Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha visszaolvasnál pár hsz-t akkor nem kéne írnod.
Belépő szintű 3.0-ás usb olvasási sebesség 70MB/s írás 30MB/s strapabíró gumírozott külseje van. A kingston dt111-nél sokkal jobb írási sebessége 3x-os, egyébként a 30 mega már jónak számít. Ár-érték aránya jó, viszont ha mákod van ugyanannyi pénzért ~6k tudsz szerezni Kingston Elite-et ami kicsivel még jobb.
Nézd meg EZT a teszt videót és teljesen képben leszel a tudását illetően. Egyébként ennyi pénzért szerintem nem igen van jobb választás leszámítva azt a típust amit fent említettem.
-
Gery15
addikt
Tudtok nekem erről a pendrive-ról véleményt mondani? Kingston 16GB DTR USB 3.0
-
-
JamesHun
addikt
Nagyker jó fej volt és a kingston dt111-et kicserélték 1:1 be egy corsair voyager-re (32GB) és így 11 MB írás helyett kaptam 40-41 MB írás ami már jelentősen emészthetőbb sebesség
Bár a 64 GB-os kivitel majdnem 80 MB-al dolgozik, de ez a sebesség már megfelel másolásra -
-
GrooveHero
addikt
Hja szívok vele banyeg

Egyszerűen nem tudok vele mit kezdeni
Mindent kipróbáltam, 3 helyen volt az alaplapban, driver-t, firmware-t is frissítettem, de semmi.
Hangsúlyozom, a kártya és a pendrive is tökéletesen üzemel, más gépben volt próbálva, megy mint az állat.
Így úgy döntöttem, hogy eladom a kártyát. A pendrive-ot még egyszer már nem
-
Köszönöm a segítséget mindenkinek.
M60 tényleg elég drága, 15k-t max olyanért adnék, ami minden szempontból megfelel, de ilyen úgy látom nincs. Mondjuk ebay-en is van $48-ért, az már nem olyan húzós, de ott akkor már más is van olcsóbban. Közben még N005-öt találtam 9,5k-ért, az se tűnik rossznak, mert elvileg az is fém mint az S102, csak ne lenne ilyen nagy... -
-
Findzs
addikt
vagy még ez esetleg: [link]
Kingston DataTraveler Ultimate 3.0 G3 Features and Specifications:
Capacities*: 32GB, 64GB
Speed**:
USB 3.0 up to 150MB/s Read, 70MB/s Write
USB 2.0 up to 30MB/s Read, 20MB/s Write
USB 3.0 performance***: dramatic time savings when transferring large media files; 8x faster than a standard USB 2.0
Durable design: solid metal sliding casing with no cap to lose
Backwards compatibility: usable with USB 2.0 systems with excellent performance throughout
Guaranteed: five-year warranty and free technical support
Dimensions:without key ring: 2.6929" x 0.8961" x 0.4567" (68.40mm x 22.76mm x 11.6mm)
with key ring: 3.3622" x 0.8961" x 0.4567" (85.40mm x 22.76mm x 11.6mm)Operating Temperature: 32°F to 140°F (0°C to 60°C)
Storage Temperature: -4°F to 185°F (-20°C to 85°C) -
Szia!
Én most vettem a Kingston Elite 3.0-t nekem nagyon bejött bár nem fémházas de kupak nélküli.
Szerintem olyan, hogy fémházas is legyen kupak nélküli is legyen meg viszonylag gyors is nem nagyon fogsz találni. Mert ezek a pendrive-ok viszonylag ritkák, a fémház is főleg a drágább kategóriában jön elő a több tíz ezres kategóriában.
A SiliconPowernek van egy csomó ilyen fémházas cucca de azok nem a gyorsaságukról híresek meg szerintem csak 2.0-ban van eddig legalább is én úgy tapasztaltam.
Strapabíró még a Kingston R3-asa is, aminek bár van kupakja gumírozott az egész, és a sebessége sőt még az ára is jó.
ITT mindkét említett pendrive-ról találsz infót.
NOX72:
Mindenképpen 3.0-ban gondolkodj mert ha smart tv akkor gondolom hd anyagok azok meg nagy terjedelműek fontos, hogy gyorsan másoljon. Jó lenne szerintem a Sandisk Extreme vagy a Kingston Ultimate g2
-
NOX72
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Pendrive vásárlás előtt vagyok. Sajnos USB 3.0-ás port még nincs a gépemben, majd valamikor jövő év elején cserélek alaplapot. Filmeket ideiglenes tárolására kellene (smart tv) ezért 32 v 64 GB-osra gondoltam.
A 12-15000 Ft sávban milyen Pendriveokat ajánlanátok?
-
Sziasztok!
Pendriveot szeretnék venni, mit javasoltok?
-jó minőségű, lehetőleg fém legyen (mostani DT109-em már teljesen széthullott
)
-eredetileg kicsit akartam, de az se nagy baj, ha normál méretű
-16-32GB; USB3 (nem kell nagyon gyors, de a mostani USB2-esemnél azért legyen gyosabb)
-árban 5-10k-ra gondoltam
-apróról vagy ebayről is jó, nem sürgősMár majdnem találtam egyet, de előbb olvastam, hogy ez nem is fém...
-
Sterilzona
senior tag
sziasztok!
erről van valakinek tapasztalata esetleg?
[link] -
Írtam egy kis szösszenetet az ASRock XFast USB gyorsító segédprogijáról, szerintem érdekes eredmények születtek, ha gondoljátok lessétek meg.

-
válasz
GrooveHero
üzenetére
Tuti, hogy az alaplappal akaszkodik össze valamiért. Én korábban egy sata-ata kártyával jártam így, sehogy sem lehetett működésre bírni...
-
GrooveHero
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
jelentem szűz win7-en sem jó

-
vond
MODERÁTOR
Huhhh... Hirtelen azt hittem, hogy 5890+500-ért lehet kapni Z77+i7-3770+8GB RAM kombót...

Jó is lenne...

-
Findzs
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
sajna nem Budapest környékén dolgozom hanem 300km -re

biztos nem tudnék olyan árakat mondani neked amit egy budapesti kisker ne tudna tartanide hétfőn azért megnézem neked

bb0t
szerintem nem volt rossza ár érte és tényleg korrekt pendrive
-
-
GrooveHero
addikt
-
Findzs
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
én biztos nem szívnék ennyit ezzel, lecserélném a konfigomat

persze könnyen beszélek számtech boltban melózom
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
Esetleg biosban nem lehet valami beállítás ami gátolja a működésben? Vagy eszközkezelőben teljesen el kéne távolítani az illesztőt és utána újra felrakni. Vagy esetleg BIOS frissítés?
-
GrooveHero
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
-
GrooveHero
addikt
op. rendszer: Win7 ultimate x64 sp1. a másik lap amiben néztem egy olcsóbb 1555-ös deszka volt.
Van itt mellettem egy régi 965-ös ASUS Commando lap, abban is meg kéen próbálnom. De ha működik én komolyan mondom lesz**om magam

JamesHun köszi. Az még lehet végső esetben megpróbálom

-
JamesHun
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
esetleg szerezz egy kis hdd-t és tegyél fel egy szűz windows-t ugyan azt amin teszteltétek és ment rendesen
-
vond
MODERÁTOR
válasz
GrooveHero
üzenetére
Próbáld meg feltenni az alaplaphoz tartozó driverekből a legújabbakat...
Op.rendszer ugyanaz volt? -
GrooveHero
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
A kártya működik, a hiba az én készülékemben van

Kipróbáltam másik gépben és ott olyan (ahogy a vinyó engedi) 75 MB/sec körül ír.
Hibátlan a kártya.
De akkor mi lehet a gond nálam? A másik gépen még frissíteni sem kellett a drivert, egyből megtalálta.
-
GrooveHero
addikt
Köszi srácok. Holnap délelőtt visszavisze, de sztem rendelnem kell másikat, boltban nem lesz, ezt is úgy rendeltem hétfőn és szerdán kaptam meg. Van ASMedia vagy 4500-ért. Ezt kicseréltetem előbb, aztán ha z is rossz lesz amit kapok, akkor meg lehet ráfizetek egy kicsit drágábbra. Bár lehet jobban járnék egyből a ráfizetéssel.
Mindegy, majd holnap okosabb leszek,
Köszi még egyszer.

Jóéjt
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
Attól még működhet benne a kártya, de előfordulhat, hogy kompatibilitási probléma van.
De érdemes lett volna másik gépben kipróbálni.
Esetleg próbálj meg egy másik típusú kártyát amiben nem ilyen chip van. -
vond
MODERÁTOR
válasz
GrooveHero
üzenetére
Én is a bővítókártyára gyanakszok... Gondolom, holnapig már nem lesz lehetőséged kipróbálni más lapban is... Ha netán mégis, akkot ezt mindenképp próbáld ki... Mondjuk én biztos valami kicsit nevesebb cuccot vettem volna, akár párszáz forinttal többért...
Egyébként PCI/PCI-E bővítőkártyáknál szerintem olyan mindegy, hogy van-e alapból USB3 támogatásod, hisz' egy ettől teljesen függelen porton kapcsolódsz rá a lapra...
-
válasz
GrooveHero
üzenetére
Biztos, hogy jó a bővítőkártya? Kipróbáltad más alaplappal is? És egyáltalán az alaplapod támogatja az 3.0-át?
Olvastam amúgy, hogy van mikor megmagyarázhatatlan okok miatt nem működik egy-egy...

Tedd fel a kérdést az 'Azonnali kérdések órája' topikban is hátha valaki tud segíteni.
-
Guffy
csendes tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Sajnos akkor már nincs ötletem.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
GrooveHero
üzenetére
Milyen alaplapod van?
-
Guffy
csendes tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Szívesen! Remélem sikerül összehozni, hogy jól működjön.
-
-
Guffy
csendes tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Neked egy NEC 720200 chip-pel szerelt kártyád van. Próbáld meg a firmware-t lefrissíteni, hátha az segít. Nekem alaplapra integrált van ezzel a chip-pel és ezt
mondja róla program. Amíg megvolt az usb3-as külső hdd-m tökéletesen működött róla. -
kinghaxor
aktív tag
Ma rendeltem tőlük egy ilyen pent! A biztonság kedvéért rákérdeztem, hogy ez a termékük tényleg a Sandisk Cruzer Extreme USB3 32 GB és azt a választ kaptam, hogy igen! Előre utalással fizettem, mert kíváncsi vagyok az 500 Ft-os szállítási költségre is. Elméletileg 4-én lesz náluk a pénz ( 10002 Ft mindennel együtt! ) a bank szerint, (hétvége ugye) szóval valamikor jövő héten kiderül mi lesz a vége, ha érdekel valakit majd beírom ide is.
-
-
-
-
Ma délben megérkezett a 16 gigás Kingston Elite 3.0. Elvégeztem a statikus teszteket bőven hozza azt ami rá van írva. Igaz 44 körüli írásra is képes, de nálam itthon egy fx6100-as döcög egy seagate 7200-as 2tb-os vinyóval - nyilván i5-ös procival meg ssd-vel lehetne elérni azt az értéket.
Amikor 8 gigányi kis fájlt másoltam át stabilan 30 MB/s-kel írt és mikor egy nagy fájlt másoltam akkor is, tehát nem fekteti meg a sok kicsi fájl.
Olvasási sebessége tényleges munkavégzés közben 60-70 MB/s között mozgott, és ugyanolyan értékeket mértem a front panelen mint hátul.
És meg kell hagyni 2.0-s portban is szépen muzsikál az is látszik a másik topikba linkelt mérésekből.Nagyon elégedett vagyok vele, főleg ilyen áron.

-
JamesHun
addikt
Sajna gyártó oldalán kb semmi infó nem volt a sebességről, és gondoltam annyira nem lehet rossz 6700+áfáért
[link] ezt kellett volna vennem és kb 1-2.000 el lett volna csak drágább
Sajna nagykerben vettem és nem szeretik ott a csereberét, így csak reménykedhetek, hogy hétfő/keddre belátják, hogy jó lenne ezt cserélni egy másik márkára ráfizetéssel
Pont nagy file-ok másolására vettem és majdnem annyi idő alatt másolja fel a filmet, mint amennyi a film hossza
(sajna más kingston nem is volt ami 32 GB és USB 3-as) -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik, de hátha tudtok segíteni.
Ismerősöm adott 1 pendrive-ot, megkérte nézzem meg tudok-e valamit kezdeni vele. Belerúgtak, miközben a gépre volt kötve, azóta se írni se olvasni nem lehet róla. A meghajtó látszik, sőt a korábbi rajta lévő fájlok is, de megnyitni nem lehet. Próbáltam megformázni win8 alól, de óra múltán is csak annyit ír, hogy formatting, %-ot nem, lehet el se kezdte. Bár villogni villog mint a fene..
Szóval milyen programmal próbáljak meg rámenni, mielőtt a kukába hajítom, tudnátok javasolni valamit? Bár gyanítom az lesz a sorsa. -
válasz
JamesHun
üzenetére
DT 111-et nem szabad venni. Még a Kingston is úgy hirdeti, hogy 3.0/2.0 Ez azt jelenti, hogy az olvasási sebessége hozza a 3.0 szintjét de az írási nem. Persze ha neked ez megfelelő akkor jó, de ha 3.0-ás írást akarsz akkor feljebb kell lépni legalább az R3-ig. Az sem sokkal drágább.

Ez a videó a Kingston család tagjait vonultatja fel és szépen megmutatja az erőviszonyokat egymáshoz képest. Pl amit a 111 40 perc alatt másolt fel azt az R3 10 és így tovább.
-
creed33
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 16GB-os maxell pendrive-om.
A gondom vele hogy a sajátgép eleve csak 14.8GB-ot jelez a teljes méretét tekintve ,viszont még ez sincs meg a gyakorlatban.
11.2GB adat van a pendrieve-on mégis szabad helyként csak 775MB-ot jelez a rendszer.
Hová tűntek a GB-ok tudja valaki?
fat32-es a pen -
-
JamesHun
addikt
Sziasztok
Valakinek volt már Kingston DT 111 -es pendrive ja?
Állítólag USB 3-as de egy 1,2 GB-os filmet majdnem 2 percig másolt és kb átlag 10 Mbyte/sec el dolgozott csak. Ezt csak én keveslem, vagy valami valamivel nem stimmel. Másolás elején win7 alatt picit meglódult, de utána ugyan úgy belassult, gondolom a win7 felcachelte a file-t és azért ugrott meg ideiglenesen a másolás sebessége. -
Findzs
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
a vezérlőkártya független a géptől, mindegy milyen usb van egyébként az alaplapon
úgy látom nec chipes valószínűleg lesz hozzá driver mert sok alaplapon is ilyen márkájú usb 3 chipek vannak
már csak a chip típusa kell ami rá lesz szitázva -
GrooveHero
addikt
Most nem megy, délután fogok tudni vele foglalkozni megint, mert melózom. De ma már tényleg kezdenem kellene vele valamit, mert szerdán vettem és ha még létezik ilyen 3 napos izémizé, akkor még szombaton vissza tudom vinni. 4000 huf volt, nem tudom vegyek e egy másikat, hátha az jobb. De még mindíg nem tudom, hogy USB2-tes deszkán egyáltalán mennie kellene e. Mondjuk az már más tészta, hogy tegnap mikor betttem legelőször a gépbe akkor exfatra formáztam. Tegnap este átformáztam NTFS-re, és annyit változott, hogy gyorsabban kezd el írni, kb olyan 100 mega körül, de aztán pikk-pakk visszaesik 37-re. Ha hazamegyek, akkor kiveszem a gépből és meglesem kicsit közelebbről. Egyébként nem nagy eresztés:
-
buci30
addikt
Hát nem tudom

De nekem a kupakja elég laza elől.
Könnyen lejön de hátuljára téve szorul frankon remélem nem fogom elhagyni vagy nem fog tovább lazulni.
Amúgy teljesen elégedett vok vele. Elég gyors a filmek másolás. A képek sajna 2x olyan lassúak viszont amit nem értek miért.. -
Findzs
addikt
válasz
GrooveHero
üzenetére
nézd meg milyen chip van rajta és úgy keres hozzá frissebb drivert, hátha
-
Sziasztok!
Ha SD kártyán kikapcsolom az írást (Lock) akkor arra semmi nem tud írni? Nem lehet megkerülni (SW-vel első sorban)?
Köszönöm!
-
GrooveHero
addikt
Sajnos nem nyert. Renesas nevű driver kellene. Feltepítem, megtalálja a pendrive-ot is. De amikor kihúzom és bedugom újra akkor már azt írja, hogy az eszköz gyorsabb sebességre is képes. Tehát mint ha nem is usb3-asnak ismerné fel a bővítőkártyát, hanem csak kettesnek. És nem tudom miért

Sztem mennie kellene attól függetlenül, hogy USB2-tes lapra van csatlakoztatva -
-
Guffy
csendes tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Itt hátha találsz a bővítőkártyádhoz megfelelő driver-t.
-
GrooveHero
addikt
A bővítőkártyához kapoot driverrel csak 37mb/sec-kel ír. Nagyon fasza, mondhatom

-
soldi3r
veterán
tudna valaki ajanlani nekem egy 8-16 gigas pendriveot, ami eleg gyors hogy oprendszert (XP) telepitsek ra?
-
Kasya
nagyúr
válasz
GrooveHero
üzenetére
Remelem epsegben es renden megerkezett. A tesztet varjuk, kivancsi vagyok mit tud a bovitokartya ^^ -
GrooveHero
addikt
Jelentem megjött a pendrive (Sandisk Cruzer Extreme 64gb) hamarosan jön a teszt.
bár Sokkal többet nem tudok írni, mint multkor, de lesz sebességmérés is
-
Findzs
addikt
magyar honba is van ilyen pendrive "olcsón"sandisk extreme 32gb 9500.-
szállítási költség 500 ft előreutalásnál dpd futár, utánvétes 1800 ft
-
Hunner
senior tag
Igen, tisztában vagyok vele hogy lassan hordják ki az árut, de rendszeresen vásárolok neten szir-szarokat, és van hogy 2x gyorsabbak mint egy ebay-es eladó.

Nyilván ha mostazonnal kellett volna a pendrive, becsoszogok egy edigitalba

Viszont aki nem ismeri, annak legalább fel lett hívva a figyelme, hogy nem kapja meg a tőlük rendelt pendrive-ot 1-2 hét alatt

-
Persze ez igaz, mert akinek rendben ment a vásárlás az nem szalad egyből leírni a véleményét míg ha negatív dolog éri akkor nagyobb rá az esély. Még nem rendeltem tőlük, de ha valami nagyon fenomenális ajánlatuk lenne, lehet megpróbálnám, elvégre Iponra is nagyon sok a panasz, én az egész gépemet tőlük rendeltem és semmi problémám nem volt velük, bár igaz nem kellett még gariztatni.

-
Kasya
nagyúr
Akkor lehet szerencsesnek mondhatom magam, de nekem es ismeroseimnek meg komolyabb gondom nem volt veluk. Egyszer volt olyan, hogy egy HDD hibasan erkezett, de egy honapon belul csereltek, mert nem volt raktaron. Ezert is irtam, hogy inkabb turelem. Viszont korrekten megjelolik a szallitasi idot...
Itt a forumot olvasgatva viszont en is hallok negativa velemenyt. Viszont ne felejtsuk, hogy a negativ mindig jobban kijon a forumon, mint a pozitiv
Ettol fuggetlenul termeszetesen ha lehet, kerulje az ember es akkor nem erheti meglepetes
-
-
Hunner
senior tag
Köszi a válaszokat, közben utánanéztem picit, és végül innen, és ezt rendeltem. 32GB-os is van nekik erre.
64Gb cca 16500huf
32Gb cca 9600huf -
-
GrooveHero
addikt
Ha az enyém ment 35Mb/sec körül, akkor a másiknak is menni kell.
Amúgy útban van a 64 igás ide hozzám, újabb teszt várható, immár USB3-on, mert szerdán lesz USB3-as bővítőkártya is -
-
-
válasz
Dr. Gonzο
üzenetére
Nem én mértem, elképzelhető, hogy usb2-n lett mérve de korábban belinkeltem egy tesztet amiben a statikus teszteknél még hozta a feltüntetett értékeket amikor egy gigás videót kellett felmásolni akkor csak 50sec alatt végzett ami nem túl jó - legalább is nem éri el azt amit ígérnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- Apple iPhone 14 128GB,Kartyafuggetlen,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

M60 tényleg elég drága, 15k-t max olyanért adnék, ami minden szempontból megfelel, de ilyen úgy látom nincs. Mondjuk ebay-en is van $48-ért, az már nem olyan húzós, de ott akkor már más is van olcsóbban. Közben még N005-öt találtam 9,5k-ért, az se tűnik rossznak, mert elvileg az is fém mint az S102, csak ne lenne ilyen nagy...

Olyat szeretnék, ami nem kupakos.
)

mondja róla program. Amíg megvolt az usb3-as külső hdd-m tökéletesen működött róla.