- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
az fps egyezik a monitoréval?
-
BitRider
senior tag
Az OBS-ben van beállítás arra, hogy hardveresen kódoljon (Settings > Output > Recording). Azt hiszem, azt talán nem mindig rakja arra default-on. Ha úgy se stimmel, akkor a kártya gyenge, vagy driveres a probléma (vagy iszonyatos felbontást rögzítenél).
Ha meg hulladék a VGA, akkor érdemes CPU-val megpróbálni. Az OBS-ben abban az esetben érdemes lehet a low CPU / large file size opciót választani.
-
-
sztanozs
veterán
Szerintem erre indulj el:
https://www.google.com/search?q=ai+video+subtitle+generator
Gyakorlatban még nem próbáltam ilyet, de tudom, hogy Zoom-hoz már van jópár bot, ami valami AI alapon generál feliratot vagy készít utólag leírást az elhangzottakról. -
DrDobos
őstag
-
-
SpaceJam
aktív tag
Nyilván videokártya-függő, hogy milyen encoder-t enged majd beállítani, de azzal a két állítókával tudsz legfőképp játszani (Preset / Quality preset). Meg én jobban szerettem az MP4-es output-ot.
Érdemes lehet körbenézni a Neszén, kb. 250 válogatott progi van fent most, szemben az itteni 120 darabbal.
-
SpaceJam
aktív tag
Véletlenül benne van az összefoglalóban is ezer éve.
Egyébként könnyű a beállításaikban eltévedni, ezért érdemes újból ellenőrizni, hogy tényleg a video-felvételi minőséget állítod és nem a streaming-ét. Első indításkor amúgy feldob egy varázslót is, amivel már akkor be lehető lőni jóra a minőségét. Nekem így nézett ki a beállítások erre vonatkozó része pár verzióval korábban (Recording fül, nem Streaming!), amivel teljesen jó minőséget kaptam:
Használja a videokártyát, így nem árt, ha az van.
Gagyi laptoppal más tud lenni a helyzet.
-
SpaceJam
aktív tag
A Discord az az ultimate megoldás, ahhoz rendes, email alapú regisztráció kell különben is. Annál jobb chatprogram nincs, eléggé alap mára. De attól függ, hogy pontosan mire van szükséged. A felülete elsőre káosz lehet, amúgy persze teljesen logikus és mindennek megvan a helye. A Telegram egyszerűbb kezdőknek, meg a private message-en kívül ott is létre lehet hozni kis csoportokat emlékeim szerint. Ezt a kettőt próbálnám ki a helyedben.
A Signal-lal én próbálkoztam nem olyan régen, de olyan bugos volt, mint az állat. Odáig nem bírtam vele eljutni, hogy aktiválja az accountomat a telefonszám alapján.
A WhatsApp-hoz nem kell Facebook fiók, csak telefon..
-
SpaceJam
aktív tag
Rohadt gyors, és megbízhatók voltak a notifjei is. Külön emgedélyezni kell, hogy tényleg private legyen Vagy ott van a WhatsApp.
De a Discord óta nem akarnám szobák és csoportok nélkül intézni az infócserét. Voice-ra is messze a legjobb, főleg rendes headsettel / mikrofonnal. Az üzenetek rendezhetősége a személyes kapcsolatoknál is kötelezővé válik hamar, de jegyzetelésre, melóhelyre, fejlesztőknek, bármire jó. Csak az MS ne kavarjon be, remélhetőleg sokáig korrekt marad.
-
AtHoS
nagyúr
Ha véletlenül mkv a konténer formátuma a vágandó videónak, akkor mkvtoolnix is tudja úgy vágni, hogy nem tömöríti át.
-
Dr.NX
addikt
Nem erre van a Handbrake. Használd erre a LosslessCutot.
-
-
Cs1csó
titán
Az erős kifejezés, hogy használni, fel van telepítve. Konkrétan idáig csak pár alkalommal használtam. Elsősorban a minőségibb nagyobb bitrátájú FLAC formátumot szeretem de van pár olyan zene ami semmilyen más formában nem érhető el ezért azokat innen töltöttem le mp3-ban, ezért nem is foglalkoztam azzal hogy egyszerre többet akarjak egy időben tölteni és konvertálni.
Amúgy a 3D YouTube Downloader-t használom, a 64 bites verziót.
-
Vertigo18
addikt
Én a legegyszerűbb megoldást választottam ki neked és azt írtam le. Nem program, nem igényel telepítést, semmi helyet nem foglal a gépen, mert webes felületű.
Egyébként én is itt találtam megoldást ugyanerre a problémára, már nem tudom, hogy mikor volt valami promoban, de az tuti, hogy valaki itt linkelte a 4k video downloader-t. Én az itt leírtak alapján szereztem meg a pro verzát, azt használom, nagyon elégedett vagyok vele.
-
pc360
addikt
Szokás szerint a Youtube-DLG is elbánik vele. Ez a lehető legegyszerűbb megoldása a felülete miatt, meg mert a kompatibilitás fenntartása a programon belüli update-en múlik, új verziókat se kell belőle töltögetni.
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Látom, már megoldódott! Eddig nem is tudtam, hogy létezik letölthetetlen(nek szánt) videó, mert a JDownloader2 mindent letölt, ezzel is ellenőriztem. Csal azért írom le megint, hátha más is belefut ilyesmibe. Senki sem bánja, ha több lehetőség közül választhat.
Még a Pinterestet is "leszippantja", bár a legutóbbi újításuk óta elemeztetni kell vele a linket, nem teljesen automata, de a lényeg, hogy megcsinálja (fiók nélkül)! Nagyon csípem!
-
csferke
senior tag
Szia,
1 kérdésem lenne ezzel Szuper ez a vueminder kapcsolatban, ugyanis visszasírom a régi Nokia-s megoldást.
Tud-e ez olyat a telefonon, hogy ha egy adott időpontban fel kell valakit hívnom akkor az értesítő létrehozásakor a telefonkönyvből lehet kiválasztani a felhívandó személyt? Értesítéskor pedig felkínálja az adott személy névjegyét/te.számát és már, 1 kattintással, hívható is a szám?köszi
-
Gabás
addikt
-
dqdb
nagyúr
Ezek amugy hogy mukodnek, mi alapjan meri a forgalmat? A halokartyat figyeli?
Igen, a hálózati interfészek teljes forgalma átáramlik rajtuk. A Windows verziótól függően többféle technológia áll rendelkezésre (WFP, LSP, TDI, NDIS filter, raw sockets, WinPCap alapú megoldás), mivel nem ugyanott és ugyanúgy mérnek, ráadásul ezek közül némelyik csak fizikai interfészeken működik, míg más megy localhoston is (amit vagy kiszűr, mint nem valóságos forgalmat az alkalmazás, vagy nem), emiatt lehet eltérés az egyes eredmények között. Nem nagy, de lehet.Ha a teljes rendszer forgalmát alkalmazások szerinti bontásban is szeretnéd monitorozni, akkor a GlassWire Free jó megoldás lehet. Ha védelmi szoftverként valamilyen Internet Security variánst használsz, akkor esélyes, hogy abban is van forgalommonitor.
cigam: Nem mellesleg a PAL felbontás 720x576, tehát az a 704-es videó már eleve nem szabványos.
Mindkét érték szabványos, a 720 pixel széles videó is csak 704 pixel szélességű képi információt tartalmaz. -
pc360
addikt
A Net Meter szerintem a legjobb erre. Egy ideje már nem fejlesztik, de még mindig tökéletes. Install nélküli verzió itt (tiszta cucc, én töltöttem fel).
Csinossá tehető a panelje megfelelő átlátszósággal és színbeállításokkal, a system tray ikonja is korrekt és látható már azon is, hogy mi folyik le-föl. A statisztikája menthető az appdatából, ha újrapakolásra kerülne. Nem kavar és lassít semmit. Memóriából kemény 4 megát eszik.
Van a zipben egy reg fájl a színbeállításaimmal, azt indíás előtt applikáld, ha gondolod. Én mindig ezzel rakom újra, ha szükséges.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs mit, az se rossz, de az IrfanView Paintje nem olyan kezes, például nem tudja azt, hogy ha készítesz egy téglalapot, akkor azt utólag tetszőlegesen át tudd méretezni, tudj bele szöveget írni, válassz kitöltési színt, keretet (annak színét és formáját), stb., szóval igazából elég butuska. A PicPick ezeket is tudja, egyszer érdemes kipróbálni, én azért szeretem, mert olyan kicsi program, viszont az ilyen egyszerű célokra, meg screenshotolásra tök jó.
Amúgy a kolléga szerintem a Microsoft Paintre (Win+R > mspaint > OK) gondolt.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én még ilyesmire is szoktam használni az egyébként screenshot-készítésre és utólagos képszerkesztgetésre való PicPick-et. Szerintem nagyon fasza progi, portable változata is van (ez nálam mindig plusz pont
), lightweight, kevesebb, mint 30 MB-ot (!) foglal, meg egyszerű a használata, mint egy bot.
-
iphotodraw, de a beépített paint is teszi a dolgát.
-
disy68
aktív tag
Ez is alkalmas ilyenre: Video Download Helper
Viszont ahogy néztem (a fenti kieggel jól látszik), ott úgy működik a video stream, hogy darabokban kapja a böngésző (adaptive streaming protocol):
Egyszerű módja nincs a letöltésnek. Le kell tölteni az összes szegmenst, majd összefűzni.
Lásd: https://alastaira.wordpress.com/2014/10/18/grabbing-and-converting-adobe-streaming-video-fragments/
-
Des1gnR
őstag
A TV2 oldalán kipróbáltam a Firefox Video DownloadHelper kiegészítőjét és működik. Nem túl gyors, de szépen letölti amit kell
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az UltraISO is fasza, én is szeretem (például pendrive-ra bootolható ISO kiírására ezt szeretem a legjobban, ezt találtam a legmegbízhatóbbnak), de ez alapból fizetős (persze a trialt is lehet használni egy darabig korlátozásmentesen), de az általad említett feladatra (DVD-kből ISO készítése) az ImgBurn is tökéletes.
-
mezis
félisten
Csak tiszta forrásból ! (Korábban a 32 biteset használtam, újabban 64-eset. Nem érzékeltem különbséget.)
(Évekkel ezelőtt még akadt probléma a hosszú, ékezetes file nevekkel.) -
A program készítője biztos tud segíteni.
Ha biztosra akarsz menni, akkor felteszed megint, de úgy hogy közben fut egy telepítést figyelő eltávolító program. pl ZSoft Uninstaller 2.5.
Ez figyeli miket módosít a rendszeren (registry, fájlrendszer módosítások), megjegyzi, ezért az összes módosítást vissza is tudja vonni.Sose használtam még uninstalert, de kíváncsi lennék, hogy ha elötte is létezett, egy kulcs/fájl, és a telepítő azt módosítja, akkor elötte elmenti-e az eredeti állapotát?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest