-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
és (#26897) zone: akkor lehet megint lekezdek operat használni. Régen használtam, de most már évek óta elvoltam IE-el, mert nekem elég volt.
A youtube-os leltöltésre nem tudtok valami egyszerűt, a freemake video converteren kívül?
A végcél az lenne, hogy pár rövid film, egy dvd projekten legyen. Vagy nézzem végig őket, kaparjam elő az flv fájlokat, és convertxtodvd? -
redspot
tag
Megcsináltam, amit mondtál de semmi sem történt, gondolom az enteren a fáj megnyitását értetted? Mert akkor bemásoltam, html kiterjesztést kapott és úgy megnyitottam a chrome-ban, ki is adta, de minden ugyanúgy megy tovább. Biztos én csinálok valamit oltári rosszul...
Mi kéne még csinálni?
-
ahhoz túl sok az egymáshoz kapcsolódó adat, egy táblázatban ez áttekinthetetlen lenne.
pl: kolléga adatai, gépe, licencei, de ezeknek is van egy csomó aladata (mikor lett véve, honnan, leltár, stb)
valami adatbázis sokkal kézenfekvőbb lenne.plusz bár személy szerint bízom annyira a Googleben, hogy a saját, jelentéktelen adataimat nekiadjam, de céges információkat, amik közt személyes adatok, bejelentkezési információk, szoftverlicencek vannak, semmiképp nem bíznék harmadik félre, akkor sem, ha az a Google.
-
Ereshkigal
őstag
-
Mexildos
aktív tag
Sziasztok!
Közönöm a segítségeteket. A Google naptár nem lenne rossz, de az illető eléggé az offline világban él mivel idősebb. Igaz WP Nokia 800-as telefonja van de mobilnete nincs. Bár nem tudom, hogy arra elérhető-e a Google naptár. Viszont a lentebb említett program szimpatikus.
-
gyulank
addikt
Szóval a Max TDP hülyeség?
Számlában talán nem, de akkuról, HDD élettartamban, és akusztikailag sokat számítana.
Miért off, hogy: Milyen program ami ezt csinálná? Vagy ezt már külön Milyen program kéne, ami ezt csinálná? című témába kéne? Egyébként én már kb. kétszer beletörődtem, hogy nincs ilyen program, csak mikor írják, hogy értelme se lenne, arra reagálok. -
gyulank
addikt
3225-re gondoltam. Nem hittem volna, hogy majdnem annyit fogyaszt ha semmit sem csinál, mintha totál le van terhelve, bár nem írják, hogy mennyi a processzorhasználat. Ettől függetlenül sem vennék még egy routert a WDR4300 mellé, se ahhoz is plusz HDD-t. Pedig direkt ezért vettem ilyen routert, de így jártam. De ez hasznos dolog lenne, nem csak nekem, és nem csak azért, mert én találtam ki.
-
gyulank
addikt
Pl. hány Watt egy 6W-os chipset+55W CPU+1 DDR3+HDD, ha a CPU kihasználtság pár százalék?
A utorrentes ramdiszkes dolgot már kitárgyaltuk. Már ott megbukott, hogy "ha elkészült"...
Csak akkora részeket lehet a ramba tölteni, amik beleférnek, épp emiatt írtam, hogy szakaszosan, csomagonként kéne cserélni a memória tartalmát. -
gyulank
addikt
Az a gép szerintem maxon fogyasztana 70W-ot, egyébként a 10-15W játszana kb. gépen is.
Próbáltam tájékozódni, és az OpenWrt-t istenítették, mindenki azt írta, hogy mindent tud, mindenki azt ajánlotta, hogy azzal lehet, hogy azzal mindent lehet. Konkrétan leírtam mindent, részletesen, hogy mit szeretnék, mielőtt megvettem, de hiába.
Tegyük fel, hogy mindig ír a lemezre (amire nem tudom, mi szükség van, ha nem csinál semmit), és lenne egy SSD-m, amin a rendszer volna. Akkor már mindenképp le lehet állítani.
De még mindig nincs olyan program, ami a HDD/SSD helyett memóriába dolgozna meghatározott mérettel, hogy utána egyszerre helyezze át a nagy darabokat magától, nélkülem, Pedig az én kérdésem, csak erre irányult. Nem úgy, hogy egy 30GB-os torrentből beállítok 5-öt, mert oda annyi fér, aztán áthelyezem HDD-re, és a többi részét oda töltöm, mert ez értelmetlen, és felesleges kínlódás. -
hmate91
csendes tag
Nekem olyan megoldás kéne, hogy a .3ds (vagy .dae) fájlomat átformázzam úgy, hogy azt honlapra fel tudjam tölteni és forgatható maradjon. Sajnos a program (ami 500$) amivel csinálom a képekből a 3D objektumokat nem tudja swf-be exportálni, ami nekem Szerintem a legjobb lenne. A gyártónak is írtam már, ő ajánlott egy 1500$-os programjukat "kiegészítőként". Esetleg van más megoldás a problémámra, mert teljesen analfabéta vagyok ebben a témában...
-
zone
őstag
-
Sonja
nagyúr
Köszi a választ!
Én 1GB-os ramdrive-ot használtam a SoftPerfect-el, csak a Chrome cache-nek. A V betűt rendeltem a ramdisk-hez, elvileg ezzel csak nem lehet problémája.
A pagefile nálam is 1GB, és HDD-re tettem. Menteni nem szoktam a tartalmat kikapcsoláskor, felesleges nekem. Bootoláskor dob BSOD-t, a ramdisk driverére hivatkozva, ezért töröltem.
Maradtam a Dataram féle ramdisk-nél, jó lesz az nekem, ha nem okoz problémát.
-
Ebben teljesen igazad van, hogy vannak dolgok, amikre oda kell(vagy lehet) figyelni, de ez a felhasználói progik nagy részére igaz (főleg ebben a kategóriában). Pl a legfelhasználóbarátabb particionáló progival is le lehet amortizálni teljesen a rendszert vagy az értékes adataid.
Erre szoktam azt mondani, hogy attól, hogy én késsel a hagymát kockázom fel, más meg a szomszédját, attól még nem a kés a hülye. -
Ha esetleg (SSD kapcsán) kihelyezted a TEMP-et, böngésző cache-t stb HDD-re, akkor "természetes", hogy leakad, hisz épp egy folyamatban lévő stream "darabját" fogja meg a defrag és dob el máshova.
Próbálj meg egy másik defragot, ha azzal is gond van, miközben videót nézel, akkor egyértelmű, mi az oka.
(Persze ettől függetlenül lehet, hogy az Auslogic bugos) -
chatran
őstag
-
Madárpók
aktív tag
Már megoldottam a problémát, találtam egy Process Monitor nevű programot, kb. olyan mint a Wireshark, mindent rögzít, csak nem hálózati hanem IO/registry/thread tevékenységet rögzít.
@Plazmacucci
KMplayert nem ismerem, de MPCHC-ban normalize(normalizálás) és regain volume(dinamikatartomány kompressziója) kellene neked. -
Tamy
senior tag
Köszönöm, kipróbáltam, de hibákba ütközök. Amikor behúzom az iso fájlt, rákérdez, hogy mi is ez valójában. Itt kipróbáltam több lehetőséget is, lévén konkrétan Norton Ghost nincs. Ezután a "Create USB" résznél akármelyik bootloadert választom ki hibát dob, ha a külső winyó NTFS-be van formázva, hogy nem sikerült létrehozni a bootloadert. Ha exFAT-ra formázom, akkor nem ír ki hibát, de amikor ellenőrzöm vele a boot folyamatot, akkor megjelenik pár másodpercig egy választómenü, majd utána csak azt írja ki folyamatosan egymás alá hogy "Vegye ki a lemezt!" Szerintem már az elején nem jót választok a listából.
-
-
Dany007
veterán
Próbáltam és gyakorlatilag semmi. Bár nálam settings fül nem jelenik meg.
A master hangerővel nem is lenne semmi gond. De pl master 50%-on a filmek rendben vannak. Normális programba épített hangvezérlővel lehet hangosítani / halkítani.
De pl ott van a youtube. Ami mindig full hangerővel indul. Ami master 50%-on piszkosul hangos! Jóformán nullára kell vennem a youtube hangerőt, hogy ne süketüljek meg.
A TV adásról meg nem is beszélve.Szóval hiába van a master fixre beállítva különböző hangforrásoknak különböző hangereje van. És már rohadtul unom az állandó állítgatást
Gondoltam arra is, hogy a Mastert lejjebb veszem. Hogy pl a winampot is feljebb tudjam hangosítani (most 20-30%-on is ordít) és, hogy a youtube se üsse ki a dobhártyámat.
Viszont akkor a filmek indulnának alapból iszonyú halkan. Ugye a lejátszóproginak is van külön hangerőcsúszkája. Ez most olyan 50-60%-on van. Ha lejjebb veszem a Mastert akkor nem fogom tudni kellően hangosra állítani a progiban. Akkor megint külön kell majd állítani a mastert filmezéshez. A TV-nél szintén ez a helyzet. A lejátszó alapon olyan 50%-on van. Ez kellemes, reklám esetében viszont már hangos.
Szóval nem egyszerű. : ) -
-
Szerintem érdemes megnéznetek a Sony Vegas 11-es sorozatát.
Már a ~23k-ba kerülő Vegas Movie Studio HD Platinum 11 is kielégíti egy kezdő/otthoni felhasználó igényeit. A GPU csak az avc/h.264 kódolásban segít. A kereten kívül eső (~160k) Professional változat használja ki effekzetésre, vágásra is a GPU-t.
Bár nem GPU-s, de nagyon profi (és ingyenes!) a lightworks (Olyan filmekben is dolgoztak vele, mint a Király beszéde, vagy a most futó Hugó)
Esetleg olvasson a vágásról szakirodalmat. Nem árt ha tisztában van a plánokkal, stb... Többet ér mintha rádobna 2 "vagi" effektet.
-
-
qdak
addikt
szia azzal kerestem, csak a végére mindig elfeledem h mit hol, meg sok mappa, különbözö formátumok ami video meg zene is le7 ...
ezért örültem volna ha vmi zene jáconak van oylan funkciolya mint a telonak h megkeresi az összes zenét, de hamásnem majd rendet teszek, csak okor se vok otthon -
Vasinger!
nagyúr
Nah ez az.
Pont beletapintottál. Nekem itthon egy Epson van, aminek a programja rohadt intelligens, körülvágja a fotót stb. nagyon jó. De a személynek akinek kéne meg pont HP van és ahogy mondtad, ott pont nincs ilyen dolog benne és iszonyat hülye a programja.
Az a baj, hogy nem azonos méretű dokumentumokról van szó, így ezért kéne automatán körülvágni.Akkor tényleg nincs ilyen program? Az is jó lenne, ha létrehozáskor meg lehessen adni a nevét a fájlnak.
-
-
Hát akkor egyszerűbb a dolog.
Paragon Backup & Recovery Free | EaseUS® Todo Backup Free
Segítség a használathoz: [link] | [link] -
-
janos666
nagyúr
Kösz, az idézett szöveg is írja, hogy a Windows nem hajlandó 4k cluster felett települni.
Nézegettem ezt a progit. Lehet hogy az lesz a megoldás ha átmenetileg berakok egy winyót a gépbe, arról bootolva egy windows-ba átkovertálom a cluster size-t ezzel az Acronics, és remélhetőleg még mindig meglesznek az adatok és felmegy a Win is.
Most azon akadtam ki, hogy a 3 lépésből még mindig ugyanúgy 2/3-on áll az után is, hogy végigért egyszer a csík 1óra38perc-ről, de most megint számol 2/3-adik lépésként 3:48-ról.
Ez egynek se kevés, de most már azt sem tudom biztosra hogy hány lépésből áll a 2. lépés. -
janos666
nagyúr
képes 4k-ból 64k-ba konvertálni úgy, hogy utána a partíciót OS-nek is lehet használni.
Ez elgondolkodtató. Lehet, hogy én emlékszem rosszul és 4k alatt nem lehet Win7-et telepíteni, de felette egész 64k-ig?
Csak onnan rémlett, hogy egy időben már használtam SSD-t rendszermeghajtónak (csak bedöglött, nem cserélték hanem pénzt adtak vissza és azóta nem vettem másikat) és ott ugye nagy cluster az ideális, és mint ha mégsem tudtam volna 4k fölé menni úgy, ha oda akarom tenni a Win-t.
Na de mindjárt végez a gparted, majd kiderül. Mert már arra sem emlékszem pontosan mennyire volt formázva ez a partíció, csak úgy rémlik többre, mint 4k.
-
-
canniball
nagyúr
-
veze
őstag
én probáltam párat, de olyannal nem találkoztam
mivel windows alol kell felrakni csak azzal gazdálkodik amit a windows meg tud címezni...
ez 2x4 GB nál is olyan 3,25 GB körül van
néztem az adatlapját 2x1 GB ramot írt ott a konfigjara, az kevés lesz minden bizonnyal
én 2x4 böl csiptem le 3 GB-ot ram disknek de az se sokmindenre elég
majd akkor lesz ez igazan jo ha 4x8-at tudok a lapba rakni, mert megfizethető lesz...abból levenni 28 GB-ot ramdsiknek 6800MB/s ( most ennyi) irás olvasási sebességgel...az már SSD.hez képest is 15x gyorsabb kb.. -
veze
őstag
"induláskor betölti nekem (magától!) a ramba"
vagy azt szeretné hogy bootoláskor bekerüljön és eleve onnan indítsa?mert akkor a ramdisket kéne csinálnia és abba telepiteni a kérdéses programokat( ha van annyi memória a gépben és elfér a ramdiskbe a telepítés is) ramdisk kikapcsoláskor elmenti magát , induláskor meg visszatölti magát ahogy volt. ha inditja a telepitett programját eleve a ramdiskből indul..
én is használok így néhány programot -
w.miki
veterán
-
AtHoS
nagyúr
Azt hiszem megtaláltam a megfelelő programot: Belvedere
Ebben szépen lehet szűrni kiterjesztésre, méretre, dátumra, stb...
Aki saját szűrési beállításokkal keres törölgetős, mozgatós, átnevezős, másolós, megnyitós programot, ahol név, kiterjesztés, létrehozási idő, módosítási idő, megnyitási idő függvényében kell végezni valamilyen műveletet a fentiek közül, az ne keressen tovább, hanem használja a Belvedere progit.
-
kraftxld
félisten
Szerintem nem igazán fog menni, ezeket Thin client-nek tervezték (boot után csatlakozás Citrix szerverre, MS Terminal serverre vagy még ezer egyéb helyre), a helyi funkcionalitása minimális, csak kb annyit tud, hogy boot-ol, elindítja a session-t, meg átdobja a helyi eszközöket a szerverre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- Nintendo Switch 2
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest