- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BitRider
senior tag
válasz
janos666 #52962 üzenetére
Rendszer vagy csak fájlok mentésére? Általában pont az inkrementális mentés előtt szokták meghúzni az ingyenesség határát, kivéve ennél: Iperius Backup Free
-
akaido
addikt
válasz
janos666 #36088 üzenetére
Furcsa, mert pl. a Streamtransportnak működnie kellene.
Sajna a progi hw igényéről nem tudok semmit. Már XP-n is használtam anno, azon működött. -
Essejó
veterán
válasz
janos666 #36086 üzenetére
Megmondom a frankót, már akkor sem tudtam eldönteni, hogy a 915GA Centrino platform az milyen gyártóhoz tartozik. ATi Radeon? Geforce? Esetleg valami sima alaplapi "Intel"? Bár ez lehet még is csak Intel? Akkor passzolok.
Elmondom miért. Anno az első laptopon egy szintén jó 10 éves Acer volt és a beépített ATi kártyához csak és kizárólag W95, W98, W98Se, WinMillenium és Xp driverek voltak elérhetőek. De én mindenképp W7-et akartam ráműteni. Az adott notiban Ati kártya volt.
Elég sok Google izzasztás után találtam rá erre a cuccra és sikerült átalakítani az Ati Drivert, hogy működjön az adott notin W7 alatt. -
akaido
addikt
válasz
janos666 #36065 üzenetére
[How to download flash video RTMP/RTMPE streams using free software Remélhetőleg segít.
-
Kernel
nagyúr
válasz
janos666 #36047 üzenetére
Szerintem ez nem optimalizáció kérdése, csak amiatt van, hogy a Windows és a lejátszó közé bekerül még egy szoftveres réteg, a böngésző.
Hasonló, mint amikor az oprendszeren van egy virtuális gép (akár egy Java platform), és azon fut valamilyen program. A közbenső réteg miatt csökken a teljesítmény. De ezt csak az elmélet kedvéért jegyezném meg, nem ismerek sajnos az ATV-re megoldást.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
janos666 #21420 üzenetére
Hely probléma szerintem nem vészes 50 gigás rendszer partíció és oda csak office + média lejátszók, kisebb felhasználói progik mennek, minden mást másik partícióra telepítek. Persze mindenkinek magánügye a dolog, csak furcsálltam a döntésed, általában praktikusabb szerintem a 2+ partíció, mondjuk főleg olyanoknál akik buherálnak mindent, meg telepítenek ész nélkül, így ha haza is vágják a rendszert, nem szállnak el a fontosabb cuccaik, másoknak emiatt szoktam 2 partíciót, magamnak is biztonságból, bár én nem szoktam rendszert buherálni.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
janos666 #21415 üzenetére
Nem akarok beleszólni, de szerintem nagyobb szívás ha csak 1 partíciód van, mint az ha külön partíción van a rendszer. Bekapsz valami férget, vagy bármi miatt nagyon el száll a rendszer, így mehetnek vele az adatok is ha elszáll az az 1 partíció, viszont ha külön partíción van, megóvod magad sok szívástól szerintem.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
janos666 #21406 üzenetére
A történet még 2005 magasságában volt, így a 4k->64k konvertálás még XP-re volt értendő.
Egyébként itt vannak a lementett fórum hozzászólások:
"Az Acronis Disc Director Suite 9 kizárólagos extrája az, hogy KÉPES (win2k, xp,
2k3) RENDSZERPARTICIÓT átkonvertálni defult 4kb/clus. -ból 64k-ra úgy, hogy
azután az működik is. Szemben a PQ PM-el ami vagy hibával száll el vagy még szét
is kúrja a particiót azaz bootolhatatlanná teszi.""Gyors lemezműveletek XP alatt Ha picit visszaolvasol itt-ott meg az laplapos
forumon én mindenkinek pofázom, hogy akkor tuti az xp ha 64 cluster/sector méret
alatt megy igazán jól, mégha fél giga lemezhelyt el is pazarol az ember vele
mind a boot és minden más is sokkal gyorsabb lesz. Ghost topicban régóta
írogatok erről. Nameg az is sokat számít, ha a page külön particióna van és
persze az is 64k-s. Az Xp telepítője csak 4kb/sec. -es clustert tud, nagyobb
clusteres ntfs-től li is akad. Jogos kérdés, hogy mi is a megoldás. A partition
magic tud konvertálni 4k ról 64k-ra csakhogy minden esetbven kiakad rendszer
vinyót konvertálsz. Itt jön képbe az Acronis Disc Director Suite 9. Ez zokszó
nélkül le tudja konvertálni az xp-t 64k-ra. Megjegyzem az segít még az Xp
sebességen ha RAID-0 -án van 128kb-os stripp mellett és 64kb/sec. -es partición
ami nem nagyobb mint 8gb.jó kovertálgatást"
Sajnos a forrást nem tudom linkelni csak az annó lementett hozzászólásokat. Ebből úgy vettem ki, hogy 4k fölé tud rendben konvertálni. Win7 telepíthetőségéről nincs infóm
-
AtHoS
nagyúr
válasz
janos666 #21403 üzenetére
Még jó régen (évekkel ezelőtt) írogatták, hogy az Acronis féle DiskDirectorSuite 9 képes 4k-ból 64k-ba konvertálni úgy, hogy utána a partíciót OS-nek is lehet használni.
Azóta eltelt egy kevés idő, de gondolom a szoft nem felejtette el ezt a fícsört és ha jól emlékszem boot lemezt is lehetett vele készíttetni. Talán HirensBCD-n meg is található
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged