- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz sanyek2 #35403 üzenetére
Semmi értelme. Nyugodtan rajta tarthatod állandóan. Nem lesz túltöltés. Ezt a beépített töltésvezérlő elektronika biztosítja.
Az áramfelvétel is lecsökken, amikor leáll a töltés, meg töltés közben sem melegszik annyira, mint régen (PWM). Vagyis energia takarékos a töltő is.
(Az akkunak ettől nem lesz rövidebb az élettartama.)mezis
-
cigam
titán
válasz sanyek2 #34996 üzenetére
Akkor ne hagyd, hogy a program próbálja meg kitalálni, hanem te add meg neki kézzel az összes paramétert:
IMAP szerver: imap.citromail.hu
Azonosítód: felhasználoneved, "@citromail.hu" nélkül
Jelszó: az amit a regisztrációnál megadtálEsetedben az smtp lényegtelen, mivel nem akarsz levelet küldeni. Ha mégis, akkor a szolgáltatód smtp szerverét állítsd be.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Kernel
nagyúr
válasz sanyek2 #34658 üzenetére
Évek óta átálltam a PotPlayerre, attól függetlenül a KMPlayer is itt figyel, az állítólagos reklámproblémák szerintem egy vicc, valójában soha nem okozott gondot.
Egyszerű Google-keresés útján bárki megtalálhatja a többféle megoldás egyikét, például a Host-file bejegyzést, ami simán megakadályozza, hogy a KMPlayer böngészőként viselkedve HTTP-úton reklámokat töltsön le a saját szerverük konkrét címéről. Tehát ez a világ legegyszerűbb dolga.
Másik a telepítés során választható opciók, amit egyszerűen nem kell bepipálni (ami nem kívánatos) és ennyi.
Ennek megfelelően az én KMPlayeremmel semmi gond, más kérdés, hogy a PotPlayer jobban bevált.
Az is egy vicc, hogy a KMPlayer topikban hiába írom le a megoldást, időnként mindig jön valaki, aki ismét csak kérdez, vissza soha nem olvas, én meg egy idő után megunom az egészet.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem is akarom védeni a VLC-t, mert nem tisztem, elvagyok vele, meg más lejátszókkal is, de tényleg csak kíváncsiságból kérdeztem, neked mi miatt nem jött be annyira, hogy így utálod, biztos van olyan szempont, amivel még nem találkoztam, vagy ami nekem még nem okozott gondot (pl. a skin pont nem ilyen, bár tényleg cseppet sem mondható szépnek). Azért lep meg, mert elég kevés olyan formátumot találni, amit nem játszik le, meg egész értelmesen konfigurálható (na azt leszámítva, hogy az Advanced beállítási felület picit katyvaszos, a dokumentációt meg helyenként úgy kell bújni, hogy megleld, adott funkció ténylegesen mire is való (igaz, ez sok másik lejátszóról is ugyanúgy elmondható, csak van, amelyiknél még használható dokumentáció sincs ), ha az inline help épp nem túl beszédes). Lehet amúgy írni hozzá extensiont is Luában (ld. a VLSubot), bár ez nyilván hozzáértést igényel, így ez általában kevésbé szempont.
(#34660) maestro87:
Az alapértelmezett skin BSPlayernél tényleg ocsmány, én emiatt használom ezt, amit linkeltem, szerintem ez egész jópofa, ki kell próbálni. Na meg a BSPlayer is jó sok formátumot lejátszik, bár a VLC veri.
Amúgy ja, a VLC skinje nem túl szép, igaz, ennél speciel engem nem zavar (a BSPlayernél viszont igen, ott muszáj lecserélni, de iszonyat sok választható skin van).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
maestro87
őstag
Én akkor kimondom. A VLC nekem az alap skin miatt nem jött be soha, olyan fapados az egész mintha win95-ből szabadult volna. Egy időben kipróbáltam pár skin-t hozzá, de akkor meg az volt a probléma, hogy az új skin-en nem volt fellelhető pár gomb (pl. felirat, hangsáv). Így inkább tovább álltam. Az én szempontom az, hogy egy lejátszó alapból jól nézzen ki és a hasznos gombok legyenek a felületen (potplayer-ről is hiányoznak ezek, ezért vetélytársát még keresem ez ügyben. Nekem a BSPlayer is a skin miatt nem tetszik.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz sanyek2 #34649 üzenetére
Konkrétan milyen szempontok miatt nem szereted a VLC-t?
Mi az, amit nem tud, de a KMPlayer viszont igen?
Tényleg csak kíváncsiságból kérdezem, nem kötekedésből, mert nekem túl sok problémám nincs a VLC-vel. Amúgy a BS.Playert is komáltam régen, de mostanság csúsznak a feliratok, persze lehet, hogy felnyomtam valami kodeket, ami befolyásolja, nem volt időm utánanézni, addig maradt a VLC. A BS.Playernél amúgy ez a skin a fasza számomra.
Meg hát persze az MPC-HC se rossz.
A VLC és BS.Player is tud feliratot lehúzni (pl. VLC-ben a VLSub movie hash alapján), de látom, az SMPlayer is tudja.(#34648) ZoPád :
"fullscreen pedig dupla balklikk"
Vagy F gomb.(#34653) tonyrulez:
"VLC-ből én is kiábrándultam, lassan a Windows Media Player is jobb nála"
Mi van? A WMP lóf@szt se tud, ne hasonlítsuk már ahhoz a ratyihoz.
Konkrétan mi miatt ábrándultál ki, ami miatt már ilyen összehasonlításokra vetemedsz?Kár, hogy ennek a Splash Lite-nak nincs portable változata, kíváncsiságból kipróbáltam volna, de annyit nem ér, hogy telepítsek n+1. fost.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
-
ZoPád
tag
válasz sanyek2 #34646 üzenetére
VLC tud mindent amit szeretnél, a vezérlést az Eszkökök->Beállítások->Gyorsbillentyűk menüpontban állíthatod. A tekerés alapesetben Shift+nyílbillentyű, fullscreen pedig dupla balklikk.
@Gabesz87: Én hasonlókat tapasztaltam a Hamachival, főleg ha nem azonos oprendszer volt a két gépen. Nekem a Tunngle vált be alkalmi multikhoz, bár néha eldobja a kapcsolatot (ekkor alttab reconnectel jó eséllyel menthető) illetve az ingyenes kliens teli van reklámmal. quid pro quo..
Because this is the "Oh no, you didn't say that!" generation, where a shocking comment has more weight than the truth..
-
BullZeye
veterán
válasz sanyek2 #34646 üzenetére
Én kb 4 éve váltottm Kmplayerről, mikor 1 év alatt nem sikerült megoldaniuk olyan hibát, hogy NUM1 az NUM1 legyen, és ne a normál 1-es gombra váltson át mentéskor.
Választásom PotPlayer lett, mert kb tök ugyanaz volt akkor mint a KMplayer, és ugyanazok a konfigok voltak benne, így elég könnyű dolgom volt vele.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
LonGleY
veterán
válasz sanyek2 #30539 üzenetére
A leggyorsabb az Everything, ami iszonyat sebességgel indexel és beírás közben már dobja a találatokat, manuális search-re meg az SearchMyFiles-t ajánlom.
-
cigam
titán
válasz sanyek2 #30215 üzenetére
Ne a konténert szelektáld, hanem a codec-et. Pl legyen avi és válaszd a dv (vagy bármelyik más _veszteségmentes_)codec-et(ha nincs, telepíts 1et).
Ha a felvétel visszajátszásakor nem az eredeti képminőséget kapod, akkor "rossz" lejátszód, vagy a szemed.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
cigam
titán
válasz sanyek2 #30202 üzenetére
Melyiket?
Keresd meg a videó beállításokban
- a felbontást. Ezt tekerd fel a kamerával elérhető legnagyobbra.
-a codec-et állítsd át DV-re, vagy válassz olyant ami nem tömörít. Ha csak veszteséges tömörítő codec van (pl. mpeg), annak a bitrátáját tekerd 6-8Mbit/s főlé. Próbálkozz mikor kapod a még elfogadható képminőség/méret párost.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
LonGleY
veterán
válasz sanyek2 #29893 üzenetére
Nem véletlen halt ki, ugyanis az, hogy szerinted más tészta, nem azt jelenti, hogy kicsit is kevesebb lenne egy beépített, mint egy különálló szoftver. Ma már nincs olyan, hogy csak tűzfalat gyárt egy cég. Az amúgy a legegyszerűbb modul az összes közül egy ilyen internet security csomagban.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz sanyek2 #29893 üzenetére
A két különböző tűzfal keveréséről elég gyorsan le fognak dumálni. A tűzfal a programok nethez jutását szabályozza, nem nyújt megoldást a biztonsági résekre. A komplettebb biztonsági csomagokba épített plusz védelmek (pl. a Comodo esetén a HIPS) azok, amik hatékonyan felléphetnek egy-egy ártó kód ellen. A tűzfalnál elég az, ha legalább olyan módban használod, hogy kérdezzen, ha valami új cucc akar csatlakozni. Ha egy kicsit hozzáértőbb vagy, akkor ezeket a szabályokat szűkebbre veheted (pl. hogy egy FTP programot ne engedj ki http-re - bár a verziófrissítéshez az is kellhet). Két tűzfallal nem lennél előrébb.
Én kiegészítő védelemként amúgy a PeerBlock-ot használom. Az egy rakat IP címet blokkol, ami kifejezetten jó a P2P programokat (pl. uTorrent) szkennelő botok tevékenységének mérséklésére, de ez tiltja nálam azt is, hogy az Opera hazatelefonáljon az általam meglátogatott tartalmakkal. Arra kell odafigyelni, hogy sok ismertebb, de már-már malware kategóriába nyúló oldalt is blokkolhat, ekkor a felületén külön engedélyezni lehet (ideiglenesen vagy véglegesen) a meglátogatni kívánt címet.
Még egy dolgot szoktam alkalmazni géptelepítés után: a Spybot - Search & Destroy-al végigfuttatok frissítés után egy immunizálást, ami a hosts fájlt telenyomja a különféle malware-ek és egyéb ártalmas címek listájával, így ezeknél a címeknél nem lehet adatmozgás. Van belőle portable verzió, a művelet után pedig eltávolítható a program.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz sanyek2 #29759 üzenetére
Létezik olyan program is, ami mozgásérzékelős, vagyis csak a videotartalom változása esetén rögzít, így nem kellene az alvó macskát megörökíteni.
Csak amit egy gyors keresés feldob például:
http://www.thoughtshots.com/2011/08/turn-a-webcam-into-a-motion-sensing-security-camera/
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Met
nagyúr
válasz sanyek2 #29763 üzenetére
Esetleg úgy kellene videózni hogy x másodpercenként legyen egy képkocka, talán ugyan annyi helyen több kép elférne.
Vagy próbáld úgy indítani hogy miután elmész 1 órával kezdjen felvenni, ha nem történik semmi akkor 2 órával később.20%-os kedvezménykódot az éves AlzaPlus+ előfizetésre - 23muM9Ktbr6Y
-
zone
őstag
válasz sanyek2 #25941 üzenetére
Ha programot indítanál, akkor a parancsikonján jobb klikk - tulajdonságok - billentyűparancs. Nem biztos, hogy a média gombokkal működni fog.
Még egy program, amit talán érdemes megpróbálni: AutoHotkeyYouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
localhost
Közösségépítő
válasz sanyek2 #24827 üzenetére
Vagy winamp kiegészítők
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Returnal (PS5)
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Ukrajnai háború
- Milyen notebookot vegyek?
- Építő/felújító topik
- Automata kávégépek
- AliExpress tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest