Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
McDog
aktív tag
Sandisk Cruzer Fit 8GB pendrive-nyi kicsire gondoltál? A Sandisk elég megbízható 5 év garival
Kingston 8GB DTMCK
A-DATA 8GB UD310 Piros
- Keresgéltem hasonlóan pici USB 3.0-ást is, de nem találtam -
Ruszki
senior tag
Üdv!
Fizikailag kis méretű pendrive-ból milyet ajánlotok!?
Kb. olyan 8-16GB-ra gondoltam.Üdv!
-
McDog
aktív tag
válasz
choco01
üzenetére
Scandisk, Adata, Kingstone pendrive-okkal volt szerencsém, azoknál hosszas használat után fordult igen ritkán elő.
A fő ok amikor néha azért megesett az ha NTFS-re formázott pendive-ot egyszer csak leválasztás nélkül lehúzzák.
De Te most 5 napnál tartasz. Vidd vissza szerintem gariba és rászánva még egy ezrest vegyél egy ADATA S102-t. -
choco01
addikt
Üdv.!
Vettem elég olcsón egy Hama 16GB-os pendrivet..és kb 5 napja van meg ma reggel kérte a windows megint hogy formázzam meg semmit nem látni rajta,viszont formázni se engedi,azt írja hogy:"A windows nem tudja befejezni a formázást." rögtön a legelején ezt írja.
Miért van ez? -
McDog
aktív tag
pl: Adata 64GB AN005P-64G-CGY , de minden képen USB 3.0-ást.
64 gigás pendrive-oknál már mindig elgondolkodok, hogy miért is éné meg, mikor ilyen árban 320-500 GB-os USB 3.0-ás HDD-ket kapni.
-
64 gigás pendriveok közül mit érdemes venni?
-
BalaNce87
addikt
Pro verzió igen, viszont azt írta hogy 1 év gari rajta keresztül, ebből következtettem arra hogy akkor a gyári az még marad a szokásos, de ha nem akkor azért egy 10 éveshez vagy pláne élettartamihoz viszonyítva eléggé nevetséges. Boltba is néztem az N005 pro-t és ott 6000 a legolcsóbb, és 10 évet adnak rá, de ott sincs készleten csak rendelésre hoznának, így valószínűleg elcsúszna karácsony utánra.
Az S102 pro meg nem lett volna rossz, viszont csak a pc gearbe kapható, ahol 27-én lehetett volna átvenni, de az meg már megváltozott január 3-ra, így az is ki lett lőve. -
vond
MODERÁTOR
válasz
BalaNce87
üzenetére
Az is jó lesz... Pro verzió egyébként? Úgy emlékszem volt valami kavar ezzel kapcsolatban...
A garancia elvileg élettartam (az én 102-esem is ilyen), de üzletektől függően változhat 10, vagy 5 évre... Sőt, láttunk itt már olyat is, hogy 1-2 bizonyos helyen elég olcsó volt a pendrive, viszont csak 2 évre vállaltak garanciát...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
BalaNce87
üzenetére
Értem...

Egy jó USB3-as flash drive (mint pl. az említett S102Pro) simán hozza az USB2-es szabvány maximumát sebességben... Ez annyit jelent, hogy stabil 25-30-35 MB/s-os írási és olvasási sebességekre számíthatsz... Ami egy megabrutál bitrátás 3D FullHD BluRay filmhez is több mint elég...

Ha majd egyszer USB3-on használod, akkor az olvasás felmegy egész 100 körülre, az írás viszont 30-35 környékén marad... A 32 gigás már itt is 50-et tud...
-
BalaNce87
addikt
Köszi
anyukám nem az a nagy film guru, de azért néha szokta mondogatni/kérdezgetni, ezért gondoltunk egy 16-osra, szerintem sokáig nem is lenne tárolva rajta a megnézés után egy film, így folyton tudna üresedni a hely. Mennyire fogná vissza az hogy usb 3-ast használnánk 2-es csatlakozóba, ez csak engem érdekelne, sajna gépen is csak 2-es van. -
vond
MODERÁTOR
válasz
BalaNce87
üzenetére
Hozzáfűznivaló? Vedd meg!
5 ezer alatt nem találsz jobb vételt, az tuti...Azért arra figyeljetek, hogy HD filmekhez elég szűkös lesz a 16GB... Max. 1-2-3 db fér majd rá... Ha ez nem gond, és/vagy kisebb méretű filmek lesznek rajta, akkor hajrá... Ellenkező esetben inkább egy 32-es, vagy 64-es pendrive-ot, vagy méginkább egy külső vinyót ajánlanék...
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok egy olyan kéréssel fordulnék hozzátok hogy anyukám héten kapott egy smart tv-t és szeretnék hozzá valami pendrive-ot venni amivel lejátszhatja magának a filmeket, 16GB-ra gondoltam. A tv szerintem usb 2.0-át támogat, amit ahogy kivettem már nem érdemes venni, olvasom hogy többségében A-data-t ajánlottátok ár/érték alapján, esetleg valami hozzáfűznivaló, tapasztalatok?
Olvastam vissza, de azért biztosra mennék, jól jönnek a tanácsok, köszi. -
localhost
Közösségépítő
válasz
killer1203
üzenetére
Killer, neked VÍRUSOD van! - nem vicc, tényleg.
-
choco01
addikt
Sziasztok.
Vettem egy 16GB-os Hama pendrive-ot,amit tud azt elég gyorsan másolja,de a 6-7 gb-os filmnél azt írja ki hogy: Szüntesd meg az írás védettséget..de minden mást rátudok tenni csak az ilyen nagyobb dolgokat amik egybe vannak,mellesleg mind a 16GB szabad rajta.
Ez miért lehet? -
killer1203
senior tag
Sziasztok
Van egy 8gb os kingstone pendrive -om és mostanába olyat csinál hogy a felmásolt zenék vagy filmek közül van amit parancsikonba rak át ugyan úgy lejátsza más gépen is a dolgokat, de hiába törlöm pl a 2gb os filmet mert csak a 2kb os parancsikont törli és formáznom kell a pendriveot, Ez mitől lehet ?
-
Vladek83
tag
amit találtam:
A-Data Nobility N005 16GB
Vélemény?
-
vond
MODERÁTOR
A DT111 elég lassú... Jóformán nem is lenne szükséges az USB3 használata... Persze olvasásban átlépi az USB2 határát (kb. 60 MB/s-ra képes), de írásban talán 20 körül ha tud... 9 ezerért szerintem nem túl jó vétel...
9500-ért már van 32-es ADATA S102 Pro is, ami simán hoz 100/50-et USB3-on... Ha meg többet is rá tudunk áldozni, akkor ADATA N005 Pro 32GB (180-as olvasással), vagy akár egy SanDisk Cruzer Extreme 32GB, ami írásban és olvasásban is bőven 100 fölött tud...
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Milyen pendrive-ot tudnátok ajánlani, az Edigital kínálatából?
Elvárás:
USB 3.0
16 GBElőre is köszönöm.
-
Ch4r0n
tag
Sry nem ide a kartam írni...
-
hamyka
senior tag
vagy esetleg külső merewlemez is szóba jöhet minnél nagyobb kapacitással és örök garanciával

de winyora nincs örök garancia tudtommal

minden ötlet jöhet

ha pendrive: legalább 64 gb
és örök garanciával ami nem döglik meg még akkor sem ha leejtem, de igyekszem rá vigyázzni
ha dög lassú az sem baj 
-
hamyka
senior tag
sziasztook

Azt hittem hülyének számítok mikor ezek alapján akarok venni 1 pendrivét:
-megbízható legyen
- ha lassú az sem baj csak legyen rá örök garancia

ha jól tudom a kingston az ilyen, de azért meghallgatom a ti véleményeiteket is

hogy mire kell??
Majd tárolni rajta a vérnyomás mérési eredményeket/meg lehet a későbbiek folyamán vércukor stb eredményeket...
tehát:
csak szöveg lesz rajta az az betűk, ezért gondolom teljesen felesleges olyan pendrivét vennem aminél van jack csatlakozó

ajánljatok jókat, minnél olcsóbban, és minnél több adat férjen rá

előre is köszike

-
peetyy
őstag
Sziasztok!
Valaki vásárolt már ezekből a Sony termékekből?(Auchan árak)
FullHD-ra,3D-re kellene 32 GB-os.Tudom hogy már az usb3-at ajánljátok,de tv-vásárlás miatt már csak kb. ennyi keret maradt pendrive-ra.
Előre is köszönöm

-
vond
MODERÁTOR
Ájponban most nem nagyon látok kiugróan jó vételt 5 ezer alatt, szóval én inkább vennék máshonnan egy 16 gigás ADATA S102 Pro-t, pl. innen... 6200 lenne házhozszállítással együtt...
Esetleg kérdezz rá ájponban is, hátha érkezik a napokban...
(#2853) ginola: Ez Neked is szól... A 16 gigás 4700, a 32-es meg 9500 pénz...
-
Ch4r0n
tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy 5000 ft-ért melyik pendriveot vegyem az iponról. Mást is veszek onnan és jó lenne egy helyen mindent elintézni. Nincsenek nagy igényeim, eddig egy mindösszesen 4Gb-os pent használtam, de kezd haldoklani. Annyi talán, hogy már usb3-ba talán érdemesebb lenne fektetni, meg a megbízhatóság a fő szempont nálam. Segítetek plz! Nem tudok dönteni, a hatalmas választékból mi a best buy szeritetek? Köszi!
-
overland
aktív tag
sziasztok.
Szeretnék venni egy 8-16gb mini pendrive-ot, jó lenne 3.0, de nem találtam csak nagy méretűeket.
Ilyenre gondoltam pl.: [link]
viszont semmi adat a sebességről
jó lenne más márkás is.
ötlet? -
DBAtti
aktív tag
válasz
pumi1980
üzenetére
Nem romlandó eszköz, még minden pendriveom él és virul, az első 512 MB-os... Szóval lesz szerintem még több USB3 (4,5,stb) csatlakozó amíg meglesz a pendrive, illetve lehet venni bővítőkártyát, vagy elosztót is.
A másik, hogy az USB2-t így teljes mértékben ki tudja pörgetni, amit a legtöbb USB2-es nem tud.
Ha nincs nagy különbség én 3-ast vennék -illetve vettem is
-
pumi1980
tag
Köszi az infókat.
Ebay-en van olcsóbban is, de akkor van szállítási költség (a kettő együtt már kb. 10%-kal drágább), vagy egy másik ebay-es eladónál ingyenes szállítással, de szintén 10%-kal drágábban.Az USB 3.0 sebességét csak egy PC-n tudnám kihasználni, de a két hátsó USB 3.0 port már foglalt (1-1 USB HDD). Van még egy USB 3.0 port de ahhoz kellene egy front panelt is vennem. A többi gép meg csak USB 2.0 csatikkal rendelkezik.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
pumi1980
üzenetére
Pontosan a dx-ről rendeltem, és pontosan egy 102PRO-t, megérkezett kb 2 héten belül, és igen, ingyenes a házhoz szállítás az egész világon, nem kamu. Hongkongból jön, ajándéknak címkézve a megadott címre ált. bubis borítékban. Garanciát is szokták vállalni, de a visszapostát a vevőnek kell állnia. Az enyém köszöni jól működik. Van már tőlük pár dolog.
E-bayel nincs tapasztalatom, én ahogy láttam nem szállítanak ingyen Magyarországra. Ha mégis úgy tűnik, olvass utána figyelmesen milyen költségekkel jár. Nem zárom ki teljesen a lehetőségét, én nem találtam ilyen opciót.szerk.: bár USB3 nem szintetikus teszten "csak" 80MB/40MB -al olvasott és írt imagefileoka, filmet, exFAT-ra formázva. Kis fájloknál pedig drasztikusan le tud csökkenni, de szerintem minden másik drive ugyanígy járna (kb/s-es nagyságrend). Borításától a sok olvasgatást és nyáladzást követően kicsit többe vártam, de azért minőségi érzetet nyújt, a kupak a szívem csücske, nagyon szépen kattanósan ül a helyére mindkét oldalon.
-
geckowize
őstag
32 GB-os pendriveból kéne USB 3.0-ás, melyik jó 5.000 Ft körül?
Árgépen ezeket találtam 6k-ig:
Kingston DataTraveler SE9 32GB
Kingston DataTraveler 101 G2 32GB
Kingston DataTraveler G3 32GB
Kingston DataTraveler 100 G2 32GB
Intenso Micro Line 32GB
Kingston DataTraveler 111 32GB
A-Data DashDrive UV110 32GB
A-Data Classic C008 32GBvélemény?
-
pumi1980
tag
Sziasztok,
ADATA S102 Pro 32 GB-ot érdemes megvenni a dx.com-ról, ennyiért (~6700Ft ingyenes szállítás)? A fórum alapján ez egy nagyon ajánlott típus.
Vagy esetleg TRANSCEND JETFLASH 700 32GB az ebay-ről? (~5200Ft + ingyenes szállítás). Erről kevesebb infó,tapasztalat van (lassabb mint az ADATA és valamivel olcsóbb).
A kiválasztás szempontjai: 32GB, megfelelő sebesség (elsősorban USB 2.0 porton), jó ár érték arány.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
atiskmet
üzenetére
SanDisk Cruzer Extreme 3.0? Kb. 200/120-at tud USB3-on... És nem is olyan észvesztően drága...
Ha minimum 64-es kellene, akkor mondanám még a Kingston Datatraveler HyperX-et is (225/135), de ez nem kapható 32 gigás változatban...
Ha még ennél is gyorsabb cuccot akarsz, akkor vegyél egy SSD-t, és tedd bele egy USB3-as külső házba...

-
atiskmet
csendes tag
Hali,
melyik most a leggyorsabb 32 GB-os USB3.0-s pendrive ami azért még kapható is?
-
szabonagyur
félisten
Silicon Power Helios 101 erről mi a véleményetek? 8 gigás verzióban gondoltam rá.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
localhost
üzenetére
Nagyon szívesen!

Annyit még hadd említsek meg, hogy ha teheted, akkor azért ennél vehetsz jóval gyorsabb, és nem is feltétlenül drágább pendrive-okat... A filmek másolásánál sok időt spórolhatsz meg azzal, hogy ha pl. képes lenne kihasználni az USB2 sebességét, vagy akár még az USB3-ba is jócskán belekóstolna (már ha van ilyen lehetőség a forrásgépen/háttértárolón)...
Ajánlott példányokért olvass vissza pártíz, párszáz hozzászólást...

-
localhost
Közösségépítő
Köszönöm!
A Tv már meg van, hazahoztuk, kipróbáltuk, karácsonyig visszacsomagoltuk. (Wifis)
"Az mondjuk már más kérdés, hogy én a helyetekben ilyen felhasználásra - tekintve, hogy valószínűleg nem csak pár adást szeretnétek rögzíteni, és persze az is jó lenne, ha nem kellene 1-2-3 filmenként újra másolgatni a pendrive-ra - inkább merevlemezben gondolkodnék... 1 TB-os, energiatakarékos, halk, adattárolásra ajánlott példányokat már 17-18 ezer körül kaphattok, az ugyanilyen 2 terások pedig 25 körül kezdődnek..."
Rendben, én is ezen a véleményen vagyok, lesz is hozzá HDD is... egyszercsak....
A kérdés ennél csak egy picit bonyolultabb.
Most per pillanat a legnagyobb pendive-om itthon 2 GB-os, arra sem elég, hogy szinte BÁRMIT átvigyek majd a tv-re. Ha vennék egy nagyobban [amúgy is], tehát, amikor majd veszek, milyen sebességűt keressek.Köszönöm, tőled erre tökéletes választ kaptam.
Lezárhatjuk. 
-
vond
MODERÁTOR
válasz
localhost
üzenetére
FullHD filmek bitrátája olyan 7-8 Mbps-ról indul, és lehet egészen 40-50 Mbps is... Az előbbiek a bluray-ről átkonvertált, kisebb méretű filmek, utóbbiak meg az eredeti bluray lemezekkel megegyező méretű, és bitrátájú filmek... Mindkettő lehet akár 3D is...
Szóval ezekből kiindulva, ha veszünk egy elméleti 40-50 Mbps-os maximumot, akkor - ahogy írtam az előbb is - egy stabil 6-7-8 MByte/s-os író/olvasó sebességre képes pendrive már abszolút megfelelne a célra...
Azt nem tudom, hogy pontosan mibe fog rögzíteni az új okosTV, de nehezen tudom elképzelni, hogy a fentieknél nagyobb bitrátával dolgozna... Szóval ilyen szempontból is elég lenne a már említett író/olvasó tempó...
Az mondjuk már más kérdés, hogy én a helyetekben ilyen felhasználásra - tekintve, hogy valószínűleg nem csak pár adást szeretnétek rögzíteni, és persze az is jó lenne, ha nem kellene 1-2-3 filmenként újra másolgatni a pendrive-ra - inkább merevlemezben gondolkodnék... 1 TB-os, energiatakarékos, halk, adattárolásra ajánlott példányokat már 17-18 ezer körül kaphattok, az ugyanilyen 2 terások pedig 25 körül kezdődnek... Ezek mind legalább 80-100 MByte/s-ot tudnak írásban is olvasásban is, úgyhogy a sebességgel sem lenne probléma... Még akkor sem, ha csak USB2.0 porton csatlakoznának a TV-re, hiszen ezen az interfészen keresztül maximum 25-30 MByte/s-mal lehet kommunikálni, ami ugye egy jó 200 Mbps-os bitrátának felel meg... Ez az USB2-es okfejtés természetesen igaz a pendrive-okra is...
Amit még meg akartam említeni, hogy lehetőleg olyan TV készüléket vegyetek, ami akár vezetéken, akár wifi kapcsolaton keresztül kapcsolódni tud egy esetleges otthoni hálózatra, így ha van számítógép, vagy akár különálló háttértár a lakásban, akkor onnan is tudnátok közvetlenül intézni a filmlejátszást, és valószínűleg a rögzítést is... Bár a felvételt lehet, hogy nem minden TV tudja hálózaton keresztül megoldani...
Bárhogy is döntetek, használjátok egészséggel az okosTV-t és a háttértárat is...

-
Relaxmpv
csendes tag
Tegnap vettem egy Corsair Voyager Slider 32GB pendrive-ot. Tökéletesen hozza az ígért 80/40MB sebességet és hibátlanul működik a DVD lejátszóval és a TV-hez csatlakoztatva is. 10.300Ft-ért teljesen korrekt eszköz és 5 év a garancia (iPon). Több pendrive-om is van, de ez az első USB 3.0-s. Remélem tartós is lesz. Én nem hagynám ki az alternatívák közül.
-
vond
MODERÁTOR
Azért írtam mexel-nek ezt, mert az általa linkelt boltban 5169 Ft most a 16 gigás S102 Pro...
De pcgear-ben meg ráadásul 4710 Ft...(#2842) localhost: Nem kell túl gyorsnak lennie, egy 6-8 MByte/s már bőven jó... Ez akár 40-50 Mbps-os FullHD, akár 3D videókhoz is elég... Úgy számold ki, hogy a film vagy TV adás bitrátáját oszd el 8-cal... Ennyit kell tudnia a pendrive-nak minimum...
-
localhost
Közösségépítő
FULLHD TV-hez milyen olvasási és rögzítéshez, milyen írási sebesség a követelmény egy pendrive esetében ?
-
vond
MODERÁTOR
Pedig 5 ezerért az ADATA S102 Pro lenne az igazi... Ha nagyon nem szereted a kupakot, akkor max. használod anélkül... Sokkal koszosabb nem lenne így sem, mint a "csúszkás" változatok...
Mondjuk nem tudom... Én meg ezektől a kinyomós pendrive-októl vagyok rosszul... Állandóan úgy kell bedugni őket a portba, hogy le kell fogni a kinyomó pöcköt, különben visszacsúszik... Mondjuk az is lehet, hogy van amelyik frankón úgy marad még a szorosabb portokban is, de én eddig csak az előbbiekkel találkoztam...
Egyébként nekem még jól is esik pattogtatni, levenni-visszatenni ezeket a kupakokat... Oda se figyelek, de jól eljátszogatok vele...

-
-szabi-
addikt
Corsair pendrive-al nekem ez volt a bajom és nem egyedi eset: TV vs Corsair
üdv
szabi -
vond
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts
üzenetére
Örülök, hogy hasít, és meg vagy elégedve vele...

Majd ha lesz USB3.0 portod, akkor figyelgessél mégjobban...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Neil Watts
veterán
Az nem semmi.
Na, megvettem az N005 Prot, s USB2-n 28-30MB/s-mal hasít. Hihetetlen. Nagyon köszönöm ezt az igazán jó ajánlatot 
Üdv. core2
-
mexel
veterán
A CORSAIR Flash Voyager Slider 16gb-ról mi a vélemény? Ma még le tudom mondani a rendelést ha nem érdemes megvenni.
-
mexel
veterán
Az miért van hogy az ipon vagy a pcx ekkora különbséggel adja a garit pl ugyanarra a penre? Egy ilyen CORSAIR Flash Voyager Slider 16GB-ot is kinéztem, ezt magamnak. Csak fura, hogy az iponban 5 év a pcx-ben csak kettő a gari. Nem megbízható ha csak 2 évet mernek vállalni?
-
ginola
addikt
Jó ár/érték arányú, strapabíró, USB 3-as, gyors pendrive-ot keresek, ami USB 2-n is szépen teljesít írásban olvasásban, olyan 6 e Ft-om lenne, A-data S 102 Pro-t néztem 16Gb-at, de eléggé megdrágult....

-
McDog
aktív tag
Olyat nem szeretnék írni, hogy mit nem ajánlanék, magamnak ADATA S102 Pro-t vettem, mert ár, érték, sebesség és megbízhatóság aránya alapján 5 év garival szerintem a legjobb.., de ha csak tárolni akarja az illető az adatot, akinek veszed és nem a sebesség számít 2 igazi karácsonyi (, vagy környéki) ajándéknak valót ajánlanék Silicon Power 16GB LuxMini 720 piros illetve a Silicon Power Touch 850 16GB Az ára nem a legjobb, USB 2.0-es, de a gyártó megbízható, 10 év gari van rá és ha hölgynek veszed mondjuk az tuti oda lesz tőle

-
mexel
veterán
Azt nem tudom becsomagolni

Akinek kellene a pen ajándékba, nem nagyon használja a gépet, csak a fotóit szeretné másodlagosan (harmadlagosan, mert dvd-n és egy kis usb-s vinyón is rajta vannak) hordozni, tárolni.
Akkor inkább úgy kérdezném, hogy van olyan ami nem ajánlott típusaz olcsó 16gb-os penek közül? -
vond
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts
üzenetére
Illene annak lennie, igen...

De a legbiztosabb, ha dobsz nekik egy e-mail-t... -
Geresics
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Azt írják!

-
Geresics
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Személyes favoritom a TRANSCEND Jetflash 780, bár én a 16GB-ost néztem ki magamnak.
De ott van pl. az A-DATA S102 Pro 8GB is. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts
üzenetére
Néhol 24 hónappal adják, de tudtommal a legtöbb helyen egy évvel... És ehhez esetleg vehetsz még 1 évet súlyos tízezrekért...
Szvsz agyament dolog 200+ ezret kiadni egy szaros telefonért... Mégis mit csinál? Hozzáad pár évet az életemhez?
Jó lesz az az N005 Pro... A hosszára azért nézz rá, mielőtt megveszed (majdnem 10 cm)... Nehogy sok legyen...

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Geresics
üzenetére
Ő kifogott egy jót, a többiek meg pár nem jót... Ilyen egyszerű ez...

Más márkánál és termékeknél is előfordul a dolog...
Lásd. ájfónöt... Szerintetek miért basznak adni 1 évnél több garanciát rá? Előre ki van találva, hogy tönkremenjen... A sok sznob meg viszi 200 ezerért, mint a cukrot, ha kell, ha nem... Mer'hát ájfon vazze...
Mondjuk én ettől függetlenül fenntartással viseltetek a Flash Voyager-ek iránt, azért százalékosan ennyi negatív véleménynek nem szabadna lennie...
-
Geresics
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nézz körül máshol is, pl. ipon-on.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts
üzenetére
Corsair Flash Voyager-ekkel elég sok gond van... Itt a péhán is lehet róluk olvasni eleget... Ez csak az egyik legutóbbi topic... De máshol is találni elég sok negatív bejegyzést... Bár sokakat nem érdekel az élettartam garancia miatt, én mégsem vennék ilyet magamnak...
Persze sok múlik az áron... Ha nagyságrendekkel olcsób, mint a boltokban, akkor lehet hogy én is elgondolkodnék rajta...
Ellenkező esetben maradnék az előbb leírtaknál...
-
Neil Watts
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
Akkor a plusszal jelzett érvek el is döntették velem a dolgot.
Ez kell nekem főként.CM Elite 370-nél szerintem megoldható, bár nem létszükség.
Vannak biztos, de mindenhol két hetes átfutások vannak az ADATA-ra, az meg nem opció most.
A jelenleg 3-5 MB/s-nál ezerszer jobb, s gondolom nem is tudnék nagyon többet kihajtani az USB2-ből értelmesen, mivel jelen ismereteim szerint az USB2 max végsebessége kevesebb mint amit ez elméletben tudna, tehát USB2-n maxra ki tudnám hajtani a port szempontjából. Az jó, úgyis ez marad még egy jó darabig ha az Ég is úgy akarja.
Üdv. core2
-
Geresics
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
+ megbízható
+ nagyon(!) strapabíró- nagy, ezért nem tudod a mellette levő USB portot használni
- vannak sokkal gyorsabbak is -
Neil Watts
veterán
Na, fejlemény van:
Corsair 32Gb Flash Voyager GT 3.0-t tudnék szerezni most, arról mi a vélemény?

Üdv. core2
-
Geresics
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Az a baj vele, hogy USB2.0-s, és az lehet akármilyen hiper-szuper, akkor sem lesz olyan gyors, mint egy normális USB3.0-s. Én nem vennék már 2.0-t.

-
szabonagyur
félisten
válasz
Geresics
üzenetére
A SanDisk Cruzer Blade 8GB akkor szerinted jó lehet? Vagy tényleg lassú ahogy a leírásban szerepelt.
A márka egyszer már bevállt nekem, hiszen van egy közel 4 éves Sandisk Cruzer micro 8 GB pendriveom ami a mai napig tökéletes, és meglepően gyors. Bár belegondolva eddig minden pendriveom gyors volt, pedig általában a legolcsóbbakat veszem. A kingstonnal sincs bajom, abból is van egy 1 gigásom, ami közel 7 éves és az is hasít, csak a cruzert szebbnek találom, de ha lassú akkor marad a kingtson

-
vond
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts
üzenetére
Szerintem igen... S ebből is általában az S102-es az olcsóbb... Mondjuk vannak kivételek, pl. pár hete néhány helyen lehetett venni 64 gigás N005 Pro-t 14-15 ezerért... Na az kimerítette a bestbuy fogalmát...

-
Neil Watts
veterán
Akkor jelenleg ez a kettő éri meg a legjobban?
ADATA Superior Series S102 Pro 32GB
ADATA N005 Pro 32GBCsak azért kérdem, mert akkor ilyet kezdek el vadászni

Üdv. core2
-
Geresics
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
- JetFlash®780
- Kingston Data Traveler Elit 3.0 (ha nem utálod a csúszkás megoldásokat)
- ADATA a sima N005-öt leváltó N005 Pro
Első kettőt megtalálod kitesztelve PH!-n is, de a harmadikból csak a sima N005 szerepel.
Viszont 6-8k-ba nem fog beleférni a 32GB, USB2.0-t pedig már szerintem nem szabad venni. -
vond
MODERÁTOR
válasz
Neil Watts
üzenetére
Részemről:
SanDisk Cruzer Extreme 32GB
ADATA S102 Pro 32GB
ADATA N005 Pro 32GB
Kingston DataTraveler Elite 3.0 32GBA legjobb árban talán az S102-es van, de ez változó...
6-8 ezerért nem igen van valóban gyors, USB3-as pendrive, max. a fentiek 1-2 "érdekes" boltban...
Olvass vissza egy kicsit, ha bővebben érdekel a dolog... -
Neil Watts
veterán
Sziasztok!
6-8k környékén milyen 32 GB-os vagy esetleg annál nagyobb (bár nem hiszem hogy ennyiért van) pendriveot ajánlanátok ami lehetőleg tud USB3.0-t (a jövőre nézve), gyors, és nem hal meg 3 mp alatt? Most egy 16 gigás Kingstonnal igencsak érdekes tapasztalataim vannak. 3-5MB/s-mal 16 gigás telerakni nem egy vidám dolog azért, ennél lényegesen jobb, gyorsabb kéne. Az sem baj ha többe kerül, cask feleljen meg a követelményeknek.
Jelenleg USB2.0-n használnám, azt tudja a lapom. 
Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ezért gondolkodom pendriveban ... hátha
Azt még meg tudnád mondani hogy a gyári garancia minden A-data pendrive-ra 10 év?

Na, megvettem az N005 Prot, s USB2-n 28-30MB/s-mal hasít. Hihetetlen. Nagyon köszönöm ezt az igazán jó ajánlatot

Én pl. semmilyen MSI cuccot nem vennék, de ettől még sokan boldogan használják az MSI alaplapjukat, VGA-jukat...!