Hirdetés
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikrofon
veterán
válasz King Unique #12099 üzenetére
Köszönöm az ajánlást, jól hangzik!
-
King Unique
titán
válasz mikrofon #12098 üzenetére
Lásd egy másik esetnél leírtakat, az ott linkelt gyors pendrive-okat.
Ha igazán gyors USB-s meghajtó kell, meg ami a sok írást is jobban bírja, valamint jobb ár-érték arányban, akkor egyértelműen külső SSD, ennyi. Illetve ha a hazai árakat nézzük, akkor pl. amennyibe a 128 GB-os, USB 3.1 Gen 1 = USB 3.0 SandDisk Extreme Pro pendrive kerül, annyiért pendrive-hoz hasonló fizikai méretben már 256 GB-os, M.2 PCIe alapú USB 3.1 Gen 2-es külső SSD-t lehet venni gyárilag készre szerelt kivitelben, külön vásárolt külső ház + belső SSD = külső SSD megoldással pedig lehet akár még olcsóbban is.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Ezt néztem ki magamnak
SanDisk 128GB Extreme PRO USB 3.1 Solid State Flash Drive - SDCZ880Van ehhez hasonló de jobban ajánlott. Igazából ez a szintű sebesség a lényeg, meg hogy ne legyen túl széles, mert a sűrűn vannak az USB portok sajnos. Igazából ha 64GB még az sem baj. Csak legyen gyors és megbízható, bírja a sok olvasást és írást.
-
King Unique
titán
válasz King Unique #12096 üzenetére
+ Az előbbi táblázatra visszatérve, az Intel JHL7440 az Thunberbolt 3-as vezérlő, nem 4-es. Vagyis érdekes, hogy akkor miért írják az utóbbit, oké hogy kompatibilis egymással egyik-másik szabvány, na de akkor is.
Az SE sorozatnál az ASM2364 viszont reális, az valóban USB 3.2 Gen 2x2 vezérlő.+ Már csak a hagyományos pendrive-oknál kellene kicsit belehúzni, mivel azok megrekedtek USB 3.0 szinten (és sok még azon szabvány értékeit sem tudja normálisan kihasználni), hiába az USB 3.1 és USB 3.2 felirat Gen 1 és Gen 1x1 alapon...
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz kakuk.tamas #12092 üzenetére
Mondjuk a világ leggyorsabb külső SSD-je cím inkább csak marketingkamu, ilyen tempót Thunderbolt 3 alapon eddig is tudott pl. a Samsung X5, meg egyes külső házak (példa), + 2 GB/s körül az USB 3.2 Gen 2x2 külső SSD-k is tudnak (példa). Illetve alapon nem akkora előrelépés az USB4 és a Thunderbolt 4, sőt az utóbbi maradt ugyanúgy 40 Gb/s, mint a 3-as szabványnál. + Érdekes az alábbi táblázat a gyártó oldalán, ami szerint csak a Pro sorozat USB4/TB4 és képes a megadott max. 2800 MB/s adatátviteli sebességre, ellenben az SE sorozat már "csak" USB 3.2 Gen 2x2 és lassabb.
Az ára viszont nem rossz és a részlegesen ütésálló + vízálló kivitel is előnyös lehet.Egyébként ha már rendelsz egyet, akkor van is megfelelő port (TB3 / TB4 | USB 3.2 Gen 2x2 / USB4) a gépeden, amivel kihasználható a sebessége? Ha nincsen, akkor úgy viszont értelemszerűen kevésbé van értelme ilyet venni.
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz kakuk.tamas #12092 üzenetére
Nyertél a lottón? $9 397 USD
Amúgy melyiket rendelnéd, és mennyiért?[ Szerkesztve ]
" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
kakuk.tamas
addikt
Ezt láttátok már? Egyet szerintem berendelek.
[link]Úriember vagyok, az a gecirendes fajta. ~ Győr ~ Apple iPhone 14 Pro ~ Apple Watch 8 Cellular 45mm ~ Xiaomi Mi Electric Scooter 3 ~ EBFEC VIPER MTB2 ~ Telekom 2000/1000 ~
-
csibe1
addikt
válasz Ciccuka #12087 üzenetére
"akkor egy használt 128GB vagy 256GB-os M.2 NVMe SSD"
Egy használt SSD-t se látok a linken.
Akkor inkább már érdemes egyben megvenni: külső 256GB USB3.1 NVME SSD fém házban SSDNVME256GB
#12084 zsolt19900
Amúgy miért nem vásárlás előtt érdeklődtél?Másrészt ahogy említették, a gyári honlap az irányadó.
Ez a muzzikuss webshop csak beírta mindkét helyre ugyanazt az adatot.
Nagyon értenek hozzá, biztos.
A gyári oldalon a mérettől teszi függővé az írási sebességet, de nincs konkrét adat.
A guggli a barátod/vagy nem, van pár oldal ahol találni pendrive teszteket.
Akkor ezek szerint nem néztél utána alaposabban a dolgoknak.A 15MB/s-ot a jobb 2.0-ás pendrive-ok is tudták, de hát a Sandisk is gyárt gagyit.
-
Ciccuka
veterán
válasz zsolt19900 #12088 üzenetére
Melyik honlap, a gyártóit nézted?
SanDisk Ultra Luxe™ USB 3.1 Flash Drive
Sequential Read Performance Up to 150MB/s
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
zsolt19900
őstag
-
Ciccuka
veterán
válasz noblemes #12085 üzenetére
Ha gyors pendrive-ot akarsz, akkor egy használt 128GB vagy 256GB-os M.2 NVMe SSD + egy M.2 USB ház (pl. Orico) hozzá.
Az olcsó pendrive-ok nagy része melegszik vagy nagyon melegszik (terhelés függvényében). A középkategóriában érdemes keresgélned, de az biztosan nem lesz olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz zsolt19900 #12084 üzenetére
Read az olvasási sebesség és nem írási!
-
zsolt19900
őstag
sziasztok
most vásároltam meg ezt [link] "direkt" a 150es írási sebessége végett, ahogy másolgatok rá jól gondolom, hogy "kamu" az adat, vagy inkább csak nagyobb fájlok esetében érné el azt a sebességet? USB szerint "kék" csatiba dugom, gondolom az lesz az USB3, szóval ezen nem múlik a dolog.... de hogy 15Mbájttal másol/s a 150helyett kicsit keveslem
Lehetséges, hogy valami driver hiba, vagy ez ennyi lesz pl. zenék fel-fel másolgatásánál és kész?
Nem akkora nagy gáz, csak gondoltam érdeklődöm egyet nálatokFaragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
regener
veterán
Sziasztok, szomorúan konstatáltam, hogy írásvédett-halálra jutott a Kingston DataTraveler R3.0 16GB pendriveom. '14 óta hűen szolgált és nem volt vele sosem gond.
Nem kapható már, így ehez hasonló gumírozott adathordozót keresnék 32-64GB méretben.
A gumi borítás igazából csak előny, de a sebessége hogy mindig tudja az elvártat (30MB/s írás) az fontosabb.Most egy töltényformájú lassú valamire kényszerültem ami ajándék volt valamihez, így ennél nem igen van lejjebb
Mit ajánlotok?
-
Ciccuka
veterán
válasz headhunter #12079 üzenetére
Noname-nek tűnik, de legalább nem drága.
H2testw 1.4-t futtass mindenképp rajta
[ Szerkesztve ]
-
headhunter
addikt
256GB-os 8.000Ft szállítással...
Ez a márka (típus) kerülendő? [link]
-
noblemes
csendes tag
Sziasztok!
Vásárláshoz szeretnék segítséget kérni, szűrési feltétel a melegedési hajlam.
Ami számít: 128GB és USB-A csati. A méret és az ár ésszerű keretek között (külső SSD és 15e+ csak ha muszáj). Inkább legyen lassú, mint drága. A többi annyira nem érdekel (forma, kialakítás, dual csatlakozó, stb).
Pendrive-on dolgozok, egyszerre 5-10 kicsi (50kB...5MB) fájlt olvasva-szerkesztve, napi 12-16 órát van gép(ek)ben. Olyan pendrive-ot keresnék, amit nyugodtan benne hagyhatok így.
Az előző generációs Sandisk Ultra Fit-et nagyon hamar megbántam. Egy éve már egy Sandisk Ultra Dual-t használok (5hsz-al felettem a képe), az egy fokkal jobb, de ez is zavaróan melegszik. A Dual (és persze a Fit is) még úgy is felmegy ~40C fölé pár perc alatt, ha még meg se nyitottam semmit. Több konfigon, USB2 és USB3 porton is így viselkednek, a mellette lévő régi szar pendrive nem csinálja ezt. Tippelt üzemi hőmérséklet a Dualra ~45C, a Fitre 60-65C....
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
Üdv, Péter[ Szerkesztve ]
-
ImI882
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 128GB-ost, általános használatra (pl.filmnézés), kb. 100 Mb/s írás körülit? Ne USB-C-s legyen és jó ár/érték arányú.
Köszönöm!Meghagylak abban a tudatban, hogy neked van mindenben igazad! Így álltathatod magad abban a hitben, hogy igazoltad minden hamis és feltételezett állításodat!
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Tavaly kaptam egy termék mellé egy pendrive-ot amin volt rendes USB csatlakozó, ezt a csatlakozót szétnyitva kaptam egy micro usb csatlakozót, illetve a másik oldalán egy USB-C csatlakozó van. Esetleg tudnátok hasonló modellt ajánlani?
Előre is köszönöm!
El Psy Kongroo
-
SteadyMan
aktív tag
válasz kutkut #12072 üzenetére
A Sandisk Ultra Dual Drive Go-t nem próbáltam, de nekem van Sandisk Ultra Dual Drive Luxe 64GB és 128GB is, ami hasonló kivitelű, mint az általad kinézett Go. Ezek a Lux-ok embertelenül melegszenek, alig lehet megfogni őket egy izmosabb használat után. Ugyan teljesítménycsökkenést nem tapasztalok, de akkor sem egy jó jel.
-
kutkut
addikt
válasz kutkut #12069 üzenetére
Lenne mégis még kérdésem, csak kicsúsztam a szerkesztés időből.
Ugyanebből az Ultra Dual Drive Go változat is vehető? Gondolok itt olyanokra pl. hogy mennyivel melegszik jobban? Illetve emiatt nem esik le túlzottan a teljesítménye?
[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
kutkut
addikt
Sziasztok,
Általános felhasználásra keresek 64GB-os pendrive-ot.
Ezt néztem ki, szállítással együtt ~4k. Tudtok ennél jobbat hasonló áron?
A típusszámot viszont nem teljesen értem... A fent linkelt termék típuszáma:
SDCZ48-064G-U46
Míg a WD honlapján az alábbi néven fut:
SDCZ48-064G-A46
Elírás, vagy van valami különbség?Illetve egy kicsit elvesztem a Sandisk típusok között... A fenti pendrive kupakos vagy kicsúsztatható? (Ha utóbbi, akkor minek van a Glide széria?!)
Előre is köszi!
Meizu MX3 32GB
-
SteadyMan
aktív tag
válasz Ciccuka #12054 üzenetére
Ciccuka, miért terheli jobban a pendrive-ot az NTFS formázás, mint az exFAT? Lehet erről valami érdemi leírást elérni? Én arra emlékszem, hogy ha Windows alatt használjuk a pendrive-ot, akkor inkább az NTFS formázást javasolják. Persze a fene se tudja már mi a jó, pusztult el nekem NTFS-es és exFAT-os pen is az idők folyamán, én nem vettem észre a gyakorlatban, hogy az egyik file rendszer jobb lenne a másiknál. Mondjuk kétségtelen, hogy a gyártók FAT-ra formázzák a cuccaikat, nem NTFS-re, de ez gondolom inkább a Windows, Linux, esetleg még akár a DOS használat miatt van. Vagy nem.
-
Warface
csendes tag
Sziasztok!
2db USB3.X -es drive-ot vásárolnék, de olyan sokféle van hogy teljesen elbizonytalanodtam.
1: Filmnézésre, 64/128/256GB méretben, az olvasási sebesség a fontosabb, 720/1080p filmeket néznék, 8-12e HUF körüli ársávban (ha van ilyen)
2:-Windows 10 telepítésre, 8/16 GB -os méretben szerintem elég, legyen nagyon gyors, 3-7ezer körüli árral kibékülnék.
Külcsíny: mindkettő legyen normál méretű, színük nem lényeg, ne legyen kupakos.
Segítségeteken előre is nagyon szépen köszönöm, szép napot! -
törölt tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy "nano" méretű pendrájvra, ami alig látszik, kis helyen is elfér. Hanganyagok lejátszására lenne használva, egy USB-s music centerrel, nyelvvizsga feladatokhoz.
Ami kikötés lenne, hogy legyen rajta egy LED, ami világít és jelzi, hogy felismerte a rendszer, használatban van. Nos nézegettem ezeket és egyiken sincs már semmilyen aktivitásjelző fény. Méretben bármekkora jó, mivel a hangfelvételek nem foglalnak sok helyet. 8-32 Gb között bármekkora jó. -
SteadyMan
aktív tag
válasz BullZeye #11998 üzenetére
Bocsi BullZeye, ez a kérdésed valahogy elkerülte a figyelmemet.
Amikor megjöttek a Sandisk Dual Drive Lux USB Type -C pendrive-ok én egyből gyorsformáztam őket NTFS-re a Win10-el és úgy teszteltem, használom azóta is.
A melegedés továbbra is aggasztó, de végül is teszik a dolgukat, így már leszoktam, hogy fogdossam a forró fémházat. Tudom, hogy nem túl jó, ha így melegszik egy eszköz, de hát ez van sajnos. -
JohnD
tag
válasz csibe1 #12039 üzenetére
De mi az, amit eltoltak azóta? Hogy - ahogy más is említette - már nem (csak) Toshiba alapúak? Egyébként ha jól tudom, a Kingston más flash memóriái, SSD-i, memóriakártyái sem mind "olyan jók" az utóbbi időkben.
Sőt az SSD-knél biztos volt gond: kb. 10 éve vettem egy legolcsóbb 60GB-os SSD-t, már 2x cserélték (SSDNow V300-ra).[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz BigBlackDog #12049 üzenetére
Lexar vagy Sandisk, esetleg Samsung és Transcend és Toshiba/Kioxia.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Legalább 32 GB méretű pendrive-ot keresek, amin van hagyományos USB és Type-C csatlakozó is. Nem extrém felhasználásra kellene, csak zenék lennének rajta tárolva. Mi az ami az elérhető típusok közül ajánlott? Előre is köszönöm a válaszokat!
-
csibe1
addikt
válasz headhunter #12047 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
csibe1
addikt
válasz headhunter #12043 üzenetére
Amúgy nincs rossz árban, mert csak a ház maga egy tizes vagy több. [link]
Már csak azt kellene tudni, hogy milyen SSD van benne, mert arról nem találtam infót.
-
csibe1
addikt
válasz headhunter #12043 üzenetére
Köszi!
Igaz nem pendrive forma, de jó árban van.
Sajna, és ez minden cuccra igaz; már csak 1 év gari van rájuk.
Vicces dolog; ja nem is.
Akkor ezután lehet menni a gyártóhoz a +2,+3,+X év garancia érvényesítéséért?!" Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
csibe1
addikt
válasz sparta2 #12040 üzenetére
Igen, ilyen házra gondoltam.
Amúgy ha átteszed Germany - 128GB-ra akkor 10398+865 Ft postába kerülne.
Az már nem rossz ár érte, szerintem, a sebességet/méretet tekintve.
Kínából rendelve is ennyi, de ott még plusz adaptereket is lehet rendelni az 512GB-os és az 1TB-os verziókhoz. A 256GB-os Kínából 15600Ft, az még talán elmegy, de a többi az szerintem is drága.
Ha lejjebb görgetsz ott vannak a méretek: 71x25x9 mm, 42 g.
Ez már a pendrive méret, lehet rendelek is egyet. Ahogy láttam visszahúzható a csatlakozó.
Megtaláltam banggoodon is: [link]
Ott írták: "Kicsit tartósabb kiépítésre számítottam a kitolós részt illetőleg. Gyorsaság is lehetne kicsit jobb, egyébként rendben van, és időben is jött."A másik verzió, hogy itthonról veszek M2 SSD-t, és hozzá egy házat.
Köszönöm a tippet!
[ Szerkesztve ]
-
csibe1
addikt
válasz sparta2 #12034 üzenetére
Erre a DataTraveler Elite verzióra gondoltam: Kingston DataTraveler Elite DTE30 32GB USB3.0
Nem tudom pontosan mikori gyártás."Gondolkodtam én is, hogy elengedem a kezét ezeknek és csak SSD-vel oldom meg a dolgokat, de azok még mindig nem vághatók úgy zsebre, mint a pendrive-ok."
Az M2-es SSD-k már akkorák, mint egy memóriamodul (végülis az), és házzal együtt se sokkal nagyobb.
Múltkor töprengtem, hogy össze kéne rakni egyet hurcolósnak, mert jóval gyorsabb, mint a pendrive.
Láttam olyan házat amin ugyanolyan a csatlakozó, mint a pendrive, akár kábel se kell hozzá. (lehet itt a topikban linkelték)#12035 JohnD
Akkor jól bírja
Sajnos valamit eltoltak akkor; azóta hanyagolom is őket, pedig addig nekem is meg ismerősöknek is csak Kingston memória volt a PC-ben." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
-
sparta2
tag
válasz csibe1 #12033 üzenetére
Hát igen, sokat nyűglődtem én is, hogy mit vegyek miután tele lett a hócipőm a csalódást keltőekkel. Ez egyébként az amit írtál, DataTraveler Elite G2. Gondolkodtam én is, hogy elengedem a kezét ezeknek és csak SSD-vel oldom meg a dolgokat, de azok még mindig nem vághatók úgy zsebre, mint a pendrive-ok.
A lényeg az utolsó mondatod! -
csibe1
addikt
válasz sparta2 #12032 üzenetére
Mostanában nem sok értelmes Kingston pendrive-ot láttam, a Data Traveler Elite volt az utolsó, talán 10 éve, passz. Előtte meg a DTR400-550.
A mai napig működnek, semmi gond velük, a Corsair Flash Voyagerrel együtt.
Amit utána vettem Kingstont azzal csak gond volt.
Utána ami tetszett volna a HyperX Savage, de elég húzós árban volt (van).
Azután már csak Adata, Sandisk, Silicon Power pendrive-ot vettem.Ha neked bevált akkor használd egészséggel, sokáig.
Nálam sajnos elveszett a bizalom a márka iránt, pedig memóriából évekig Kingstont vettem az összes PC-be.
Megnéztem a 128GB-os verzió 18-19 ezer.
Annyiért nagyjából már össze lehet rakni egy külső M2-es SSD-t házzal, ha jól tévedek; és az már nagyon más kategória sebességben, és a méret sem számottevően nagyobb.Mindegy, mindenki azt vesz amit akar, ami szerinte, neki megéri, jól használható.
-
sparta2
tag
válasz csibe1 #12031 üzenetére
Szerintem is drága, de legalább nem esik a sebessége 1-2 giga után a gyári érték 50-40 százalékára. Ráadásul 85 MB/s alá nem megy íráskor a sebesség.
Mindkettő, amit írtál sokkal gyengébb paraméterekkel rendelkezik ugyannyi pénzért.
Igaz 64 helyett 128 gigásak.
Bármit vettem eddig 4-10 ezer között, az mind összeomlott egy kis melegedés után. Persze lehet, hogy a pech és tudatlanság okozta a választásaimat. -
JohnD
tag
válasz Ciccuka #12024 üzenetére
Én úgy tudom, a Kingstonnak az olcsóbb modelljei megbízhatatlanok, vagy legalábbis rosszabbak.
Van egy 64GB-os Techkey kínai pendrive-om is (amit már korábban említettem is) de annak a sebessége még az Ultra Flair-hez képest is jóval kisebb és ki tudja meddig fogja bírni...[ Szerkesztve ]
-
ZephX
senior tag
Sziasztok!
Pár 64 gb-s pendrivon gondolkodok. Melyik lenne a jobb választás szerintetek. 3 db-t kell vennem, így nem baj ha különböző típusok.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Mit lehet róluk tudni? Mert többről olvastam, hogy melegedhetnek. És melyiket érdemes közülük választani? Leginkább az lenne a szempont, hogy félév után ne menjenek tönkre és legyen egy tűrhető sebességük.Aki rendelt mostanában sincerity-ről, hogy jönnek meg a temékek gyorsaságban? Mert én egy éve rendeltem onnan akkor nagyon gyors volt, de az még a járvány előtt volt.
[ Szerkesztve ]
-
blabla89
csendes tag
Üdv! Van valakinek Sandisk ultra flair 64gb-os garanciális pendrive-ja? Az írjon rám privátban! Köszönöm!
-
JohnD
tag
Helló! Aliexpressről rendelhető kínai Techkey pendrive-ról (konkrétan ez) mi a véleményetek? Már megérkezett, de kíváncsi lennék, mik a tapasztalatok. Elég olcsó volt (a 64GB névleges kapacitású változat).
Én jelenleg Ubuntu 20.4 Live installt raktam rá, eddig rendben van, be tudtam róla bootolni is.[ Szerkesztve ]
-
jattila48
aktív tag
64 gb-os gyors, megbízható pendrive-ot keresek. Ne kelljen hozzá külön kábel (tehát nem SSD alapú?), normál méretű legyen, de ne túl kicsi, mert azt könnyű elhagyni, és lehetőleg fémházas legyen, és írás/olvasást jelző led is legyen rajta. Adata-ból láttam ilyet feketében, körkörös szálcsiszolt kivitelben. Mit ajánlanátok?
„Kétségtelen, hogy nem tudjuk, mit tegyünk, de felkészültek és elszántak vagyunk.” - Olaf Scholz német kancellár
-
spe88
senior tag
válasz Ciccuka #12008 üzenetére
ezt írja ki! Letöltöttem ezt ALCOR_U2_MP_v20.09.16.00.rar;
30500 No support flash errort ír ki, gondolom azért, mert ez nem a sima SN-esekhez van, hanem az SN-GT-khez, de sima SN-t nem találtam.@King Unique: Valóban csúnyán benéztem, a keresőt használtam, de csak egy olyan pendrive-os topikot találtam, ahol a legutolsó kérdésekre sem jött válasz hónapok óta így jobbnak láttam ezt használni. De nem offolom szét másik poszttal ez az ucssó.
A kommentvégi életbölcseletet meg köszönöm, nem gondoltam volna, hogyha elromlik valami, akkor inkább vegyek újat. Megkértek rá, megcsináltam már pár ilyet, ez most nem sikerült. Ennyi. Rossz helyen tettem fel a kérdést. Majd átpártolok a megfelelő topikba.Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
King Unique
titán
Pedig van ilyen topik pendrive probléma néven, ami az itteni téma összefoglaló végén és a téma tudnivalóknál is linkelve van, + a fórum keresője pl. a "pendrive" kifejezésre is kilistázza az első találatok között...
Ha ilyen probléma van, akkor a téma topikjában volt már ilyen eset, linkelve hozzá egy útmutató, stb. Ahol értelemszerűen az adott vezérlőhöz való megfelelő firmware tool szükséges, van hogy többet is ki kell próbálni mire sikerül. Meg ha sikerül egyáltalán a firmware flash jó esetben, illetve csak saját felelősségre javasolt az ilyet próbálgatni.
Az nem derült pontosan milyen pendrive-ról van szó, de ha még garanciális, akkor másik opció értelemszerűen a garanciális csere, ez esetben felesleges az előbbivel szórakozni. Ha már nem garanciális, sőt jóval túlment azon és sok éves már a pendrive, akkor meg annyira nem meglepő, ha tönkrement és ilyenkor normál esetben venni szokás egy másikat, nem feltétlen a hibásat tákolni ki tudja milyen eredménnyel...[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
Nem igazán találtam megfelelőbb topikot, úgyhogy ide írok.
Van egy Alcor chipes pendrive-om. Sajátgép nem látja, lemezkezelő igen, de tök üresnek, se fájlrendszer, se semmi, formázni sem lehet. Gondoltam újraflashelem a gyári szoftverével, amit lehúztam usbdev.ru-ról. Az szokott működni. Nem sikerült.
Próbáltam a ChipGenius által javasolt linkről is leszedni appokat hozzá, de bármelyik indítása után can't connect to service control manager hibaüzenetet kapok, illetve még leszedtem hozzá egy sol fájlt is, de azzal azt sem tudom mit lehetne kezdeni, pedig elvileg az is vmi ilyesmire való.
Valaki mentett már meg ilyen hibaüzenet utáni pendrive-ot?
Köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Casseius
tag
Sziasztok!
Pendrivet keresek pc-tv filmezés, ill sűrű win telepítés háromszögre min 128 esetleg 256gb méretben max 15ig, mik most a best buy opciók?
Köszöntem előre isDon't Worry, Be Happy
-
csibe1
addikt
válasz tikhunter #11982 üzenetére
Ennek fuss neki újra, szvsz.
Mielőtt ilyesmivel próbálkozol, nézz utána, hogy ténylegesen meg lehet-e oldani a dolgot.
Jobb helyeken tiltanak minden ilyen megoldást, ami a vállalati hardver magáncélra való felhasználását lehetővé tenné. (szerződés apróbetűs része)
Egyes helyeken emiatt ki is rúgják a lebukott illetőket, szó nélkül." Bármi megtörténhet, még a pók is foghat halat. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest