Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazerhu
aktív tag
Leteszteltem, hogy mit csinál a pendrive totalcommander alatt, más-más körülmények között, íme:

-
mexel
veterán
Egy 16gb-os Kingston nekem is ezt csinálta Win xp-vel a gépemen és még pár gépen. Win 7-es és nyolcas gépeken hibátlan volt, azóta is megy.
-
Mauzes
addikt
válasz
stargazerhu
üzenetére
Arra vonatkozóan talán igaz lehet, viszont olyankor se a 'háttérbe', se a 'mégse' gombra nem reagál, sőt lefagy. Viszont hogy becsülhetné meg rosszul a TC magának a másolásnak a sebességét? Mert kicsit fura lenne, ha 7 MB/s-et mutatna a TC, miközben a valóság 100.
Egyébként Win Explorer-rel is lassú. -
Mauzes
addikt
Persze, próbáltam többször, viszont nekem NTFS kell, mert csak azt ismeri fel a TV-m. A MédiaNetPláza webáruházban vettem, és 10k körül, nagyon baráti áron volt, szóval sajnálnám, ha újat kellene vennem.
Viszont elég érdekes a probléma. Változó, hogy mikor milyen sebességgel írható a drive, olyan mintha csak egyes részei lennének rosszak, vagy pedig csak néha hülyülne meg, de akkor akár tartósan. Amikor a kezdeti normál működés után először előjött, kapcsolatba léptem a support-tal, akik tesztprogramokat akartak futtattatni velem, ami persze gyári határértéken belüli eredményeket adott. Erre csináltam egy screen videót, hogy lássák, mi is a probléma: [link]. Ez NTFS-ben történt, mire a support-os azt kérte, csináljak exFAT-ban egy másik gépen hasonló videót, és ha gáz van, cserélnek. Elkezdtem össze-vissza másolgatni, formázgatni egy másik gépen, mire eleinte lassú volt, majd lényegében helyreállt a megfelelő működés, és már az én gépemen is 100 MB/s körül tudtam rá írni NTFS-ben is.
De csak egy ideig, mert elég hamar visszajött ugyanaz a hiba. Elég sokáig használtam hibásan, majd meguntam, és csináltam egy második videót is a support-nak, hogy exFAT-ban is szar a pendrive: [link]. Itt 2 percig még okés a másolás, 40-50-tel írja, majd 2:20-tól látható, hogy visszazuhan tartósan 8-9-re. DE A VICCES, hogy pár további teszt írogatás, formázás után megint mintha rendbe jött volna, és most újra 110-zel tudok tartósan írni rá az én gépemmel NTFS-ben is!
Na ez mi a fenétől lehet? Meg kíváncsi lennék, mit szól majd a szervizes, akinél akkor éppen tökéletesen fog működni a cumó.
-
Findzs
addikt
adata 102, corsair slider, pqi thunder, mindegyik 32gb -os usb 3 -as ntfs -re formázva és egyik sem molyol/t a másolás végén
más:
a pendrivoket is egyre jobban hamisítják:[link] -
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Mi lehet oka, hogy a Sandisk Extreme 32 GB-os pendrive-omra sokszor csak 6-7 MB/s sebességgel tudok írni? Olyan, mintha egyes szakaszai lennének rosszak, mert néha ír 100-zal, néha 30-cal, de legtöbbször lecsökken tartósan 6-7-re. És a másolás véglegezésével mindig baja van, a 100%-nál leragad akár percekre is egy nagyobb fájlnál.

-
Kingston DTR30, vagy adata s102? 16GB!
Gyakorlatban melyik a jobb, tartósabb, melyik a gyorsabb? -
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan pendrive-t tudtok mondani, ami vízálló, porálló, ütésálló? És nem a legdrágább a piacon. 16 gigás érdekelne. Köszi
-
Üdv.
8 gb-s pendrive érdekelne, ahogy visszaolvastam vannak elég nagy parasztvakítások usb3 téren, mint pl. Kingston DT100G3, vagy DT111 esetében, amiket kinéztem magamnak.Ebben az esetben a sebesség nem igazán érdekel, inkább legyen megbízható, sok garis.
Persze van usb3 csatlakozó a gépemen, ezért kitudnám használni (már ha van értelme).Tehát a lényeg:
-8gb-t szeretnék
-nem akarok sokat költeni rá
-legyen megbízhatóA fentebb említett két kingstont 5év garival tudnám 2.600 -ért..
Szerintetek mit?

-
akos3
addikt
sziasztok. Nem tudommit jelent pendrive-nál az a kifejezés, h felhőmemória. Ma láttam újságban, h 8GB-os Kingston pendrive + 6 GB felhőmemória.
Emúgy elég jó áron van, 2490.- Elgondolkoztató... -
Gazda1
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, remélem valaki találkozott már hasonlóval.
Nekem olyan pendrive-om (átalakító lényegében) van, amibe micro sd-t tudok beletenni.
Legutóbb egy boot-olhtó pendrive-ot csináltam belőle és a benne lévő 8 gigás memóriakártyából.
Most leformáztam, DE csak 50 megásnak érzékeli minden program.
Hogyan tudnám helyreállítani??
-
stargazerhu
aktív tag
Régebben vettem, csak nem foglalkoztam a sebességével, most volt időm és utána néztem...és már értem miért zavart a sebessége.

pont nagyobb fileok mozgatása (filmek mondjuk) miatt akartam vmi normálisat...így lehet lesz belőle egy windows boot.
meg egyéb telepítő pendrive, ha veszek egy másikat....de előtte majd biztos bejövök ide tanácsot kérni. 
-
vond
MODERÁTOR
válasz
stargazerhu
üzenetére
TV-hez, műsorrögzítésre pl. megteszi... Meg ha nem fontos a gyors le/felmásolgatás, akkor végülis lehet használni... De legközelebb már valami combosabb példányt vegyél... Esetleg megpróbálhatnád a mostanit eladni (annyival is közelebb lennél az újhoz)...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#4479) bul07: Ott a pont...

-
bul07
nagyúr
válasz
stargazerhu
üzenetére
Ha netten veted és még benne vagy a 8napba élj az elállás jogával
-
stargazerhu
aktív tag
Mondjuk ki, egy szar...és benéztem...így jártam....de cserében legalább drága volt
Mentségemre az szól, hogy látatlanban kellett vmit venni, és nem volt időm szemezgetni...és egy 32 gigás pendriveot már akartam...
De amit ez tud....tényleg csak nevetek rajta és magamon...kínomban 
-
vond
MODERÁTOR
válasz
stargazerhu
üzenetére
Ezek ennyit tudnak... Durva, hogy USB3-asként van eladva... Gyakorlatilag egy jófajta USB2-es tud ilyen olvasást, írásban meg még sokkal többet is...
És ha tudnád, hogy mennyi, de mennyi bolt csak ilyeneket forgalmaz...
És az emberek többsége nem is ismer mást... Sőt, nem is érdekli őket... Megveszik, hogy fasza, lesz 16/32/64 gigám, aztán csodálkozik, ha egy fél nap, míg felmásol rá egy Bluray filmet...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
stargazerhu
üzenetére
Ha jól tudom, ez NTFS tulajdonság (először nagyon bekezd, aztán belassul, s a végén még jó sokáig gondolkodik)...
Formázd le EXFAT-re, vagy - ha az eszközök ezt nem bírják - FAT32-re...
De ez utóbbival max. 4 gigás file-okat használhatsz... -
stargazerhu
aktív tag
Hello,
Nem röhögni, de hirtelen felindulásból "kellett" vennem egy ilyet. És hát érzésre a lassúnál is egy pár nagyság rendel lassabb. Mennyire normális az is, hogy mikor másol egy filet (total commander), akkor a végén úgy hogy látszólag semmi nem történik még malmozik, sokszor perceket is függően a file méretétől.

-
Findzs
addikt
Ha valakit érdekel PQI Thunder 32GB teszteltem
Frod
Persze, hogy olcsóbb, de ha van ismerőse az embernek (nekem pl. van) akkor az áfát visszakapja és akkor már nem éri meg külföldről a gar miatt. -
Findzs
addikt
ezt a boltot ismeri valaki? [link]
sandisk extreme 32gb 12000 bruttó 5év gar
-
dodoroli
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Köszönöm nem rontottál semmit,ez jó ütös lett!
-
dodoroli
aktív tag
Helló urak!
Megrendelve a SANDISK Extreme USB 3.0 32GB!
Kíváncsian várom a sebesség méréseket róla. -
javorszky
tag
Sziasztok.Van egy pendrive-om egyik napról a másikra azt írja írásvédett semmit nem tudok vele csinálni.Tud valaki segíteni?
-
-
vond
MODERÁTOR
válasz
focista70
üzenetére
Az olvasás sem túl acélos, bár az még elmegy...
De az írás nem egy jobb USB2-es szintje, hanem egy rosszabbé...8-9 körül már van 32 gigás Sandisk Extreme az eBay-en...
Na annak combos sebessége van, és ennyiért nagyon megéri...Csak várni kell rá 1-2 hetet, és kicsit véleményes a garancia...
Dehát valamit valamiért... -
focista70
csendes tag
Sziasztok!
Próbából vettem egy Mediarange MR916 USB3.0 32GB pendrive-ot, szállítással együtt volt 7,5k.
Mivel a hivatalos oldalon kívül nem igazán találtam számottevő infót róla, úgy voltam vele, hogy ha a felét tudja annak amit írnak, már egy jó vételnek számítana, de sajnos nem igazán. Kibontás után leteszteltem a h2testw progival, ami hibátlannak találta, de már ott láttam, hogy nem sebességbajnok. Utána egy 800MB-os fájlt másoltam fel rá kb 1perc kellett hozzá. Mindegy hogy usb2 vagy usb3 aljzatba dugtam és hogy fat32-re, ntfs-re vagy exfat-ra formáztam. Végül hagytam ntfs-en alapértelmezett foglalási egységgel. Ráengedtem az Atto-t és a CrystalDiskMark-ot. Itt az eredmény.
Nem vagyok szakember, a hozzászólásokat olvasva mondom ki a saját véleményem: olvasásban jónak mondanám, de az írás siralmas, egy jobb usb2.0 szintje, Kár, mert akár ígéretes is lehetett volna, ha akár csak a felét tudná a papíron levő értéknek. -
westlake
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
64GB-os SanDisk Extreme van már 20.000 forint + ÁFA-ért. Az előbb rosszul fejeztem ki magam. Már a 64GB-os is kicsi, nem csak a 32GB-os. Marad a Ventura Ultra. SandForce power.

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
a sandisk extreme 64 gigáig megy, illetve tudtommal az összes sebességre kihegyezett pendrive család megáll ezen a környéken. nyilván van, ami fölé megy, hirtelen talán a kingston hyperx széria jut eszembe amiből asszem van nagyobb is, de az tényleg olyan gusztustalanul túl van árazva hogy senkinek sem ajánlom a megvételét.
amúgy ez az MX látszólag ugyanaz mint a Zalman, csak más a szín/felirat, gondolom ugyanattól az OEM-től veszik. de az MX olcsóbb pár ezressel, az más kérdés hogy szerintem még így is drága, majdnem duplája a sandisknek. bár akinek nagyon fontos a kisebb fájlokkal való jó tempó, annak akár "meg is érheti".
-
westlake
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Mint a Zalman, de nekem már kevés a 32GB.

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
westlake
üzenetére
nem igazán értem mit vársz ettől a drive-tól, nem igazán nagy sebességgel reklámozza a gyártó. hiába corsair, egyrészt már ők se a régiek, másrészt náluk sem a gyors modellek közt van számon tartva.
ha olyat akarsz, ami kis fájlokkal is piszok gyors, akkor a Zalman féle SLC-s pendrive-ot tudom ajánlani, de az itthon nem kapható, és ebay-en is csak aranyáron. cserébe tényleg elképesztő gyors, és gyakorlatilag írásban annyit tud mint olvasásban.jah, sajnos az első generációs, SLC-s csúcsmodellek (Corsair FV GT, A-Data PD7) már teljesen kikoptak a kínálatból. nem csoda, az igény rájuk elenyésző, cserébe sokkal drágábbak. SSD-ből se nagyon kapni SLC-set tudtommal, sőt, lassan az MLC is kikopik, és átveszi a helyét a még kevesebbet bíró de olcsóbb TLC.
de am én még mindig azt mondom hogy aki csúcs(közeli) sebességet akar még emészthető áron, az vegyen sandisk extreme-et. asszem lehet bepróbálok egy ebay-es változatot, 8 ropiért a 32 gigás ajándék.
-
westlake
félisten
Corsair GS - 128GB
Szerintem nevetséges az 0.5KB-32KB-os írási sebesség. Inkább vettem volna GT-t. Kár, hogy az előző generációs GT-t már nem lehet kapni, csak az újat.
Meg kell magam vígasztalni egy ilyennel.
-
Frenky89
addikt
Köszönöm a korábbi segítséget, végül 32-es S102 lett.
Nagyón jó kis pendrive elég pici is, így másik pendrive mellé már talán nem, de USB kábelek csatlakozói mellé/közé még tökéletesen befér.
-
bul07
nagyúr
válasz
drmazsi
üzenetére
ebay-es vásárlás belefér
Ha igen akkor ez mindent viszHa nem akkor néz rá
Adata
S102, bár ebből a 64Gb-os 3.000Ft-al volt drágább csak az ipon-nál elfogyott , keres rá más üzletben is
S107, ez egy kicsit lassabb de ütésálló
KINGSTON DataTraveler R30Viszont zavart érzek az ipon-nál mert SANDISK Extreme USB 3.0 32GB Webshop Ár: 12.992Ft, lehet elírás ez nagyon gyors(árdiagramot érdemes megnézni)
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkozok pendrive vásárlásán.
Cél : USB3, 32GB, és gyors legyen, körülbelül 10 ezer forint környékén.Javaslatotok van esetleg?
Köszi -
bul07
nagyúr
válasz
Mr.Wiking
üzenetére
Legtöbbre 5év garancia van , ha gond van csak garanciáztatni kell, így szerintem csak a sebesség meg a kinézet ami számít
Létfontosságú anyagokat meg úgyse egy helyen tárolja az emberEsetleges ebay-es vásárlásnál jöhet még szóba a márka kérdése, de minden típusból ki lehet gyengébb darabot fogni
-
Mr.Wiking
tag
Szerintetek melyek a legjobb márkák pendriveok tekintetében? a minőség és a tartósság a fő szempont
-
Zirowe
nagyúr
Megjött a sandisk extrem 64gb, durván aláz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

-
MarceeKa
tag
Üdv, vettem egy Toshiba 64 gb-s pendriveot, elején tökéletesen működött, majd egyszer mikor másoltam rá hibaüzenetet dobott ki megállt a másolás, lehúztam a gépről újra akartam formázni de a formázást nem akarta befejezni vagyis kiírta h nem sikerült, lehúztam újra be majd akk már csak úgy ismerte fel h "udisk" és nem tudok semmit kezdeni vele, valami tipp? Hétvégén pont szükségem lenne rá..
-
Predator2
addikt
Helló
Elnézést, hogy ide írok de nem találtam a témának megfelelő topicot.
Tönkrement a Corsair Flash Voyager GT 16GB-os pendrive-om.
Pontosan így néz ki csak 16GB-os

Beraktam az usb ajzatba és csak villog semmilyen életjelet nem ad magáról. Kicsit utána járva a témának másnál is jelentkezik a hiba.
Sajnos se a doboza se a papírjai nincsenek már meg.A corsair honlapján ezt találtam:
Flash Devices
Flash Voyager®, Flash ReadOut, TurboFlash, Flash Survivor® and Flash Voyager Mini USB flash drive products all have a 10 year warranty
Flash Voyager® USB 3.0 USB flash drive products have a 5 year warranty
All Flash Padlock® products have a 3 year warranty
All solid-state drive (SSD) products have a 3 year warranty
Neutron Series™ SSDs have a 5 year warranty- Magyarországon ki a forgalmazója a corsair pendrive-oknak?
- Szerintetek így fogom tudni érvényesíteni a garanciát?Köszönöm előre is.
-
Petroimro
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
USB3.0 pendrive-ot keresek, nem túl drágán. 8 GB elég lenne. Windows telepítésre és mindenféle fájl hordozására használnám.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Frenky89
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Akkor tényleg a 64-es S102 Pro lesz a befutó.
-
cuko
aktív tag
sziasztok,
win telepítésre, adatmásolásra (egyik gépről másikra, hosszútávú tárolás vagy _fontos_ adat mentése nincs tervben) szeretnék venni egy olcsó, 8gb-os pendriveot. 2k körülre gondoltam a keretet, ennyiért a helyi boltomban ezt a 3 típust találtam:
Kingston DTSE9H/8GB
ADATA AC906-8G-RWH
A-DATA AUV110-8G-RBL
Mindhárom usb2.0-s, 5 év garis és mindhárom 2300 forintra kerekítődik. A vonatkozó tesztelős topikban nem találtam róluk semmit. Első körös guglizás alapján csak a Kingstonról találtam tesztet, ott 16/7 körüli sebességet mértek - számíthatok ennél jobbra az A-dataknál? Van valakinek tapasztalata velük?
Van best buy ebben a kategóriában?
(még a héten szeretném megvenni, hogy újra tudjam telepíteni a wint róla, szóval ebay most kizárva; a kicsit távolabbi jövőben majd lehet elgondolkozom egy nagyobb usb3-as verzión, de most csak erre lenne szükségem.) -
Frenky89
addikt
Köszönöm a javaslatokat.
Normális USB3.0-ásból ilyesmi méretű esélytelen?
-
overland
aktív tag
sziasztok, ha leginkább telepítőnek használnám akkor melyik a besbuy 16gb 3.0 pendrive?
-
bul07
nagyúr
válasz
Frenky89
üzenetére
Esetleg ADATA S102 Pro 64GB Webshop Ár: 13.214Ft
(#4419) akela91
Érdekes , tenni kell egy próbát és megnézni mit írnak a garancia papírra -
Frenky89
addikt
Sziasztok!
Pendrive-ot szeretnék vásárolni, tudnátok segíteni egy kicsit?
Paraméterek:
- USB3.0
- min. 16GB
- keskeny/karcsú (hossz nem számít, csak ne fedje el az összes környező port-ot, ha csatlakoztatva van)
- strapabíróság nem szempont
- nem kell villámsebesség, de egy átlagos jó sebességet elvárnék tőle
- max. 10-13eFt -
akela91
addikt
Üdv. ADATA S102 Pro 64GB honnan érdemes rendelni?
Elvileg itt: élettartam gari van, és ingyenes pick pack. Ipon meg 5 év gari, és drága szállítás.
Mennyire hihető ez az élettartam gari PCLandnál?
-
Gabesz87
veterán
-
mexel
veterán
Sok az Adaták meghibásodása? Nem nagyon örülök ennek

-
bul07
nagyúr
válasz
Gabesz87
üzenetére
Ha nem tárolsz rajta létfontosságú dolgokat(pótolhatatlan) , hanem csak média hordozásra lesz használva akkor ne foglalkozz a meghibásodással, 5év garancia van rájuk
S102 és a N005 is jó dönt belátásod szerint
Viszont ha S102-ből esetleg 32Gb vennél ne tedd, 64GB-os 3.5e Ft drágább csak így azt éri meg -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Vennék egy 16Gb-os Pendrive-ot, ami azért kellően gyors. USB 2-n talán gyakrabban lenne használva (mivel az asztali gépemen nincs még USB 3, csak a laptopomon, tehát néha azért ott is használnám). Először az A-DATA S102 Pro-t néztem ki, de visszaolvasván láttam, hogy többen inkább az N005 Pro-t ajánlották. A mérete engem nem zavar. De kicsit aggaszt, hogy több hozzászólást is olvastam, ami megbízhatatlanságról, meghibásodásról szól. Itt is, meg pl. az iponon is. Szóval mit ajánlanátok?
-
Piftuka
veterán
Sziasztok!
Melyik tetszprogrammal érdemes a pendrive sebességét lemérni? Létezik olyan ingyenes megoldás, ami megbízható?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
NightHunter0
üzenetére
Ha ultra-strapabíró kell, akkor megnézheted a corsair survivor modelljeit, bár az egy-két ezressel drágábban kezdődik.
Ha kevésbé extrémek az elvárásaid, akkor ott a szintén corsair flash voyager, de az egy kicsit lassabb, vagy a voyager gt, ami kellően gyors, de megintcsak drágább egy-két ezressel. -
NightHunter0
csendes tag
Hali!
USB 2.0-ás laptopom van, de USB 3.0-ás pendrive-t szeretnék venni, mert ahogy nézelődtem, nem drágábbak a 2.0-ás alternatíváknál.
Tudtok-e olyan 16Gb-os pendrive-t ajánlani, amely írási sebessége USB 2.0-án is eléri a 20-30Mb/s-os sávot? (kb 6-7eFt-t szánnék rá, és strapabíróság előny)A választ előre is köszi!
-
Directors
senior tag
Sziasztok!
Ha filmekre és képekre szeretném használni a pendrive-ot akkor milyen fájlrendszerre érdemes formázni és mekkora legyen a lemezfoglalási egység mérete?
Ha pedig filmekre,zenékre, programok hurcolására szeretném használni a pendrive-ot akkor milyen fájlrendszerre érdemes formázni és mekkora legyen a lemezfoglalási egység mérete?
-
mexel
veterán
Igen, közben megnézegettem nagyjából ezt is kell tudnia. nekem megfelel, mert a médialejátszóhoz eddig ssd-t használtam amin volt egy usb 2-es port és azon keresztül másoltam rá ami kellett. Most még ezt a pent is az usb 2-es hosszbbító kábellel használom, és így ugyanazt a sebességet hozza egyelőre. ha majd kapo valhol aránylag rövid usb 3-a hosszabbítót normális áron (olcsón) akkor majd azon fogom, és úgy már gyorsabb lesz mint az eddig használt ssd-m. Így megérte a csere mert 2x akkora tárhelyem lett.

-
bul07
nagyúr
Igen a N005 gyorsabb , viszont van aki nem szereti mert igen méretes
Hirdetésre
Ennyi erővel egyből is lehet az ebay-ről rendelni és olcsóbban is kijön, sőt ha úgy nézzük "garancia" is több ebay esetén
Úgy értve a ebay garanciát hogy megjön mondjuk a 15-napon , és nem egyből lezárni a rendelést hanem vári és ha valami hiba előjönne a 45 nap ellőt könnyen lehet reklamálni és refundot kérni
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amúgy fordítva gondoltam, hogy 100-at mutat, miközben a valós kevesebb....ezért a végén behozza a "lemaradást" 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

amióta rászoktam a cloud tárhelyre (skydrive, ami csak 7GB) szinte nem is használok pendrive-ot... max filmeket viszek át rajta, de ennyi.