-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aclandiae
senior tag
Skype felvételt szeretnék rögzíteni. Videó és audió anyagot is, majd mp3-ba kimenteni a hangot. Így útközben is tudom hallgatni az előadást. Létezik ehhez program?
-
kraftxld
félisten
válasz
jozefgucci1 #37096 üzenetére
Erre az ezer CRM rendszer közül bármelyik jó,
Keress rá, hogy melyik tud magyarul, meg melyik mennyibe kerül. -
DrojDtroll
veterán
válasz
jozefgucci1 #37096 üzenetére
Egyenlore eleg. Megnezem mit sikerül elkeszitenem.
-
jozefgucci1
addikt
válasz
DrojDtroll #37095 üzenetére
Szia ! Köszönöm a gyors választ ! Igazság szerint van majd 40 cégem akiket rendszeresen látogatok , több kontaktal ! Az ezen látogatásaimnál történt ajánlatkéréseket és szóbeli beszélgetések fontos részleteit szeretném feljegyezni ! Mindezt úgy , hogy dátum szerint visszakereshető legyen és esetlegesen a már elkészült ajánlat számát ( vagy ajánlatot is be lehessen szúrni ) ! Elég ez az infó vagy privátban részletesebben írjam ?
Előre is köszönöm a fáradozásodat -
DrojDtroll
veterán
válasz
jozefgucci1 #37094 üzenetére
Ha elmondod milyen legyen a tablazat megcsinalom neked.
-
jozefgucci1
addikt
Sziasztok ! Olyan programot vagy előre megtervezett excel táblázatot keresek ami cégek adatai tudja kezelni ! Konkrétan , céges ügyfeleim adatai szeretném rendszerezni , karbantartani és napi szinten aktualizálva tartani !
Két napja próbálom a mindenki barátjától megtudni ,de nem találok semmi jót !
-
DrojDtroll
veterán
-
Werkly
őstag
Létezik olyan program amivel egy bizonyos programot tudok uninstallálni, hogy mindenhonnan (registry pl.) eltávolítsa a maradványait bejegyzéseit? Portable verzióban érdekelne elsősorban. Kösz!
-
BigBadPlaYeR
senior tag
válasz
Digital #37085 üzenetére
Draftsight !
A többivel is lehet próbálkozni, de ettől jobb nincs jelenleg a piacon, ami ingyenes. Van Windos-os és Linuxos és MAC-es verziója is. -
hattrickuser
aktív tag
válasz
DrojDtroll #37087 üzenetére
Köszönöm az ajánlást! Teszek vele egy próbát.
-
DrojDtroll
veterán
válasz
hattrickuser #37086 üzenetére
-
hattrickuser
aktív tag
Olyan programot keresek, ami tudja szabályozni az alaplapra kötött ventilátorok fordulatszámát. Processzor, és rendszer ventilátorról van szó, mindkettő PWM-es. BIOS-ból tudom szabályozni, de olyan érdekelne, ami Windows 7 x64-en működik. Válaszokat előre is köszönöm!
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Műszaki rajzot szeretnék készíteni 2D-ben.
Csak vonalazgatni, méretezni kellene, ehhez keresek valami ingyenes, könnyen kezelhető cuccot. -
genndy
addikt
válasz
Reinhardt #37081 üzenetére
KMPlayer tudja mindkettőt, csak valami régebbi verziót próbálj szerezni (3.3 körüli ami nálam fönt van) mert az újabbak már reklámmal teletömött szemetek. Shift+Del a törlés (de ez csak a bill.kombináció, csak lomtárba rakja), a továbbugrásnál meg azt is lehet állítani hogy előre vagy hátra haladjon vagy véletlenszerűen.
-
Reinhardt
őstag
Van egy mappam tele videokkal, kene egy olyan lejatszo ami ha az egyik video veget ert akkor a kovetkezore ugrik, es lehet vele torolni aktualisan jatszott videot. Szoval a videora ami nem kell nyomok egy DEL-t (vagy akarmit) es torli a HDD-rol.
-
Met
nagyúr
válasz
Zola007 #37079 üzenetére
Én az Amp font viewer-t használom.
-
Zola007
veterán
ingyenes font managert keresek
ami kezeli a ttf, otf fontokat is, preview, rendszerezési és aktív készletbe ki-be vételi lehetősége is van -
akaido
addikt
válasz
gyulank #37076 üzenetére
Válogass kedved szerint:
- The Best Free / Open Source Animation Software
- 6 Free Sites for Creating Your Own Animations
- Cartoon Making Software: Top 13 Cartoon Making Software Programs- powtoon
- GoAnimate
- CrazyTalk Animator -2D Animation Software- [Toon Boom Studio] Már nem fejlesztik ezen a néven, de hátha megtalálható még valahol.
-
DrojDtroll
veterán
-
gyulank
addikt
Mivel lehet rajzfilmet csinálni? Pl. ha azt akarom, hogy valami elmozduljon A-ból B-be, akkor ne kelljen apránként képkockákba menteni.
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Ismertek olyan programot, amivel nyomon lehet követni, hogy milyen programok és mennyit használják az SSD-émet? Rendszer és felhasználói programokat egyaránt nyomon követne.
-
DrojDtroll
veterán
Van-e olyan prezentációs eszköz, amelyben egy futó alkalmazás alakját be lehet ágyazni a prezentációba?
Linuxra kellene.
-
mezis
félisten
válasz
vmatyko #37067 üzenetére
http://onlinediktalas.hu/
(A mikrofont a hangszóró elé teszed.) -
dqdb
nagyúr
válasz
Károly 99 #37071 üzenetére
Egyáltalán hogy nevezzem át azt a fájlt .zip-re, hiszen az a fájl sérült?
A fájlnév és a tartalom két külön dolog.Esetleg egy normálisan használható és működő sérült fájlhelyreállító programot tudsz ajánlani?
Ahogyan írtam, itt nem lehet majd a sérült adatot teljes mértékben helyreállítani, legfeljebb kárt menteni. Ha hibás rész a fájl elején van, akkor kuka az egész. Ha a harmadánál, akkor az útvonal közel harmada megmenthető, ha a kétharmadánál, akkor a kétharmada, de valamilyen szintű adatvesztés garantált.Szinte bármelyik program, amelyik képes ZIP fájlok kicsomagolására, képes javításra is. Itt a javítás alatt azt kell érteni, hogy azt a fájlt is kicsomagolja az archívumból, amit hibásnak érez, de a tényleges hibától kezdve már szemét lesz a fájlban, cserébe az addig terjedő rész megmarad és felhasználható (kép esetében ez így néz ki egy ilyen hiba). Így a KMZ fájlból ki lehet nyerni többé-kevésbé jó állapotban a KML fájlokat.
Azonban itt még további munka is szükséges, ugyanis a KML fájlok struktúrája is fix, ha azt kézzel nem zárja le jól az ember, hogy valid XML legyen, akkor az alkalmazások nem fogják megnyitni. Erre már nem tudok kész alkalmazást.
Dobd fel valahová a fájlt, és küldd át privátban hozzá a linket, aztán megnézem, menthető-e vagy sem, így lesz a legegyszerűbb.
-
Károly 99
csendes tag
Szia!
Megpróbáltam az utasítás szerint helyreállítani, de sajnos nem sikerült.
Még mindig nem tudom megnyitni. Egyáltalán hogy nevezzem át azt a fájlt .zip-re, hiszen az a fájl sérült? Esetleg egy normálisan használható és működő sérült fájlhelyreállító programot tudsz ajánlani? Minden válaszodat továbbra is megköszönöm!
-
dokee78
félisten
Olyan felirat égető programot keresek amivel hátteret is lehet a felirat alá tenni.
Ugyanis,ha a TV-n nézek feliratos filmet sokszor alig látszik a világos jeleneteknél a fehér szöveg.
TV-n pedig nem lehet a feliratokat módosítani. -
vmatyko
tag
Egy program kéne nekem, ami video hanganyagát felismeri és szöveggé alakítja (ha időzíteni is tudja az plusz).
Tehát egy automata feliratozó program kéne, ami ért magyarul. Van ilyen? (A Youtube video auto caption ilyen, de az nem tud magyarul). -
maestro87
őstag
Vegyél ki egy ram modult a gépből és zárd el.
De ha fejlesztve lett a gép, akkor tegyétek fel rá a win10-et, annak lehet jobb szülői felügyelete van már. [link] Ezzel lehet már online a telefonodról is ki tudnád jelentkeztetni őket, de ez csak egy tipp, sose csináltam még ilyet és annyira nem olvastam utána.
Ráadásul sokkal élvezetesebb lehet a játék is win10 alatt ha néha bónuszként bedob egy kék halált (win10 topic).Egy idő után kedvük sem lesz elindítani a játékot.
A szülői felügyeletet szerintem kérdezd meg a win7 topicban.
-
Sanki
addikt
válasz
maestro87 #37062 üzenetére
Két öcsém gépére kellene ez (más nem is használja), sajnos mióta fejlesztve lett a gépük többet ülnek előtte a tanulás rovására.
Próbáltam a szülői felügyeletet, de úgy meg egy csomó program, játék nem indult el és hiába állítottam be őket. (lehet én csináltam valamit rosszul, nem tudom). -
maestro87
őstag
Ezzel nem zárnád ki saját magadat is? Én mindenképpen létrehoznék egy másik fiókot erre ha csak nem a saját függőségedet akarod kordában tartani.
Aztán mehet a szülői felügyelet.
Vagy mi az akadálya egy másik felhasználói fióknak?
-
maestro87
őstag
válasz
Sk8erPeter #37044 üzenetére
Nem rossz, de kár hogy nem lehet vele úgy képernyőmentést csinálni mint a SnagIt-tel. Itt nekem kell kiválasztanom, hogy teljes képernyőt, aktív ablakot vagy tartományt stb. szeretnék menteni. SnagIt meg automatikusan felismeri az egér pozíciója alapján, hogy mit szeretnék csinálni. Meg előny nála a videókészítő funkció is. Úgyhogy nálam a SnagIt marad. Bár én is szívesen lecserélném mert már lassabb lett.
Viszont a PicPick fejlesztőitől a 1Clipboard-ot lehet megtartom. Végre egy clipboard ami közvetlenül felhőbe szinkronizál.
Csak annyi kivetnivalóm van benne, hogy dupla klikkre nem illeszti be a szöveget és nem nyitja meg a képet.
Esetleg erre van jobb alternatíva? (a Ditto-t váltanám le)
Olvastam a OneClip-ről (Microsoft fejlesztés), de tavaly óta nincs hír róla, letölteni sem lehet. -
válasz
Willie #37052 üzenetére
Én az EasyScreenShot-ot használom. Az egész oldalt el tudja menteni(nem csak azt ami látszik, és kijelölhető terület is. PNG-be ment.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #37056 üzenetére
Ha PNG-ben menti el a Snipping Toolban, nem lesz gyenge minőségű, ez hülyeség.
Természetesen PNG az alapértelmezett mentési formátuma.JPEG-ben kis betűméretű szöveget elmenteni, mint amilyennel egy átlagos képernyőkép tele van, a legnagyobb öngól, oda veszteségmentes vagy legalábbis nem Fourier-transzformáción alapuló formátum kell. A JPEG a makroblokkjaival még a legmagasabb minőségű beállítás esetén is el fogja valamennyire maszatolni az 1-2 pixel széles betűk szélét (igaz, a minőség emelésével egyre kevésbé feltűnően, de még 100%-nál is el fogja). A veszteséges részhez használt DCT az elvéből eredően már csak ilyen: míg a megcélzott felhasználási területére, azaz fotókhoz jó, ahol a hirtelen kontrasztváltások nem ilyen gyakoriak, élesek és erőteljesek, addig képernyőmentésekhez a sok fekete-fehér-fekete-fehér átmenettel pocsék.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Valószínűleg nem PNG-ben mentette el...
Most tényleg magyarázni kell?
Az általad idézett részt pontosan azért írtam le, mert azt gondoltam, abból le fog jönni, hogy ez a megoldás. Ha PNG-ben menti el a Snipping Toolban, nem lesz gyenge minőségű, ez hülyeség.
(#37051) pc360:
Adj egy próbát majd a PicPick-nek is, az is ingyenes.
Amúgy ja, az általad IrfanView-val leírt módszer sajnos szinte pont ugyanolyan macera, plusz annak a saját kis beépített paintje szintén rendkívül gyenge.(Igazából az egyedüli különbség, ami számíthat, az az, hogy IrfanView-val a crop a Ctrl+Y, az így gyorsabb, de a többi tényleg ugyanaz (leszámítva, hogy S helyett Ctrl+S a Paintben a mentés). Képnézegetésre viszont én is az IrfanView-t használom, mert arra nagyon jó a könnyűsúlyúsága miatt.)
A Greenshotot is próbáltam, az is jó (főleg, hogy open source is, már ha ez számít), de nekem személy szerint szimpibb volt a PicPick. Meg ne kérdezd, milyen szempont miatt, mert már nem emlékszem. -
SP4C3
veterán
válasz
Sidorovich #37053 üzenetére
https://www.cpubenchmark.net/
CPU-Z-nek is lett bench-je!
-
Sidorovich
senior tag
Tudtok ajánlani jó ingyenes vagy trial verzióval rendelkező benchmark programokat? CPU 1 szálú/több szálú teljesítmény mérésére? GPU-ra az Unigine Heaven vagy Valley programokat használom, de ezek szinte csak a GPU-ra koncentrálnak.
-
pc360
addikt
PrtScr megnyom > IrfanView kinyit > CTRL+V > kijelölöd a kívánt részt > a CTRL + Y kivágja > a mentéshez pedig S betű
Ezzel körülbelül 5 mp-en belül mentem el a kívánt ablakrészt. Ha ez túl "macerás", helyette én is Greenshotot tudom ajánlani, mivel ingyenes, és beállítható annyira, hogy körbevágja az adott ablakot és egyből mentse az asztalra a képet (ha ez megfelel, manuális kijelölésre sincs szükség, de annak is kell benne lennie). Egyébként a képmetszőben is állítható PNG emlékeim szerint, ezért a minőségi probléma értelmezhetetlen.
-
tylerddd
veterán
Köszönöm az ajánlásokat, meg fogom nézni őket!
-
válasz
Sk8erPeter #37048 üzenetére
a Snipping Tool (Képmetsző) - amivel egyébként szintén lehet veszteségmentesen menteni, ha a PNG-formátumot választod, ami ugye támogatja a veszteségmentességet
Ugyanakkor tylerddd szerint, A képmetsző eléggé gyenge minőségben menti el a kivágott részleteket.
Ez csak nekem ellentmondás?
Intercreptor
WEBoldalaknál egy böngésző plugin-t javasoltam volna, de nem tisztázott pontosan mire használná. -
Sk8erPeter
nagyúr
Nagyon nem mindegy, hogy nyomsz egy Shift+Print Screent, és kijelölöd a konkrét területet, amit le szeretnél fényképezni - és ehhez segítségként még kapsz egy nagyítót is a kurzor körül lévő területről -, és kész vagy, és előre beállíthatod az automatikus fájlmentési mintát és végső képformátumot is, vagy utólag kell szarakodni a kivagdosással, fájlnév- és formátum-megadással, ráadásul a Paint azért - lássuk be - meglehetősen ostoba (lásd például a borzalmasan korlátozott visszavonási lehetőségeket, meg a kép szerkesztgetéséhez rendelkezésre álló csekélyke eszközöket, de gondolom nem kell magyarázni nagyon). Még egyszerűbb célokra is tök jól tud jönni, ha van egy kényelmes céleszköz (pl. csak fórumra bedobod, hogy így meg úgy kell csinálni vmit, vagy úgy jön elő a hiba, vagy ismerősnek küldesz probléma-megoldásról képeket), dokumentációhoz vagy ha már egynél több screenshotot is kell készíteni, akkor meg tényleg nem mindegy az eszköz. Nálam amúgy már Windows-zal együtt indul, tök sokszor jön jól, hogy akár csak emlékeztetőnek is tudok készíteni egy screenshotot, és a név automatikusan mentésre kerül, de csak egy F2-mbe kerül a progin belül, hogy az automatikus nevet még kiegészítsem valamivel.
Egyébként persze, el lehet végezni a feladatot a Painttel és Print Screennel is, sőt, akkor már sokkal értelmesebb a Snipping Tool (Képmetsző) - amivel egyébként szintén lehet veszteségmentesen menteni, ha a PNG-formátumot választod, ami ugye támogatja a veszteségmentességet, BMP-t meg kihagynám az óriási méretek miatt -, szóval értem, amit mondasz, nincs is vitánk ebben, de ha kényelmes eszköz kell, akkor az nem a Paint lesz. Mondjuk én a Snipping Tool helyett is a PicPick-et választanám, mert még egy piros keret, pár nyíl, meg némi szöveg hozzáadása is jóval kényelmetlenebb a Snipping Toolban, mint ebben (sőt, igazából a Snipping Toolban csak ceruzával tudsz a képre írni, ami picit kevéske). -
válasz
Sk8erPeter #37044 üzenetére
Miért is?
Nem előtte, hanem utána jelölöd ki azt a részletet ami kell.
Ugyanúgy el kell indítani egy programot.
Eldöntheted, hogy milyen formátumba, akár tömörítetlen bmp-ként mented el. -
mrobes
tag
válasz
tylerddd #37042 üzenetére
Én ezt használom, szerintem frankó:
http://www.apowersoft.hu/ingyenes-keplopo -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tylerddd #37038 üzenetére
Én a PicPick-et ajánlom (a fizetős SnagItről álltam át rá), szerintem elég fasza. Portable változat is van belőle (hurcolhatod akárhova pendrive-on), kevesebb, mint 30 MB a program, elég könnyűsúlyú, és teljesen jól teszi a dolgát, szerkesztgetni is tudod persze a készített képet, kissé okosabban, mint a képmetszőben, meg a Paintben. Tud magyarul is a progi.
Egyébként ahhoz, hogy ne gyenge minőségben legyen elmentve a kép, a PNG-formátumot állítsd be alapértelmezettként (ha minden igaz, a PicPick-nél eleve ez az alapértelmezett, ha nem, állítsd át: Fájl > Programbeállítások > Fájlnév).Be tudod állítani azt is, hogy legyen automatikus screenshot-mentés egy adott könyvtárba (Fájl > Programbeállítások > Aut.mentés > "Képek automatikus mentése" mellé pipa be), és megadhatsz egy mintát a fájlnévnek (Fájl > Programbeállítások > Fájlnév) (én azt állítottam be, hogy Screenshot_%y_%m_%d__%h_%n_%s, így benne van a screenshot-készítés pontos dátuma és másodpercre pontos időpontja is).
(#37043) cigam:
""Print screen" +paint nem jó?"
Ez viccnek is rossz. -
tylerddd
veterán
Hello!
A Windows-ba beépített képmetszőhöz hasonló programra lenne szükségem, amivel bizonyos képernyőrészletet tudok kimenteni képfájlba, de normális minőségben, kézi kijelölés után. A képmetsző eléggé gyenge minőségben menti el a kivágott részleteket, beállítást viszont nem találtam rá benne.
Jó lenne, ha valami hasonlóan egyszerű és ingyenes programot tudnátok javasolni!
Köszi!
-
-
akaido
addikt
válasz
germinator66 #37031 üzenetére
Pl. a Scrapbook vagy a Screengrab kiegészítőket ajánlom.
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
Régebben volt egy Firefox plugin, ami egy adott oldalon, tetszőleges mélységig feltérképezte a fájlokat, és le lehetett tölteni automatikusan mindent vele. Tud valaki ajánlani ilyen megoldást?
-
-
-igu-
veterán
válasz
bluemirage #37024 üzenetére
Eszembe se jutott, hogy nem saját anyag...
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Egy olyan programra lenne szükségem, ami bemenő jel alapján valami vizuális effektet rak a teljes képernyőre.
TEhát buli lenne nálam és jó lenne a zenét megjeleníteni. Biztonságos program érdekel, tud valaki ilyet?Üdv,
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37022 üzenetére
ffmpeg -loop 1 -i allokep.jpg -i inputaudio.mp3 -c:v libx264 -c:a –strict experimental -b:a 192k -shortest fb-video.mp4
Videóvá konvertálni nem túl szerencsés. Pl. sokszorosa lesz a fájl mérete.
Muszáj a fb-on tárolni? Soundcloud nem jobb/egyszerűbb? -
Ha jogvédett az anyag, akkor a youtube kellemetlen meglepetéseket okozhat. Elnémítja, mobil eszközön tiltja stb...
Az elmélet jó... de én az indavideo-t javaslom, hogy oda regisztráljon, oda töltsön fel anyagot és onnan ossza meg a FB-on. Az indavideo engedékenyebb a szerzői jogokban, mint a youtube.
38 éves vagyok, de én sem vagyok fenn a FB-on. -
-igu-
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37022 üzenetére
mp3-ra én csinálnék egy youtube acc-ot, az ottani videókat megeszi a Facebook
esetleg statikus képnek beraknék valami szöveges infót -
válasz
kraftxld #37019 üzenetére
Mondjuk Én voltam a balfék, mert egy "aprócska" dolog lemaradt, nevezetesen, hogy USB kábellal akartam volna összekötni a gépet a telóval. Na most Airdroid-nál látszólag beállítható a dolog, de nagyon akadozós volt a dolog, WiFi-n kacsolódva pörgősebb volt, de az Airmirror (asszem ez a neve) funkció aktiválásakor (ez felelne, azért, hogy a PC-n lássam valós időben a dolgokat), voltak igen komoly akadások.
Odin89
Igen, logikus és kézenfekvő választás lenne(napi szinten használom a TV-t, kezelésével nincs gondom), ha USB-n keresztül is működne, nem csak internet kapcsolaton keresztül.Ettől függetlenül inkább letettem az USB-s "mókolásról", és marad a Teamviewer, majd viszek magammal egy Accesspoint-t (mert a teremben, ahol az előadás lenne, igen gyenge és ingadozó a jel), aztán repeater-ként bekonfigolom előtte, így a probléma letudva.
Köszönöm a segítőszándékot!
Újabb progi
Megint kellene egy "érdekesebb" progi... Egy ismerősöm keresett meg azzal, hogy a facebook-ra nem tud MP3-t direktbe feltölteni(ezen azért meglepődtem, de lévén, hogy sosem voltam tagja egyetlen közösségi hálózatnak(így az FB-nek sem), ezért elfogadom amit mond).
Ahogy keresgéltem a neten, azt találtam, hogy alapvetően 2 lehetőség van
1. valamilyen tárhelyre feltolni az MP3-kat és onnan a megosztási linket beszúrni az FB-be (na ezt kizárnám, ismi ilyennel nem fog mókolni)
2. Átkonvertálni az MP3-t MP4-beA 2. megoldás a járhatóbb út, viszont olyan progi kellene, ahol csoportosan lehet MP3-ból MP4-be konvertálni, de úgy, hogy meg lehessen adni egy statikus képet, amely a konverziót követően, az MP4 lejátszásakor az elejétől a végéig mutat (MP3-ban ugye nincsenek video adatok)
(találtam jó és ingyenes szoftvert, csak az egy üres, statikus fekete hátteret tesz be)Jó lenne, ha lenne ilyen szoftver, mert nagyon sok MP3-t szeretnének feltölteni és ezért az nem járható út számomra, hogy a konverziót követően, xyz video editorral én tegyek képet minden egyes MP4-be...
Előre is kösz a javaslatokat.
-
Odin89
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #37016 üzenetére
Ingyenes TeamViewer-t használom erre a célra. Okostelón áruházból telepítve. PC-n teljes verziót válaszd, személyes használattal, akár telepítés nélkül: https://www.teamviewer.com/hu/download/windows.aspx
-
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #37016 üzenetére
AirDroid?
Csatlakozás után böngészővel lehet nézni a képet és irányítani a telefont. -
-
mezis
félisten
válasz
Sidorovich #37012 üzenetére
"MS miért csak a Pro és Enterprise verziójú Windowsokhoz adja ezt a lehetőséget?"
Van ennél csúnyább dolga is: A Win7 Home Edition alatt nem lehet az asztal hátterének saját képet betenni...
Sajnálják, vagy zsugoriak ? -
Üdv!
Egy előadás kapcsán lenne szükségem bizonyos progira. Androidos okostelefonok témakörben lenne (projector, laptop és az erre csatlakoztatott okosteló) és ebben a felállásban kellene olyan alkalmazás, ami az android képernyőjét megjeleníti a laposon valós időben(nem klasszikus értelemben vett screen recorder-t keresek, mert nem akarom felvenni a képernyőt, de persze, ha ilyen opciója is van az adott alkalmazásnak, akkor az nem gond, csak tudja a valós idejű képernyő megjelenítést.)
Ezek a feltételek
# W8.1 x64 alatt fusson
# Ne legyen JAVA alkalmazás
# Ne kelljen ROOT jog a telón
# Gyártófüggetlen legyen (azaz ne csak pl Samsung telókkal menjen, hanem minden androidos telóval)
# Android 5.1-t támogassa
# Stabil legyen
# Ingyenes legyen vagy legalább 1 napig teljes funkcionalítású trialTermészetesen keresgéltem a Google-n, van is jó pár, de az eddig kipróbáltak mindegyikének volt valami nyűgje, volt amelyik fel sem ismerte a telót, volt amelyik sehogy sem tudott kapcsolódni, volt ami lefagyott stb stb. (Természetesen ez nem az én- avagy a telóm miatt van, mert amúgy USB-n vagy WiFi-n is kifogástalanul tudok kapcsolódni más alkalmazásokkal a PC-hez)
Annyit had kérjek, hogy lehetőleg olyan szoftvereket javasoljatok, amik a saját tapasztalatok alapján javasoltok(természetesen ki fogom próbálni előtte mindenképp), nem pedig a Google első találatát belinkelve, mert nem szeretnék az előadás alatt/közben egy bináris hulladék, lefagyó szoftver miatt égni, mint a Reichstag, thx!
-
gaborbagi
újonc
Sziasztok!
Saját gépemre szeretnék kémprogramot tenni, olyat, amit nem lehet könnyen megtalálni. Lakótársam ugyanis állandóan elcseszi a gépemet, de mindig letagadja. Tudni akarom, miket művel.
Köszi a válaszokat.
Üdv -
pc360
addikt
válasz
Sidorovich #37012 üzenetére
Mégis a "Milyen program, ami...?" kérdésedre válaszolnék:
Személy szerint nem bíznám a dolgaim az MS-re.
-
Sidorovich
senior tag
Sziasztok!
A "Milyen program, ami...?" kérdésre nekem már megvan a válasz, inkább ezzel a programmal kapcsolatban kérném a segítségeteket, mert külön topicot nem találtam. A merevlemez titkosításáról van szó, és erre a Windowsba épített BitLockert terveztem használni. (Ha már úgy is Pro verziójú Windowst kaptam az egyetemtől, nem akartam third party szoftvert használni erre)
A gépemen 2 nem rendszer partíciót már titkosítottam. Ennek ellenére a OneDriveomon, amikor a recovery keyt megnézném, csak egy kulcsot látok. Ez normális? Egy ilyen recovery key egy gépre való, nem partíciónként? A gép újratelepítése esetén, amennyiben ezen háttérpartíciókat békén hagyom, az újratelepített Windowson is gond nélkül tovább használhatóak, unlockolhatóak lesznek ezek?
Ez inkább mérgelődés, mint kérdés: kedves MS miért csak a Pro és Enterprise verziójú Windowsokhoz adja ezt a lehetőséget?!
Milyen egyéb kockázatai vannak a HDD titkosítás használatának azon a magától értetődőn kívül, hogy ne felejtsem el a jelszavam? Nagyobb eséllyel okozhat így gondot bármiféle HDD szektor hiba, adatsérülés, akármi? Backupolni mondjuk terveztem, de azért viszonylag ritkábban.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
válasz
bluemirage #37005 üzenetére
Köszi
Sajnos már nagyon hozzászoktam a Vegas-hoz...
-
kw3v865
senior tag
Sziasztok!
Olyan programot keresek (lehetőleg ingyenest, de nem baj, ha kell érte valamennyit fizetni), amellyel az IP címemet tudom elrejteni. Sok ilyen programocska van, de fontos, hogy tényleg megbízható legyen. A gépemen 5 virtuális gépet futtatok, amiken olyan speciális alkalmazás fut (nem böngészőben), ami állandó netkapcsolatot igényel, de csak minimális adatforgalmat generál, miközben állandó kapcsolatban van a szerverrel. Tehát előny, ha egy licenccel több gépre is lehet telepíteni (legalább 5-re). Naponta legalább 10 órát futtatom ezeket a gépeket, tehát azért összeadódik az adatforgalom.
Ti melyik programot ajánljátok? -
pc360
addikt
válasz
maestro87 #36992 üzenetére
Nem lehet. Az egész 3.x széria katasztrófa (még az eredeti fejlesztő szerint is). Az tálcáról való felpattinthatatlanságot biztos, hogy tapasztaltad, mivel az egész 3.x óta így megy ez, minden gépen, minden verzióval (elég sokaknek raktam már fel). Nade mindegy. Jó tőle megszabadulni.
-
Ahhoz kellene egy olyan videóvágó embert találni, aki pont GTX970-et használ...
A powerdirector egyébként is gyorsabb és modernebb,mint a Vegas.... Egy kicsit egyszerűbb a felülete. Én már nem használom. Még egy régebbi példányát használtam anno a Pinnacle Stúdióval párhuzamosan, mielőtt végleg áttértem a Vegas-ra.
-
válasz
bluemirage #37003 üzenetére
Jó lenne tudni, hogy melyik videó vágó program támogatja biztosan a GTX970-et.
-
Az OpenCL elterjedtebb, de lassabb... elvileg.
Conclusion
It’s pretty clear that GPGPU is a move in the right direction for all professional users. When supported it brings huge performance benefits to apps, especially when they deal with image and video.
Right now CUDA and OpenCL are the leading GPGPU frameworks. CUDA is a closed Nvidia framework, it’s not supported in as many applications as OpenCL (support is still wide, however), but where it is integrated top quality Nvidia support ensures unparalleled performance. OpenCL is open-source, and is supported in more applications than CUDA, however, support is often lackluster and it does not currently provide the same performance boosts that CUDA tends to.
In our view, Nvidia GPUs (especially newer ones) are usually the best choice for users, built in CUDA support as well as strong OpenCL performance for when CUDA is not supported. The only situation in which we would recommend an AMD GPU to professionals is when they are exclusively using apps that support OpenCL and have no CUDA option.
-
válasz
bluemirage #37001 üzenetére
Köszönöm a választ
Szerintem is a Maxwell és a driver a ludas, de régebbi drivert nem szeretnék felrakni a játékok miatt.
A 7870-es Radeonomat simán felismerte és gyorsabban renderelt, mint a Cuda-s Nvidia kártáyval
-
Én is a Vegast használom és egy GT430-al simán megy.
A GM204-es Maxwell lehet talán a ludas, ha a legfrissebb Nvidia driverrel sem támogatja a Vegas.
Helyette a Powerdirector 14-et ajánlom, az állítólag nem olyan válogatós és elég normális és gyors program. Próbáld ki, nagy az esélye, hogy ezzel menni fog és ez is egy korrekt félprofesszionális vágóprogram.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged