Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
válasz
utgyuru
üzenetére
Garancia annyira fontos csak, mint barmely mas termeknel...
Ha rendeltetesszeruen van hasznalva, nem valoszinu hogy egyhamar elromlik. Nekem Ebay-jel kapcsolatban ugyan avnnak ketelyeim, mert komolyabb elektronikai eszkozokkel nem jartam olyan jol, mint azt szerettem volna (pl. pendrive, mobil stb). A garanciat meg kulon vilag ervenyesiteni sokszor naluk.
Ha nem vagy bizakodo a cegekbe, akkor rendelj az orszagbol, vagy kozel az orszaghoz (pl szlovakia), hogy akar szemelyesen is felkereshetoek legyenek. Ha kicsit is megbizol a multikba, akkor Amazon es amerikai tsi.Ha tobb pendrive-od is volt, akkor szerintem tudod hogy mennyire megbizhatoak

Nekem itthon van egy rakas "free promotional" USB, azokkal se volt meg gondom kulonosebben. Azert kulonosebben, mert azert elofordulnak erdekessegek veluk.
Volt is korabban egy aktiv kollega, aki nagyon Kingstone-os volt. O sokaknak ajanlotta. Ha a marka bejott es ar/ertek aranyban tovabbra is elfogadhato, akkor akar maradhatsz is annal.
Az Emtec nekem kibirt egy 40 fokos mosast. Hozzateszem, ez lehet csak szerencse, mert egy Medion (vagy mi a neve) meg nem birta ki (bar az halt meg mar magatol is).Errol jut eszembe, aki meg gondolkodna nagy meretu 4gb+ pendriveba. A kocsim nem hajlando beolvasni a 60gb Sandisket, viszont viszi a "gagyi 4gb"-ot. Valakinek hasonlo tapasztalat? Gondolom meret gondja lesz a rendszernek, csak nem tudom mire fel, mert FAT32-be tettem direkt es a kocsi "friss es ropogos".
-
utgyuru
aktív tag
Eddig inkább Kingstonjaim voltak. Garancia mennyire fontos pendrive-nál? Nekem pendrive még nem ment tönkre. Jellemző, hogy romlanak? Most nem is konkrétan erre gondolok, de újabb nagyobb pendrive-ok külföldről fele pénzből megvannak, érdemes a garancia miatt itthon venni inkább ?
-
utgyuru
aktív tag
Valaki tudna ajánlani fizika méretében kicsi pendrive-ot ? Rövid kellene, meg ha vékony az is előny. Kocsiba raknék mp3-akat rá.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
-
bul07
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
interstore.hu egyszer rendeltem még idén tavasszal, de elméletileg megbízható bár garanciás ügyintézés hát érdekes (annyi infóm van róla ami a honlapjukon is szerepel, telefonon szinte lehetetten elérni őket és emailokra se szeretnek válaszolni, ez valahol olvastam)
itmedia.sk már vagy 5-7éve vásárolok náluk , még DVD vettem sokat tőlük annoAhogy írtam is az ebay-es eladó is megbízható innen többen rendeltek már tőle és én is 4x
-
bul07
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Szlovákiai garancia is kb annyira problémás mint visszaküldeni Kínába
Amit akartam linkelni jelenleg nem kapható , ezeket(elégé kifogytak most lehet majd visszahozzák a listába)
A-DATA Nobility N005 Pro +1500Ft szállítás, itthon 2K drágább [link]
A-DATA Superior S107Viszont ez sokkal gyorsabb [link] 9100Ft, ugyan ez Szlovák üzletből 11866 HUF
Vagy ez [link] 8100Ft
De ez Kínából
Megbízható eladó én már 4db pent rendeltem igaz 16Gb-kat -
bul07
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Magyarország személyes átvétel Budapesten, vagy rendelésre?
Bevállalod a külföldi vásárlást? Szlovákia? Kína?
Garancia miatt is fontos hogy mit vállalsz be -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Valamilyen gyors(ír és olvas) USB 3-as pendrive vételen gondolkodom,milyet ajánlanátok?
32 GB-osban. -
bul07
nagyúr
válasz
anonymus89
üzenetére
Ezt a hozzászólást nézd meg, lehet még kapnál belőle már ha van a közeledben Auchan
-
anonymus89
addikt
Sziasztok!
Egy olcsóbb 8GB-os pendirve-ot vennék unokatesómnak max ár 3000,-Ft.
Tudom nem sok de most ennyi a keret, nézegettem már a pendrive írás-olvasás topikot csak nem nagyon találtam olcsóbb kategóriában gyorsat.
Cruzer blade-t néztem de sajnos elég gyatra az írása. Itthon egy Adata s805 nobility van ez nagyon szuper készítek majd sebességtesztet a topikba viszont ez sem az olcsóbb kategória.Mit tudnátok ajánlani személyes tapasztalat alapján? (Adata 8GB s101 ezzel nagyon szemezgetek)
-
Semmit se érnek havernál hegyekbe álltak ma is, két fénymásoló papíros doboz tele volt velük.... Bezzeg a lassú classic verziókból vagy a gyors N-es sorozatból egyet se láttam ott még... Mondjuk a kingston dt 100-101-102 g akárhányak vezetnek,meg a micro sd kártyáik azokból adatmentésre 1 hónap alatt beömlik több ezer db kolléga szerint..
-
bul07
nagyúr
válasz
andatti
üzenetére
R30-ból sok fajta van , van amelyik csak 2.0-ás és van amelyik 3.0-ás és persze sebességben is van különbség, érdemes jól megnézni hogy melyik is a rendelt
Amúgy tényleg nincs nagy árkülönbség , semmi amúgyTranscend teszt(vagy eredmények), nem olyan acélosak, kérdéses hogy megéri e, bár ilyen áron
770
760
700(#3971) kmisi99
Csinálnál rendes teszteke a 700-al is és beraknád a sebességes fórumba(vagyis képként mentve az eredményeket) csakhogy nyoma legyen , tudom hogy elég sok idő de megköszönném
Kár hogy nem szóltam előbb mert a 770-est már eladtad , arról is jó lett volna
Pl ilyen fórumába gondoltam -
andatti
senior tag
Szlovákiából 4381 Ft, A tiéd meg 4243 Ft, igaz ez ingyen jön Kínából, emez meg +1500 Ft lenne Szlovákiából...
bár az interstore oldalán van ez is Kingston DataTraveler R30 16GB 4115 Ft-ért, ami még olcsóbb is, mint a Kínából jövő, de hát a szállítási díj még erre is rájönne... Garancia szempontjából szerintem nagyjából egyforma kategória a kettő...
Ez most így, tényleg érdekes, hogy honnan érdemes rendelni... Köszi bul07, te mindig feladod a leckét... Ha minden igaz, én vasárnap megkapom az 500 Gb-os külső vinyómat, de ettől még akarok pendrive-ot venni, csak nem tudom, hogy mennyire menjek rá a sebességre, vagy jó lenne az eredetileg tárgyalt Transcend jetflash 700-as, 3000 Ft-nál olcsóbban... -
bul07
nagyúr
válasz
kmisi99
üzenetére
Hát 15$ alatt biztosra egyikre se merném
KINGSTON DATATRAVELER DT R3.0 $18.69
Van egy ilyen is
SONY MICROVAULT CLICK GU BLUE $16.19
Ennek az olvasása max 82 MB/s(azért röhej hogy az olvasási adatott meg merik adni de az írási adatott nem) , de az írási sebességére még nem találtam információt, de még keresem
De lehet hogy az olvasás is a 64GB-ra vonatkozik
Ez se jó -
-
kmisi99
addikt
Meglett a Transcend 700 as usb3 mas pendrive om. Ez se tud többet mint a 770. Pedig korábban másnál usb2.0 ilyen 20mb al lehetett rá írni. Hát ez ugyan olyan gyér 37mb olvasás 10mb írás. Szóval nem értem másnak hogy lett 20mb os írási sebesség. Sőt tán még rosszabb is a 770 nél.
Eladom és veszek egy 770 et. -
bul07
nagyúr
válasz
1stVikman
üzenetére
Nagyon sok nem éri el a 5-6MB/s írást és nem csak a 8GB között hanem 16Gb-nál is
De nem jobb a helyzet USB3.0 fronton sem nagyon sok a gyengeAmúgy ahogy megnéztem a magyar árakat hát
Ne adjatok 2000Ft-nál többet 8GB darabért
Csak az ebay-t tudom felhozni , 1600Ft-ig($6.99) van vagy 13-15fajta lehet választani , és ha még tönkre is menne egy újabbat lehet rendelni és még akkor érjük el a jelenlegi magyar árakat vagy pár százzal vagyunk feljebbNekem ez nagyon testszik külalakra

Ennek meg 6/17 elméletileg a sebessége
-
1stVikman
senior tag
OK.
