Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
OctoCore
tag
Sziasztok, 128 gbos pendriveot keresnék, milyet ajánlotok ? (routerbe menne adattárolásra tehát elég az usb2.0- is
) Illetve ha eBay-en nézem milyen ártól jöhetnek a VALÓS 128gbos pendik ? -
cocka
veterán
A kérdés csak annyi, hogy ez firmware szintű defekt vagy csak logikai. Mert ha ez utóbbi, az talán orvosolható a BootICE-szal.
Mindenesetre ha olcsóbbat akar és ugyanolyan gyorsat, de bootolhatót, akkor TERMÉSZETESEN transcend jetflash 780 a megoldás.

Ja és nemcsak hogy olcsóbbat, de kevésbé hosszút és ormótlant.
-
gg72
veterán
Kösz a tippeket!

-
bul07
nagyúr
Én sinceritytradingau választanám de 3c_expert is jó lehet
-
bul07
nagyúr
Az egyik nevénél nincs , a másiknál meg van

Amúgy próbáltátok már ezt a telepítő készítő programot , nagyon egyszerűnek tűnik a használata
Ha megjön egy 16GB-os csinálok egyet vele mert a W7 nem igazán jól működik a laptopomon és gondoltam dobok rá egy 8.1-et
-
bul07
nagyúr
-
TaaT
nagyúr
Más, Sincerity mellett tudom még ajánlani 3c_expert -et az ebay-ről, szintén gyors, 8.-án lett leadva a rendelés, ma hozta a postás, és a vámosok sem tenyereltek rá a 64gigás Sandisk Cruzer Extreme-re.

-
bul07
nagyúr
válasz
konradl
üzenetére
Hát
Hivatalosan G2 a gyorsabb viszont ha itt visszakeresel találhatsz ehhez hasonló teszteket
Nehéz fogós kérdés
Egy megoldás van netten rendeld és ha nem hozza az elvártat akkor elállsz a vásárlástól , igaz ekkor 30napjuk van visszautalni a pénztVan még
S102 100/25 ([link])
780 140/40 ([link]) visszont figyelj a garanciára mert máshol nem 2évvel adják hanem többelAmúgy a legjobb W telepítő SANDISK Cruzer Extreme lenne csak ugye elég drága itthon , ebay-en a magyar árért 32GB-at lehet kapni
-
edari
őstag
Ma veszem át a jetflash 780-as pendrive-ot, jövő hónapban pedig a Kingston hyperx 3k ssd-t. Kíváncsi vagyok hogy usb3-on keresztül mennyi idő amíg a win7 felmegy

-
Thomech08
csendes tag
Ezt nyugodtan merem ajánlani jól árasított és nagyon strapabíró, erős. De feljebb volt róla is szó.
Adata S102 16GB USB 3.0 -
Droid_
tag
Mik most a bevált, ajánlott darabok?
Igények:
-8 vagy 16GB
-USB 3.0
-Strapabíró (lehetőleg fém) ház -
Thomech08
csendes tag
vond Értem az eléggé jó akkpr lehet maradok a jól beváltnál annyi, hogy most megpróbálok kéket venni belőle mert a szürke is jól néz ki de a kedvenc szín az kedvenc szín

bul07 Értem hát ő annyit mondott, hogy külföldön vette de az a számla így nem ér semmit mert külföldi. Igen amúgy nekem is csak az miatt akadt meg rajta a szemem mert 2E Ft al olcsóbban adja mint mások.
Esetleg "kitolósba2 nem tudtok valamit ajánlani? Mert eddig mindig kupakos pendrive om volt de mindig vigyázni kell rá le ne essen a vége. De viszont kitolósban nem találtam semmi gyorsat teljesítményileg és kinézetre elfogadhatót ami 6E Ft ért lenne...

-
bul07
nagyúr
válasz
Thomech08
üzenetére
Igen a garanciáztatás kérdéses , egy 2000Ft-os cuccnál nem is érdemes visszaküldeni
Igen van ilyen garancia , de előfordulhat hogy számlát is kérnek
Megeshet hogy Ázsiai piacra szánt példány és az európai központ e miatt elutasítja a garanciáztatástAmúgy nem tudom hogy hogy tudja ennyiért adni mikkor az ebay-en is ennyi az ára
-
Thomech08
csendes tag
Hát van ebay em már rendeltem is párszor ott. De ha a garanciát igénybe kell venni az eléggé nagy problémát okozhat. Ezért hanyagolom (inkább az olx vagy a vaterás hirdetéseket is pontosan emiatt felejtettem el inkább) mert itt a városban szeretnék inkább venni. Eddig mind a 4 pendrive omat ami volt itt vettem és még jó mind. Tehát én inkább úgy vagyok vele, hogy elektronika cuccot ebay ről inkább nem.
Egyébként abból mi igaz, hogy a Kingston nak olyan a garancia rendszere, hogyha elromlik a pendrive amitt vettem akkor csak elküldöm nekik postán külföldre a gyári számával ellátva és ha tényleg rossz küldenek helyette egy újat ingyen postával. Mert az egyik eladó ezzel akar beetetni, hogy ő külföldön vette új mert tényleg ki sincs bontva de ilyen rá a garancia. Hát én még ilyen garanciáról nem nagyon halottam....

Ez lenne az: Kingston -
Thomech08
csendes tag
Persze ebben az ár kategóriában ajánlatokat is szívesen fogadok ha van esetleg valakinek ötlete. Igen ezt én is tapasztaltam, hogy az ADATA minőségibb és "elpusztíthatatlan".

Csak a DTR30 ról sok tesztben azt írják gyorsabb mint az S 102. Neked USB 2.0 nál mennyi volt az írási sebesség pl egy 1.4gb filmnél az S102 PRO val? -
vond
MODERÁTOR
válasz
Thomech08
üzenetére
Az USB2-t szerintem mindkettő rendesen kihasználja. A DTR30-ról nem tudok nyilatkozni, de S102-esből volt már több darab is nálam. Mind gond nélkül üzemel (némelyik már 3-4 éve folyamatosan). Szerintem dönts a kialakítás és az anyagok alapján. Ha fém és elegánsabb kinézet kell, akkor ADATA, ha gumi és modern, akkor Kingston.

-
Thomech08
csendes tag
Sziasztok
Új pendrive ott szeretnék venni a régi ADATA C905 8GB helyett egy 16GB USB 3.0 pendrive ott. Ennek nincs semmi baja csak apám elkérte tőlem így gondoltam akkor veszek valami modernebbet. Ennek az utódját az AData S102 Pro 16GB néztem ki mivel a 8GB ossal nagyon megvoltam elégedve mindig gyorsan ír olvas például a gyári érték 8Mb írás helyett 12-13Mb al írja a Total Commander és nagyon igényes kis pendrive a maga kategóriájában. Sajnos USB 3.0 nincs a gépemen de így is gyorsabbak a 3.0 pendrive ok mint a 2.0 úgy halottam. Tehát az lenne az egyik kiszemelt a másik pedig a Kingston DataTraveler R30 16GB DTR30 erről nem tudok sokat csak annyit, hogy ezt is sokan dicsérik és, hogy az írási olvasási sebessége nagyon jó még 2.0 nál is. 6000Ft om lenne rá maximum.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Cs.I.T.
csendes tag
válasz
Avicularia
üzenetére
A TotalCommanderben ahogy emlékszem, érdemes átállítani a másolási blokkméretet nagyobbra. Ez megvolt nálatok?
-
bul07
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Az a furcsa hogy a teszt programok alatt hozza a sebességet de adat másolásnál már nem
Bár lehet fog még változni a sebesség ahogy jön egy másik széria
-
bul07
nagyúr
Transcend JetFlash 790 32GB teszt , hát jó jó de na
-
bul07
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Azzal volt szerencséd hogy hivatalosan 18MB/s kellene tudnia írni(Csomagolásán ez szerepel nem?)
TC=Total Commander -
bul07
nagyúr
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Szerencséd volt amúgy nézd meg TC-vel is mert a mért adat meg a valóság eltérhet
Megjött a 790 32GB pen és futtatom a teszteket
Érdekes hogy a 32GB-os példány jött meg hamarabb, mikkor két nappal korában rendeltem 16Gb-os példányt és az még nem jött meg -
bul07
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
ipon oldalán a terméknél a hozzászólások között találsz tesztett
-
bul07
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Én is a hűvös időt szeretem
Nem lenne nekem bajom a meleggel ha éjszak a 20fok alá esne a hőmérséklet -
cocka
veterán
válasz
Avicularia
üzenetére
Irigyellek.

Jaja szerintem az egyik legjobb a szélcsendes, mérsékelten hideg idő. Lehetőleg minél kevesebb párával.
-
Avicularia
veterán
Kb. ugyanazok a hőmérsékletek szoktak lenni mint Budapesten, kivéve a nagyon meleg nyári napokat. Viszont itt ha jó idő is van a hideg szél sokszor fúj a tenger miatt. Emiatt érzi az ember hidegebbnek az időt, és emiatt nem lehet elmenni a legmelegebb nyári napon sem estére kabát vagy pulóver nélkül. Én jobban szeretem az itteni időjárást, mint az otthoni pusztulat meleget.
-
cocka
veterán
Hát sajnos nincs már ott se olyan hideg, mint amilyenre az ember számítana.
Íme: [link]
De pl. ha megnézed Norvégia északi részét, az már jóval hidegebb:
És bónusz ajándékként még ködöt is kapsz este felé. Mondjuk én csípném, ha csak 8-9 fok lenne, bár a szárazabb hideg kevésbé tűnik borzasztónak.
-
bul07
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Akkor lehet nekem is megjön kedden , én Bp-től 250Km lakok így pár plusz nap míg elér hozzám
Hopp most nézem te nem is magyar honba vagy
(Tőlem 1600Km-re vagy
, és biztos jó hűvös arra az idő, itt meg pusztulat meleg , hol van már a tél)Amúgy is most a postával van egy érdekes gondom , az aprón árulok 760-kat , ma feladtam egyet Berettyóújfaluban fizetem 380Ft-ot és hogy mi a furcsa hogy itt helyben falun 415Ft-ot szoktam fizetni a postázásért, grammra egyforma levelek
-
bul07
nagyúr
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Ez nagyon jó ár egy 64GB-od példányért (8 939 Ft)
Arra azért számíts hogy garanciáztatás rémálom lehet , külföldi visszapostázás miatt(#5833) [CS]Blade2
Sale date: 05/25/14
Jövőhéten azért már számítok rá , persze ha megint nem 31napra jön meg
-
Kezdő vagyok
őstag
64 GB-osban most melyiket ajánlott venni?
Ez pl.?
[link] -
bul07
nagyúr
Tegnapi nap folyamán megjött a késő pen [link], 31nap alatt
-
shadow1901
aktív tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Ebay megoldotta, számomra kedvezően. Betar(totta)tatta az ígéretet. Paypal historyban már benne van, az mit jelent kb, mikor használhatom fel?
-
bugizozi
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
USB2-n is csinálnál egy ilyen tesztet pls?!

-
Szerintem is az lenne a jobb megoldás (Mármint ilyen másolós célre egy külső ház + HDD), de a kollégám gyerekeinek már voltak érdekes igényeik, nem én akarok az lenni, aki ezeket megtöri (Meg talán a pendrive kevésbé sérülékeny, mint egy HDD.)
Megint továbbítom, de azt hiszem rövidre zárom azzal, hogy melyik van nekik raktáron legalább 5 év Garanciával és az alapján válasszanak. Már így is sokkal több időt vett el ez a téma, mint kellett volna - és elnézést, hogy ennyit szekáltam itt mindenkit -. Ha esetleg lesz lehetőségem rá, akkor lemérem én is, hogy mit bír a kiszemelt darab. Bármelyik is legyen a végére.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Kicsit acélosabb írásra számítottam én is, de az olvasás azért nem rossz ezért az árért.

-
TaaT
nagyúr
válasz
Avicularia
üzenetére
Megnéznék egy crystaldiskmarkot is róla.

-
bugizozi
őstag
válasz
Avicularia
üzenetére
a gyári értéke 90/25 szal ez reális
-
Edit: Most hívtak, hogy mégse tudják szállítani, mert nincs a külső raktárban.

Bruttó ~ 27.000 környékén még ezt találtam: KINGSTON DataTraveler Ultimate 3.0 G3 128GB USB 3.0 Ezüst, 5 év Garanciával, elvileg 150/70-es sebességgel. Ez és ez alapján "kicsit" azért elmarad az elméleti maxtól. Ez még elviselhető lehet? (És nem 1-2 év garanciás)
Avicularia: Ez alapján akkor valószínűleg a 790-es 128 Gbos is hasonlót alkothat?
-
Avicularia
veterán
Megjött a jetflash 790 32 gigás. Hát elsőre nem az a nagy szám. Total commander alatt 22 megával ír usb3-on
Mindjárt csinálok bővebb teszteket. -
Nabu
aktív tag
válasz
zseniális19
üzenetére
Köszi, azt hiszem ez lesz a nyerő, kár a Lexar-ért mert tetszett a fém tokozat, de a gyorsaság számít elsősorban nem a kinézet!
-
shadow1901
aktív tag
válasz
zseniális19
üzenetére
Május eleje felé írt, hogy sajnálja várjak 1--3 hetet. Vártam 2-t szóltam hogy nincs még itt, refund, (már bőven legkésőbbi megadott határidőn túl jártunk 3 héttel) május 23-24-én valamikor írt, hogy oké, május 27 előtt megkapom.
Holnap lejár ugye az ügy, közben volt olyan, hogy eltűnt az üzenet írása az eladónak, majd feltöltöttem egy paintes képet amiben ezt reklamálom, másnap már tudtam megint írni... Meg biztos ami biztos beleírtam a paypal mailem is. Ez 28. volt, meg írtam egyet még 30-án is.
Első megkeresésemre másnap válaszolt. -
zseniális19
csendes tag
válasz
shadow1901
üzenetére
Érdekes, kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a végeredmény, nekem 3 nap alatt válaszolt, aztán 2 hét után pénzt is visszaadta, majd írd meg légy szíves.
-
zseniális19
csendes tag
Ja a turbo-ról beszélsz, hoppá, az nem kapható szerintem, ahogy olvastam visszahívta a Corsair, mert nem hozta az elvárt sebességet. Itt van is róla teszt.
A Lexar mások tesztei alapján tényleg lassú kis fájlok írásánál, nézd meg.
Még mindig a Sandisk Extreme-t ajánlom neked,és visszahúzhatós. -
shadow1901
aktív tag
Nem volt hajlandó válaszolni a jól ismert eladó, így be kellett vonnom az Ebayt is, mielőtt holnap automatikusan záródik az ügyem.
(Remélem jól csináltam, hogy az "escalate" menüpontot választottam.)
5-1 a megérkezett és nem megérkezett rendelések aránya. -
Válaszolt az Aqua, nem tud szerezni 790est, így lehet marad a soványka 2 év gari. A Corsair Flash Voyager igaz, hogy +3 év, de +20%-kal drágább is. Mondjuk a leírás alapján ez a Corsair Flash Voyager is tud 85 MB/s és 70 MB/s sebességet. Legalábbis papíron.
-
[CS]Blade2
addikt
Kivárnám, de lehet nincs értelme. USB2-vel használnám, a 16GB-osnál valszeg nincs nagy kül., max nem gyorsabb a 760-nál,ha csak nem tér el valamiért a gyári értéktől. Szerintem mindkettő 10-12 között ír. Még az is lehet, hogy az első adag gyorsabb, mint a végleges, ami a 760-nál is volt. A 790 tokja még kicsit jobbnak is tűnik.
A franc tudja, hogy ilyenkor hogy dugul be a posta, az eladók az ünnepnap felhalmozott + megrendelést hogy küldik el, szóval az is zsákbamacska, hogy 15 vagy 40 nap múlva ér ide.
-
theooracy
aktív tag
Nos, ma megérkezett Hong-Kong-ból a SanDisk Extreme pendrivém. A rendeléstől számított 12. napon!!! Ez azért nem rossz...

-
Nabu
aktív tag
válasz
zseniális19
üzenetére
Mindkettő visszahúzhatós
(kupakos nálam kizárt), nem lényeg a 64 GB a sebesség a lényeg!
Jól látom hogy a Lexar nem valami erős kis fájlok írásánál? Nekem pont ez lenne a lényeg mivel a böngésző is innen futna. -
zseniális19
csendes tag
Corsair kupakos, Lexar visszahúzhatós, sebességre Lexar a jobb, linken találsz összehasonlítást.
Gondolom külföldről rendelsz, mert idehaza nem találtam Lexart, mert akkor ebay-ről a Lexar árából kijön SANDISK EXTREME USB 3.0 64GB, szerintem azzal jobban jársz, sebessége annak is elég jó. -
Nabu
aktív tag
Sziasztok! Pendrive vásárlás előtt állok ezeket néztem, szerintetek melyik pendrive a jobb?
- Corsair Flash Voyager GT Turbo 32GB USB 3.0
- Lexar JumpDrive P10 32GB USB 3.0
Böngésző, levelező és még sok portable program számára!
Néha csak usb 2-esként használva, mert nem minden gépen van még usb 3! -
bugizozi
őstag
Gézengúz; bul07
Köszönöm, ilyenre gondoltam

-
Nem tudom, hogy nekik miért pont pendrive kell. Azt is el tudom képzelni, hogy a cipekedéshez ideális mondjuk a kolesz/egyetem/lakások között, ennyire nem mentem bele. Médialejátszó jó dolog, de nem akarok belefutni olyanba, hogy ezt vagy azt nem játszotta le és én ajánlottam nekik. Apuka felé az volt a kiírás, hogy "kéne egy pendrive, minél nagyobb kapacitással." Kollégám meg kb belőtte az árat, hogy ennyiért még beleférne.

F790est sehol nem találok, csak iponban 2 év garival, az meg kicsit karcsú a 770es 10 évéhez képest.

-
vond
MODERÁTOR
Hát, ha ez a cél, akkor inkább vegyenek egy jó külső vinyót. Gyorsabb is lesz, meg sokkal több cucc is fér rá.
Vaaaagy, ennyi pénzért már hálózatba (LAN és/vagy WIFI) köthető médialejátszókat is lehet venni. S akkor még másolgatni sem kellene. A PC-n megosztott mappákból leshetnék a filmeket a TV-n. Persze ez csak akkor működne, ha nem több különböző lakásról lenne szó.
Egyébként mi is így csináljuk otthon.
Először nem értette a feleségem, hogy az a kis médialejátszó miért is lesz jó nekünk. Most meg már - kis túlzással - élni sem tudna nélküle. 
(#5796) bul07: Igaz, hogy nem mind volt 64-es, de tapasztalatom szerint az S102-esek között nem nagyon van szórás. Általában mindegyik egy kicsivel a vállalt sebesség felett teljesít.
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
) Illetve ha eBay-en nézem milyen ártól jöhetnek a VALÓS 128gbos pendik ?