Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
gege321
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy 64 GB-os pendriveot ami usb 2.0, max 15.000HUF-ig.
Sebesség, kinézet nem fontos, csak tárolásra használnám, rengeted kép, program és dokumentum.
Főleg a megbízhatóság számít. (kb fél éve kiírtam dvd-re a dolgaimat és most nem tudom másolni, mert van pár hibás fájl rajta ami persze jó volt, na ezért akarok váltani dvd-ről)
Win7 64bit-en használnám.
Köszönöm! -
bul07
nagyúr
Legolcsóbban az ebay-ről úsznád meg, csak ugye a garancia
TRANSCEND JETFLASH 760 16GB 2800Ft, sebesség tesztem, USB2.0-án is tud 30MB/s olvasástTRANSCEND JETFLASH 700 16GB is jó lehet , ennek sebessége is megközelíti a 760-ét
-
Motion_Blur
félisten
S102 Pro@32GB:

-
rob83
aktív tag
Hali!
8-16 GB-os pen kellene Win 7 telepítőnek!
Olvasás a főbb szempont mit lenne érdemes venni?
-
tomy_cz
senior tag
Sziasztok!
Létezik / kapható még olyan pendrive amin van fizikai írásvédettség kapcsoló?
-
katt777
félisten
Mhelyen vagyok, 1 gyors kérdés: 32GB USB3, gyorsaság, ár, milyen pendrive-ot ajánlotok?
-
törölt tag
Sziasztok!
Viszonylag gyors pendriveot keresnék, 16 vagy 32es méetben, az a lényeg, hogy kulcstartóként szeretném használni, szóval fontos lenne az eszköz védelme is.Tudnátok ilyet ajánlani?

-
bul07
nagyúr
válasz
DjDanee87
üzenetére
Legtöbb pen 16Gb méretben jó ha 15MB/s írást tud , 32GB méretben az alsó-közép kategória 20-30MB/s sebességet produkál , persze USB 3.0-ra értve
Ha számít a sebesség akkor talán ezekkel lehet ajánlani
ebay: [link], [link]
Ha itthonról akkor
Adata
S102 Pro
N005 Pro
S107
Ebben a hozzászólásomba 16Gb-ok leírása , 32GB példányok dupla sebességgel bírnak írásban(nagyjából) -
Kasya
nagyúr
válasz
DjDanee87
üzenetére
Ahha...az lehetseges, nem olvastam el...en vegigvittem a kosartol a fizetesig a menupontot es ott nem lattam szallitasi koltseget, Ezek szerint akkor lehet, hogy a vegso fizetes gombnal derult volna ki?

Mea culpa. Akkor nem olcso

Szerk: par menuponttal megtoldottak a rendszert...26 font.

-
DjDanee87
addikt
Én úgy látom csak ezekbe az országokba szállítanak ingyen:
Eligible European Destinations
(Belgium, Denmark, Luxembourg, Netherlands, Finland, Gibraltar, Iceland, Ireland, Portugal, Sweden and Poland)Ráadásul hozzájuk is csak 25 font feletti összeg esetén van ingyenes szállítás.
Akkor marad a drágább hazai webshop
-
DjDanee87
addikt
Kösz a tippet, bár nálunk azért kicsit drágább. Itt találtam legolcsóbban
-
DjDanee87
addikt
A rendszerrel nincs gond, egy 64es SSDn van a Win de ott már nem fér el játék. A játékok Samsung HD103SJ vinyón vannak, és nincs is vele problémám a Diablo3at kivéve. Itt a HDD:

Viszont a Diablo3 rosszul lett megírva és SSDre kéne tenni, vagy olcsóbb megoldás USB3as pendrive. Tehát konkrétan csak erre kellene egy 16 vagy 32Gb-os, hogy a Diablot rátegyem és arról menjen hogy ne legyenek random akdások, leeső FPS.
-
Kasya
nagyúr
válasz
DjDanee87
üzenetére
Milyen vinyod van? Esetleg egy speed testet csinalj vele...
Jatszani akarsz rola, vagy esetleg gondolkodtal rendszer gyorsitasrol?
-
DjDanee87
addikt
Üdv
Tudnátok ajánlani megbízható 16Gbos pendrive-ot Diablo3 alá? Minél gyorsabb annál jobb. (Vagy ha minimálisan drágább a 32es, akkor az is jó)
-
htc07
addikt
Sziasztok, valaki találkozott már a Sandisk Cruzer családból 32 gigás példánnyal? Konkrétan a Force modellt néztem ki magamnak, de semmit nem találok róluk, itt a topicban sem. Olyan 10-15 MB/s írással és 20-25 MB/s olvasással már ki tudnék békülni.
Esetleg ha tudtok jobbat hasonló árfekvésben megegyező mérettel, ne kíméljetek
Bocsi, véletlenül a pendrive sebesség megosztós topikba írtam be ezt először

-
Körte34
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Kingston DTR500 16GB pendrive tegnap Vista-val felvértezett laptopban volt, és azóta nem müxik még a nevét is elfelejtette. Az új neve 2238 PRAM USB DEVICE WPD fájl rendszer lett rajta megnyitni nem tudom nem enged semmit. Szíven fogadnék valami megoldást. Előre is köszönöm.
Körte -
Motion_Blur
félisten
Rendeltem pcx-ről egy A-Data Superior S102 Pro 32GB-os drive-ot*, mert az előző (OCZ ATV 32GB) 5 év után megadta magát.
Aztán láttam ugyanezt a modellt 64GB-os változatban 15K-ért, ami ugye csak 5K-val több. Viszont az írási sebessége ha jól olvastam 45 helyett csak 30MB/s. Ez igaz lehet?
Csak nagy fájlokat másolnék USB 3.0-ról (8-16GB), erre kéne, remélem jól döntöttem.
* miután leadtam a rendelést, az oldalról eltűnt a termék

-
ledgeri
nagyúr
Csak információs jelleggel gondoltam, megosztom.
Hamarabb olvastam, hogy lehet kapni, mint egy (csak emiatt letöltött) magazinból, hogy mennyiért...
+Én sem értem, hogy kb 3/4-e ami az újságban van, az itt látott, vagy fellelhető infó... miért vennék meg egy-két-három újságot, ha az áraikból kijön a net, és a végtelen információ..
-
ledgeri
nagyúr
Chip magazinhoz 32 gigás pendrive jár, ha előfizetsz! Címlap
-
andatti
senior tag
Mini pendrive ügyben otthon van valaki? Egy közösségi oldalon egy ismerősöm boldogan írta, hogy végre leesett normál árra az áruk, így vett egyet, de meglátásom szerint ezek sem gyorsabbak a nagy átlagnál, sőt...
"Hama Smartly 8GB USB 2.0 pendrive, 10MB/sec" -et vett... -
fraba
aktív tag
-
makoss
veterán
Erre kaphatnék választ?
[link] -
andatti
senior tag
Nna, új fejezet... Ha most akarnék venni valami normális pendrive-ot, külföldről, max. 1-2 ezer Ft-ért, azaz pár ezerért... akkor mit ajánlotok? (keresztlány elhagyta az övét, szeptembertől pedig gimiben kezd... gondolom ott is sok házit kell majd bevinni pendriveon... ) szóval teljesen szimpla használat...
-
makoss
veterán
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a 2 közzül melyik lenne a jobb:
Kingston DataTraveler HyperX 3.0 64GB
Sandisk extreme 32GB
Gyorsaság és megbízhatóság szempontjából
Illetve melyik az a leggyorsabb pendrive ami kapható ma itthon? (Gyorsaság és megbízhatóság szempontjából érdekelne) -
bul07
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Sterintem erre nemigen kapsz választ , egyre kevesseben olvasnak PC maganzinokat, miért fizessen olyanért az ember amit netten se perc alatt megtaláll
-
bluobluo75
őstag
erre valaki?
Sajnos kerestem már de sehol nem akadtam eddig rá, pedig biztos láttam valamelyik PC-s magazinban
-
ledgeri
nagyúr
-
fraba
aktív tag
ez érdekes... az n005, ami elvileg a felső réteget célozza meg, az olcsóbb, mint az s102, és gyorsabb is. hogy lehet ez, vagy csak szimplán lejjebb vitték az árát...?!
sokért van már az... szerintem maradok a s102 16/32 gb-nál ebayen. Ott ebben az árban a posta is benne van már. a méretet még meg majd eldöntöm. most elsősorban nyaralni kell(ene), hisz' augusztus van (még), vagy mi...
Köszi a segítséget srácok!

-
bul07
nagyúr
Ha rászánod a pénzt akkor inkább a S102 vedd
Amúgy ha kiszámoljuk a 760-ast is 25perc alatt tele lehet írni , az S102-őt ennek a feleÉn ki használom mert 32GB az már igen nagy méret, így számít az írási idő is
Én film hordozásra használom(munkahelyen van idő nézni, amúgy is sok időt töltök munkával 240órát havonta)
Amúgy 7500Ft +1500Ft(szállítás) -ért vettem , de úgy látom most csökkent az ára , de ez se rossz vétel -
fraba
aktív tag
látom, neked egy s102-d van csak 32 gb-os. mennyiért vetted? ebayen 6,8k. valóban ki is tudod használni azt a 2x-es maximális írási sebességet a 16 gb-os képest? nem lenne fontos az az írási sebesség, mindegy hogy 2 vagy 4 perc alatt másol fel a gép egy nagyobb mkv-t a penre. inkább a tárterület miatt izgat. mégiscsak a duplája, ami viszont adott esetben nagyon jól jöhet!
de ennyi pénzt meg nem szívesen adok ki egy pendrive-ért... :/ -
bul07
nagyúr
A elfogadható sebességűek is ilyen 20MB/s körüli sebességet tudnak USB 2.0-án, USB 3.0-án meg 25MB/s , a 32Gb tudnak 50MB/s írásokat 3.0-án
Ezt a hozzászólásomat nézd meg , linkekkel együtt..
-
fraba
aktív tag
A 0 Ft - 4999 Ft-ig tartó intervallumban milyen más (esetleg jobb/ajánlottabb) pendrive van? Vagy ez bőségesen megfelelő sebességet nyújt? Esetleg érdemes még várnom? Nyilván, ha több pénzt költök rá, akkor 7236478234682373 MB/s-ot is el tudnék érni
, de kell ez?! Szerintem nem... 
Magyarán a 760/770 - 700/730 páros közül bármelyiket nyugodt szívvel megvehetem, nem fogok csalódni? -
bul07
nagyúr
Olcsóbb kategóriában még tartja magát a 760/770 és a 700/730 , azért írtam így mert a kisebb szám a fekete színt jelzi a magasabb a fehéret de belsőre megegyeznek
Amúgy sinceritytrading szokta jó áron árulni őket de most ahogy nézem kifogyott a készlete és megemelte az árat rendesen
Amúgy sinceritytrading meg courtesytrading valószínűleg egy eladót takar -
fraba
aktív tag
Sziasztok!
Elolvastam az első hozzászólást, mint ahogy azt ilyenkor illik, azonban ott nem találtam ajánlásokat különböző pendriveokra. Régről emlékszem, hogy a Jetflash 760-ról volt már itt szó, hogy esetleg érdemes megvenni, mert remek ár/érték aránya van, és még viszonylag gyors is.
Találtam egy ilyet. Erről mi a véleményetek?Szerk: illetve a 730 is rémlik valamiért. arra meg itt van egy ilyen.
Vagy ezek már "lejárt lemezek", és van már jobb is (hasonló árkategóriában)?
-
bluobluo75
őstag
Meg tudná nekem valaki mondani melyik magyar magazinban volt legutóbb pendrive teszt? (chip,pcworld,év hónap)
Köszönöm előre is!
-
Gézengúz
addikt
16Gb a legjobb árban...

Az USB 2.0 maximuma környékén lehet az olvasása..Egy kártyaolvasóval tiszta pendrive és még mobileszközökbe is tehető...

-
bul07
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Lehet hogy ez a kódveve, rendesen rá kell keesni akkár a gyártó oldalán
-
bluobluo75
őstag
Akkor az nem a rendes amiről eddig beszéltünk?
Mert az ára ottkörül van -
bul07
nagyúr
válasz
bluobluo75
üzenetére
Telefonról nem tudok normálisan keresni
De amúgy ez nem ADATA N005 Pro lenne -
xtevo
őstag
Hasonló cipőben járunk akkor...
Rendben van, ha esetleg letesztelnéd megköszönném.
Közben találtam egy nagyobb tesztet, 32 db pendrive-ot hasonlítanak össze, azt viszont nem látom mennyire aktuális. -
-
bul07
nagyúr
Ja Románia , ott tényleg nehéz , de nem jobb ez itt se egy két üzletben
Gondoltam én is régebben hogy Nagyváradon veszem meg a gépemhez az alkatrészeket , de nem volt olcsóbb mint nálunkÉn úgy jártam hogy bent volt garanciáztatni memória , processzor , meg a vga-m is náluk volt , ere nem csődbe ment a üzlet buktam mindent, majd 55e Ft károm lett (adó tartozása is volt nem kevés)
De a Román Hama ínportőrnek még írhatsz hátha szerencséd lesz
-
alevan
őstag
22 vagyok, többször is megjártam velük, általában fogyasztóvédelem megoldotta. Jelen esetben is hírtelen kelett pendrive, nem volt időm 1 napot várni amíg megjött volna a netes rendelés, és épp akciós volt.
Ám voltam fogyasztóvédelemnél, visszamentünk az üzletbe, mutattak neki egy szerződést amit én nem kaptam meg (persze hogyan bizonyítsam, hogy nem kaptam meg....). Fogta a pendriveot, bedugta az eyik gépbe, semmi, és ezzel el van intézve.
A fogyasztóvédelmist ismertem, ő segített a PCm garanciáztatásánál (amit innen vettem...), mert eltelt 15 nap, és még nem volt kész, "mert nincs alkatrész". A fogyivédelemtől kijöttek, 2 napra rá csodálatos módon lett alkatrész.....
Most csak annyit tudott javasolni, hogy fogjam a pendrive-ot, hivatalos szakszervízben tesztelessem le (megérdeklődtem, szinte a pendrive ára), és be tudom perelni az üzletet (amit elveszítenék, mert Romániában lakom...). Ennyit nem ér meg nekem, így vagy meg tudom javítani itthol, vagy megy a kukába.
A gond itt, hogy magasról leszarják az embert, de a városban ez az egyedüli elfogadható minőségű árukat forgalmazó elektronikai szaküzlet. És elég sokan megjárták már velük, így a városban virágzik az online boltokból való vásárlás.
-
bul07
nagyúr
Mi az hogy rövidre zártad , ezt nekik szakvéleménnyel kell bizonyítaniuk , ilyen készült nem hiszem
Meny vissza és követeld a bevizsgálást ha nem akarják garanciáztatni (úgyse fogják tudni bizonyítani hogy mi okozta a hibát , a lejtést még talán)
Ha meg nem akarják még átvenni se kérd a panaszkönyvet, ahova minden írj le pontosan, majd menni kell a fogyasztóvédelemhez
Ha átveszik jól néz meg az átvételi papírjukat és írasd bele hogy külsérelmi nyom nem látható, nem is árt ha levideózod a pentNe hagyd magad (nem tudom hány éves vagy de ha kell szülői erősítéssel menyél be, nem szégyen), sőt említsd meg hogy az eseted meg fogod írni a Tékozló Homár-nak is (most a Indesit egy komplett céget vizsgál mert nem jól végezték a garanciás javítást)
Sőt még a Hama-nak is megéri írni, ha nem menne a dolog mert , mert lehet közvetlenül nekik is el lehet küldeni számlával együtt
-
bul07
nagyúr
Azért milyen már hogy a Cseheknél ez 3900ft-ból meg lehet venni , mi meg 6000Ft fizetnénk érte
-
alevan
őstag
Hello. Nem ide tartozik, de mégis.
Nemrég vettem egy Hama pendrive-ot.
https://www.hama.com/portal?action=2563&articleId=29909660Elektronikai szaküzletben vettem. Hazamegyek, minden megy. 3 napra rá bedugom az asztaliba, és semmi. Bedugom a notebookba, semmi. Más pendrive megy, csak ez nem. (Még csak nem is hallatszik a jellegzetes USB ezköz csatlakoztatásának hangja sem windows alatt).
Visszavittem a szaküzletbe, ahonnan elküldtek, hogy rövidrezártam, és ezzel elment a gari is (lényegében rá se nézett...).
Van-e rá mód, hogy felélesszem valahogy a pendrive-ot? Vagy mehet a kukába, és a Hama peddig a feketelistás gyártók közzé a saját listámban?
-
Gézengúz
addikt
Gondolkodj logikusan.... Vegyünk egy 15GB-os filmet, 2 óra műsoridővel...
15GB az 1024*15 vagyis 15360MB, a 2 óra az 7200 másodperc
15360/7200= 2.2
Vagyis még egy ilyen méretű film esetén is elég ha tud a pendrive 3Mb-ot olvasásra.../sec... (ezt ma melyik nem tudja?)

Az más kérdés, hogy nem örülnénk neki ha ennyi lenne csak az írása is, mert végignézni jó a 2 órás filmet 2 óra alatt, de felmásolni....

-
bul07
nagyúr
Semmi, már 10-15MB/S felett nem lehet észrevenni , esetleg 1080p--nek nem árt a 20MB/s
A három közül én formára választanék kinek milyent tetszik, bár meg kell jegyeznek voltak itt a fórumon olyanok akik azt mondták hogy a s102-ek hullanak mint a legyek, viszont ez magyar garanciás cuccoknál nem számít mert 5éves garancia van rájuk, nagyon sok idő ez , (ipon- esetében meg költséggel se jár a visszajuttatás a garanciafutár miatt, igaz hogy húzós a futár ára 2540Ft , viszont Pick Pack Pont-os szállítás 1250Ft és jár hozzá a garanciafutár )
-
bul07
nagyúr
(#4104) bluobluo75
Olvasásban mindenképp érezhető különbség van N005 Pro javára a S102 meg a S107 egy szinten van
Írásban S102 meg a N005 egy szinten van a S107 marad el kicsit
Ha így nézzük a külső forma alapján lehetne dönteni
Méretek , N005 Pro elég nagyméretű sokakat ez zavar
S102 62 x 19 x 11mm (nekem ilyen van 32GB-ba érezhető hogy fém a borítása)
S107 81 x 25 x 10mm
N005 Pro 90 X 20.5 X 11.5mm
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest