Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem mert nagyobb tempóhoz usb3 kártyaolvasó kell meg drága kártya is például a samsung pro memória kártya sorozat. ssd-ben drága vezérlő van több csatornás memória szervezéssel, egy memória kártyába bele se férne egy ilyen megoldás, vagy ha beleférne is a miniatűrizálással tizszeres ára lenne egy ssd-hez képest. Látod még a pendriveok 90%-ban sincs ssd szintű vezérlő.
-
a1200
aktív tag
Akkor azt mondjátok, hogy egy 688 MB-os mappát, amiben 50 file van, nem túl lassan másolt át a SATA HDD-mről USB2-es kártyaolvasóval a 2 és 4 GB-os SD-mre 3 perc alatt?
Miért nem majdnem olyan gyorsak a pendrive-ok, SD kártyák, mint az SSD-k? Majdnem ugyanaz a működési elve az SD kártyának, a pendrive-nak, és az SSD-nek, mindben flash RAM van.
-
Fent reklámozott pro-s samsung meg ezt tudja: [link]
-
-
-
Rendelni vidéki kiskerben semmit se érdemes mert a vidéki kiskerek 90%-a olyan kis forgalmat tud lebonyolítani hogy ezzel az összeggel csak a legdrágább nagykerek feltételeinek tud megfelelni. Akciózó normálisabb nagykerek 6 havi bontásra akár 5-10 millió forgalmat is követelnek addig szóba se állnak a kiskerrel és erre az összegre még nincs semmi kedvezmény csak az hogy szerződhet a kisker.
-
bul07
nagyúr
Ez mit takarna "nem pesti" , ha jól tudom Budapesten nem gyártanak Pendrive-ot
Valós sebességet honnan lehet megtundni , van egy csodás dolog az internet, rá kell keresni az adott tipusra és nagy esélyel lesz sebességre teszt
Elég lett volna 100-150 hozzászólást visszaolvasni pár tippet találtál volna
60MB/ s írási sebességet már rég túlépték, lappoz vissza pár lappott és láthatsz SanDisk Extreme sebesség tesztett(bocs ha túl irónikus voltam
)( #3791 ) djculture
Erre fele is ez a helyzet, de rendelésre hoznának, bár nem érné meg mert olyan feláral dolgoznak -
Alapvetően a vidéki kiskerekben csak a kingston dt100-101 g akárhányasok a divat ami 4-6 megával irható
Jó esetben van usb3 dt111 de az is csak olvasásba tud valamit írni 10 megával ír. Úgy hogy nincs mese rendelni kell webshopból ha normális kell. Múltkor pont ezt beszélgettük egy kollégával azt mondta csak a gagyi legolcsóbb datatraveller dt101 vagy dt100 g2 kingston-t viszik tőle is ezért nem is tart mást. -
a1200
aktív tag
Hali.
Mi most a legjobb ár/érték arányú, jó minőségű, nem 1 év garis, nem pesti, 32/64 GB-os USB2-es és 3-as pendrive?
Honnan lehet megtudni vásárlás előtt a TÉNYLEGES olvasási és írási sebességeket?
Egyáltalán van értelme az USB3-asnak? Csak mert ez sem közelíti meg az USB2 60 MB/s-os sebességét.Más is érdekel, itt [link] írtam 1912-től.
Az a topik pang, talán itt van pár hozzáértő. -
Kasya
nagyúr
válasz
GrooveHero
üzenetére
Jajj, ne is mondd. En meg allhatok vissza NTFS-re, mert egyes kollegaim laptopjan meg mindig XP fut es nem "szeresse" az exFAT-ot :/
-
vond
MODERÁTOR
Huhhhh, ne is mondjátok... Munkahelyen rámragadt az informatikus/rendszergazda szerep... Volt küzdés erősen a 10+ éves P2/P3-as göncökkel... Egy rémálom volt akár csak bekapcsolni őket, nemhogy telepíteni, meg dolgozni rajtuk... Tavaly év végén aztán - valami barter business keretein belül - mindenki kapott egy i5-ös lapost... Hát nem kicsit lett gördülékenyebb a munka...

(#3785) bul07: Bár van SSD-m, de én speciel teljesen jól elvagyok a 105/28-as S102-esemmel... Őszintén szólva annyira nem hat meg, hogy egy filmet 1 vagy 4 perc alatt másolok fel, hogy ihajj... Az egyedüli, amiért nagyon is jó lenne pl. egy Sandisk Extreme, az a kis file-ok kezelésénél tapasztalható sokkal jobb tempó...
-
bul07
nagyúr
SDD nélkül ezeket már esélyrelen kihasználni, az én gépemnek már a ADATA S102 Pro 32 GB is nagy feladat usb3.0-án, főleg ha még más is fut a hátérben
Na majd ősszel ha jön a bf4 és úgy találom hogy kevés neki a gépem jöhet a fejlesztés, addigra hátha 20e Ft allá esnének a 120-128GB SDD(ez a rész off-ba lenne ha telefonról menne
) -
válasz
GrooveHero
üzenetére
Ismerős a helyzet nálunk a kórházba volt ilyen, az egész műtőblokk plc vezérlőprogramját valami matuzsálem p2 kezelte. Jobban jártam ha felballagtam a tetőre és ott rs 232-re rádugva akonzolt átállítottam amit kellett.
-
Egyik cég vett 10db DataTraveler HyperX Predator 512 GB pendrive-ot, volt lehetőségem tesztelni nagyon durva. Nem tudom meddig birja a kiképzést de 350mega körül lehetett róla lemásolni egy nagyobb file-t a ramdrive-ra, ramdrive-ról ráírni meg 150mega körül. Mondjuk az ára is betyár valami 220ezer/db.
-
Findzs
addikt
nem akarok én venni csak gondoltam megosztom veletek mert most jött cédrus hírlevél és abban láttam
szóval lehet magyarországon kapninekem egy corsair slider 32gb -osom van azt már csak egy sandisk extremre vagy egy kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 -ra vagy a nagy kedvencemre egy corsair gt turbora cserélnék le
-
vond
MODERÁTOR
Ez kb. ugyanazt tudja (bár kupakos) 9600-ért, rendes magyar boltból, 10 év garival...
Ez meg 180/50-es, 10700-ért 5 év garival...
És mindkettő fémházas...
Szlovák boltokban mindkettőt megkapod 7-8 ezer környékén...
Persze a legjobb lenne egy Sandisk Cruzer Extreme...
Az nem kupakos, és a sebessége is jobb mindegyiknél... -
Nem rossz de az biztos hogy én ilyen bármikor tönkre menő eszközt csak itthon garanciáztató minimum 3 évre szóló verzióban vennék. Rengeteg pendrive-om végezte a kukába szlovák román hong kong-i vásárlásúak. Most már csak olyat veszek amit visszaküldök a kis/nagykerbe és küldik a másikat 1-2 hét múlva.
-
Findzs
addikt
ehhez mit szóltok?
szimpatikus mert nincs kupakja és mintha fémből lenne, na meg nem is olyan lassú és nem drága (legalábbis ebayen)
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
vegyél de ilyet ez elég sok régi lapban is működik: [link]
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
Nem tudom sajnos ilyen lappal még nem próbáltam de már sikerült életre keltenem s775 lapban x16-oson ilyen kártyát. Merő ötletként jött mert x1 1.1 sloton nem akart menni. Ez a pcmcia dolog viszont mindenhol ment még eddig de tényleg aranyár. Gyári intel lapokba raktunk rengeteg ilyet.
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
Most így megnézve a lapot a második x16-os foglaltban nézted már a kártyát?
Amúgy lehet rá faragni usb3 vezérlőt de nem olcsó mulatság.
Kell hozzá egy PCI_Express_to_PCMCIA adapter:
Meg egy USB3 PCMCIA Expresscard adapter. -
GrooveHero
addikt
válasz
djculture
üzenetére
Igen, és is észrevettem most, hogy a linket kerestem. Akkor innentől kezdve a következő a kérdésem:Miként és hogy lehetne működésre bírni az USb3-as pent ebben a deszkában? Mert én már nézegettem firewire átalakítót, meg mittudjaménmégmit, de nem jutottam előrébb.

Tudsz esetleg ez ügyben segíteni? -
válasz
GrooveHero
üzenetére
P35 chipset PCIe 1.1. Kártyákhoz meg követelmény a 2.0 sajnos, 1.1 elméleti sebessége 250mega a 2.0 meg 500 amiatt nem működik 1.1-ben. Két portot nem bírna kiszolgálni 1.1 -ben így le van tiltva ha ilyenre dugja valaki.
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
lehet nincs 2.0 szabványú pcie slot az alaplapodon? Mert 1.1-ben nem igazán szokott elindulni a kártya.
-
GrooveHero
addikt
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
ha van pcie x1 2.0 foglalatod 3500ft egy nec vezérlős kártya..
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
Az itthon a legtöbb kiskerben kizárólagosan kapható kingston nyavaják vásárlói örömtáncot járnának ha ennyivel írna a pen.
-
tlala
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
De még így is elmondhatod, hogy a második eszköz 100 %-kal nagyobb írási sebességet produkál ugyanabban au USB2-es környezetben!

-
-
bul07
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
SanDisk Cruzer Extreme 32GB igen jól eltalált egy valami már bánom hogy nem mertem bevállalni az ebay-ről, bár rendszernek inkább már egy SDD egész jó árban vannak már
Itt falun még a USB3-ról se nagyon hallottak nemhogy a gépükön lenne ilyen csatlakozó , így az én ADATA S102 Pro 32 GB-at igen áron alul tudnám eladni , gondoltam még az apróra de garancia nélkül ott is áron alul lehetne eladni mert én nem adok senkinek garanciát , párszor lehúzza írás közben és meg is nyekken rosszabb esetben
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
USB2 szépen teljesít , USB3 írási sebesség lehetne gyorsabb de így is egész jó
(#3739) mexel
Ipon-t nézve
Lehetne még említeni a TRANSCEND JetFlash 700 32GB test 70/30
De a KINGSTON DataTraveler R30 700Ft-al drágább sebességre egyforma viszont 3évvel több garancia(#3740) djculture
Nekem ADATA C103 16GB van még, nem egy veszett vad sebesség tekintetében de majd egy éve teszi a dolgát
Vannak még ezek, de ezek írásban gyengék, egy se éri el a 5MB/s-et
Kingston DataTraveler 108 8GB
KINGSTON DataTraveler G3 8GB
KINGSTON DataTraveler 111 8GB
Platinet 16GB X-DepoÚton van felém még SANDISK CRUZER GLIDE 16GB majd tesztelem sebességre , ha eladtam akkor ezek közül rendelek egyet [link], [link], [link] még nem döntöttem
-
-
-
válasz
inferno88
üzenetére
Letiltani nem nagyon lehet viszont ha mákod van nem az elején van a hibás rész és kisebbre tudod formázni a diskpart-al. Pl 4 gigára formázás:
cmd
diskpart
list disk
select disk x (x=a pendrive sorszáma)
clean
create partition primary size=4096
select partition 1
assign letter x
format fs=fat32 label=”AIDA64”
exit8gigára 8192 kell írni értelem szerűen
-
-
Mercutio_
félisten
Beraktam a tesztet, rendben vannak az értékek?

-
Hali!
Van egy Kingston DT Elite 3.0 16GB pendrive-om. 7 hónapos,egyáltalán nem volt sokat használva. Fél tera alatti írásmennyiségre tippelnék,ha ez érdekes.
Ma azzal a problémával találkoztam,hogy nem lehet rá 100 megás vagy nagyobb nagyságrendű fájlok,pl sorozatrészt, installert felmásolni. Ezt úgy kell elképzelni,hogy a a folyamatjelző egy ponton megakad és végtelen ideig ott marad. Ezután,ha kiszedem a lehúzom és visszadugom,akkor az addig átmásolt tartalom elérhető,pl. mkv-be bele tudok gond nélkül nézni,persze hibákat tartalmaz.
A kérdésem az,hogy ezen lehet valahogy segíteni vagy gyakorlatilag véres a vezérlő/cellák torka?
-
-
-
Findzs
addikt
raktam ide egy dt100g3 usb3 -as 16Gb -os kingston tesztet:
[link]az asszonynak kel mert eddig egy dt100 8gb -ssal szenvedet de az írás még az 1 mb/sec -et is alig érte el
-
-
bul07
nagyúr
Hogy volt két három hibás darab mostanában Adata-ból nem jelenti azt hogy hulladék minőség, nekem van egy éves Adatám és tökéletesen működik
32Gb-os méretben már a sebesség is fő tényező a márka mellet, mert egy lassú esetén sok idő is lehet mire tele lehet másolni (akár +1óra is)
És általában az olcsó pendrive-ok nem jeleskednek a sebességben
-
Findzs
addikt
kingston, corsair, vagy sandisk én ezekből választanék ha lehet
inkább vegyél máshol ahol van valamelyikbőlde mindegyikből ki lehet fogni hibásat illetve jót is ha mindenképpen innen akarsz venni ahol ezek vannak akkor én a-data -t vennék, mert olyanok voltak nekem is és sose volt bajuk
-
mexel
veterán
Közben megnéztem a kínálatot, a legtöbb 32gb-os USB 3-as pendrive Adata, aztán van még Transcend, Kingmax, Patriot, Emtec, Silicon Power.
Ezekből melyiket merjem megvenni? Nem túl biztató nevek az alsóházban
-
mexel
veterán
32gb-os USB 3.0-ás pendriveból ami az olcsóbbak között van melyik az ami a legmegbízhatóbbnak mondható? Kellen vennem egyet sürgősen, az iponban vagy a PCX-ben. Tud valaki ajánlani? Ahogy visszaolvasgattam úgy látom sok adata megmakkant, azt most inkább kerülném.
-
-
Magyarországra zugboltként szállítanak. Szlovák áfát számít fel ott kezdődik az már nem hivatalos. Amit rendelt a haver ahhoz volt egy szlovák nyelvű papir aláíratlanul, felhívta őket szlovákul gagyogtak. Végül előkerült valami magyarul alig tudó és megértettük hogy visszatellene a papírt postázni úgy lesz garancia. Lehet hogy szlovákban oké de ilyen zugboltként való más országban árulás hazai áfa felszámolásával garancia papír érvényesítés , szlovák számlával szürke import kategória.
-
interstore bolt felejtős, onnan megrendeltre semmilyen gari nem intézhető. Platinet szintén mert legyel leggagyibb valami, ugyanaz a pendrive ötezer féle verzióban kapható különböző paraméterekkel. SANDISK EXTREME nem rossz de a franc se postázgat vissza hong kongba ha baj van, több mint 2000ft csak egy elsőbbségi levélbe elküldeni 500grammig és akkor ezért a pénzért bármikor eltűnhet mert semmi biztosítás nincs rá.
-
bul07
nagyúr
válasz
djculture
üzenetére
Hát nem tudom , képet róla csak az árgép képét találtam, én biztos nem kockáztatnék vele főleg hogy majd ennyiért igaz az ebay-ről lehet normálisat rendelni(még az ebay-en se találtam kingfast)
Pl ezt [link]
Már nem ebay hanem szlovák ületek
Itt van ez [link] (sebesség teszt is van, bár én inkább 20-25-re tenném)
De ez is Kingston DataTraveler R30 64GB 13 912 FtAzért a Kingston-nak meg a SANDISK-nek neve is van
-
odel No. U301M Interface USB3.0 Capacity 4GB~64GB Max. Sustained read 80MB/s Max. Sustained write 30MB/s IBM PC or compatible PC, Notebook or Macintosh with USB port Operation System Support Microsoft Windows 7, Vista, XP Support Mac OS 10. X Support Linux kernels 2.5 and above NAND Flash Interface Support 2-bit MLC: 4X nm to 2X nm process, 4/8KB page size, CNAN Adjustable ECC Engine Supports up to 30-bit per 1KB BCH Global Wear-Leveling Power-cycling handling USB3.0 with USB2.0 combo interface Support system with USB3.0 Port. Backwards compatibles with USB2.0 Hot plug and play More than 10 years data retention Super speed data transfer performance (MLC ) Warranty 3years
Leírás szerint rendes mlc chip van benne wear levelinggel, helyi kiskerben ennyi meg a 3b webshopban a pclandnál 17k.
-
Ilyet vett már valaki? Állítólag 30 mega körül ír 80 körül olvas usb3 porton. Elgondolkodtam rajta 3 év garival 64gigás 14k

-
DBAtti
aktív tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Szia!
Korábban többen ajánlották az ExFAT formátumot, mert az NTFS valahogy lassabb a FAT32-nél, és az ExFAT-nál is.
Utóbbi hátránya abban található, hogy a régi oprendszerek alapértelmezetten nem kezelik (linuxokkal, Mac-el nem tudom hogy áll, az biztos, hogy Win XP-hez külön kell telepíteni egy pár kbyte-os bővítményt).
NTFS-nél még soha nem állítottam az alapértelmezett méretet, de nem tudom megmondani ad-e érdemi változást. Elvileg minél közelebb van az általánosan használt fájlméretez, annál gyorsabb lesz a működése. Ha csak filmeket tárolsz rajta, vagy képeket, akkor lehet nagyobbra állítani. Ha sok kis rendszerfile/ egyéb vackok vannak rajta, akkor nem lesz olyan jó a nagy blokkméret, de legalábbis felesleges helyet is foglal. -
DBAtti
aktív tag
Igen, ajánlott levélként lett feladva, nem sok pénz azért, hogy kicseréljék, és ingyen hozzanak egy másikat helyette. És bár Hongkongból érkezett, azóta nyitottak Angliában üzletet, ők kérték, hogy oda küldjem vissza.
Az itthoni cégek megsüvegelhetik őket, de ezt majd csak akkor szedem ki off-ból, ha megérkezett a cseredarab.

-
DBAtti
aktív tag
Úgy néz ki, hogy a Deal angliai részlege cseréli a darabot, vagy le lehet vásárolni az árát, úgyhogy max. respect nekik. Egyelőre nem találtam más pendrive-ot a kínálatban, ami érdekelne, úgyhogy marad ez. Egy kicsit mondjuk furcsa, hogy van sima (barna színű, lassabb) GENUINE S102, de a kék S102 PRO (kék) mellé nincs odaírva, hogy genuine. Ettől függetlenül anyagában jó volt, egész jó sebességet is produkált, bár a gyártói maxot nem érte el, de a sebesség topic teszteredményeit igen.
-
bul07
nagyúr
válasz
Space marine
üzenetére
Szerintem is mindenből ki lehet fogni olyat hogy fél év múlva elromlik, én is meg mertem venni
SANDISK Extreme mérete 70.87 mm x 21.34 mm x 11.43 mm -
Gézengúz
addikt
válasz
Space marine
üzenetére
A tavaly szeptemberben vett 8 db-ból nálunk még mindig jó mind... (S102Pro)
-
Space marine
aktív tag
Köszönöm Nektek
Az itmedia-ról még a cd,dvd korszakból emlékeztem, elég sok mindent árulnak már, ezt a másikat még nem láttam.
S még parfüm is van az asszonynak
A Sandisk képen egy picit nagynak tűnik, félre néztem? Az A-daták-kal akkor most mi a helyzet? Esnek szét vagy sem? -
bul07
nagyúr
válasz
Space marine
üzenetére
Nem ebay hanem Szlovák webshop
SANDISK EXTREME USB 3.0 32GB 11747 HUF , szállítás 882 Ft futárral , 0Ft pickpack pont (Ez elég régen működő bolt már vagy 5éve vásárolok tőlük)
A-DATA 32GB USB 3.0 Nobility N005 Pro 7815Ft+ 1500Ft szállítás, tesztek [link] [link]
vagy
A-DATA Flash Disk 32GB USB 3.0 Superior S107 7696Ft +1500Ft szállítás , tesztek [link] [link]Esetleg még ADATA S102 Pro 32 GB , itt az én méréseim
-
Fishor
senior tag
válasz
Space marine
üzenetére
Sandisk extreme nekem eléggé bejött. Korábban raktam fel teszteket is róla. Nem muszáj ebayen megvenni. Edigitalon van 16900-ért, vagy iponon 15000 alatti áron.
Üdv: Fishor
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok! Keresek nem ebay verziós tényleg gyors usb3-s pendrive-ot 32gigás kiszerelésben. Mit ajánlotok?
Fentebb láttam, hogy az A-daták kezdenek meghalni.. -
Gézengúz
addikt
az írás pedig 20 MB/s-ra rúghat
hahahahaha.... még ilyen trükközést...hol van ez pl. az S102Pro.hoz....
-
Findzs
addikt
ezt a kingstont nem ismeritek?
nem találok róla semmit mennyit tudhat usb 2 illetve usb 3 -on
16gb -os kellene az asszonynak
[link]szerk
ezt találtam:
[link]
e szerint 27/17 (a csatolt kép rossz az nem az a pendrive)
nem értem miért járatja le magát ilyen penekkel a kingston a 111 is egy hulladék, legalább ne usb 3 asnak adnák el -
bul07
nagyúr
hú én elnéztem ExtremeDigital-nak láttam
Mondjuk igen, ha baj van általában akkor ír az ember a fórumra
Bár nekem privátba jelezte egy fórumtárs(mikkor kerestem hogy milyet vegyek) hogy neki csak baja volt vele, és már vagy 50db vett vissza Adata márkából, azóta nem is foglalkozik vele
Én Szlovákiából vettem 9000Ft volt szállítással(fránya szállítás volt 1500Ft) -
DBAtti
aktív tag
Én is meglepődve olvastam épp vissza, előfordulhat, hogy egy új Win7 frissítés üti? Akkor tömegesen jelentkeznének az emberek.
Amúgy sokan használják megelégedéssel a típust, nagy számok törvénye, hogy néha beüt a krach. Lehet az is, hogy a hongkongi minőségbiztosok nagyobb szórást engednek az export darabokhoz képest.
Vissza nem vinném személyesen, de ha kell visszaröptetem nekik, vagy talán azt is állják. Még ki kell derítenem hogyan zajlik, meg persze először megkérdezem őket mailben, mit szeretnének, mit tegyek. -
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Úgy tűnik meghalt egy 32GB-os ADATA S102PRO-m. Nem tudom mi történ vele, egyik nap még használtam, másnap nem látta a gép. Pontosabban láttam, hogy be van dugva egy ADATA hardver, mindent jónak írt (driver naprakész), mégsem volt róla látható semmi, még lemezkezelőben sem. Formázni, vagy megnyitni nem lehetett.
Úgy tűnik lesz egy köröm a DealExtreme garancia szolgálatával, de gondoltam megkérdezem, járt-e itt már valaki hasonlóan, életre lehet-e kelteni valamilyen módon.
Mint írtam, rendellenes fizikai behatás nem érte, egyik nap ment azon a gépen, ahol másnap inkább már nem. Ilyen még nem volt korábban nálam, még a legelső 512MB-os pen is működik minden gond nélkül, erre a legújabb elhasal.I'm a saaad panda.
-
bul07
nagyúr
válasz
BenQhunria
üzenetére
(#3697) bul07 hozzászólásomat nézd meg
(#3698) Fishor
Lásd kivel van dolgod, ha privátban elküldöd a címedet akkor ezt megveszem neked, rákerestem és ha már ott voltam licitáltam mis és enyém lett félelmetes C $0.06-ért és ebben a posta is benne van -
BenQhunria
tag
Milyen 32 gb-os pendrivét ajánlotok olyan 8 - 10.000 ft környékén?
-
bul07
nagyúr
válasz
Mercutio_
üzenetére
Jó az alapértelmezett
Ide egy sebesség tesztet tehetnél fel, tudom hogy van már ez a típus de hátha változott valamit a sebessége
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
S102 Pro 16GB-s pendrive gyárilag FAT32-re formázva jött, de ez ugyebár nagy file-oknál nemgyerebe, így NTFS-re formáztam W7 alatt.
Jó az "alapértelmezett" vagy valamilyen konkrét blokkméreet kell beállítani neki?
-
stigma
addikt
Hi. Adott egy A-data S102 pro 16GB-os USB 3.0-s pendrive-om amit ha usb 3.0-ba dugok tökéletesen felismer.
Viszont ha asztali vagy laptop 2.0-s usb csatlakozóba illesztem, akkor ismeretlen eszközként ismeri fel, de nem látom az eszközök között. A Pendrive fél éves, eddig usb 2.0 és 3.0-n is tökéletesen működött.
Van valami ötletetek?Segítséget előre is köszönöm.
-
andatti
senior tag
Köszi a választ. Közben tovább kutakodtam és már írtam a "Milyen winchestert vegyek" topic-ba, de meglesem az általad ajánlottakat is! A 3.0 alap, mert bár nem tudom most kihasználni, azért csak újabb technológia és talán gyorsabb is, a kiegészítős okosítás pedig nem drága...
-
bul07
nagyúr
válasz
andatti
üzenetére
Bármilyen HDD vásárlása igen körülményes manapság, mert...
.... egyre kevesseb garanciával árulják őkket
.... jelen van a parkolásnak nevezett probléma (csapkodja a fejet, kattog)
....sebességben is vannak jelentős külömbségekParkolásról fórum itt(olvasd ell az első hozzászólást):
http://mobilarena.hu/tema/re_kritikus_hiba_a_western_digital_caviar_green_m/hsz_1-50.htmlAjánlott HDD bejegyzése:
http://logout.hu/bejegyzes/coolmat/ajanlott_hdd-k/hsz_1-50.html#rel_msgsAmúgy mindenképp USB 3.0 legyen
-
andatti
senior tag
Lecsúsztam a szerkesztésről...
Csatlakozva a pár hsz-el ezelőtti tesztekhez:
"A valóság viszont az, hogy a leggyorsabb merevlemezek is csak 150 MB/s vagyis 1,2 Gbps körüli tempóra képesek, a csúcs SSD-k ennek a duplájára." Szóval az itt is favorizált csúcs 32 Gb-os pen 200-as olvasási és 110-es írási sebességével igenis magasan kiemelkedő... -
andatti
senior tag
Család "kiparancsolta", hogy csütörtökig döntsek, mert aznap megveszik a külső vinyót, viszont most kb. 5-6 féle cucc közül nem tudok dönteni... Tudna ajánlani valaki egy jó topic-ot ez ügyben? mert külső hdd-vel több fórum is foglalkozik, de nem tudom, hogy hol nem lenne off és talán még ma válaszolnának...
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÚJ! BONTATLAN! SEAGATE 1TB külső,ADATA Slim Külső 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus 400W
- Dell XPS 9720 - i7 12th gen 27% ÁFÁS!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3481
- Asus Zenbook 13 laptop Oled kijelző!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
Amugy ezt a win update-nek is felkellene tennie? Alighanem..,
A pendrivera meg hiaba rakom fel, ha nem olvassa be ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

775-ös deszka alaplapra integrált videokártyával 

hú én elnéztem ExtremeDigital-nak láttam