobb az eredeti, és akkor Google Fordítózok? -
Hunork
veterán
válasz
woodworm #63228 üzenetére
Hát az utolsó mondta ismét nem tiszta.
PC az elsődleges, és van három telefon, meg egy laptop, a legritkább esetben van mindenki otthon mindig. Panel. Most a közepes kis c20i van, igen, ami nem rossz, a gigabit router ugye kell a 1000-es net miatt, a kérdésem az volt, mert a technikai jellemzőket elolvastam, és ott van előrelépés, hogy a wifi terén is lesz-e előrelépés? Nem hiszem, vagy akkor minek a sok specifikáció, ha a mostani c20i szintjét hozza wifi-ben a C5. Nekem az Asus is megfelel, mert 2,4 -en meg erősebb, ha jól látom. Amúgy tényleg kapható a C5, csak arra várni kell leginkább. Amúgy a C5 is dual band, legalábbis ezt látom, csak az Asus only 2,4-es. Ha tévedek, javíts ki. -
Hunork
veterán
válasz
woodworm #63219 üzenetére
Oké. Én értek sok mindenhez, cikkeket írok, otthon vagyok abban, ami egy PC ház belsejében van.
A hálózatokhoz semmit nem értek.
Tehát:
Van DIGI 1000 internet előfizetésem. van egy PC, és három telefon, melyek mindegyik le lesz ebben az évben cserélve jobbra (pl LG Q6, Nokia 6...stb vagy hasonlók) Van egy laptop, ami ritkán van bekapcsolva. A három telefon is ritkán használja egyszerre a wifi-t. 50nm a lakás, panel, tehát relatíve sok az idegen wifi jel.
Amit szeretnék: gyors lan sebességet, ez ugye adott (5-800), és gyors, normális wifi sebességet. Tehát egy videó, vagy weblap ne slide show-t produkáljon. Ennyi. Én nem értek se kliensekhez, se AC-hez, de nem is érdekel, ezért is kérdezek annyit.
Ennek tökrében én megrendelem ma vagy az egyiket, vagy a másikat, Asus amúgy van raktáron. -
Hunork
veterán
válasz
woodworm #63215 üzenetére
ok. Fain, rendelés visszavonva.
A hülye AC1200 a zavaró, ma is láttam két boltban fehéret, feketét, három, négy antennásat, egyik sem volt gigabites. Én néztem be.
Akkor nagyon egyszerű: 50nm lakás, 3 telefon, néha egy laptop, soha nem mindegyik egyszerre! DIGI 1000.
A linkelt hsz-ek alapján és a pénzmag tükrében:
TP-Link TL-WR1043ND (itt a V4 a jó megoldás?)
TP-Link Archer C5 akkor ez a típus, bolt jó? c5
Mert ahogy nézem, a boltok sincsenek rohadtul tisztában melyik Tp-link melyik...
Asus-t nem találtam ajánlottat 20k alatt. De ha van, kérek linket, megköszönöm! -
Soma01
veterán
válasz
woodworm #62794 üzenetére
Akinek a külföldi rendelés és az avval járó hosszabb szállítási idő nem gond, annak ok. Meg ott a kínai menü. Igaz erre van mobil app, de nekem az a megoldás annyira nem tetszik. Illetve nem ajánlanám másnak. Bár az is igaz, hogy jó esetben csak egyszer kell beállítani.
Én rendeltem magamnak, hogy teszteljem.
Amúgy meg elég sok itthon kapható routert ver az olcsó árával a tudásához képest. -
sony309
őstag
válasz
woodworm #62764 üzenetére
Köszönöm a választ!
Kicsit idegenkedek a cfw.-től, még sosem volt vele dolgom. Főleg, hogy egy újonnan vásárolt eszközre kellene feltennem, akkor már inkább a 841N-nel kisérleteznék.
De köszönöm az agyalást!cyber86:
Köszönöm a választ és a prezentációt! Tetszik!
Soma01:
Köszönöm az ötletelést!
Még emésztem a cfw.-t, sosem csináltam, de csábító, hogy nem kerül pénzbe egy újabb eszköz.
Vissza lehet tenni a gyári fw.-t, ha mégsem boldogulnék a cfw.-rel?Még egy utolsó kérdés, bár ez már kapcsolódik a topik témájához:
1043 wifi sebességéhez illeszkedő dedikált AP, -ami nem kerül egy ökör árába- vásárlása nagyon nagy butaság lenne részemről?
Tudom és értem, hogy a hozzáértők azért preferálják a routert AP-ként, mert ha már nincs rá szükség AP-ként, akkor utána használható megint routerként. De nekem abba a szobába mindig fog kelleni egy AP és másképp nem tudom megoldani. -
törölt tag
válasz
woodworm #62709 üzenetére
karakán véleményed van általad nem ismert témában.
hm... ha így gondolod, akkor használd. Bocs, én nagyon nem bízom ezekben a CFW-ben. És nagyon nem vagyok egyedül. Tudom, Ők se értenek hozzá. Az más kérdés, ha olyan eszközt vásárolsz, aminek ez a gyárilag támogatott FW-je. A kettő nagyon nem ugyan az. -
törölt tag
válasz
woodworm #62702 üzenetére
Openwrt-vel mi a bajod?
Az hogy bizonyos értelemben felügyeletlenek.Ugye volt erre is példa, hogy X év elteltével derült ki, hogy átjáró ház, ha emlékeim nem csalnak. És még csak reklamálni se tudsz, hiszen le van írva, hogy nem vállalnak felelősséget. A gyártóval se veheted fel a kapcsolatot, mint support hiszen nem az ő általuk preferált FW használod. Tehát veszel egy Eszközt X összegért, felteszel egy Openwrt, ezzel elveszted a garanciát, probléma esetén, és ha meg makkan az eszköz, akkor kuka. Lehet venni ismét egy eszközt.
Hogy mennyire lehet beállítani, nem tudom. Egyszer néztem egy tomato FW, kereken 30 percig, aztán inkább vissza az eredeti, mert nem megfelelően működöt. Mindegy, én elhatárolódom ezektől a CFW-től. Mert amennyi időt, energiát bele fecől az ember, már egy normális eszközt is majdnem lehet kapni, de legalábbis egy olyan eszközt, amire a későbbiek folyamán, lehet normálisan építkezni, anélkül, hogy heterogén hálózati eszközöket használna az ember. Tudom, igény, de legfőképpen pénz függő. -
F_Gergely
őstag
válasz
woodworm #62610 üzenetére
ezek a konnektorba dugható jelismétlők szerinted milyenek?
Az a tré hogy vezetékkel nem tudom rákötni a routerre a gépet, tehát vagy vezetéknélküli lesz a kapcsolódás, vagy ilyen konnektoros aljzatba dugható jeltovábbító de nem tudom ott pl az 1 gigabit sebesség mennyire valós. -
Soma01
veterán
válasz
woodworm #62535 üzenetére
"A legolcsóbb megoldás a 2db xiaomi 3g + egy switch verzió."
+1
Egy 8 portos, akár a legolcsóbb gigabites switch is megfelel. Ez a TP-LINK TL-SG1005D, kb. 4000 ft/db. Így 25.000 ft-ból kijön minden. Azért is jobb egy 8 vagy több portos switch, mert a Xiaomi-n csak 2 db LAN port van.
Ha jobb, stabilabb switch-et szeretnél amin több port van (16), akkor az a TP-LINK TL-SG1016D-nél és kb. 18.000 ft-nál kezdődik. -
válasz
woodworm #62159 üzenetére
Oks, ertem, kossz azert.
Az is felmerult bennem, hogy a routernek csak olyan szerepet adok, hogy a netet tolja ra egy GBit kabelen keresztul egy switch-re, meg wifire, a tobbit meg valami kicsi gepre bizom; pl. AMD Brazos E350.
Csak ez igy mar 3 eszkoz egy helyett.
Viszont, ha jol sejtem az E350 talan erosebb, mint a 1GHz alatti Cortex-A7-ek, amik a 30k alatti routerekben vannak.A wifit egyebkent le lehet kapcsolni a Xiaomi-ban? Vagy lejjebb lehet venni az erejet nagyon kicsire?
-
killerjohn
addikt
-
n_stolz
tag
-
válasz
woodworm #61987 üzenetére
Tudok ellenpéldát mondani, többet is, mert nem csak a MIMO számít, bizonyos mobiltelefonokkal tudom legjobban megmutatni a gyakorlatban is, van például néhány csúcskategóriás Huawei (nem hiába hálózatos gyártó), amikkel a normált sávszélesség és MIMO ellenére is jobb kapcsolati sebesség érhető el a TQAM és társai routerekkel, mint az alap 2.4 GHz mondatja 1*1 és 20/40 MHz esetén, például 72 Mbps helyett 96 Mbps, vagy 144 Mbps helyett 192 Mbps. (Példa csak, más értékek is lehetnek.)
A tTL-WR1043ND esetén ilyen nincs például, de sok ASUS és Linksys routernél tapasztaltam, hogy megy a kiterjesztés adott router és mobiltelefon párosítással.
Nem csak mobiltelefonnal adott persze, vannak más ilyen eszközök is, hogy nem kell nagyobb MIMO a gyorsabb sebességhez, hanem elég csak a router által használt egyéb kiterjesztés kezelése. -
Core2duo6600
veterán
válasz
woodworm #61929 üzenetére
Ubi er lite ban van hw nat és az unify usg ben is
(#61928) Multibit
Hát pedig jobb lenne ha lenne rendes tűzfal az eszközökben, persze a szolgáltatónak kellene olyan modem/routert adni ami ezt a feladatot rendesen ellátja, de ez jelenleg nincs így.Mi a baj a fasttrack el ?
(#61934) zeee
Hány gépet kötsz rá ?Ha wifi is fontos az emelten akkor jó eséllyel igen.
-
qfm
őstag
válasz
woodworm #61898 üzenetére
A város másik végében élnek, más időbeosztással, így az időszakos 1-2 módosítást leszámítva a menedzselés rájuk maradna: nem megy, kikapcsolják-vissza, ennyi fér bele nagyságrendileg. A legtöbb helyen 1043 korábbi verzióit használtam eddig, de mivel most az árkülönbség elolvadt, ezért gondoltam rá, hogy megkaphatnák a jobbat, ha nem lenne ezzel kínlódás nekik.
A disconnectet kipróbálom következőnek, csak mivel korábban nem kellett, fel sem merült bennem, hogy ezért bajlódna.
-
ZephX
senior tag
-
TeeJay
félisten
válasz
woodworm #61046 üzenetére
kár hogy sehogy nem lehet összehasonlítani a router SOC teljesítményeket annyi féle van
a QCA HW NAT mellett elég bika nekem a 1043ND V2.-ben a 720MHz-es vana Broadcom viszont 2magos Cortex szóval az sem lehet gyenge
ha lenne valakinek mindkettő meg tudná nézni azonos terhelésen mekkora prociterhelést ír ki kb.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 5 5500 / RX 6600XT / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest