- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tknof1871 #54232 üzenetére
Nem láttam a leírásában, hogy elkapja a vágólapra másolt linkeket. Viszont a jdownloader2 képes erre.
-
Blaster
junior tag
válasz
tknof1871 #54232 üzenetére
Az új verzió eléggé el vagy cseszve. A régi többet tud, szóval eleve azzal próbálkoznék. A vágólapra hiába raksz egyszerre több linket, azt ez sem fogja lekezelni, csak ha egyesével másolgatod az elemeket. Nem találom, hogy hol lehet benne megadni egyszerre több linket, én csak a többszálú képessége miatt használom néha. Batch download-ot legutóbb a HTTrack-ben láttam.
-
-
BitRider
senior tag
válasz
tknof1871 #52157 üzenetére
Persze, mert 2017 óta nem fejlesztik... Már az összefoglalóban is a fork-ja (mondhatni "'utóda") található, a yt-dlg. Ez maga a felület, de a letöltésért felelős motornak is van leszármazottja, az pedig a yt-dlp. Ezt a beállításokban tudod átállítani, eleve ott lesz a listában. Érdemes egy update-tel kezdeni, mikor elindítod és minden menni fog szépen.
-
dqdb
nagyúr
válasz
tknof1871 #51457 üzenetére
$ yt-dlp --version
2022.11.11$ yt-dlp https://youtu.be/_c6uDo9wEuw
[youtube] _c6uDo9wEuw: Downloading webpage
[youtube] _c6uDo9wEuw: Downloading android player API JSON
[youtube] _c6uDo9wEuw: Downloading tv embedded player API JSON
[youtube] _c6uDo9wEuw: Downloading web embedded client config
[youtube] _c6uDo9wEuw: Downloading player d759e46a
[youtube] _c6uDo9wEuw: Downloading web embedded player API JSON
[info] _c6uDo9wEuw: Downloading 1 format(s): 302+251
[download] Destination: THAT CANT BE REAL | YouTube Reactions #34 [_c6uDo9wEuw].f302.webm
[download] 100% of 89.02MiB in 00:00:05 at 16.98MiB/s
[download] Destination: THAT CANT BE REAL | YouTube Reactions #34 [_c6uDo9wEuw].f251.webm
[download] 100% of 9.41MiB in 00:00:00 at 21.64MiB/s
[Merger] Merging formats into "THAT CANT BE REAL | YouTube Reactions #34 [_c6uDo9wEuw].webm"
Deleting original file THAT CANT BE REAL | YouTube Reactions #34 [_c6uDo9wEuw].f251.webm (pass -k to keep)
Deleting original file THAT CANT BE REAL | YouTube Reactions #34 [_c6uDo9wEuw].f302.webm (pass -k to keep)Az yt-dlp simán leszedi. Frissítettem 2023.01.06-ra, az is leszedi.
-
válasz
tknof1871 #51130 üzenetére
Ha irodai környezetben vagy, akkor fénymásolóval* lehet jó minőségű másolatot készíteni. Ott be lehet állítani, hogy erősebb legyen a másolat. Meg játszani az üzemmódokkal. Az így létrejött erősebb, papíralapú másolattal utána azt csinálsz amit akarsz...
CMR-ek vagy leporellos nyomtatások esetén mind a mai napig szükség van erre a fénymásolós trükkre... nálunk napi szinten. Akár hatóság rendszerébe való feltöltés előtt.
Tehát hardveres megoldás és nem szoftveres
*(tudom ma már ezek valójában szkenner/nyomtatók egybeépítve, de én akkor fénymásolónak hívom őket)
-
válasz
tknof1871 #50450 üzenetére
Ami ott van az oldalon nem elég infó?
Az fel sem merül, hogy önként dalolva, lelkesedésből készítik? Ahogy az összes ingyenes programot készítő, fordító,...
Persze rémlik, hogy volt valami adománygyűjtő kampánya, de nem emlékszem a részletekre.
Hogy hogy ingyen adták? Ezek ingyenes programok (általában) szabadon terjeszthetőek. Persze vannak kivételek, pl. amikor fizetőssé válik egy program, akkor gyakran "vadászni" kell az utolsó ingyenes kiadásra, és vannak olyan korlátozások, hogy csak a szerző oldaláról tölthető le a program. -
Kempetlen
tag
válasz
tknof1871 #46938 üzenetére
Közben teszteltem egy másik, független gépen, és ugyanazt az eredményt adta a frissen telepített verzió is. Vagy reklamálj a Piriform-nál, vagy fogadd el, hogy nem vírusos valami attól még, mert 1 random motor a 70+ közül vírusosnak jelöli. Az előzőleg linkelt oldallal mindenesetre nincs gond.
-
Kempetlen
tag
válasz
tknof1871 #46938 üzenetére
Hivatalos telepítésből lett összegyúrva a ZIP-be. Próbáld ki akkor az oldalukról a telepítőt, de gyanítom, hogy ugyanaz lesz az eredmény. Sok hasonló program gyanús a víruskergetőknek.
-
MageRG
addikt
válasz
tknof1871 #45628 üzenetére
Én ezt szoktam használni.
Biztos van jobb is, de nekem ez jött be. Sajnos már nem fejlesztik. -
tknof1871
őstag
válasz
tknof1871 #43860 üzenetére
Üdv!
Adatokról biztonsági másolat készítése backup HDD-re.
Van ilyen program ami ezt tudja?
Ha van új fájl akkor azt átmenti a backup HDD-re. Ha megváltozik egy fájl tartalma, mert mondjuk hozzáírok valamit egy szöveges dokumentumhoz, akkor a régi fájlt felülírja a backup HDD-n de rákérdez hogy felülírhatja-e. De ha egy fájlt valamiért törlök a HDD-ről akkor azt ne törölje a backup HDD-ről.
A backup HDD-re a másolást lehet úgy csinálni, hogy utána bitenként ellenőrzi, hogy tényleg hibátlanul másolta át? Tudom, ez hosszú, nem baj. Pl. a Total Commander másolás után nem tud bitről bitre ellenőrizni csak MD5-öt használ. (Látszik, nagyra értékelem az adatok épségét.)
Ugye a lehetséges legbiztosabb ellenőrzés ha másolás után bitről bitre ellenőrizzük tökéletes lett-e a másolat?Amikről backup-ot akarok azok olyan HDD-k amik vagy mindig vagy alkalmanként vannak a PC-ben. Szóval vannak HDD-k amiket nem is teszek be mindig a gépbe.
-
Vesa
veterán
-
pc360
addikt
válasz
tknof1871 #44378 üzenetére
• Icecream PDF Split & Merge
• PDFsam BasicA fenti ingyenes verziók limitjeinek nem néztem most utána.
Tehát nem maradnak a PC-men a dokumentumok?
-
válasz
tknof1871 #43860 üzenetére
Eseti, vagy manuálisan indított és úgynevezett ütemezett backup-hoz és úgy általában otthoni körülményekhez nem kell és nem is illik fix-en backup HDD-t rakni a gépbe. Másrészt ilyenkor a Backup második ismérve, azaz a decentralizált mentés elve sem érvényesül. Elég egy túláramos vagy más gikszer és mindkét beépített HDD elszállt. A Raid az nem backup, hanem egy technikai megoldás a műszaki hiba esetére, a redundancia elvét követve. Azaz ha valamiből kettő van egymás mellett és mindkettő egyszerre elérhető, akkor a rendelkezésre állás és az üzembiztonság megfelelő.
Mentésre egy ilyen vagy ehhez hasonló
A HDD-t ezután pl. ilyenben tárolni valahol a HDD-t
Egyszerübb backup megoldásra esetenként jó lehet paracsoros megoldás is, de ha már szinkronizálni kell több helyről adatok és csak a változásokat menteni, akkor innen is tudsz próbálkozni.Szerk: A felhős mentés csak akkor jó, ha kis mennyiségű adatot kell mozgatni és nem kényes' adatokról van szó. Továbbá van megfelelő feltöltési sebességed hozzá.
Szerk2:
Én a Total Commander Mappa szinkronizálás parancsát használom a zenék és egyszerűbb dolgok szinkronizált mentésére és van néhány parancssori megoldás is ami saját FTP szerverre is feltölti a AES256-os jelszóval ellátott és 7zip-be tömörített anyagot. -
pc360
addikt
válasz
tknof1871 #39943 üzenetére
A CCleaner-ben van végleges törlés, be tudod állítani komolyabb mértékűre a fájl helyén történő újraírást. Ha bekapcsolod, akkor a rendes tisztítás lefuttatásakor a lomtárban lévő és az egyébként is likvidálára szánt fájlokat így törli. Azért elég sokáig tud futni, ha mindig minden temp-et is így törölsz (és a HDD-t, SSD-t is túlhasználja), ezért inkább csak egyszeri alkalmakra jó.
Közben találtam olyat, ami kicsit több metódust ismer, és be tud épülni erre a célra a jobbklikkes menübe, arra az esetre, ha rendszeresen használnád bizonyos fájlokon / mappákon: WipeFile. Nem mai darab, de működőnek tűnik Win 10 alatt, és portable.
-
pc360
addikt
válasz
tknof1871 #38770 üzenetére
Nem, megvan mind a 8 mp. A fájl kódolása nincs rendben, nem a letöltés. A Splash nem bánt el vele, a VLC tudta csak rendesen lejátszani.
Tessék, itt van átkódolva a lehető legjobb minőségben (mondjuk a forrás alapból elég igénytelen ilyen szempontból). Ezt már minden lejátszó vinni fogja.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tknof1871 #36528 üzenetére
Szerintem is kevés önmagában a Duolingo, de kezdőknek meghozhatja a kedvét a tanuláshoz, arra szerintem mindenképpen jó. Egy idő után viszont érezhető, hogy kevés (haladónak meg végképp túl sokat nem segít, legfeljebb ismeret-felelevenítésre).
"Programozói ismeretek nélkül tud csinálni [...] hasonló programot vagy applikációt egy amatőr?"
Ebben a formában olvasd el a mondatot, már önmagában ellentmondás.Hogyan tudna készíteni egy programot programozói ismeretek nélkül valaki? Lehet, hogy bizonyos feladatokra léteznek összekattintós megoldások, de egy nyelvtanító szoftver túlzottan komplex ahhoz, hogy ilyesmi megoldható lenne, hacsak nem készít valaki egy ultrabrutálisan okos "keretet" ehhez, amit nehéz elképzelni, hogy sikerülne úgy elkészíteni, hogy univerzálisan alkalmazható legyen...
Mellesleg ez az "applikáció" szó egy értelmetlenül erőltetett idegen kifejezés, valamiért a mobilalkalmazások elterjedésével terjedt el ez is (a médián keresztül is, meg azok miatt, akik idegen szavak használatával akarják növelni a mondandójuk komolyságát (természetesen nem rád gondolok, hanem általánosságban)), pedig a kiemelt "alkalmazás" teljesen normális fordítás lenne az "application" angol szóra. Plusz az alkalmazás/applikáció (ha már) szintén egy program, szóval a VAGY kötőszó itt nem indokolt, de azt sejtem, hogy mobilalkalmazásra gondoltál. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tknof1871 #36390 üzenetére
Na, tök jó, örülök, hogy bevált! Ezeket ajánlja az alternativeTo oldal a Duolingóra:
http://alternativeto.net/software/duolingo/
Német nyelvre úgy rémlik, hogy még az - itt is szereplő - Babbel láttam valahol ajánlva, de mintha ez egynyelvű lenne (de most lehet, hogy hülyeséget mondtam, így emlékszem). Meg a Rosetta Stone-t is láttam már dicsérve.
Ezekkel tapasztalatom nincs, meg tényleg lehet, hogy mindkettő egynyelvű, szóval nem nagyon ismerek ilyesmi felhasználóbarát cuccot, mint a Duolingo (ettől még biztos van). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tknof1871 #36250 üzenetére
Próbáld meg a Duolingót, kezdő tanulgatáshoz, gyakorolgatáshoz egész jó lehet. (Haladóknak nem sokat ér, kipörgettem nagyon gyorsan az angol teszteket, igazából túl sok kihívást nem jelentett, esetleg egy-két dolog felfrissítésére, de kezdőknek szerintem jó.) Az a jó benne, hogy olyan a felülete, hogy kellemes használni, így van kedved foglalkozni vele. Mutter is használja, neki tök jól bejött, észre is vettem a hatását nála pl. szövegértésben, szóhasználatban.
(#36251) rokafiu77:
Hát akkor épp ott a válaszom, mi a kérdés? -
Kernel
nagyúr
válasz
tknof1871 #33384 üzenetére
PotPlayer, KMPlayer, MPC-HC: mindegyikkel meg lehet tenni, telepítés után átállítani, hogy a beállításokat mentse .ini fájlba. Ezután a saját könyvtárában keletkezik egy fájl, a registry opciók helyett. Indítás után pedig a program mindig először az .ini fájlt keresi, ha nincs, akkor olvas registryből.
Mindebből természetesen az is következik, hogy a telepítést esetedben először egy másik gépen kellene elvégezni, utána hordozhatóvá tenni, az .ini opció segítségével. Már amennyiben ezek a programok érdekelnének.
Van még egyébként a parancssori mplayer is, amit én úgy szoktam használni, hogy Total Commander F3 nézőkének is beállítható, vagy simán csak kihúzni a TC eszköztárra az mplayer.exe fájlt, ami ott parancsikont képez. Utána az ikonra rádobálok videót, vagy akár hangfájlokat, megnyitja.
-
LonGleY
veterán
-
Essejó
veterán
válasz
tknof1871 #31716 üzenetére
MkvToolnix Bármit kivehetsz és berakhatsz az mkv-ba vele . Van hozzá egy pár oldalas Doc-om magyarul, ha érdekel.
-
MY2K
aktív tag
válasz
tknof1871 #30351 üzenetére
Hello nekem a spacemonger vált be. Blokkokban megjeleníti mi foglal sokat a winyon.
-
LonGleY
veterán
válasz
tknof1871 #26826 üzenetére
Ha visszafele nem akarod ugyanezt megtenni (tehát ha a 2. helyen változik, akkor másolja az 1. helyre), akkor tükrözésnek hívjuk, igen. De lényegében bármelyik szinkronizáló alkalmazás tudja, amit akarsz (oda-vissza).
Ilyenek pl. a
Dropbox,
Google Drive stb. Ezek online tárolnak, és onnan közvetítik át az alternatív helyekre a fájlokat. Ez előnyös akkor, ha két külön gépről van szó, pl. asztali / laptop / munkahelyi gép vagy telefon.
Egy gépen belül, vagy saját tárhelyre (FTP, e-mail) való feltöltéshez a kifejezetten tükrözési, szinkronizálási feladatokra való programok jók. Ezekből is a legjobb a
SyncBackPro (van olcsóbb és ingyenes változata is), de teljesen ingyenes megoldásként ott van a
FreeFileSync stb. Ezek automatikus futtatásra / folyamatos figyelésre is rávehetők, de manuálisan is indíthatod a beállított feladatokat. Komoly szabály- és szűrőrendszerük révén profi backup programok is egyben. Személy szerint a SyncBack-el mentem a fontos adataim az AppData-ból, csinálok csomagokat a Dropbox mappámba, a pendrive-omra, tükrözöm a programgyűjteményem külső meghajtóra stb.
-
kispx
addikt
válasz
tknof1871 #24118 üzenetére
Ezt sebezhetőséget úgy használják ki, hogy megnyitsz egy honlapot, amin megfelelően előkészített Java applet található.
Ekkor a következő történhet:
1) Blokkoltad a Java-t valamilyen módszerrel: Nem indul el a Java applet és nem tudja megfertőzni a gépet.
2) Nem blokkoltad a Java-t és a Java applet elindul. Ekkor egy kártékony szoftver is el fog indulni. (Ez a baj)JDownloader esetén egyik se fordul elő. Ugyanis (feltehetőleg) a JDownloader írói semmilyen sebezhetőséget sem használnak ki arra, hogy a te gépedre kártékony szoftver juttassanak be. (De tudtommal ez a sebezhetőség applet specifikus, de javítsatok ki ha tévedek, mert a részleteket én sem tudom). Emellett logikailag értelme se lenne, hogy a JD írói ilyen sebezhetőségeket használjanak ki, mert a felhasználó a JD telepítésénél önként rendszergazdai jogkörrel indítja el a telepítőt. (és onnantól az csinál a géppel amit akar, ideális esetben feltelepíti a programot. Noname crackelt programok esetében a szoftvertelepítés mellett kártékony szoftvereket is felrak a gépre. Mindezt úgy, hogy semmilyen sérülékenységet sem használt ki).
Egyébként pedig, mennyi az esélye, hogy egy ilyen honlappal találkozik az ember böngészés közben?
(Olyan felhasználó esetében, aki nem mindenre kattint ész nélkül)
(#24119) tknof1871
A Chrome topicban kellene ezt megkérdezni, mert nem meglehetősen ritkán használom ezt a böngészőt és nem tudok rá válaszolni. -
-
válasz
tknof1871 #14274 üzenetére
Megoldható, de nem jellemző. A Vegas pl. nem jó példa, merthogy otthoni hálózat sem elég gyors, nemhogy az internet + olyan feladat/topológia is kell, hogy ténylegesen ki tudd használni.
A feladatok szétosztása, a hálózaton keresztüli írás - olvasás és az újraösszefűzés miatt lassabb lesz.Pl. több RAW (HD) videó egy központi fájlszerveren, és a kliensek gigabiten, de inkább optikán csatlakoznak rá. Na úgy már elképzelhető, de otthoni körülmények között ez nem jelemző.
-
Horka1
tag
válasz
tknof1871 #13781 üzenetére
Milyen videó?
De ha megtudod nézni, akkor az FF chas-ében megvan. Törölj mindent a chas mappából, és aztán nyisd meg a filmet. Ha letöltődött az egész, akkor a chasben lévő elméletileg legfelsőbb file az amelyik neked kell. F3-al néz meg, bal felül írja, hogy flv, vagy ami. Másold át ahova akarod és nevezd át. Ott van ami kellett.
De ha dobsz egy linket megnézem, miféle?
-
localhost
Közösségépítő
válasz
tknof1871 #13596 üzenetére
Ez még dúdolva, hümmögve, lallalázva is felismeri. Vagy nem.
-
RootRulez
félisten
válasz
tknof1871 #13596 üzenetére
Tagnap egy másik topikban épp felvetődött ez...
-
-
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tknof1871 #12321 üzenetére
Alapból a szkenner kép fájlba olvas be a saját progijával mindent, szerintem a legegyszerűbb ha, vagy úgy hagyod és jpgben viszed pendriveon, képnézegető mindengépen van, vagy ha már Abbyval nyomod akkor docban, mert word is van minden gépen tuti, bár valószínűleg pdf reader is. Szóval szinte mindegy hogy miben hordod magaddal, talán a legjobb ha mind a 3 formátumban.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
tknof1871 #12110 üzenetére
Azért nem tud a skype msn-t és forditva mert 2 külön cég termékei nem fizetnek azért hogy tudják a másik programot is használni. Ami öszvér az meg gondolom valami ingyenes program nem fizetnek érte senkinek hogy mindenki ügyfelei használhassák, használni nem használtam még olyat próbáld ki és mesélj.
-
joe2005
senior tag
-
joe2005
senior tag
válasz
tknof1871 #8744 üzenetére
Használd az angol beállításokkal.
Innen töltsd le a magyar fájlt
Másold be az orbit nyelvi fájlok mappába!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged