Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Milyen pendrive-ot vegyek? Összefoglaló! 
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
Én is most szeretnék venni pendrive-ot, a régi kingston 16 gigásom 3 év után megadta magát, így már nem garanciális. A 32 Gb-osok között nézelődtem, de nem tudok dönteni... Találtam egy olcsó netes boltot is, de még nem mertem rendelni, mert nem tudok sebességet a kütyükhöz, az meg nagy macera név alapján más oldalakon sebesség után kutatni... Valakinek van már tapasztalata a webáruházzal? Illetve melyiket ajánlanátok ti megvételre a 32 Gb-osok közül? A 10 Gb olvasás és 5 Gb írás nekem elég soványnak tűnik, de lehet, ha átformázom ntfs-re akkor gyorsulhat? A régi 16-os tudott 20-22 Mb-ot is írni, pedig csak 5-ért vettem áfa nélkül.
update1:
A kingston honlapján van egy pdf a cuccok sebességével, de a standard nekem nem mond semmit. -
bl0ck
tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Én se nagyon hiszem, hogy ezt megjavítják. Csak az az idegesítő, hogy jövő héten valamikor elküldöm. 2-3 hét még szervizben megnézik, eldöntik, hogy milyen rendellenesség miatt ment tönkre, majd, hogy tudják-e javítani(kötve hiszem), s ha nem, akkor küldenek egy újat, ami attól függ, hogy a "bolt" ahonnan vettem mennyi idő alatt szerez egy újat. Ami meg 2naptól tarthat akár2 hétig is....
-
-
Mrdevil
addikt
MedianetPlaza Info, akit érint!
Ezt a mailt küldték, talán akkor lesz belőle valami,remélem:
"Az Ön által megrendelt termék várhatóan 2013 04.17-én érkezik be raktárunkba.
Nagykerváltás történt most Cégünknél, ezért a megszokottnál többet kell várni a termékre, amiért elnézést kérünk. Amennyiben a hosszúra nyúlt várakozási idő nem felel meg Önnek a rendelését mind E-mailben mind telefonon töröltetheti.Amikor átadjuk a futárnak a csomagot, e-mailben és telefonon értesítjük Önt.
Köszönjük megrendelését."Ebbe csak az a vicces, hogy törölném a rendelést, már ki van nekik fizetve előre utalással. Akkor vissza adnák a pénzt, vagy mi?
-
dni
őstag
Sziasztok,
erdeklodni szeretnek, hogy milyen usb3-as pendrivot volna celszeru beszerezni egy e350es konfighoz, amin csak egy openec (mini linux alapu xbmc) fut, jelmleg egy 8GB os usb2-es silicon image pendriverol fut a rendszer cca 500mb nyi helyet foglal, azomban a mediatar frissitese egy kicsit lassan zajlik.
Amennyiben arban nincs nagy kulombseg erdemesebb volna egy kis meretu ssd-t valasztani?Valaszaitokat, otleteiteket elore is koszonom.
Ui. Bocsi a helyesirasert, telefonrol irok

-
oszy
veterán
Én lebeszélnék róla. Nagyon vigyázok minden dolgomra, de ez a pendrive (nekem 8GB-os volt) nekem "megadta magát"! Ugyanis elvált a burkolattól.
Elküldtem szervizbe, ahol PILLANATRAGASZTÓVAL beragasztották!!! Lehet nem is küldték tovább a szerviznek, hanem megoldották házon belül. -
bl0ck
tag
Üdv.
Olyan kérdésem volna, hogy Corsair Flash Voyager (32GB)-ről valakinek véleménye van esetleg(2.0-ás még)?
Másik, hogy tudtok valamit ajánlani ekkora méretben, ami tuti frankó?
Köszöntem. -
Mrdevil
addikt
Medianetplaza
Én pont tegnap előtt rendeltem tőlük egy 32-es Cruzert, előreutalásos 500ft-os szállításos variációban. Elvileg a pénzt már megkapták, de még nem jött a cucc, mondjuk még korai is, remélem nem szívom be velük. Még nem kezdtem el telefonálgatni, picit várok.
-
s3toraph
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
A nulla kommunikációt olvastam én is hogy az problémás (sőt inkább aggasztó), de az hogy 2 hét alatt jön meg, az nem zavarna nagyon, mivel az árak valóban kiemelkedően alacsonyak. A lényeg, hogy azt kapjam amit rendeltem, és szépen normálisan legyen papíros garancia hozzá, amit intéznek is ahogy kell.
Ha eladtam a JF 760-asomat, akkor válik ez aktuálissá. Az biztos, hogy első dolgom a telefonos érdeklődés lesz! -
Yoss
csendes tag
válasz
s3toraph
üzenetére
Lehet tudni, hogy mit válaszolt a medianetplaza-val kapcsolatban? Csak azért kérdem. mert most én szívok velük. 2 hete elutaltam a pénzt de ennyi idő nem volt elég arra, hogy egyáltalán arra válaszoljon, hogy mikorra várható a szállítás. Ha holnapig nem kapok konkrét választ tőlük, akkor visszamondom a rendelést és továbbítom a levelezésünket a fogyasztóvédelem felé is. Ha ide jut a dolog, akkor majd beírom ide is.
-
Szia nekem Elite-em van, a "tolómechanizmusa" jónak tűnik úgy értem nem lötyög, nem kopik, bár még nem használom túl rég óta, azt hiszem januárban vettem. Szoktam tanulmányozni egyáltalán nem gagyi igényesen van megcsinálva.
A sebessége elvileg valóban gyorsabb, de a hardverteszt pl kétszer is letesztelte és míg az egyik alkalommal 33 körüli értéket hozott a másik tesztben 44 MB/s-et kérdeztem is tőlük hogy lehet ez de nem válaszoltak, és nálam is 33 körül másol, szóval nem is biztos, hogy gyorsabb mint az R3.
Ebből csak annyit akartam kihozni hogy ha neked fontos a strapabíróság akkor ne az Elite-et vedd mert nálam nem hozott nagyobb sebességet mint az R3.
Ha nem gond, leírnád hogy honnan tudnád megvenni (privátban is jó) mert én is gondolkodom még egyben?
-
Findzs
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
kinghaxort kérdezd meg ő rendelt tőlük: [link]
-
s3toraph
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Dettó. Ahogy nézem visszaolvasva, javasolják, hogy telefonáljon be az ember mielőtt leadja a rendelést, mert eléggé hiányos/igénytelen a termékleírás.
Engem is érdekelne vásárlói tapasztalat! Mert ha megbízható a hely, best buy ezen az áron!
-
FireKeeper
nagyúr
sziasztok!
a medianetplaza.hu-val van bárkinek rossz tapasztalata (azon kívül hogy lassan jön meg a cucc)? rendelnék innen egy cruzer extreme-et de gyanúsan olcsó
-
oszy
veterán
Sziasztok!
Egy tanácsot szeretnék kérni.
Nagyon jó áron tudnék venni két féle pendrive-t. Az egyik Kingston DataTraveler Elite 3.0, a másik pedig Kingston DataTraveler R3.0. Mindekettő USB 3.0.
Az Elite kicsit gyorsabb, viszont kupak nélküli. Mennyire strapabíró ez a megoldás? -
-
subidu
tag
Sziasztok!
3.0-ás pendrivot keresek. Mi a véleményetek a kövekezőről:
Kicsit fura az ára. Máshol 26K körül kapni a 64-est, és 56k körül a 128-ast. Szerintetek mennyire megbízható ez a bolt?
Köszi a segítséget előre is.
-
jim bcs
nagyúr
Sziasztok! 16GB-os usb 3.0-ás pendrive-ot készülök venni, 2 márkát néztem ki, meiket vegyem? Van-e olyan ok amiért ezek nem jók?
ADATA Superior Series S102
ADATA Superior Series S102 Pro
ADATA Durable Series S107
Transcend JetFlash 700előre is köszönöm
-
Mrdevil
addikt
Csak arra gondoltam, nehogy én nem veszem észre, és többféle létezik ebből a penből.
[link]
Ergo megveszem a 9700ft-ost, és valami lassabb fajtát kapok mint amilyen adatokat látok a Sandisk oldalán.
De akkor ezek szerint egyféle van ebből az USB 3.0 Extreme penből. Az aqua oldalán össze-vissza írogatják az USB sebességet, ahogy látom. Egyikhez oda van írva, hogy visszahúzható USB, a másikhoz nem, pedig szerintem elvileg mind a kettő visszahúzható. ( már amit látok a Sandisk oldalán )
Meg elvileg nincs is a Cruzer Extreme-ből 2.0-ás kivitel. Írják több helyen, hogy Extreme pro, van ahol csak sima Extreme. Ezért kérdeztem, nehogy valami csapdába fussak. -
GrooveHero
addikt
válasz
Sterilzona
üzenetére
Sztem nem, de ha alacsony az írási sebessége, akkor hiába van 6 csilliárd megabites neted, akkor is csak a pendrive írás maximumával tudsz tölteni.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Sterilzona
üzenetére
Nem...attol fugg hany honapig/evig es milyen aktivitissal. Sima irasnak szamit. Nyilvan, ha napi tobb gigat irsz ra (merettol fuggoen), akkor csokken az elettartalma.
-
Sterilzona
senior tag
elnézést az offért!
árt az a pennek, hogy ha mondjuk egyből rátöltök pl. torrentről ? -
-
Kasya
nagyúr
Na kifutottam a szerkesztesbol, de ez erdekes. Kivancsi lennek, mi volt az az ok, amit az Amazonnak jelzett a felhasznalo, hiszen a tobbbseg elegedett a rewiev alapjan.
-
Kasya
nagyúr
válasz
Mrdevil
üzenetére
Az Aqua oldalan levok kozti kulonbseg egyszeru. Az egyik USB 2.0-as kiadas, a masik 3.0-as, a cim szerint. De valoszinuleg ketszer toltottek fel ugyanazt a termeket. Az utobbit a biztos, mert sorozatszam szerint ez az a bizonyos 32gb-os extreme.
A kerdes pedig nem teljesen tiszta. Milyen "bizonyos gyors pendrive"-ra gondolsz? Neztel mast esetleg, neked ez tetszik vagy tolunk varsz mas javaslatot?
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
USB 3.0-as pendrive-ot szeretnék lehetőleg minél olcsóbban elfogadható sebességgel. 8-16GB már elég lenne kapacitásban. Tudnátok ajánlani pár bevált típust?
-
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Transcend JetFlash 780-hoz mit szólnál?
Read 210 MByte/s, Write 75 MByte/s (32GB);
Állítólag hardveraprón meg lehet kapni 10 k alatt!
-
-
Kasya
nagyúr
válasz
KaiotEch
üzenetére
A Sandisk kulon progis, tehat hardweresen semmi kulonos. Az Ironkey viszont hardweresen biztosit teljeskoru vedelmet (szoftweres tamogatassal).
Talan a kingston olcsobb lehet valamivel, de itt nagy a szoras...ki-ki megtalalhatja a szimpatikusat. De ha full vedelem kell, akkor Ironkey. -
BaLee
addikt
Mit tudtok ajánlani 64 gigás pendriveok közül amit üzleti célra tudnak használni? Azaz fontos, hogy az adatok biztonságban legyenek rajt (titkositás sem hátrány) és USB3.0-ás legyen.
Árban essen azért a 20-30ezres kategóriába.
-
válasz
Kezdő vagyok
üzenetére
Hát, mi pénzért? A N005 jobb, meg más is, attól függ mennyid van rá.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Régóta nem követtem ezt a topicot.
Mi most az ajánlott vétel 32 GB-osban?
Még mindig az A-Data S 102 Pro? -
-
Kasya
nagyúr
Azert az ironia lejott, de inkabb a bajt reszre
Azert megjegyzendo, hogy a bajt-gigabajt valtasa meg lehet marketing valahol
Homar blog szlogenjevel elve ill. ahogy te is irtad: "Pendrive-ot csak az Aldibol" 
A vicc ugye ott rejtozik, hogy eddig mukodott. Aztan egyik alkalomtol nem. 2db USB 2.0-s laptop/pc se olvasta + a Nokia N8 OTG-je se. A laptopomon csak usb 3.0 van, ami beolvasta, igy vontam le a kovetkeztetest. Illeszto program igy kiesne, mert az emlitett gepek eddig is olvastak, a mobilnak meg amugy is kellene. Gondoltam arra is, hogy menet kozben lett lehuzva, de akkor csak az eppen hasznalt fajl szokott serultte valni, nem pedig az egesz pendrive... Akarhogy is, orulok hogy az adatok megmaradtak

-
Remélem nem értetted félre, csak ironizáltam
USB 2 és 9k... Csak azért töltöttem fel a képet mert tetszett, hogy számukra releváns infó, hogy 1 giga hány bájt. 
Köszi, hogy belinkelted a tesztet érdekes ha nem lenne ilyen drága még lehet tényleg megérné a kettesek között.

Fogalmam sincs, hogy miért nem működött 2.0-n, egyszer jártam hasonlóképpen amikor megvettem az új pent és az asztalin ment a lepin ment a másik kis gépen meg nem ismerte fel. Akkor ott az volt a megoldás, hogy töröltem az eszközkezelőben és mikor újra bedugtam feltelepítette az illesztőt ezúttal helyesen.
Szóval én azt gondolom, hogy ha 3.0-n működött 2.0-n nem akkor az valami illesztőprogram probléma lehet.

-
Kasya
nagyúr
Ferenc az uj papank, ave:
"Bizony mondom néktek, kerüljétek el nagy ivben a Medion-t"
Kedves edesanyamnak ilyen van, igaz kisebb verzioban, de annak az irasi sebessege a beka feneke alatt van (4MB). Holnap majd toltok fel rola tesztet, ha erdelne esetleg.
Rakeresve, a 32-64-nek azert mar jobb a tesztje.Ettol fuggetlenul, epp tegnap kellett leformaznom a mienket, mert gondolt egyet es nem latta tobbet egy gep se, amin 2.0 usb van, csak 3.0 alatt lehetett formazni es lementeni az adatokat (magyarazat?).
-
Bizony mondom néktek a valót, pendrive-ot csak az Aldiból!
(Legfontosabb információ, hogy 1 gb hány byte)

-
-
Bzzz
senior tag
Húú köszönöm szépen, átolvasom a teszteket.
Még egy "hülye" kérdésem lenne igazából én arra használnám, hogy nagyobb fájlokat 100MB-1GB másolnák át a pendriveomról a gépre/gépreimre. Tehát amit egyszer a penre másolok az ott maradna és inkább PC felé menne a "kommunikáció". Akkor ez olvasás vagy írásnak számít?! -
GrooveHero: Köszi igyekeztem elfogulatlanul összegezni a dolgokat.

Szia, talán itt megtudhatsz róla némi infót, bár ez a 16 gigás változata.
Esetleg amazonon lenne érdemes megnézni a véleményeket- megnéztem mindössze egy-két véleményt látok, a kékre 5 csillagot adtak a pirosra viszont azt írták meghalt 1 vagy 2 héten belül nem emlékszem pontosan. No de itt egy alapos 7 oldalas teszt, remélem tudtam segíteni.
-
GrooveHero
addikt
A gari nem tudom, hogy mennyi. Én a 32 gigásat itmedia.sk-ról rendeltem, ott 1 év gari+élettartam van rá.
A linkelt helyen nem tudom, ezt Aflamin kollégától kellene megkérdezned, ő is innen rendelte.De horror áron lehet kapni az edigital-nál is, csak ott 20k, de 10 év garival adják. Nekem nem ér annyit a 32 gigás, pláne hogy olyan 17k körül szereztem a 64*est (B)Kasya(/B) kolléga segítségével szereztem Amazonról. Utólag is örök hálám neki

-
Bzzz
senior tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ, most gyursan rákerestem erre a Sandisk-re de én 14 ezer alatt nem találtam

Amúgy ezekre is 5 év a gari?! -
GrooveHero
addikt
Grat, jó cikk lett, végül is minden benne van, amiről itt az elmúlt hónapokban szó volt.
Bzz A többiek már ismernek annyira, hogy én mást, jobbat ajánlanék ilyen áron. De ha ragagszkodsz az ütés és por álló cucchoz, akkor válaszd ezt. Sajnos nincs tapasztalatom ez ügyben, ezt a pendrive-ot életemben nem láttam.
Ha viszont felkeltettem az érdeklődésedet a másik pendrive iránt, amiről írtam, akkor a Sandisk Cruzer Extreme-ről lenne szó, egy 32 gigás változatról, amit (kb ~10-12k) ennyiért már lehet kapni, de sebességben felülmúlja ezt. -
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Ezen a 36 GB-os pendrive-on gondolkozom: [link]
ütés és vízálló és a sebessége 100MB/s (Read); 50MB/s (Write)
Valakinek van vele tapasztalata?! -
válasz
FireKeeper
üzenetére
Na holnap reggel jelenik meg a cikk (elvileg) "3.0 Pendrive mustra 2013" címmel - szívesen várom az ötleteket, kiegészítéseket!
Nyilván hibát is lehet majd benne találni, bár igyekeztem..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tomy0628
aktív tag
Sziasztok!
Erről a pendrive-ról van valakinek tapasztalata,véleménye? A 16Gb-os verzióban.
SanDisk Extreme® USB 3.0 Flash Drive -
Kasya
nagyúr
válasz
Sterilzona
üzenetére
Ha nagyon erdekel, akkor este meghallgatom es leforditom neked, de ketlem hogy olyan infot tudnal meg belole, amit a tesztekbol nem
szerk: hollandWZP: Itt a kulonbseg szamokban is. 2.0-an pedig a maximumot hozza, amit a 2.0 tud
szerk: hasonlat kepp anno csinaltam 2.0 tezstet a 64-es verzioval, ha visszakeresel. -
-
Findzs
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
dehogy akarlak lebeszélni

remek pendrive best buy, olcsó és gyors
-
FireKeeper
nagyúr
olvasásban ugyanaz, írásban kb fele a 64-esnek. USB 2.0-án konkrétan 30-35 között tudnak írásban és olvasásban is, mert az a csatlakozó maximális sebessége. valószínűleg ugyanúgy lehet róla wint installálni ahogy 2.0-ról is lehetett, csak az alaplapnak (illetve a BIOS-nak) támogatnia kell hogy USB-ről bootoljon.
-
McReay
aktív tag
válasz
Sterilzona
üzenetére
Nem angolul beszél a srác, hanem német vagy holland nyelven!
2.0-án és 3.0-án tesztelte, azt magyarázza illetve mutogatja az eredményeket a monitoron! -
WZP
aktív tag
Visszaolvasás után a sandisk cruzer extreme eléggé megtetszett, a 32gb-os verzió is annyira gyors mint a 64 ? legalább nagyjából ? USB 2.0-ban mit tud egy ilyen kicsike ? a sebességmérős topicban nemnagyon találtam ilyen értékeket. USB 3.0-ról lehet windowst installálni ? kösz.
-
Sterilzona
senior tag
válasz
Sterilzona
üzenetére
nem tudok angolul, de itt valamit magyaráz a srác ...
-
overland
aktív tag
-
McReay
aktív tag
Mit gondoltok erről a pendrive-ról:
Verbatim V3 16GBKeresgéltem tesztet és egy ILYEN képet találtam hozzá.
-
Findzs
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
az extreme
-
Findzs
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
valaki írta itt a ph -n valahol hogy már lötyög neki

-
FireKeeper
nagyúr
-
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én egy ideje már dolgozom egy cikken ami pendrive-okról szól, azon vagyok hogy ma kész legyen, és aztán szívesen venném a ti kiegészítéseiteket/korrekciótokat.

-
Findzs
addikt
én meg ezt ajánlanám 9-10 körül:[link]
corsair slider 32gb 80/40 és ezt hozza is gyakorlatban nekem is ilyen van, előtte n005 volt és attól jobb
-
icons
addikt
(#3402) FireKeeper
Szerintem az ajánlott lista jó lenne. Meg ha első hsz, akkor lehetne elöl (az új PH! feature-re gondolok)(#3399) vond
A4team-tól még nem rendeltem, de a gariban igazad van. Viszont amit linkeltél, ott is 10 nap múlva hozzák, legkorábban. (át kell még gondolnom, hogy belefér-e, de sajnos jelenleg nincsen semmilyen adathordozóm).Egyébként a megbízhatóság nekem is első, annyi problémám volt már gagyi, műanyag, kitolhatós pendrive-okkal, hogy ha lehet akkor inkább a minőség felé mennék el
(úgyhogy lehet inkább várok 10 napot egy olyanra, amire 10év gari van
(addigis megnézem hátha még máshol lehet kapni, ahol hamarabb hozzák (bár már elég sok helyet néztem) -
FireKeeper
nagyúr
ha gondoljátok csinálhatunk az első hsz-be egy ajánlott listát, csak azt majd frissen kell tartani

amúgy lehet én is benevezek egy cruzer extreme-re, csak előbb még meg kell vállnom hőn szeretett kingston ultimate g2-őmtől
anno volt már egy cruzer contour-om, és annál bazira tetszett a csúszkás mechanika (meg amúgy is nagyon szívem csücske a sandisk). -
vond
MODERÁTOR
De vegyük bele a topic címébe a Cruzer Extreme-et is... 
Komolyra fordítva a szót:
Persze, az a Kingston is abszolút jó... De nagyjából azonos ár mellett (bár az S102 azért általában olcsóbb) nekem pl. többet számít az alumínium ház, a több gari, és a sokkal gyorsabb olvasás, mint az a pár MB írásban (több 16-os S102-est teszteltem már, és mind olyan 25-26 körül írt - és ezt rendre hozták valós használatban is)...
Új hozzászólás Aktív témák
Ajánlott adathordozók az összefoglaló alján.
Társtopikok:
• Pendrive probléma
• Pendrive irás-olvasás sebesség
• SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- ÁRESÉS! ÚJ! BONTATLAN! Külsők SSD 500GB,T5-T7Samsung,SandiscExtreme 500GB
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Samsung 860 Pro 256GB V-NAND SSD
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4155,100% Akksi
- ÚJÉVI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
és válsztom is

USB 2 és 9k... Csak azért töltöttem fel a képet mert tetszett, hogy számukra releváns infó, hogy 1 giga hány bájt.

Köszi! (pedig eddig argep.hu kidobta az iponos találatokat is:S)