Kingstonnal már van rossz tapasztalatom. Egy 16 gb-os DT100G2 volt az áldozat, ami 2-3 MB körüli írási sebességet tudott csak produkálni. Leveleztem egyet a gyártóval, végül vissza lett véve a vásárlás helyére, és visszaadták a pénzt. Egy ugyanilyen 8gb-os is volt a kezemben, az tudott írni 5-7 MB-tal is, ami szintén nem sok, de kibírható.
Egyébként röhej, hogy még mindig van pofájuk eladni bármelyik gyártónak ilyen siralmas sebességgel rendelkező pendrive-ot. -
rob83
aktív tag
-
1stVikman
senior tag
Sajnos nincs!

Szerintem beruházok egy 8 gb-osra, mert a 4 gb formázott kapacitása már lehet nem lesz elegendő néhány integrált frissítés után, és nem olyan nagy a különbség a kettő között.
Eddig megrögzött lemezről telepítő voltam, ha az emtec-kel annál gyorsabb lesz, már az is előrelépés.
-
1stVikman
senior tag
Köszi a telepítő készítő linket és a tanácsokat.
Ebay-ről csak azért nem rendelem meg, mert szombaton kéne már egy telepítő, ismerősöm Asus eee pc-jét kell újratelepíteni.
Közben megnéztem ezt a csúnyácska emtec c400-t is, gyártó szerint 8 megával tud írni, és 15-tel olvasni. Szerintem első körben elégséges lesz. Még gondolkodom, hogy érdemesebb-e a 8gb 2200-ért, hiszen az egész telepítő nem foglal 3 gb-ot sem. -
bul07
nagyúr
válasz
ledgeri
üzenetére
Minél gyorsabb az olvasás annál gyorsabban tud telepíteni róla(20felet már bőven elég)
Legutóbb egy gagyira tettem telepítőt 13MB/s volt , és így is fele annyi idő alatt ment fel a win7 mint DVD meghajóról , nem volt DVD olvasó a gépbe és ezért kellet penről(egy lapos volt)
Bár én évente egyszer kétszer telepítek így elég gyérek a tapasztalataim
Én ez alapján csináltam a pen telepítőt -
bul07
nagyúr
válasz
1stVikman
üzenetére
Ezek közül is választhatsz ~1600Ft-ból megvan egy 8GB-os(4GB meg se éri venni pár százzal olcsóbb)
Ha telepítőt akarsz csinálni akkor az olvasás számít, érdemes olyat keresni amiről min 20MB/s lehet olvasni
-
1stVikman
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Ok, köszi.
Van egy 32 GB-os Adata S102Pro-m, azt nem akarom erre használni, meg egy 1gb-os Maxell-em, az meg kevés, ezért vennék egy 4 vagy 8gb-osat.
A Maxell elég régi és egyébként veszettül gyors, de nem tudom, hogy a nagyobb Maxellekre is igaz-e ez, mert akkor lehet olyat vennék. Pontos típusát nem tudom, de valahogy így néz ki: [link]
Nem cserélgetném sűrűn az adatot rajta, de jó lenne, ha gyorsan elkészíthető lenne a telepítő és gyorsabban telepítene, mint lemezről. -
-
1stVikman
senior tag
Sziasztok!
Win7 telepítőlemezt másolnék pendrive-ra (haladni kell a korral
), és ehhez keresnék jó ár/érték arányú 4 esetleg 8 gb-os pendrive-ot.
MM-ba láttam 2db 8gb-os Sony-t talán 5000 Ft volt a kettő, az megérné? Vagy madaras teszkóba lesz emtec c400-as elég olcsón. A lényeg az lenne, hogy a fent említett felhasználásnak megfeleljen, és ne csak 1x lehessen használni.
Segítségeteket előre is köszönöm: Vikman -
ledgeri
nagyúr
Van-e olyan 8 gigás, és van-e olyan 16 gigás 3.0-ás Pendrive, ami már mindkét adatában 3.0-ás?
-
-
capafog23
őstag
válasz
djculture
üzenetére
Én még rosszabbul állok most vettem egy kingston 111-es 8GB-os pendrive-ot (elvileg usb3) egy 10Mb-os írást elvártam tőle, neten ilyen 11-eket olvastam. NTFS-re formázva használom 40-50%-ig száguldozik az adat utána visszaesik 5Mb-re? Ez mitől lehet, ez az 5 elég karcsú.
-
dnelb
veterán
Sziasztok, olyan 16gb méretű pendriveot keresek ami bírja a napi 8 órás használatot. Sebessége abszolút nem érdekel, csak ne haljon be 3 hónap után. Van valami megbízható darab?
Köszi
-
Grind
tag
-
-
-
vond
MODERÁTOR
Nem nagyon van ötletem, sajna...

16 gigás S102-est találtam a Lehel téren (elvileg raktáron van)... 32-esből meg talán egy Kingston R3.0-t, de ez már 13 ezerbe fáj...
Na várjál, hoppá... Ez esetleg kerek 10 ezerért? Sebessége nem tudom milyen, egyszerűen sehol nem találni...
Azt még megteheted, hogy körbejárod a bevásárlóközpontokat, hipermarketeket... De sok jót ne remélj, általában sz@rokat árulnak, de legalább azt is drágán...
Hétfő reggel már késő?
-
Grind
tag
Sajnos 6ig van nyitva a bolt és már nem tudják kiadni nekem a pendrivot hétvégén meg nem dolgoznak.. Esetleg más boltot tudnátok ajánlani ahol hasonlóan jó áru pendriveok vannak? Illetve hétvégén is dolgoznak.
-
vond
MODERÁTOR
-
Grind
tag
Sziasztok!
32Gb-os pendrivera lenne szükségem, minél gyorsabb írási sebességűre kb 9 ezer Ft ig és mai esetleg holnapi személyes (bolti) átvételre. Az a lényeg hogy ne ilyen rendelgetős legyen mert hétfőre már szükségem lenne rá. Tudtok valamit ajánlani?
-
vond
MODERÁTOR
Panaszkodni mindenre lehet... Bármelyik eszköz bármikor bemondhatja az unalmast...
Én többet is nyúzok belőle nap-mint-nap, és soha semmi gondom nem volt velük... Atomstabilan hozzák az ígért sebesség 100-105%-át, fémházasak, szépek, jól össze vannak rakva...
Ne feledd, a pozitív tapasztalatokról mindig kevesebbszer esik szó a fórumokon... És ha valami népszerű (sokat vásárolnak belőle), akkor ugye annál nagyobb is az esélye a rossz tapasztalatoknak, mint amiből kevesebb fogy...
-
csƵ
addikt
Köszi. Egyébként eSATA-n keresztül milyen sebességet produkálnak?
-
bul07
nagyúr
Ezek korrektek sebességeben/ usb 2.0-án is
Kingston DataTraveler R30
A-DATA N005 Pro
A-DATA Superior S107Ha teheted 32GB vegyél sebességben jóval gyorsabbak 2.0-án is
Amúgy elég harmatos a mezőny gondolj bele milyen 32Gb teleírni 15MB/s-el , több mint 30perc folyamatos írás mellet is
(#3929) vond
ADATA S102 Pro - ra itt panaszkodtak páran ezért nem ajánlottam neki
Pedig nekem is van egy 32GB-belőle és meg vagyok vele elégedve , tesztem -
vond
MODERÁTOR
ADATA S102 Pro 32GB 9500 körül szerintem jó vétel, pl. innen (ha nem játszik a külföldről rendelés)...
Kicsivel 10 fölött egy némileg gyorsabb ADATA N005 Pro 32GB...
Vagy esetleg a Kingston DataTraveler R3.0 (bár ez jóval lassabb mindkettőnél)...
Az USB2 adatátviteli sebességét maximálisan ki fogja használni mindegyik...
-
csƵ
addikt
Üdv!
USB3-as 16/32GB-os best buy pendrive-ot keresek.
-
-
kmisi99
addikt
Megjött a 770 es transcend 16GB os pendriveom olvasásban 36mb de írásban csak kb 10mb usb2.0 tesztelve. Csalódtam. Leszarom az olvasási sebességet ha egy nap mire telemásolom.

Azt gondolnám hogy 770 es akkor biztos jobb mint a 700 vagy a 760 hát nem jobb.
Nem hiszem hogy az usb2 lenne a szűk keresztmetszet ha egyszer olvasni tud közel 40mb al akkor mi a fenéért ne tudna írni is az usb2. -
Inkább veszek egy 15/30-as usb2 r25 kingstont (csak már nem lehet kapni sajnos) mint egy 8/70-es usb3 hulladékot. Szerintem olvasás az ezeknél másodlagos 30 megát eléri már isten de az írás meg ha 15 alatt van kínszenvedés rárakni egy nagyobb hd anyagot vagy bármit. Egyes kókány daraboknál egekbe emelik az olvasást irás meg usb2.0 alsó szintjét éri el.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
yossarian14
üzenetére
Úgy láttam, hogy amik egy évesek, és ilyenek, azok halnak...
-
yossarian14
tag
A 32GB-os S102 Pro most a PCX-nél is kapható 10 év garanciával egész jó áron, akit érdekel.
-
Az szép, sok értelme van ha 12 megával írható...Az ilyenhez tök felesleges az usb3, olvasásba elég lenne ha tudná a usb2 35 megáját cserébe meg tudná írásba is a 30 mega körüli tempót.Ezek mind ilyen kamu usb3 pendriveok mert tök fölösleges hogy gyorsan olvasnak ha írásuk meg kőkorszak. Ugyanilyen a kigston dt111 is.
-
bul07
nagyúr
Na megérkezett a TRANSCEND JETFLASH 760 USB 3.0 16GB [link]
Hát az kell hogy mondjam nem vagyok elájulva a sebességétől , mintha a teszteken jobban teljesített volna , viszont amit a csomagolásán vállal az hozza is 75/12 3.0-án, 2.0-án meg olyan 30/10-et tud ez azért nem olyan rossz egy 2800Ft-tólDe én ezt nem ajánlom senkinek , még a 700-ast meg a 770-est kellene megnézni
-
válasz
Zsolt_974
üzenetére
Kingston DataTraveler R30 16GB DTR30/16GB gyors is bírja is a kiképzést viszonylag olcsó is cserébe vastag.
Adata S102P AS102P-16G-RG elég gyorsak de hullanak mint a legyek.
Adata AN005P-16G-CGY méretileg a legnagyobb de cserébe az olvasása még gyorsabb mint az s102prónak, strapabíró is.A többi típus ebből a listából felejthető szerintem
-
Zsolt_974
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni vásárlás előtt.
A következő USB3.0 pendrive-ok közül melyik a befutó esetleg hasonló árban van-e jobb alternatíva?
Esetleg a gyártók közül melyik nem ajánlott?
Ahonnan rendelve lesz(PCX) a több dolog is ezeket találtam.Usb3.0 8Gb:
1. Kingston 8Gb DT111 (~2.5k)
2. Kingston 8Gb DT100G3 (~2.5k)
3. Adata 8Gb S102P (~3k)
4. Emtec 8GB C650 (~3.3k)
5. Corsair Flash Voyager Slider 8Gb CMFSL3-8Gb (~4.7k)Usb3.0 16Gb:
1. Kingston DTR30/16 (~5.6k)
2. Adata AN005P-16G-CGY (~5.3k)
3. Trenscend Jetflash 700 (~4.5k)
4. Adata S102P AS102P-16G-RGY (~5k)
5. Kingston DT111/16 (~4.3k)
6. Kingston DT100G3/16G (~4.5k)Esetleges érveket ellenérveket szívesen fogadok.

Segítségeteket és válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv. Zsolt.
-
andatti
senior tag
Ha már az ebay-en vetted, ezért az árért, vehettél volna 128 Gb -os ssd-t is, ami szintén brutál gyors és dupla akkora méret, 41 dollárért már lehet kapni samsung-ot és még a szállítással együtt is kijön 16 rugóból.... Amúgy penben ezek a sandisk extreme sorozatok nagyon-nagyon ott vannak a topon...
-
ketszo
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy Samsung UE40ES6560 -as TVm, és én is a TV-ből akartam felvenni műsort. Sajnos a 8GB-os Kingston Datatraveler pendriveomnak mind azt írta kicsi a sebbesége, a HDD-met nem akartam erre használni, mivel formatálni kellett volna, és a fontos dolhaimat inkább azon tárolom, nem érte meg. Így vettem az ebay-en egy Sandisk Extreme 64GB-os pendrive-ot 16000 FT-ért, ingyenes szállitás, 10 nap alatt kézbe is kaptam. Erre viszont 5 perces műsort HD minőségben 500MB -nyira könyvelhetek el.
Így a TV-t akár 1 hétre is beprogramozhatom, mikor kapcsoljon be, mikor vegyen föl műsort és mikor kapcsoljon ki utána.
Nagyon jók a tapasztalataim ezzel a pendrive-al, igaz még nincs 1 hónapos... -
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Yurbuds Ironman fülhallgató
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÚJ könyv: Gloviczki Zoltán - A holnapután iskolája
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Eladom és veszek egy 770 et.

?
), és ehhez keresnék jó ár/érték arányú 4 esetleg 8 gb-os pendrive-ot.
De azért eladják USB3-asként, érted?!?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)