- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktamas76
csendes tag
válasz
WaterWave #66040 üzenetére
Magamnak nem is spórolnék, de nem nekem lesz. Egyébként a Tenda F9 600M jó lehet? Adatok alapján akár meg is felelhetne, csak a LAN-nál nem tudom eldönteni, hogy ez most giga vagy nem? Illetve a Tenda AC6 AC1200 ami árban jó, elvileg tud jó tempót, de ha igaz a leírás akkor vicc AC1200-hoz a 100mb/s WAN.
-
killerjohn
addikt
válasz
WaterWave #64868 üzenetére
nekem a 4K TV simán megtalálja az összes DLNA szervert a lakásban és tökéletesen lejátsza az 40+GB méretű 4K .mkv fájlokat, felismeri a több hangsávot, feliratokat, mindent...
most még a tv alatti notebook-on van a DLNA szerver, de hamarosan 15 méterre, 3 db 50-es fallal arrébb lesz a NAS a kamrában... na ezért kell nekem kábel. Ráadásul simán agyf@szt kapnék ha a 4k playback alatt megfogná egy-két nagyobb művelet (PS4, hálózati backup, stb) a wifit és akadozna a filmem...
-
válasz
WaterWave #64865 üzenetére
Nem igazán értem, hogy mit nem értesz.
4K-s tapasztalataim ugyan nincsenek, de a sima FullHD stabil átviteléhez is gyakran nem elég a wifi.
Valamilyen adatkapcsolatnak lennie kell a forrás és a kijelző (mondjuk tévé) között, és mostanában a magamfajta hagyománybuzi őskövületeken kívül meglehetősen tipikus az, hogy a forrás nem a tévé alatt van, hanem valahol távolabb a hálózatban. Ennek a kapcsolatnak a stabil közege pedig a kábel.
Családi házban lakom, elég jó eszközeim vannak, de amikor a szomszéd társasházban a felém eső lakásokban elkezdik aktívan használni a wifit, máris elég zavaros lesz a vétel ahhoz, hogy már a FHD videók is be-beszaggatnak a notebookon.
Egyébként meg lehet, hogy ez túlzott idealizmus a részemről, de valahogy úgy gondolom, hogy nem illik feleslegesen terhelni egy korlátos erőforrást. A frekvenciák tipikusan ilyenek. Ha tehetem, maradok a saját drótomon belül -- nekem is jobb, és annak is, akinek jobb oka van wifizni.
MaCS
-
-
válasz
WaterWave #64853 üzenetére
A fizikával azért nem érdemes vitatkozni. A kábel stabil, megbízható átviteli közeg, a wifi lehet ugyan egyre jobb, de a zavarmentessége, stabilitása meg sem közelíti a kábelét.
Én ennek tiszteletére körbekábeleztem a házat. Tettem ezt annak ellenére, hogy az RT-AC87-esem történetesen nagyon jó wifi-jelet biztosít a legtávolabbi sarkokban is, mobilon, notebookon mégis renszeresen fordulnak elő akadások.
MaCS
-
-
kezo0
addikt
válasz
WaterWave #64850 üzenetére
Azt a kapcsolatot, amin keresztül nagyméretű (ill. nagy bitsebességű) médiafájlokat akar az ember streamelni, mindenképp érdemes kábelen, és nem wifin keresztül megvalósítani. De úgy általában is, minden eszközhöz, ami nem mobil, hanem fix helyre van telepítve, erősen javasolt a vezetékes hálózati kapcsolat kiépítése.
-
-
-
-
-
-
-
RSteve
tag
válasz
WaterWave #63677 üzenetére
Lehet még próbálok majd kábelt cserélni mert a noti az egy Dell E5540-es aminek Gigabites LAN-ja van.
Egy kérdés a TP-Link Archer C7-hez. Ugye jól látom hogy a külső USB-s vinyót nem tudom elaltatni ha nincs használatban? A Synology routereknél láttam ilyen beállítást de itt nem. disable-re lehet állítani, de mintha akkor is menne tovább a külső tároló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Anime filmek és sorozatok
- Autós topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- iPhone topik
- OLED TV topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Mars Gaming ML-LCD240 2x ARGB 120mm FDB Fan LCD Display (Alkatrésznek) INGYEN FOXPOST
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest