- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. június
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Highground #92593 üzenetére
Asus AC65P, TP-Link Archer AX50 ami belefér a keretbe.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Highground #92593 üzenetére
(Cat6a/Cat7 kábelek vannak 200-250Ft/m áron, a Draka márka állítólag jó. Időnként jôfogáson szoktak árulni kivitelezésből megmaradtakat, érdemes lehet ránézni. Routert nem tudom
) pl ez: [link]
-
woodworm
veterán
válasz
Highground #63789 üzenetére
Nem, a rengeteg rádiójel zavarja egymást.
-
Highground
aktív tag
válasz
Highground #63782 üzenetére
*Gubek
Ne haragudj, kicsit fáradt vagyok és gyorsan gépeltem -
Joe1
tag
válasz
Highground #63759 üzenetére
Ugyanebben a helyzetben voltam én is, TL-WR741N-ről váltottam a DIGI 1000-es Net miatt TP-LINK TL-WR1043ND V4-re. Egy hónapig kínlódtam vele, mert alig volt jobb a 741n-től, és gyakran ledobálta a klienseket. Garanciában vissza és cseréltem ASUS RT-N18U-ra, mert nekem egyenlőre a klienseim miatt nincs szükségem az 5 GHz-re. Néhány napja használom, de minden szempontból elégedett vagyok vele. A nyomtatót is kb 5 perc alatt rátettem. Ég és föld a különbség a 2 márka között. A firmware mindegyiknél gyári, nem szívesen mókolnám. Simán megy át a panel falakon.
-
válasz
Highground #63759 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Mennyi lenne a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Ajánlott típusok 30k-s határral:
Csak 2,4 GHz-s wifi-vel: Asus N18U vagy TP-Link 1043N (panelos/társasházi környezetben a 2,4 GHz-s sáv telítettsége okán nem annyira ideális)
Dual band wifivel: Asus AC58U, D-Link 860L B1 (csak CFW-vel ajánlott), TP-Link Archer C7
Külföldi rendeléssel: Xiaomi Mi Router 3G (kínai menüvel rendelkezik) -
Gézengúz
addikt
válasz
Highground #40667 üzenetére
Döntsön az ára, itt pl. sokkal olcsóbb, ez a reális ára...
Csak ismételni tudom a többieket max. 100Mbites csomaghoz, így is csak 94 fog átjönni-menni rajta...
-
Shingen
addikt
válasz
Talán egy kis segítség: rt-n12 nem tudja hardveresen a 100-as eszközök ~94 Mbps maximumát, ellentétben a tl-wr841n(d) típussal.
De nem akarlak sem rábeszélni/lebeszélni egyikről sem.
-
SztiviVander
addikt
válasz
ahogy a kollega írta, teljesítmény = feszültség (az adott eszközhöz való, tehát az állandó) * áram (mA). nagyobb teljesítmény azonos feszültség mellett = nagyobb mA. bocs ha nem volt egyértelmű.
-
és a 841-re nem tudok rosszat mondani, 3 éve megy hibátlanul. van rá ddwrt, openwrt, gargoyle. ezt az asust nem ismerem de a célnak biztos megfelel az is. vedd meg azt amelyik szimpatikusabb, úgyis mindegyik médincsájna -
válasz
Highground #40650 üzenetére
szia,
akkor már gigabit képes router kellene, mert a legjobb 100-as eszközök wan <-> lan sebessége is korlátos ~94 Mbps sebességnél, tl-wr1043nd v2 lenne például jó
hopp, már írták közben, csak nem lapoztam 50-nél...Shingen; adott rt-n12 nem tudja hardveresen a 100-as eszközök ~94 Mbps maximumát, ellentétben a tl-wr841n(d) típussal.
Soma01; 100-as net alá sem tennék 100-as eszközt, hogy ne tekerjen folyamatosan maximumon, tartalék nélkül maradva.
-
Soma01
veterán
válasz
Highground #40652 üzenetére
Ezért mondom, hogy válts lejjebb szerintem. Olcsóbb lesz a csomag és a sebesség meg marad 100-as. (ugye eddig 80 volt) Olcsóbb router is elég. Ha nem olyan fontos a 200 Mbps akkor felesleges többet fizetni. De ezt te tudod. Ja, meg amíg a Digi meg nem csinálja a 200-as netet addig is feleslegesen fizetsz "sokat".
-
Shingen
addikt
válasz
Highground #40649 üzenetére
Én a te helyedben inkább ezeket venném csak 1500 drágább, 2 antennásak.
TP LINK TL-WR841N Router
ASUS RT-N12 Plus Wireless N RouterMivel a 200-as nethez már gigabites eszköz kell! Akkor meg ezek nem jók.
Ha gigabites router kell akkor:
Ha nem kell 5 GHz-s wifi akkor Asus N18U vagy TP-Link 1043NDv2, ha kell akkor Asus N56U, TP-Link 3600/4300. -
Soma01
veterán
válasz
Highground #40649 üzenetére
Ha elég a max 90 Mbps sebesség akkor az is jó. Ha nem akkor mást kell keresni.
Amúgy miért nem váltasz vissza a Diginél egy csomaggal "lejjebb"? A 100-as csomag olcsóbb. Gondolom TopNet-es vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged