- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #102249 üzenetére
Végül elengedtem ezt a vonalat és vettem két Asus RT-AX59U-t 63k-ért. Tegnap óta tökéletesen működnek. 3. eszközre valószínűleg nem is lesz szükség.
-
Alex91
félisten
válasz
Real_Necro #97966 üzenetére
Beraknam routernek, es 5 GHz-n WiFi-nek, es az RT-N18-at pedig AP-nak 2,4 GHz-en…
-
dkess
őstag
válasz
Real_Necro #85088 üzenetére
Akkor az a RT-N18 van még? Nem tudom - milyen net -ed van? Bár gigabit -es volt a WAN csatlakozója, de egyébként olyan 165 Mbps -nél még egy szálon sem tudott többet NAT -olni. A kb. kortársa RT-N16 meg olyan 135-140 Mbps -nél volt a nagyon vége. Azaz ezeknél pl. minden mostani cucc jobb kb. ... Ami két típust írtam, azok bírják a gigabit -es net -et is NAT -olni ...
Azaz amennyiben ezt nem haladja meg a net sebességed, akkor maradhat ez fő router -nek. Aztán, ha több lesz, akkor veszel egy harmadikat. Az a harmadik lehet jobb WiFi -s képességű is és akkor az egyik most újonnan vevendő router megy át fő router -nek kikapcsolat WiFi -vel és a jobbik megy be AP -nak.
-
dkess
őstag
válasz
Real_Necro #85073 üzenetére
Amennyire jól emlékszem: 170nm (2 szint), költségkeret: 25K HUF, RT-N18 van jelenleg, legalább AC -s WiFi kell - de kalandoznál akár AX felé is, egy routernek a bejárati ajtónál (fentebbi szint - ingatlan nagyon az egyik széle) lennie kell az ONT miatt.
Mindenekelőtt a "hülye kérdés". Az, hogy az ISP optikáját kicsit beljebb hozzuk az abszolút lehetetlen? Ezzel ugye az ONT+router párost kicsit központibb helyre lehetne hozni. Tudom-tudom "nem illik" optikát hosszabítani, de azért működik a dolog. Vannak készreszerelt kábelek 20m -ig is (lehet van nagyobb is, de szélesebb körben elterjedt módon ilyet simán kapsz).
Namost egy 3 komponenses legalább AC -s WiFi hálózat (pláne Mesh -el) 25K HUF -ból elég "mission impossible" szagú. Ebből az árból kb. 2 db C6(v2) vagy 2 db C5v4 jön ki (ugye harmadiknak így is maradna a RT-N18) - javasolt módon kábelre kötve Mesh nélkül.
RT-N18 maradna fő routernek. 5 GHz -es rádióját kikapcsolnám. A felső szinten annak a routernek hagynám meg a 2.4 GHz -es rádióját, amelyik jobban beteríti a szintet (azt írtad, hogy a RT-N18 elég jó lefedettséggel bír). Ugye a 2.4 GHz -re menne a rengetef okoseszköz ... Az új router (legyen kábelvégen) pedig adná az 5 GHz -es frekvenciát fent egy központi helyen - pl. nappali környéke, közel a hálókhoz ilyesmi.
Alsó szinten. Amennyiben az itt levő okoskütyüknek elegendő lenne a fentről leszivárgó 2.4 GHz - akkor a lenti új router -en is kikapcsolnám a 2.4 GHz -es rádiót. Ugye ezeknek nem kell nagy sávszélesség és nem is nagyon "mobilak". Persze, ha olyan irgalmatlan mennyiségben lennének, akkor menjen itt is a 2.4 GHz tehermentesítve a felsőt. Az 5 GHz -re meg mehet minden más is lent. Persze az alsó új router is legyen frekventált helyen (ahol sokan vannak, kell sávszélesség stb.) és szintén legyen kábelvégen.
Azaz a két új router kábelvégen és AP módban. Ekkor lenne alul-felül 5 GHz -en AC -s WiFi -nk és egy, de legfeljebb kettő 2.4 GHz -en N -es WiFi -nk. Minden külön. Semmi Mesh, semmi "turpisság" ...
Azaz 3 vagy négy SSID (ezek legyenek beszédesek - azaz pl.: "fenti_2.4G"; "also_5G" stb.). Amennyiben az 5 GHz -es lefedettségünk jó - akkor pl. mobiloknak egyebeknek csak a két 5 GHz -es SSID -t adjuk meg. Persze, ha szintet váltasz, akkor lehet manuálisan kell hálót váltani, de ez kliensfüggő és majd kitapasztalod.
Ubiquity jó és ajánlható is, de 25K -ért három darabot maximum kokasos nyalókából kapunk Tőlük ...
-
woodworm
veterán
válasz
Real_Necro #84865 üzenetére
Az openwrt-s leírásban nincs benne, de windowsra van az asusnak saját tftp kliense. Ha ellátogatsz oda, az asus topikban kapsz segítséget. Openwrt előtt érdemes lehet kipróbálni a módosított asus fw-t is. Az ac65p/85p-re még csak snapshot van, ha valaki frissen akarja tartani, akkor a luci (webui) felrakásáig parancssorban kell ténykedni.
-
baalika
tag
-
Alex91
félisten
válasz
Real_Necro #84843 üzenetére
Tudom
. Itt is mindenkinek az Ausus RT-AC65P a jo, fuggetlenul, hogy 50 vagy 300 nm-es a keglije, vagy 10 vagy. 1000 mbit/s-os a netje, vagy 1 esetleg 100 eszkoz logna rajta stb. Meg beirjuk, hogy melyik osszeg hatarig melyik router, aztan dontsd el, hogy a 15 ezer ft-os jo lesz-e neked...
-
Alex91
félisten
válasz
Real_Necro #84840 üzenetére
Jo, mindenkinek szuveren joga xopatni magat...
-
dkess
őstag
válasz
Real_Necro #84821 üzenetére
Kicsit visszaolvasva. Akkor 170m2 és két szint. Egész ház bekábelezve. Az AX55 -ből és a ac65p emlegetéséből arra következtetek, hogy a keret olyan 25K HUF lenne?
A router -ek terén mi újság? Jól értem - a N18U megvan még? Az AX55 meg vissza lett küldve? Az AC65P(/Synology) pedig csak érdeklődés terén van?
Amennyiben OpenWRT használata nem kizáró ok, akkor azt mondanám legyen AC65P és a N18U menjen a szuterénbe kábelvégre - akár kicsit távolabb attól, ahol fent lenne az AC65P. Ekkor:
- mindkettőre menjen OpenWRT,
- AC65P (ez venné át a router szerepkört) legyen olyan központi helyen "látható távolságra" attól ahol fent a céges laptop (VPN -el) meg a mobilok/tabletek leginkább előfordulnak és használva vannak,
- N18U -n az 5 GHz -es rádió kikapcs,
- OpenWRT -ben állítsunk Mesh -t az emlegetett kábeles backhaul -al. Band steering ne legyen (azaz lássunk külön 2.4 GHz -es SSID -t és külön 5 GHz -es SSID -t).Ekkor a két SSID/jelszó párost a klienseken az alábbi logika szerint állítsuk be:
- 2.4 GHz: Xiaomi "okos otthon",
- 5 GHz (ez ugye csak a fenti AC -s eszközöknek lesz): céges laptop (VPN -el), tablet -ek, mobiltelók.(shield tv pro, NAS, TV -k illetve "ami csak lehet" UTP kábelen)
Minden fentebb emlegetett eszközre legyen igaz, hogy csak a hozzájuk tartozó SSID/jelszó kombót ismerjék (azaz ne barangoljanak a frekvenciák között). Egyedüli kivétel a mobilteló(k) lehetnek - főleg, ha pl. VoWiFi is használva van rajtuk, de tehetünk egy próbát első körben, hogy csak a fenti 5 GHz -es AC -n mennyire kielégítő a WiFi térerő a mobiltelókkal.
Persze AX58U -val annyiból jobban járnánk, hogy AC helyett AX lenne, ami azt jelenti, hogy AX -es kliensekkel jobban bírja a távolságot illetve a falakat már 5 GHz -en is. Ugyanakkor két gond van vele:
- nem tudom mennyi AX -es kliensed van (lehet egy sem),
- ugye az ára most kétszerese a feltételezett keretednek és nem mostanában fog az ára 25K HUF környékére esni ...@F-ECT$
Igen, pontosan. -
dkess
őstag
válasz
Real_Necro #84795 üzenetére
Jó pár éve megvan a Synology RT1900ac. Már jó ideje megvan - újként már nem kapható. Összefoglalom alább pro/kontra.
Pozitívumok: Betonstabil, "nem kérdez", nem lassul, nem fagy, nem indul újra. Ezek közül kb. egy sem volt eleddig. Nálam az egész kecót lefedi, gyors, sok eszközt elbír. Elmúlt években is elég sokszor dolgoztam itthon home office -ban (laptop Wifi -n, céges VPN -el) - nem szakadt se a net, se a VPN. Nálam nincs automatán a szoftverfrissítés (csak e-mailt küld, ha van valami) - így csak akkor indul újra, ha nagyjából félévente eszembe jut, hogy lefrissítem az aktuális szoftvert és utána ...
Más rádiós cuccokkal nem zavarja össze magát - nem esik a sebesség vagy stabilitás. Pl. itthon szeretek 3D -s filmeket nézni (BT aktív szemüveg) vagy egyéb ilyen okosságokkal nem veszik össze.
Egyedi, nagy funkcionalitású szoftver, sok extra app -al, akár NAS funkciókkal. A Synology -s DDNS és a QuickConnect is jó és stabil szolgáltatás (mondjuk nálam NAS -on van beállítva, de router -en is lehet). Jó és hosszú support a termékekre, komoly nemzetközi és hazai közösséggel ...
Nálam speciel ki fog szolgálni a 2/2.5 Gbps -es internetek eljöveteléig. Az előtte levő Asus -hoz képest hipertérugrás volt minden szempontból ...
Negatívumok: Kezdeném azzal, amivel befejeztem a pozitívumoknál: a szoftver. Nos, hát a szoftvere nem úgy néz ki, mint pl. egy Asus -nál. Ezt ne is bagatellizáljuk a kérdést, mert pont a napokban volt itt egy kolléga ugye aki az új Synology router -ében elsőre nem találta a DHCP foglalás menetét és instant reakció, hogy akkor repül. Igen, van ilyen. A szoftvere nem hasonlít sem az Asus -ra (asszem Neki az volt előtte), de igazából semmi másra sem. Igazából amihez leginkább hasonlít a szoftvere az a NAS -ok DSM -e ... Amennyiben ez zavarna, hogy máshogy néz ki a szoftvere: akkor ez nem a Te router -ed.
Amennyiben full -ba tolod USB3 -n keresztül a NAS funkciókat meg a "virágboltozást" (torrent), akkor az károsan hat a 2.4 GHz -re. Ekkor:
- megoldás1: 2.4 GHz -re csak "lófütty" dolgokat teszel (pl. TV, nyomtató, okosvackok ilyesmi) - annak nem árt,
- megoldás2: router firmware -ben az USB -t 2.0 -ra veszed vissza és ekkor is problem solved (értelemszerűen hatással van az USB sebességre),
megoldás3: nem használod az USB3 -at sem NAS funkciókra (nekem van NAS) és nem torrentezel rá USB3 -al (ilyet se csinálok router -en ...).Igazából nem véletlenül van a többi router márkánál is lehetőség USB2 -re állítani a 2.4 GHz kímélése érdekében (ha nem használsz USB -t, akkor semmit nem kell állítani) ...
Nem is tudom, kb. féléve volt egy olyan bug szoftverfrissítést követően, hogy mobileszközről (WiFi -n) a gyári szoftverekkel (DS Video, DS Audio) vagy külsőssel (pl. BubbleUPnP) a teló(/tablet) nem látta a DLNA renderer -eket. A DLNA szervereket igen - azaz pl. mobilon le tudtál játszani filmeket/zenét DLNA -n keresztül (pl. NAS -ról), de pl. TV -re vagy zenelejátszóra nem tudtad kiküldeni. Vezetékes eszközről (pl. PC vagy laptop kábelen, avagy éppen a NAS -ról magáról TV -re akármire) szó nélkül ki lehetett küldeni DLNA stream -et TV/zenelejátszóra ... Ami érdekes, hogy még internet -en keresztül is működött a DLNA küldés (autentikáció, HTTPS stb.) mobileszközzel, de LAN -on nem ... Persze aránylag hamar orvosolták szoftverfrissítéssel, de bosszantó volt ...
Használtan is drága ...
Kérdés-felelek szekció:
- megvennéd-e újra az eszközt akkor? - Igen.
- vennél-e mondjuk QNAP QHora-301W ( [link] ) szerű hardverrel Synology routert, ha kijönne? - Igen, "shut up and take my money" ...Lehet várnék egy fél- egy évet, amíg a szoftver kiforrja magát illetve kellő tapasztalat van.
- vennél-e most Synology RT1900ac -t vagy ajánlanád másoknak? - NEM. Újan nincs, használtan meg drága. 40 ezerért már mindenkit az AX felé terelnék - magamat is ideértve. Legfeljebb, ha pofátlanul olcsó lenne ...
-
Vrtboy
tag
válasz
Nekem volt. Kriminális.
hetente kellett újraindítani mert elfogyott az ereje...
nem ajánlom -
blakey
titán
válasz
Felejtős. Lesz aki oda van érte de a felületén kívül semmi pozitívat nem tudok róla írni. Nekem hónapokba telt míg kiderült, hogy ha az egyik laptop csatlakozik akkor amellett, hogy az a laptop wifje is bizonytalankodik az én BT egerem és billentyűzetem is belehülyül. Ezt majdnem 3 hónapig vizsgáltam, egyesével próbálgattam az eszközöket, stb. Valószínűleg az USB-port árnyékolása sz@r és erősen bezavar. Ahogy egy másik routerre cseréltem, minden megoldódott. Azóta sem szeretnék Synology routert a közelembe látni, Asusokkal soha nem volt ilyen gond.
-
válasz
Real_Necro #84788 üzenetére
N18-hez (FreshTomato-val) képest a AC65P is jó OpenWrt-vel (gyárival nem!), ott ahol eddig éppen volt jel az N18-al a 65P-vel még 5Ghz-es is van.
(#84778) magyarc Gyári FW-vel próbáltad az Asus RT-AC65P-t? Mert ha igen, azzal messze a valós teljesítménye alatt teljesít.
-
valakky
aktív tag
válasz
Real_Necro #84788 üzenetére
mondjuk az n18 híresen jó volt az N-es wifijével.
nekem a n16 lealázza az 57u v1/gu-t 2,4-en. -
dkess
őstag
válasz
Real_Necro #84641 üzenetére
UPnP be van kapcsolva (asszem alapból be szokott lenni)? A port-forwarding szabályok rendben lefrissülnek a Synology NAS -ról? Amennyiben az UPnP off, akkor kézzel kell azokat felvinni. Nagyjából minden mást is beállítottál, ami az N18 -nál be volt állítva?
Legfrissebb firmware van fent? Amennyiben folytatja a kellemetlen gyakorlatát a router (amiket leírtál), akkor 14 napos elállás lesz a nóta vége ...
-
válasz
Real_Necro #84616 üzenetére
Ha nincs túl sok DHCP-foglalás meg tömeges porttovábbíítás, akkor max. fél óra alatt megvagy vele.
MaCS
UI: Egy kalappal a vizsgákhoz! Nekem is lesz...
-
válasz
Real_Necro #84606 üzenetére
Sajnos nincs. Még típuson belül sem ritka az olyan frissítés, aminél újrahúzást ajánlanak.
MaCS
-
kiir
tag
válasz
Real_Necro #84449 üzenetére
Vedd meg, üzemeld be az AX55-öt, a szuterénbe pedig (vagy ahol erősítést szeretnél) tedd le az N18-at kábelen, hogy szórja a wifit. Ha mégse tetszik, két hét múlva add el az AX55-öt 28 kHUF-ért, és valaki rém boldog lesz vele.
Nincs kockázat
Az AC-s (wifi5-ös) klienseidnek azonnali gyorsulás. MU-MIMO miatt jobban szolgál ki egyszerre több felhasználót. OFDMA pedig nagyobb lefedettséget ígér. A procija újabb, erősebb. És emlegetnek valami AiProtection modernebb tűzfalat is. De simán lehet, hogy a te felhasználásodban nem veszel észre semmi javulást, ez sajnos egy ilyen műfaj.
-
Kroni1
veterán
válasz
Real_Necro #84446 üzenetére
Szerintem van értelme váltani.Ez 2 generációval újabb szabványt is támogat, jó áron rendelted, és sokkal gyorsabb is. Én nem várnék, mert ennyiért sztem jó vétel, ugyse kapsz most még jódarabig 58U-t hasonló árban sem...
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #84446 üzenetére
Ha lenne valakinek erre meglátása, hálás lennék.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
Real_Necro #64210 üzenetére
Nekem is Mikrotik 2011 van Digi 1000-es hálón (amikor megvettem, még koaxos internetem volt...). Nem tudja a gigabitet átvinni, kikapcsolt fasttrack-kal ~340/210-et tudott, fasttrackkal pedig ~710/210-et.
Ettől függetlenül nem tervezem cserélni, az 1000-es net csak azért van, mert a Digi felemelte a minimál 100-asról. Egyelőre nem használnám ki egyébként sem, viszont a Mikinek a funkcióit VPN, tűzfal, stb. használom. -
Multibit
nagyúr
válasz
Real_Necro #64213 üzenetére
Ahogy rekop kolléga is írta, felesleges vele foglalkozni. A sebessége a közelében sem lesz az 1000 Mbps-nek. A tudásának a töredékét sem fogod kihasználni home userként, de legalább lassú lesz a netedhez.
-
válasz
Szia,
Nem rosszindulatból írom, de sokszor érdemes a helyén kezelni azon IT szakik tanácsait, akik a nagyobb céges, vállalati, ipari kategóriában preferált és használt eszközök gyártójától próbálnak olcsóbb, SOHO kategóriás eszközöket ajánlani csak a gyártó miatt, mert úgy csapdába lehet ám esni.
Tisztelet persze a kivételnek, akik a SOHO kategóriás eszközökkel is képben vannak, de gyakori(bb) sajnos az ellenpélda. -
rekop
senior tag
válasz
Azt kár is tesztelgetni, mármint ha a célod maximálisan kihasználni az 1000/200-at kábelen.
-
válasz
Real_Necro #64199 üzenetére
A kép a régi, A1-es verziót mutatja, mivel nincs rajta elülső USB-port. Aztán azt, hogy a kép mennyit számít, csak a jóisten tudja, meg az Emag -- illetve a vevő kicsomagolás után.
Azt nem igazán értem, hogy miért a gyengébb routernek akarod adni a nagyobb feladatot...
MaCS
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #64199 üzenetére
Azaz 16 és 26...
-
válasz
Real_Necro #64175 üzenetére
Elég komoly a különbség.
A sima AC66 egy hat éves eszköz, MIPS-es központi egységgel (1×600 MHz). Bár a maga idejében nagyon jó készülék volt, mára elavult.
A B1 ARM-os (2×1000 MHz, de a frekvenciaadatok közvetlenül nem mérhetőek össze), modern (másfél éves), erős -- a jelenkor igényei szerinti erős közepes otthoni készülék.
MaCS
-
válasz
Real_Necro #64152 üzenetére
Konkrét, személyes tapasztalataim vannak az alábbi konstellációban:
A TP-Link 841-esénél jóval nagyobb az N18u wifis hatótávja, mégpedig olyan viszonyok között is, amikor az N18 sokkal rosszabb helyzetből sugároz.
Az AC87u pedig 2,4 GHz-en ha nem is ennyivel, de valamivel érezhetően nagyobb kört sugároz be, mint az N18u.MaCS
-
válasz
Real_Necro #64143 üzenetére
Senki nem fogja tudni megmondani, hogy milyen eszköz hogyan fog működni Nálad.
Az RT-AC87-es 2,4 GHz-en, neaggyisten emelt teljesítménnyel esélyes. Leírtam a vele szerzett tapasztalataimat, biztosat más se nagyon fog jósolni.
Egyébként baromi jó eszköz, de ha nem kell az extra erő, akkor az RT-AC66uB1 jobb vétel lehet.
MaCS
-
válasz
Real_Necro #64143 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.Nem rossz elgondolás, hogy a kevésbé terhelt helyen rosszabb wifi képességű legyen az eszköz és a jobban terhelt helyen legyen a jobb MIMO képességű de az AP ára sincsen jelentősen elmaradva a router-ekétől így sokat nem nyersz a csak AP-val.
Ha kell a dual band akkor két darab Asus AC66U B1, egyik router, másik AP módban.
Az Asus eszközeiben van dedikált AP mód vagyis menüből állíthatóak át rája. -
válasz
Real_Necro #64140 üzenetére
Nem azt mondtuk, hogy nem működik, hanem, hogy van egy bizonyos szintű bizonytalansága.
-
woodworm
veterán
válasz
Real_Necro #64137 üzenetére
Ami működik mikrotik és ubiquiti vonalon, az nem jelenti azt, hogy ez tp-linkkel is megy. Gyári fw-vel nem is fog.
-
válasz
Real_Necro #64135 üzenetére
170 nm-t horizontálisan nagyon nem biztos, hogy egy AP el tud látni. 2,4 GHz-en egy kissé emelt teljesítményű egység talán. Mondjk van olyan ismerősöm, ahol egy AC87-es Asus 100 mW-tal kiszolgál közel ekkora területet, de azért nem hibátlan a dolog. 400 mW-tal (2x elvi lefedettségi sugár) a 2,4 GHz már szépen teljesített, de ez egyrészt nem igazán szabályos (tehát a szomszédokra is figyelni kell), másrészt wifinél ugye nincsenek garanciák.
Az azonos elnevetésű dolgokat kerüljük! Buta összeakadásokat tud okozni az azonos területre sugárzott két azonos nevű SSID -- és nincs semmi értelme.
MaCS
-
válasz
Real_Necro #64133 üzenetére
Azért jó lenne tudni, hogy mégis hol van a költségvetési sapka.
A 170 négyzetméter egy szintre vonatkozik? Mert ha legalább kettőre eloszlik (benne van a szuterén), akkor egészen más lesz a leányzó fekvése.
Kell-e az 5 GHz?
Ha a lakótér egybe 170 négyzetméter, akkor szerintem érdemes egy-egy Asusban gondolkodni.
2,4 GHz-ben az N18 verhetetlen, ha kell az 5 GHz (lassan már azért érdemes számolni vele), akkor szerintem AC66b1 vagy feljebb. Ez a fő, valós router helye, a másodlagos, AP-re vélhetően olcsóbb is jó, de arra nem merek tanácsot adni.És még egy apróság:
"Használok egy tp-link 841et meg egy 901et, ezek adják a wifit (közös ssid)."
Ne legyenek azonosak az SSID-k!MaCS
-
válasz
Real_Necro #32572 üzenetére
a dhcp -> address reservation szekcióban minden mac adress mellé nyomsz egy ip címet, utána akár a parental control részlegben is megoldható a dolog, részletesebben is, külön minden munkaállomáshoz más és más szabály is, igény esetén csak konkrét netes oldalakat engedélyezésével is.
-
válasz
Real_Necro #32570 üzenetére
szia,
a tp-link esetén egy ideje alapban adott a funkció, de például asus típusokat is nézegethetsz, illetve módosított firmware alatt sok más is tudja.
-
Yany
addikt
válasz
Real_Necro #32568 üzenetére
Ezt már a régi DIR655 routeremen is be lehetett állítani. Ha egy ennél újabb DLink-et nézet, tuti képes rá (legalábbis, ha ugyanabban a kategóriában nézed).
-
krealon
veterán
válasz
Real_Necro #26623 üzenetére
Mivel az AP-nak meg route-olni sem kell, igy egy szereny kepessegu router is eleg.
Arra figyelj telepiteskor, hogy lehetoleg egymastol tavoli csatornan uzemeljenek, hogy ne zavarjak egymast. -
krealon
veterán
válasz
Real_Necro #26619 üzenetére
Altalaban eleg szokott lenni egy olcsobb WiFi router AP modban hasznalva, mint egy AccessPoint.
A kulon AP-ket (valoszinuleg) sokkal kisebb volumenben gyartjak, igy dragabbak altalaban, mint a tomegcikk WiFi routerek.
-
válasz
Real_Necro #26619 üzenetére
szia,
másik router is jó, access point is, illetve ap/client router is van, de akár még egy range extender/expander is, azokban is van ap mód.
-
krealon
veterán
válasz
Real_Necro #26617 üzenetére
10 eszkoz mar a hataresetet kozeliti, amivel egy AccessPoint-ot hasznalni erdemes.
Firmware frissites mindenkepp ajanlott, de a legjobb lenne egy masik AP-t is csatarendbe allitani az eszkozok kiszolgalasahoz (lehetoleg vezetekkel csatlakoztatva a jelnlegi halohoz). -
válasz
Real_Necro #26251 üzenetére
extra funkciók és beállítási lehetőségek, ha lenne rá igényed.
-
TeeJay
félisten
válasz
Real_Necro #26247 üzenetére
csak az a lényeg hogy V8.x az mind 8-as verzió ugyanúgy
DD-WRT fórumban van rá remény hogy lesz rá hamarosan működő változat mert a többi 841ND-re volt
szóval príma lenne -
válasz
Real_Necro #26203 üzenetére
korábban azt olvastam valahol, hogy a v8.0 cpu 535 megahertz, a v8.1 és v8.2 pedig 500 megahertz órajelen pörög, de a chipset azonos, így az órajelen kívül minden más azonos, szóval csak szoftveresen van módosítva a dolog.
-
válasz
Real_Necro #26175 üzenetére
típusra igen, bár a verzió milyenségét csak akkor látod, ha kézben a doboz.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro #26174 üzenetére
Érdekes módon mégis van edigital-nál, csak szűréssel nem találni rá, de keresőben igen. Erről a típusról beszélünk ugye?
-
válasz
Real_Necro #26171 üzenetére
a jellemzőbb a 2 * 2 mimo, így ha az usb mellett a gigabit képesség sem fontos, akkor igen, inkább egy új tl-wr841nd v8 beszerzését javasolnám.
-
válasz
Real_Necro #26169 üzenetére
amennyiben kell a gigabit képesség és az usb, úgy jó lehet a tl-wr1043nd is, bár hardveresen gyengébb, mint a tl-wr841nd v8.
illetve usb port szükségessége esetén alternatíva lehet egy tl-wr842nd is, újonnan is van 8 e ft környékén.
tl-wr842nd; atheros ar7241 / cpu; 400 megahertz / ram; 32 megabyte / flash; 8 megabyte
tl-wr1043nd; atheros ar9132 / cpu; 400 megahertz / ram; 32 megabyte / flash; 8 megabyte
tl-wr841nd v8; atheros ar9341 / cpu; 535 megahertz / ram; 32 megabyte / flash; 4 megabyte
a flash értéke akkor számít(hat), ha moddolt firmware verziót akarsz felhúzni.
a wifi tekintetében;
tl-wr842nd; 2 * 5 dBi / 2 * 2 mimo
tl-wr1043nd; 3 * 3 dBi / 3 * 3 mimo
tl-wr841nd; 2 * 5 dBi / 2 * 2 mimo
a 2 kontra 3 antenna csak akkor számít, ha az ellenoldalnak is több az antennája, és a jobbik mimo képeséggel bír, tehát egy 2t2r mimo képes ellenoldal esetén még jobb is lehet a 2 * 5dBi 2t2r mimo képes 800-as szériás router, mint a 3t3r képes 1000-es routerrel, ami 3 * 3 dBi antennás, de egy 2t2r feletti (3t3r, 2t3r, 3t2r) képességű ellenoldal esetén már ideálisabb - lehet - a 3 antennás. -
válasz
Real_Necro #26167 üzenetére
szerepel a routeren lévő matricán, illetve a dobozon is, szóval még kibontani sem kell a verzió megállapításához.
közel 1 éve van már forgalomban v8, szóval ahol nem nagyon elfekvő a készlet, ott lesz ilyen, vagy már csak ez. -
válasz
Real_Necro #26165 üzenetére
szia,
tl-wr841nd, és lehetőleg v8 verziósat vegyél, mert az erősebb hardver, mint a korábbi v7, v5...stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged