- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt kérdezte, hogy ti melyiket vennétek és miért, erre írtam, illetve azt is, hogy az általam a listából preferáltabb típus erősebb hardverű, illetve többet nyújt szoftveresen és funkcionalitásban is, ezért jobb ár-érték arányúnak tartom összességében.
Mivel elég sok háztartásban megfordultam már wifi router kapcsán, ezért azt mondom, hogy routert általában több évre vesznek, emiatt érdemes mindig az aktuálisan a keretbe beférő legjobbat beszerezni, mert a routert nem cserélik olyan gyorsan, mint amilyen tempóban az igények és elvárások nőnek. -
Annyi eszköznél már megmutatkozhat a különbség, egyáltalán nem mondható, hogy tök fölösleges, mert a még soha nem volt velük semmi gond nem jelenti azt, hogy nem lehetne jobb a menedzsment, az erősebb hardver mellett az is lesz, de ezzel sokan csak akkor szembesülnek, ha a gyakorlatban is kipróbálják és megtapasztalják használat közben az eltérést.
Nem csak és kizárólag a torrent terheli a hardvert, de az valóban jobban, pláne ha nincs visszafogva és itt jön a kompromisszum kérdése, minél erősebb a hardver, annál kevésbé kell mérsékelni bármit is, vagy lemondani dolgokról, elvárásokról.
Nem kell védened a gyengébb hardverű routert/eszközöket, ha neked, vagy bárki másnak megfelel, akkor nincs azzal semmi gond, de attól még nem feltétlenül lesz felesleges másnak az erősebb. -
Soma01
veterán
A képen a bal alsó szoba nem lesz jó lefedve. Egy rossz elhelyezést nem tudsz egy jó routerrel kompenzálni. Kábelezni kell vagy el kell kezdeni pénzt lapátolni bele és minimum 50.000 ft-ért venni valami mesh rendszert, de ez inkább több lesz. Az 50.000 az nagyon a minimum.
Most van egy új router (Ubiquiti soho router), amiről még nincs tapasztalat. Utána kell még olvasnom, de jókat olvastam róla nagyon, jó lefedettséget biztosít. Lehet vele tenni egy próbát, ez kb. 25.000 ft. De ennek is el kellene kábelezni a felső közlekedő közepéig. Esetleg be lehetne fordulni a kábellel a lefelé vezető közlekedőre is pár métert. Ideális esetben pedig erre a helyre, csak fel a plafonra egy jó AP-t kellene tenni. -
Nagy valószínűséggel nem fogja lefedni a teljes lakást onnan.
Ajánlott típusok 30k-s határral: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Kicsivel 30k felett van az Asus AC66U B1
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik) -
-
hobizoli
nagyúr
panelba jot vegyel, mert a beton eleg jól arnyekolja a Wifi jelet
nekem a masik szobaban 5GHz-n nincs is jel szinte
2.4GHz-n se sok, Range Extender 2.4-s jelet tudja erositeni, a 5GHz-nel pirosan vilagit LED-je
de a RE nelkul 2.4GHz-n sincs tul jo jelszintpersze attol is fugg mennyi falat kell atloni, itt 4 fal van a ket szoba kozott
measik lehtoseg hogy a mostani router jelet egy PowerLine adapterrel atvezeted a masik szobaba az elektromos halozaton a netet es ott mukodik az egy AccessPoint-kent a WiFi-n
-
-
A MiFi eszközök nem olcsóak, általában szolgáltatóktól lehet hűséggel beszerezni olcsóbban vagy ingyen.
Ha olcsóbb megoldás kellene akkor TP-Link TL-MR3040 és egy USB-s modem. Ha nem feltétel az akku megléte akkor TP-Link TL-MR3020. Mindkét típusnál ellenőrizni kell a eboldalon, hogy az adott modem kompatibilis-e. -
-
Szia!
Ezen kérdéseket érdemes lenne a TL-WDR4300 topic-ban feltenned.
Bár nem tudom mi a problémád a 15 MByte/sec-es másolási sebességgel. Ne várj el egy router-től 30 MByte/sec-es másolást USB-n.
Ha ilyen igényed van, vegyél NAS-t. A router nem erre van tervezve, még ha van is rajta USB.
-
-
Eredetileg a gyártó 5 év garanciát ad rá. Minden TP-Link dobozon rajta is van egy piros "5 év garancia" matrica. Én még csak digistreet-nél láttam azt, hogy csak 2 év garanciával adják a TP-Link termékeket, és így olcsóbbak is ... de hogy miért csak 2 évvel adják, és ettől miért olcsóbb, arról fogalmam sincs.
-
-
-
Osszák rendesen! Pedig nem én irkáltam oda...
proradeon, azért ez is felettébb furcsa hozzáállás, hogy akik lehúzzák azok a 4 elemis hülyék, akik meg dicsérik, azok a szakemberek?! Tudod azért, mert valaki nem szakértő egy témában, még lehet véleménye, ami esetleg tapasztalatokon alapszik, még ha nem is tudja azokat egy hozzáértő szája íze szerint megfogalmazni! Ennyi erővel én is írhatnám, hogy aki a TP-LINK-et dicséri, az egy tudatlan barom, de én nem írok ilyet, mert ez alapján nem minősítünk embereket!
Én tudok olyat aki megvette, nagyon megbánta, aztán lecserélte egy másik típusra, és most roppant elégedett! Tagja ennek a fórumnak, de nem linkelem be, mert ha magától nem jön ide, én nem fogom idekényszeríteni véleményt mondani!
-
Szia!
Az, hogy néhány laikus felhasználó lehúzza a router-t, nem jelent semmit. A legtöbb lehúzó jellegű hozzászólás megfogalmazásán is látszik, hogy nem túl értelmes emberek írták őket, ellenben azokkal, akik pozitív véleményt írtak a router-ről, mert azok igényesen meg vannak fogalmazva, ergo értelmes emberek írták őket. (Láthatod a különbséget a "megbízható vélemény" plecsnivel ellátott, és az ezzel nem ellátott vélemények között...)
Legutóbb mate3553 kollégának ajánlottam a TL-WDR4300 modellt, és ez lett a végső véleménye.
-
Szia!
Ajánlott router a TP-Link TL-WDR3600 vagy a TP-Link TL-WDR4300, esetleg a TP-Link TL-WDR4900 modell, valamint a TP-Link Archer C7, ha szükséged van AC-s WiFi-re.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Gamepad
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest