Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
És még a gyorsítótárazás se javít rajta.

-
macska
tag
"Kingston DT101G2 8GB USB2.0 (Red), DT101G2/8GB
Leírás: könnyű, kompakt, forgókupakos kialakítás - beépített fényképnézegető és böngésző program - olvasási sebesség: 10 MB/sec-ig - írási sebesség: 5 MB/sec-ig - méret: 57x17x10 mm ..."
Ha erről van szó, akkor max 10MB-os olvasás, 5MB-os írást tudhat.
-
macska
tag
Nekem az volt a tapasztalatom régen, hogy az USB 2.0 vezérlő kártya lassabb volt, mint az alaplapi USB 2.0. Egy USB 1,1-es gépbe vettem anno egy PCI-os USB 2.0 kártyát.
Nem lenne célszerűbb egy gyorsabb pen drive-ra beruházni??? Mert lehet, az eszköz tud ennyit valamilyen ok miatt. Én azért előbb több gépben kipróbálnám, hogy ott mit teljesit az az adott USB pen drive. Szerintem.
-
macska
tag
Ezt állítsd be ha nincs beállítva a Total Commander-ben.
Beállítások (felül) --> Általános beállítások / Másolás törlés alpont--> A feljövő ablakban "Kompatibilitási mód használata a következő meghajtókra" Kipipálni
Alatta írd be a meghajtó betűjeleket sorba a példa szerint, úgy, hogy a Pen drive meghajtó betűjele is biztos benne legyen.
Alatta "USB memóriák" Kipipálni.
Hátha ez a probléma, remélhetőleg így gyorsabb lesz. Máson én nem állítottam anno, mikor hasonló problémám volt, régen. Mindig beállítom, ma már rutin.
Többször installáltam már fel Total Commandert. -
mcs
veterán
Kicserélték DT101 G2re, és ugyanez a gebasz...
Csak nem az ATi SB600 déli hídra finnyázhat esetleg?
-
mcs
veterán
A Kingstonnal eddig nem voltak rossz tapasztalataim, hisz volt egy tucat kifogástalan 4 gigás dt100 és 101em is, de van egy gyanúm, hogy most valami selejt lett az áldozatom. Visszaviszem a boltba, megnézetem, és ha ott is ilyen, vagy cserélik, vagy nem.

szerk.: 2130ba fájt amúgy
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Kingston DTIG3 8 gigás pendriveot, és valamiért nagyon lassan tudok másolni rá (~3 Mb/s). Futtattam egy sebességtesztet is USBDeview-al, amivel erősen ingázott az írási sebesség 2-6 megáig. Ez normális jelenség, vagy vigyem vissza a boltba?
Formázás megvolt, és Win7en meg Mini XP-n is azonos eredményt produkál.
Az alaplapom pedig az adatlapomon szereplő ATi SB600-AMD 790X chipsetes Gigabyte Ga-MA790X-DS4 -
ng0ofy
KORREKTOR
Olyan pendrive-ot keresek, ami pici és szinte csak a memória van benne/rajta. Régen volt egy ilyen nekem, egy kis lapka, ami akkora volt, mint az USB műanyag része, tehát vékynabb, kesekenyebb, alacsonyabb, mint egy usb port (: és kb 4 centi hosszú. Elég 500 Mb is. A lényeg: Ne nagyon legyen rajta vezérlő chip ... Tudtok ilyet? linkek jöhetnek!
-
BullZeye
veterán
Sikeresen tegnap elhagytam az s102p kupakját, mert nyakba akasztó miatt nem lehet 100%osan rárakni a kupakot, így ahogy illik 2 hónap után le is esett. Nagy számok törvénye, várható volt, hogy előbb utóbb bekövetkezik.
Írtam supportnak, talán küldenek 2-3 darabot, addig is van valami tippetek honnan lehetne szerezni lehetőleg annyiért amennyit ér az a műanyag darab?
-
moma
őstag
hello,
az ilyen csúszkás nem kupakos pendrive-ok rendben vannak szerintetek? nem egy meghibásodási forrás ez a dolog?
köszi -
macska
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Ha kisebb file-t másolsz, az lassú lesz. 10-11GB egybe file méret vagy felette egyértelműem mutatja a sebességet. Gyorsan kezd, aztán idővel visszaesik, de 40-60MB/sec felett a vége felé is kéne mennie kb a vége felé is az adatai alapján, kb, szerintem. Bár néha nem tudom miért, néha nálam is leesik 28-34MB/sec-re az írás bizonyos ideig. (Total Commander file másolás.) Függ egy picit egyébtől is.
A tesztprogram, amivel tesztelted, viszont egyértelműen kimutatja, mi a helyzet, a SEQ teszt. -
macska
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Én fél évet küzdöttem, és kínlódtam, 2x vittem vissza a boltba, mert már a PC-ben sem ment. A forgalmazó, és a bolt (másik eladó) rendesek voltak, kicserélték A-data S102Pro-ra, 800Ft-ot ráfizettem. Harcolnom kellett kicsit, határozottan, de megoldódott.
Valamiért fizetek, tudja azt amit kell, annyit fizettem érte, mintha minden ok lenne, így elvből "harc". Ha nem cserélték volna ki, fogyasztóvédelem, de nem került rá sor, fel sem merült. De nem volt egyszerű. -
macska
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Én is csak feltételezem, csak gyanus a sebesség, 16GB-os szintnek felel meg. A Silicon Power esetén. Nálam. Ha rossz, akkor vagy jóval kevesebb, vagy 30MB/sec felett legalább kellett volna menni az írásnak nálam 3.0-án.
3 hetet vártam a cserére, gondolom, mire megjött az új szállítmány a Silicon Power-ből.(Nálad is előfordulhat, hogy rossz sorozat. Mennyi lehet az esetleges "szándékosság", hátha elsózható nálunk, ki tudja. Becsomagolják, oszt átküldik Keletre. Hátha a hülye bekajolja, ugysem telik neki 3.0-ás alaplapra, vagy "hülye" és nem veszi észre. Vagy olcsó hamisítvány, mert anno a második Silicon Powernek hasonló, de más volt a csomagolása is. )
-
macska
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Verbatimot megkérdezném, aztán, ha tudnia kéne a cuccosnak, azaz nem elírás, akkor vissza a boltba, cseréljék ki. Esetleg, ha van a közeledben más gépen USB 3.0 port, próbáld ki ott is. Nem tudom, nincs e a BIOS-ban valami beállítási lehetőséged, bár a 80MB/sec olvasás 3.0-ás szint.
-
macska
tag
"Nagyon gyanus, mintha 16GB-hoz való chipet dupláztak volna meg, 32GB-ra." Ez az első Silicon Power B10-emre vonatkozik. Amit 24 órán belül visszavittem. A csere darab már tudta az 50MB/sec-et írást is, azaz azt, amit az eszköznek tudnia kellett a nyugati tesztoldalon olvasottak alapján. Csak az érthetőség kedvéért.)

-
macska
tag
válasz
TheProb
üzenetére
Akkor vedd fel szerintem a kapcsolatot a Verbatim Magyarországi képviseletével, és ha azt mondják, tudja a cuccos, akkor vidd vissza a boltba, cseréljék ki.Mond meg, hogy az oldalukon lévő olvasás, írás adat alapján választottad az adott terméket. Lehet,"Kelet Európai piacra" szánt termék.
(Én is kaptam Silicon Power B10-et, ami xar volt, az írási eredmény gyanúsan 16GB-os chip-nek felelt meg, azaz 21MB/sec volt az írás 3.0-án. Kicserélték, más forrás, más csomagolás, az már tudta az 50MB/sec-es írást is.. Nagyon gyanus, mintha 16GB-hoz való chipet dupláztak volna meg, 32GB-ra. Aztán csatlakozó gond miatt A-data S102 Pro-ra cseréltetve.Ez utóbbi jól működik. Nekem is a progi mutatta meg, hogy az első Silicon Power B10-em nem tudja azt, amit kellene.)A hardware alaplapi USB 3.0??? vagy PCI-E USB 3.0 kártya???? Nekem usb 3.0-ás PCI-E-s kártya is kihozza a maxot a 3.0 pen drivomból., szerintem menni kéne neki, a 26MB/sec karcsú a 70MB/sec-hez képest. (Vagy elírták az oldalpn.... .)
-
-
Brontosur
csendes tag
Üdv. Van 2db pen-em Kingston DataTraveller 4 Gb:boot-olható (linux), Kingston DataTraveller 2 Gb nem boot-olható (linux)
Vennék egy A-DATA N005 Pro 16GB pent. Kérdésem, boot-olható e ? -
-
törölt tag
Newegg-en ezt találtam a 16GB-osról:
Read and Write
USB 2.0 Port:
Read: 25.93 MB/s
Write: 18.16 MB/sUSB 3.0 Port:
Read: 66.28 MB/s (ez tuti reális, mert máshol is ennyit mértek vele a madshrimps.be-on HD Tune-al)
Write: 18.77 MB/s (akkor ez is reális lesz és harmat gyenge)szerk: a 32-esről írtál USB3.0 értékeket, amikre írtad, hogy biztosan tudja. USB2.0-ról is tudnál? Vagy már nincs is USB2.0-ás csatlakozód?

szerk2: szintén newegg-en valaki mástól USB2.0:
34MB/s Read (R500-am kb itt 30mb)
21MB/s Write (R500-am itt kb 17-18mb)
Igazából erre nem is kellene ráfizetnem. -
macska
tag
válasz
üzenetére
Nem gagyi, én egy gagyi Silicon powert cseréltettem le A-datára. 32GB-osnál biztos az általam megadott adat. 16GB-ost nem tudom.
Ha nincs meg a lové, használd a 2.0-sod addig, míg nem lesz 32GB-os A-datára.Nem Gagyi, ma a legjobb tapasztalatokkal bír itt a fórumon. Az USB 3.0 hosszabítókábelem nem bírja, így a gép hátulján csatlakoztatom a 3.0 kártyám portjára közvetlenül, és minden USB-s eszközön jól megy. 3 médialejátszó + PC. Stabil.
-
törölt tag
A-Data? Nem gagyi?
(minőségre gondolok
)
Komolyan szinte csak Corsair és Kingston-ban gondolkoztam.
Nem divatbemutatóra szánom, de a Kingston Ultimate kiesik külsőre és főleg árban. Corsair FlashVoyagerek felett is már elment az idő design-ban. R500-ban imádtam az USB2.0 sebességet, a gumis borítást és mai napig tetszik.szerk: na azt viszont utálom az R500-ban hogy brutálisan villog.
Kezd tetszeni az A-Data.
Keresek teszteket. Jó lenne ha 2.0-ban sem lenne gyengébb, mint az R500! Azért zömében még 2.0-ban menne, szóval ez is fontos.szerk2: a 32-es jó lenne, de árban már sok. Évi egyszer kicsi a 16-os, ezért maradnék ennél a méretnél. Megpróbálok keresni ennek a 16GB-s verziójáról valós teszteket.
-
macska
tag
válasz
üzenetére
A-data S102 Pro 32GB, 3.0-án kb olvasásban 100MB/sec írásban 50MB/sec (Fémházas, masszív, LED nincs rajta, de már nekem is jobb így, minek villogjon.) 16GB-os adatai az A-data weboldalán.Reális adatok.
30MB/sec írás usb2.0-ás szint. Ha már USB3.0, akkor írásban is mutatkozzon meg, ha nem, akkor minek a 3.0 eszköz, ha usb2.0-ás sebességgel tud csak írni.

Maradhat az usb 2.0-ás is. Egyenlőre. Szerintem. -
törölt tag
Sziasztok!
Most hogy váltok LGA775-ről LGA1155-re, lehetőségem van USB3.0-ás eszközöket használni.
Szerintetek megéri lecseréli a Kingston R500 16GB-t Kingston Elite 3.0 16GB-ra?
Látom a honlapon, hogy USB2.0-ban: 30/20 (R500) vs 30/25 (Elite). 3.0-ban pedig 70/30MB/s. Valóban hozza ezeket az értékeket az Elite, mindennapi felhasználás során? Nem nagyon műanyag? Nagyon szeretem az R500-ban a gumis anyagát. Ugyanezt szerettem előtte a kék Corsair FlashVoyager-ben is.Van valami jobb vétel ilyesmi áron?
-
macska
tag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Ha jól tudom, előreutalással működik, vagy anno működött ez a bolt. Most had ne nézzem meg. Ha csak előreutalás van most is, akkor én nem vennék itt semmit.
A pen drive-ról nem tudok semmit, én 3.0-ást vennék, és gyorsat, ma már. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ismerősöm ilyet venne:
[link]
Véleményt szeretnék kérni!
Ja,és ettől a bolttól venné meg!
Megbízható bolt? -
andree04
aktív tag
Platinet USB pendrive 32GB EEGO
[link]Érdekelne szerintetek megéri az árát,6000ft ért venném meg,és valami tesztet is kérnék hozzá,véleményeket.
Köszönöm -
macska
tag
válasz
Vesztor87
üzenetére
Az olvasás tök jó, nálam a 32GB-os 28.53 MB/sec körül olvasott, 26.62MB/sec írt 2.0 porton. (SEQ teszt)
(Nekem 7 hónap után jött a csere, macerás volt, pedig 24 órán belül szervíz, és már akkor típuscserét kértem. Csak szóltam, ha nálad is jelentkezik hasonló gond, ne sokat vacakolj vele, típuscsere.) A-data s102 pro mindenhol megy rendesen, stabilan 32GB USB 3.0 13.200ft-ért. Az USB 3.0-ás hosszabbító kábelem nem komázza, így hát portra csatlakoztatom közvetlenül. Kipróbáltam Y USB csatlakozóval, amivel 2 portról veszi le a tápot, akkor ment, de csak USB 2.0, mert a táp duplázó kábel 2.0-ás volt. 3.0-ásban meg nem találtam Y HDD USB kábelt. Tapasztalataim szerint az A-data így tápérzékenynek mondtató, a hosszabbító kábelt nem bírja, az enyém, viszont portra téve mindenhol teljesen ok, és stabil a működése eddig.
Vagy jobb minőségű USB 3.0 hosszabbító kábel kéne, egyenlőre nem fontos, most vennem ilyet több ezer forintért, és ugye lutri lenne. Így a gép hátulján csatlakoztatom közvetlen a portra. -
macska
tag
válasz
Vesztor87
üzenetére
(Ha esetleg többször előfordul, hogy nem ismeri fel a géped, vagy médialejátszó, akkor vidd vissza, mert az én 32GB-os 3.0-ás Silicon Power Blaze B10-emmel sokat szívtam, és a végén cseréltettem. Mondjuk én hetente 10-30 között csatlakoztattam ide, oda az enyémet.
Remélem, nálad nem lesz ilyen gond idővel. A csatlakozó része elég gyengus volt az enyémnek. ) -
macska
tag
Vegyél A-data-t, de előbb nézd meg a weboldalát, hogy mit is tud.
Web áruház nem jó neked. Menj el a tescoba, vagy boltba és nézd meg, mik vannak pontosan, ami jó. Aztán menj fel a gyártó weboldalára és nézd meg mit ír róla. Az A-data pontos adatokat ír, egy másik gyártó ki tudja.Ha engem kérdezel, akkor inkább gyors cuccost vennék drágábban, mert így a 9XXXft lesz majd utólag kidobott pénz, mert lassú lesz, a gyakorlatban. Az A-data S102Pro 3.0-ás USB 2.0-ás porton is olvasásban és írásban is 25MB/sec felett tud, 3.0 porton, ha egyszer majd lesz, olvasás 100MB/sec írás 50MB/sec. Fémházas, és masszívnak tünik. Ha sajnálod rá a pénzt, vegyél bármilyen 32GB-ost 10MB/sec felett azért tudnak szerintem, de mintha ezt már leírtuk volna. Silicon Powert ne, a minősége kérdéses.
-
aag
őstag
Ha bizonytalan vagy, megnézném mi a választék (...)
Nézd, itt van az egyik "nagy" webáruház ár szerint sorba rakott 32GB-os pendrájv választéka. Ehhez jön még a 2500 Ft-os kiszállítási költség. Nos, ezek az árak sokkal drágábbak mint a nagyáruházak akcióiban kínáltak. Ráadásul ugyanúgy nincsen semmi információ sem a sebességadataikról. Vagyis: nem véletlenül kérdezősködöm ezen a fórumon. Olcsó is legyen, meg viszonylag gyors is legyen. Ez lenne a kívánatos. Csakhogy ebből a kettőből csak az árra vonatkozóan tudok információhoz jutni. A sebesség-adatok rejtve maradnak előttem. Illetve ahol ki van írva és tetszene, az már olyan drága, hogy biztosan nem venném meg. Az ugyanis tömény pénzpocsékolásnak tűnik számomra...

-
macska
tag
Ha bizonytalan vagy, megnézném mi a választék, menj hazamegyek, a neten megnézem, hátha van valamelyikről adat, (Gyártó, pontos tipust felírása) és ha ok, azt veszem meg. Én ezt tenném.
Én megnézem a neten a cuccost bolt web oldalán, kiválasztom melyik a jó árban, és tudásban, és megveszem, ott, ahol a keretbe belefér, személyesen átvehető, és van rá magyar garancia. Auchan-os (és más egyéb ilyen helyek) akciós cuccai, de a nem akciósak is részemről kizárva. Egyébként szerintem ezek az akciók drágák, mert lehet annyiért kapsz máshol jobbat, vagy az adottat olcsóbban is. Előfordulhat.
Az a lényeg, mennyi a kereted, én csak a gyakorlati használatra mutattam rá, ami bekövetkezhet, amikor elkezded használni.
-
Kezdő vagyok
őstag
Köszi a válaszokat!
Pendrive választásban nem vagyok túl szerencsés.
Volt egy Verbatim Store'n Go--1 évet bírt
Egy Kingston---Win 7 alatt fagyott.
Most pedig reménykedem az A-Data-ban.Csere pendrive-ként kaptam a Kingston helyett.
[link]Tehát nálam a fő dolog a tartósság lenne elsősorban.
Másodsorban a gyorsaság. -
aag
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
(#2033) FireKeeper, (#2035) macska:
Jó-jó, akkor legyen fontos a sebesség is, de ne kerüljön miatta mondjuk a duplájába. Szóval akkor melyik akciósak vegyem?
-
macska
tag
Bármelyik, 32GB-nak 10MB/sec-et illene tudni írásban. A sebesség nem fontos??? Majd lesz, ha esetleg nagyobb file-okat pakolsz rá, a 32GB méret miatt, mert marad helyed. Általában. Sok kis file esetén pedig a max 10MB/sec írás még lassabb lesz, ha az a max, így hát időd, az legyen elég, ha a sebesség nem fontos. Ha média file nincs a tárolást tekintve az elképzelések között, akkor jó lehet bármi. Viszont sok kis file esetén a max 10MB/sec írás macerás lehet, bár 32GB esetén min. 10-15MB/sec szerintem lesz az írás is. Ez csak tipp.
-
macska
tag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Eddig az A-Data volt a legproblémamentesebb cucc. Az Web oldalán meg korrekt sebesség értékek.
UI: Egy kisebb gondom azért adódott, stabil, minden ok, korrekt működés, csak az USB 3.0-ás hosszabbító kábelemet nem komázza, így hát közvetlenül az USB 3.0 kártya portjára csatlakoztatom. Alapvetően elégedett vagyok, jók a tapasztalataim. Mindenhol stabil a működése, PC-ben, és minden média lejátszóban, van 4 lehetőségem, mindenhol okés.
Masszív cuccos, A-Data S102 Pro, USB 3.0 32GB, masszív, jól összerakott cuccos, LED kijelzés nincs, de nem is baj. Most már ezt is pozitív dologként értékelem, nem villog a sötétben, minek, jól müxik, ez a lényeg.
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Esetleg A-Data?
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Melyik a jobb pendrive márka 16 GB-osban:
Kingston vagy Kingmax? -
aag
őstag
Reklámáras, boltaban kapható (nem webáruházban, hanem Tesco, meg ilyenek) 32GB-os pendrájvot szeretnék. Nem kell hűdegyorsnak lennie, de ne legyen csigalassú sem. Mondjuk nagyobb fájloknál legyen kb 10 MB per másodperces írása-olvasása. Tudtok valamit ajánlani nekem?
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
Milyet vegyek?
Min. 4 GB
Max. 3000 Ft
Fő szempont: sebesség -
válasz
DeadMeat
üzenetére
Az írásvédettség ez esetben nem arra utal, ami a nevéből logikus lenne, hanem arra, hogy valami más folyamat használja.(meg persze arra is utalhat, hogy kukázható)
W7 telepítőlemezről indítsd a parancssort. (Boot-olj be a W7 telepítőlemezről és amikor megjelenik a területi beállítások ablak(nyelv, idő- és pénzformátum, billentyűzet), akkor üss egy SHIFT+F10-t.)
De szerintem ne ezt a topikot használjuk, mert van erre külön topik is (igaz, már jókor mondom, mi?) és virtuálisan valagba leszünk billentve.

-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Írásvédett szerinte a pendrive.. Kuka ha jól gondolom.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Lemezkezelő látja a méretét, minden más 0 byte-ot ír rá.Ha tulajdonságaira megyek akkor is.
Parancssorból sima format-ra gondolsz? -
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Felismeri a gép az a vicc, mind, de nem formázza, mert hibával leáll.Külső progival is próbáltam.Szvsz a vezérlő chip döglött/lik be.
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Tök tuti.Nem engedi magát formázni, ha esetleg engedi is használatbavételkor (másolás) hibát dob, majd fel sem ismeri több gép sem. Most per pillanat formázni sem engedi.
Sajna a számla csak 1 blokk, nincs rajta semmi más.
Írok akkor a kingston-nak, meglátom mit mondanak rá.De valahogy gyanítom, hogy a szemétben fogja végezni

-
válasz
DeadMeat
üzenetére
1. Biztos, hogy döglött?
2. A számlán is 5 év garanciának kell szerepelnie, amit a forgalmazó állított ki
3. Kingston support az "egyetlen" lehetséges járható út, ahol ún. RMA azonosítót adnak, ki kell küldened a megadott címre a pendrive-ot (minden költség Téged terhel), csomagolásra rá kell írni az RMA azonosítót(ellenkező esetben bontatlanul visszaküldik)
Mindössze egy ismerősöm van, aki ezt eljátszotta, azt mondta soha többet, egyrészt a tortúra, másrészt meg a költségek miatt.Szóval a "Hogyan kellene elinduljak a garancia rögös útjain?" megközelítésed sajnos helytálló, lehet hogy az a "jobb", ha az a rögös út a szemetesig vezet....

Nem írtad, pontosan miben nyilvánul meg, hogy "döglött" a pendrive és azt sem, hogy mivel próbálkoztál eddig (ha próbálkoztál) a helyreállításával. Van egy pár lehetőség, amit érdemes lenne megpróbálni.
-
DeadMeat
nagyúr
Sziasztok
Úgy tűnik odadögölt a kingston DT102 pendriveom, a kérdésem az volna, hogy tudna-e valaki segíteni a garancicázásban?Sajna a kisker megszűnt, de még bő 3 év gari van rá kingston szerint (5év gyári gari).Hogyan kellene elinduljak a garancia rögös útjain? Hogyan működik ez pontosan?A honlap szerint lépjek kapcsolatba a boltal ahol vettem, ők segítenek,de ez ugye kizárva. -
macska
tag
válasz
HollyBoni
üzenetére
Kisebb file-okat lassabban másol, mivel a partíciós táblába file-onként be kell írnia minden egyes esetben. Minden író, olvasó eszközre igaz ez, azaz pl. egy gyors pendrive-ra is. Több kis file másolása lassú. Egy 7GB-os nagy file-t biztosan gyorsabban másol, mint 2 MB/sec.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Kingston DataTraveler G3 8GB-os pendrive-ot, elvileg 5-6 mb az írási sebesség, én is annyit mértem programokkal. Viszont gyakorlatban 2mb-al másol... Ez mitől lehet?
-
krystman
őstag
Oké köszi a tanácsokat! Kicsit olvasgattam utána, és állítólag előfordulhatnak olyan Pendrive-ok, amik nem működnek együtt, egy egy ilyen készülékkel. Végül is nem gond, mert adattárolásra használom majd, ismerősöm A-Data pendriveját elkértem 8GB-at, és azzal tökéletes. Úgy, hogy majd veszek én is egy ilyet majd.
-
macska
tag
válasz
krystman
üzenetére
Ha tudja a dvd kezelni, esetleg ntfs-re formázni. Elképzelhető, hogy a Verbatim pen drive, és a dvd nem szívlelik egymást, ezért elveszti a kapcsolatot a DVD a pen drive-val működés közben.
( Illetve csatlakozó probléma is lehet, valamiért a DVD USB-ben nem érintkezik jól. Esetleg megnézni, hogy mennyire passzentos a csatlakozás a DVD-ben, ha túl laza, akkor a csati fémcsatiját kicsit, óvatosan összenyomni kézzel, vagy kicsit tágítani. Ez utóbbi csak saját felelősségre!!! Nekem is csatlakozó problémám volt, tudom, nagyon nehéz eset!!)
Mindezek csupán ötletek. (!!!!!!!!!!!!!!!!)
-
krystman
őstag
Sziasztok!
Nekem egy olyan gondom van, hogy van egy 2GB-os Verbatim Pendrive-om, és az a bajom, hogy van egy 5000ft-os Orion DVD lejátszóm, és felmásolok rá filmeket a Pendrivera, a DVD el is indítja, de 1-2perc után lekapcsolja a filmet, és újra kezdi el tölteni az egész filmet. Viszont ha a telefont rákötöm, és onnan indítom el a filmet, akkor jó. A kérdésem az lenne, hogy milyen Pendrive-ot vegyek hozzá, hogy mennyen. Vagy mi lehet a gond? Van még 1GB-os Pendrive is, azzal is jó. Mi lehet a gond a Verbatimmal? Mert a Pc-én tökéletes, semmi hiba nincs vele, le is lett már formázva teljesen, FAT FAT32-re is, de semmi változás.
Ötlet esetleg?
-
macska
tag
Kicserélték a Silicon Power B10-et, egy A-Data S102 Pro 32GB USB 3.0-ra. Kapásból hozza azt, amit kell.

-
BullZeye
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem beszélve, hogy nem olcsóbb, mert amazonról míg ráhuzzák az adót, és a szállítási költséget, máris nem éri meg.
-
hektor24
aktív tag
Sziasztok!
USB 3.0-ás 32GB-os pendrive-ot szeretnék venni max. 15 000 Ft-ért. Leginkább nagyobb méretű (akár 8-10GB-os) fájlok másolására használnám, így valami olyan kellene, amelynek gyors az írási/olvasási sebessége. Mit ajánlotok?
Előre is köszönöm a segítséget!

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
mokas_gizi
üzenetére
az lehet hogy olcsóbbak, de a garancia intézése is bonyolultabb, ami egy adattárolónál fontos lehet, pláne olyannál, amit hurcolászik magával az ember.
-
mokas_gizi
tag
Sziasztok!
www.buy.com
www.amazon.comOldalakon olcsóbbak sokkal a drágább pendriv-ok, mint Magyarországon...
Tehát érdemes ott szétnéznetek... -
szata.68
senior tag
Helló
A sulis cuccokhoz szeretnék egy pendrive-ot venni. Lényeg,hogy kicsi legyen és,ha lehet USB 3.0-ás. (bár a gépemen csak 2.0-s hub van,úgyhogy akár a 2.0-ás is jó lehet)
Előadásokat,és kisebb dolgokat tennék rá,úgyhogy a 4,vagy 8gb-os bőven elég lenne.Mit javasoltok,ami ennek megfelel,és a legolcsóbb? (a lényeg a kis méret nekem,mert kulcstartóra szeretném)
/korábban egy microsd kártyát használtam egy olvasóval,csak az eltűnt,ezért kellene valami új/
Üdv.
Tomi
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Új, garanciás SSD-k - Áfás számlával
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- SAMSUNG PM9E1 "9100 PRO" 2 TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-12.500 MBs - Eladó!
- PC bontás - Fractal Design ház, CM 750W, WS C422 PRO, Xeon W-2125, 128Gb, 6Tb SSD, 1050Ti
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Többször installáltam már fel Total Commandert.
(minőségre gondolok