- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bigdady
nagyúr
Hali
Be van csövezve a házba a légkondi ahová most 5.2-es klímát kéne bekötnöm 45-50 m2-t kéne fűteni és hűteni. A helyzet hogy a plafontól a bekötött legalsó cső aljáig 32-33cm van ezért olyan klímát keresek ami elfér oda és nagyon jó ár érték arányú, energiatakarékos és az sem baj ha wifin távolról is tudnám vezérelni.
Midea MB-18N8D0-SP-WIFI Mission II 2018 -t néztem ki ami A++ és 5 év garis de annak épp kevés a 32-33cm
Van ötletek vagy más ajánlott gép helyette?
-
chopin42
őstag
Üdv! Kissé hosszú lesz, tehát megpróbálom lényegre törően feltenni a kérdéseim, előre is köszönöm!
Intézem ezerrel nyárra a légkondit a lakásba.
Pécsett lakom, a Mecsek klímát, a Török klímát, illetve a Klímatriót kerestem meg.
Árajánlatok:
Török: Daikin FTXB35C / RXB35C, 3,3 kW, szereléssel megáll 300k alatt, kb 280-290k. Még folyamatban, nem végleges, de kb ennyi.
Mecsek:panasonic kit-fz35-uke, szereléssel kb 270k (3m-ig ennyi, nekem kicsit több lesz). 3,4 kW
Klímatrió (lényeg): egy rakat klíma, de szerintük elég a 2,5 kw is. Típusok:
DAIKIN Basic FTXB25C / RXB25C 271k 2,5 kW
LG Silence S09EQ 299k 2,6kW
GREE Lomo Plus GWH09QB 267k 2,6 kW
MIDEA Blanc MA-09NXD0-I / MA-09N8D0-O 260k
PANASONIC Standard FZ25-UKE 297k. 2,5 kW
A Klímatrió szerint elég a 2,5 kW is, a Mecsek ill. a Török 3.5 kW javasolt. Nappaliba menne, 40m2 alapterületű lakás, a szoba kb 5.3x3.3x2.7m, azaz 47m3 levegő. Az ajtó felé fújna, ki a folyósóra (amennyire tud).
Kérdéseim: ezek közül melyik éri meg legjobban? Én a törökre gondoltam, de ha a klímatrió megéri a 2.5 kw is elég, akkor onnan is megfontolom.
A felsorolt klímák közül melyik a legjobbb? Daikint kérterm mindegyiktől, mecsek csak nordiccal illetve panasoniccal szerel.
Remélem minden világos.
Köszönöm előre is! -
mvkly
senior tag
Várható költözés miatt csak 2-3 évre terveznék klímát. Ez esetben megérheti egy 100-120ezres darab, vagy még így is felejtős ez az árkategória? Pl.: Whirpool, Daewoo, Samsung, LG, Midea vannak ilyen áron.
Normál esetben az ajánlottak közül választanék, de rövidebb időre nem tolnék bele min.250ezret beszereléssel együtt. -
válasz
WaterWave #28670 üzenetére
nem igazán értem, hogy az eladások száma miért lényeges...
Bár a fórumon a klímagyártók közül a legtöbb a Fujitsu, Daikin, Mitsubishi, eddig ha jól emlékszem:
- 1 Daikinnal volt panasz
- Fujitsuból több panasz rémlik
- Mitsubishiről nem emlékszem panaszraEzen kívül voltak más klímák:
- Gree, Midea, Fisher... stb
Ezekkel kapcsolatban se volt túl sok panasz, csak hogy hangosabbak mint a japán klímák...Nekem 1 éve lassan folyamatosan megy 3 Daikin és semmivel nem hangosabb mint mikor vettem... Ha most kellene vennem most is ezeket venném... Irodában is Daikin van... A régi irodában meg Hyundai vagy mi volt ...
Úgy gondolom, hogyha
- az ember klímát vesz és nem csak nyári használatra akkor nem szabad nem Japánt venni és ott is meg kell fontolni a belépő szintet...
- ha csak nyári hűtésre veszi az ember a klímát akkor lehet belépőszintű japánban gondolkodni vagy egy Greeben másban szerintem felesleges és hibás (pl egy Whirlpoolban...)
-
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Csak hűtésre szeretnék klímát választani, ahogy olvastam midea és gree nem annyira ajánlott, akkor daikin vagy panasonic?
3 db 2,5-es és 1 db 3,5-es lesz majd.
Kaptam árajánlatot is, ebből ezeket néztem ki:
- Daikin FTX25KN
- Daikin FTX35KN- Panasonic FZ25UKE
- Panasonic FZ35UKE -
törölt tag
válasz
zsolt20 #28507 üzenetére
Hívd ki a telepítőket, nézzék meg, mert itt gondok vannak.
2-es alatti COP-al dolgozik.
Amit előtte Te is meg tudsz esetleg nézni, hogy a kültéri gázcsöve 8-900 W felvett
teljesítmény mellett hány fokos. ( a vastagabbik szigetelt rézcső )
Ha jóval melegebb 50 foknál, és csak 35-38 fokot fúj ki,
akkor lehet jelentős gázhiány.
A bevitt energia a maradék gáz túlhevítésére megy el, de ekkor már
kellene a védelmeknek jeleznie a problémát.
Véleményem szerint 2018-as model, ránézésre a Midea gyártósorain készült,
azok pedig figyelik a gázhiányt.
Ha tudod, mindenféleképp nézd meg a gázcső hőmérsékletét. -
asha07lcc
tag
válasz
eTrade #28424 üzenetére
A Fisher 125 pro az egy Midea Blanc. ..viszonylag sok a beltéri venti hiba (2% körül) Gree ha már kínai vagy valamelyik oem jobb választás lehet illetve a japán márkák.,200e alatt is van élet . Privátban küldtem néhány adatlapot. De itt is találhatsz ha visszanézed a dolgokat.
-
TaliGa
aktív tag
Sziasztok,
Egy 25 és egy 15nm-es szobába szeretnék klímát, elvileg 2db 2,5kW-os elég lenne. Daikinra sztem nem elég a költségvetés, mert nagyjából fél misi, meg egy kis apró van az egészre. Úgyhogy LG, Gree, Midea fér csak bele, ebből a helyi szerelő a Mideat promótálta nagyon, de meghallgatnám a ti véleményetek is. Szal ennyi pénzből mit lehet kihozni? -
Yodamest
veterán
Sziasztok,
Egy gyors kérdésem lenne,egy Midea Blanc 3,5 kw INV MA-12N8D0 ( 5év garancia R32-es) klímán filózok, főként fűtésre lenne használva. Leírás alapján best buynak tűnik, lényegében mindent tud amit kell, nagyon jó a teljesítménye, egyedül a hangszintet nem tudom milyen lehet. Meglepődve láttam, hogy itt nem igen szeretitek a mideát ezért gondoltam rákérdezek, ez miért nem lenne jó? Budaklímások kimondottan ajánlják a mideát.
Kicsit többért tudnék ilyet is venni: Daikin FTX35J3 3,5kw-os inverteres (3+2 év garancia) viszont erre kevesebb a garancia és a specifikációk alapján nem látom, hogy miben lenne jobb.
Esetleg a Panasonic FZ35UKE 3,5Kw-os Inv új modell R32-es gáz is szóba jöhet még (ez a legdrágább).Erre tudnátok egy gyors választ adni? Köszi!
-
Chaser
legenda
válasz
Azurooandrew #28132 üzenetére
Kicsivel afolott mar kapsz daikint
Biztos van a mideanak is jobban sikerult darabja, gorogoknel tibbszor voltam egyik helyen, rengeteg midea van, az egyik also.kulteri volt egy.kis.serules, na az meg 4 ev utan is ott volt, ott pedig.melozhat rendesen, sos levego meg elvileg gyilkolja a klimakat, tengerparttol.kb 100m-re van a haz
De mar eszembe nem jutna mideat venni -
sanikak
csendes tag
válasz
Azurooandrew #28132 üzenetére
.hát midea nem a legjobb
-
Azurooandrew
tag
A kérdésem előtt rákerestem, de egyenlőre igen kevés infót találtam a Midea MDV R32 2,60 kW (RAG-026B-SP) klímáról. Az általános vélekedést persze ismerem a fórumról, és azok alapján a Midea nem a legkedveltebb itt, úgy is mondhatnánk, hogy a "nem annyira ajánlott kínaiak" közé tartozik. Ez az új R32-es modell ár-ér tekintetében ugyanakkor jó vételnek számít szerintetek 140-150 ezerért?
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Két db Panasonic Nordic Etherea klímát szeretnék felszereltetni.
Van aki tud nekem klímást ajánlani, aki ezt a típust tudja nekem Tatabányán telepíteni? Akár privátban is küldhet elérhetőséget.Itt a helyi klímások a Midea, Gree klímákat favorizálják, de én Panát szeretnék és fűtésre is használnám őket.
Köszönöm!
Üdv! -
#LittleG
csendes tag
Sziasztok!
Nézelődtem új klímák után, amik árban, és képességekben is megegyezik a Fisher Professional 2.6 kW-os klímájával.
Ahogy nézelődtem, kezdet kissé gyanús lenni nekem, hogy a hasonló minőségű és árú gyártók (pl: Midea) klímáinak alacsonyabb az SCOP és SEER értéke,mint a Fisher-é.
Általánosságban olyan 6.2 SEER és 4.2 körüli SCOP értékeket kaptam. Ehhez képest nekem kissé gyanús a Fisher kiemelkedően magas, 7.4-es SEER értéke, holott ez sem mondható drágább mondellenk a többi gyártóétól.
Tényleg ilyen jó hatásfokkal bír ez a klíma, vagy ez csak valami sunyi húzás a gyártótól? (Khhhmmm... inkább a forgalmazótól, mert ez a Fisher se gyárt klímákat, csak átcímkéz... fura, hogy külföldön híre nincs ennek a márkának
)
-
Munkas
aktív tag
válasz
bazsimano #27854 üzenetére
Most beszélgettem ezekről a webklímával. Azt mondták, hogy a "je"végű a jobb és az árkülönbség arányos a műszaki tartalommal.
Aztán beszéltem egy helyi szerelővel is. Ő meg azt mondta, hogy már a Daikint ("a" végű) is kínában és törökországban ("je" végű) gyártáják. Ugyanabban a gyárban, ahol a "tradicionális" kínai márkákat. Ezért nem lesz jobb, mint a Cascade, Midea és társai. Valakinek erről tapasztalat?Most úgy vagyok, hogy azért lesz Daikin, mert van már fen egy (azt még japánban gyártották 10 éve), amiben (szerintem) csapagáyat kellene cserélni, és akkor már Daikes szerelő kell.
Erre valami jó céget/vállakozót tudtok ajánlani?
-
lukxy1
csendes tag
Sziasztok!
Midea Blanc klímánál most vettem észre, hogy a nyári 1-2 Wattos standby fogyasztás a hideg megjöttével 20 Wattra nőt. Ez mitől lehet?
-
farkassamu
csendes tag
Volt ma másik szerelő. A jelenlegi fűtés mellé azt mondta elég a 3,5kw, de ha csak klímával szeretném megoldani a fűtést akkor inkább az 5kw, hogy a szemben lévő két helyiségbe is elég legyen. Japán klímából a Daikin ftxp50 és a Mitsubishi msz/muz fh50ve és még egy Kínait ajánlott a Midea mission 2 ebből is az 5kw. A fűtés miatt tálca melegítő mindenképpen javasolta.
A kérdésem az lenne, hogy érdemes e a Japán klímára áldozni? Ér annyival többet mint amivel többe kerül?
A Midea árában benne van a tálca fűtés és a wifi 5 év garanciával, másik kettő esetében ezeket külön kell megvásárolni és a garancia 2 év. Árban elég jelentős a különbség, a Midea fél áron van a másik kettőhöz képest. -
knightba
csendes tag
sziasztok
közelebb jutottam a választásbanDaikin FTXB25C és FTXB35C
Daikin Sensira FTX25A és FTX35Aa hűtőközegen és SEER-ben minimális különbséget látok az adatokban
megéri a Sensira +40ezer?Illetve felmerült Midea MDV 2,5RAG 026B és 035B, a klímás szerint megbízható modell
ráadásul a Daikinnál jobb paramétereket mutat, árban még 40ezerrel az olcsóbb Daikin alatt vanRizikós ezt választani? Gari mindegyikre 5 év
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
2018-as Midea klímákkal van valakinek tapasztalata?
Egy ilyen nagyon nem ajánlott?
Semmilyen véleményt nem találok róla. -
apóka
aktív tag
Sziasztok!
Nem klímás, páramentesítővel kapcsolatos kérdés (van fóruma, de nem pörög).
Vennem kell egy páramentesítőt, csak a Delongi és a Midea (innen a fórumról) neve ismerős. A többi teljesen ismeretlen néven fut, nincs róluk független vélemény.
Megvehetem a Midea termékét (tudom, hogy kínai, szervizháttér van, gari 3 év) vagy valamelyik számomra ismeretlen név ajánlott kategória lenne? -
Kekmen
senior tag
válasz
ghost.13 #26870 üzenetére
A teljesítményt már jól megválasztottad, egy 2.5-es elég lesz valószínűleg. 200 az nem sok beszereléssel együtt, ennyiért tényleg csak kínait kapsz. Itt a fórumban általában japán márkát fognak neked ajánlani, köztük én is (nekem Mitsubishi van). Van itt olyan topiktárs akinek klímás cége van, ő róla és a munkájukról jókat szoktak írni. Ha egy kicsit megpótolod, már japán gépet kaphatsz, minőségi szereléssel: [link]
Én japánt vennék a helyedben. Otthon, ahogy írtam is az van, melóhelyen pedig Midea. Nekem a Midea hangos, 2 éves, még baja nem volt, bár kevesebbet megy mint otthon. Majd az idő eldönti, hogy melyik meddig bírja. -
asha07lcc
tag
Ha jelenleg konvektoros a fűtésed akkor nyilván van egy fogyasztási adatod is és annak a költsége is. Azért nem árt számolgatni mert csak a fogyasztáskülönbséggel kalkulálhatsz. A .kültéri egység zajszintjei azáért nem baj ha jók mert ez egy társasház. Az a fő konfliktusforrás. A Fujitsu parapetes gépei nem olcsóak (de szerintem nem is kimagaslóan drágák) de rendesen fűtenek.Kültéri is csendes. Ezen kívül a kínai vonal Gree, esetleg Midea vagy vmelyik OEM pl Polar is lehet de hatásfokban fűtőteljesítményben elmaradnak a japán mögött. Igaz árban is
-
asha07lcc
tag
válasz
stevewonder #26550 üzenetére
-
stevewonder
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani egy viszonylag költséghatékony masinát, ami egy 45nm-es nappali fűtésére is rá tud dolgozni amellett, hogy nyáron lehűti?
Visszaolvasva láttam vannak ajánlott márkák, de nekem a szerelő azt mondta, hogy a pl. daikin olcsó verziói rosszabbak, mint azonos áron egy samu, gree, midea. Létezik, hogy tényleg romlott a minőségük?Mennyire kell belehülyülni ebbe a scop, seer témába? Nekem most 24Ft 1kW áram. Alapból kondis kazán van. Vegyesen radiátor és padlófűtéssel, de ahogy számolgatok ezek a gépek(már, ha lehet hinni az adattábláknak) egész jól fel vennék vele a versenyt vagy még jobban is járnék(elvileg minél többet fogyasztok áramból, annál nagyobb a kedvezmény rá).
Köszi előre is.
-
glovasi
tag
Sziasztok!
Szigetelés nélküli panel lakásunkba a nappaliba szeretnénk klímát tetetni (17nm) úgy, hogy a folyosóra is be tudjon fújni télen temperálni, nyáron meg hűteni. Az alábbi klímákat néztük ki:
Midea Blanc 3,5 kw INV MSMABU-12HRDN1
Midea Mission II 3,5kw INV MBBU-12N8D6-I-wifi
Gree GWH12QB LOMO PLUSZ 3,5kw
Gree Amber GWH12YC 3,5kw
Daikin FTXB35C 3,5 kw
Daikin SENSIRA FTXF35A 3,5 kwMelyiket ajánlanátok, illetve melyiket nem? Mindegyik 200e +/- 20e körül van.
Köszi előre is!
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Lakásfelújítok, van itt két előző tulajtól örökölt MIDEA ms9v 09hrdn1 split klímám, 6-7 évesek, külön kültérivel mind a kettő.
Van értelme őket lecserélnem? A nappali 28m2, a kisszoba 10m2 alatti.
Milyen minőséget képvisel ez a klíma. Hasonló áramfelvételi limitek mellett mi lenne ennek a mai megfelelője és pl. mi lenne előrelépés?Kicsit off: van arra bármi ötlet, hogy a klíma mögül a tapétet hogy szedjem le, leszerelés nélkül?
-
törölt tag
Úgy tudom, hogy csak a VRF technológiát gyártja Kínában nem pedig a RAC-ot. Mondjuk 2000 óta van partnerségben a Midea a Toshibával és az mégis ajánlott. Olyat nem csinálhat egyik nagy cég sem nem hiszem el, hogy a rossz minőséget átcímkézi a saját nevére.
"Onnan tudja az infókat, hogy ebben az iparágban dolgozik 15+ éve."
Ez nem jelenti azt, hogy akkor a Bosch átcímkézi a rossz cuccokat. De javíts ki kérlek! Pontos információt adj vagy írást vagy bármit ami ezt a tényt bizonyítja, hogy a nagy cégek "átcímkéznek" -
frank04
tag
válasz
frank04 #26272 üzenetére
Ezeket néztem, ajánljátok vagy óva intetek valamelyiket/től?
Midea MSMAAU-12HRDN1 Blanc
Daikin FTXB35C+RXB35C
FUJITSU ASYG 12 LLCCPanelba, csak hűtésre, erre az alaprajzra.
Asszony nem szereti a hideget, szóval ha nagyon meleg van, én a nappaliban alszok.
Dolgozó nem szempont, mert azt egy kisebb venti megoldja.Köszi.
-
frank04
tag
Sziasztok,
Klímát szeretnék panelba csak hűtési célra. A nappaliban a piros vonal jelöli a helyét. Ez hűtené nyáron az egész lakást.
Tudnátok ajánlani klímát és beszerelő céget?
Próbálnám olcsón megúszni, de nem akarok gyenge minőséget venni, szóval feljebb is tudok menni, ha kell.A budaklimát néztem neten, és a Midea RAG-035B-SP készüléket, ami 147k plusz 60k beszerelés (3 méterig).
Ők elvileg adnak 5 év garanciát, plusz az első éves karbantartás ajándék.Azt még nem tudom, hogy mivel 4. emeleten vagyunk, hogyan szerelik fel kívűlre a kültérit. Az erkély mellé szeretném a falra rakatni egymagasságban az erkély korláttal.
Köszi a segítségeket.
-
bluyoo
nagyúr
Ha már így pörög a topik megpróbáljuk még egyszer.
"Hi!
Egy 54nm -es nappalival egybenyitott konyhába keresek klímát.
Én a Daikin FTX35J3 / RX35K-t és a Panasonic KIT-FZ35-UKE Standard -ot néztem és kértem ajánlatot (Daikin 230K, Panasonic 220K).
Illetve ajánlotta a WiFi-s MIDEA MISSION 2 MB-12N8D6-SP-t 210K-ért, ami A++ -os fűtésre is. Melyiket válasszam? Esetleg más tipp hasonló árban?" -
Balage85
tag
Sziasztok!
A klímaszerelő aki nálunk járt a következő klímát ajánlotta fűtésre (30m2) (meg még egyéb midea, stb márkákat, de azokat hanyagolnám):
http://www.szegedklima.hu/klima/gree/inverteres-oldalfali/amber_r32/gwh12yc.phpA funkcióival elégedett vagyok, bár a wifi nem létkérdés. Egyedül az zavar, hogy hangos lesz. Igaz ez? Meg egy kicsit a márkától is félek.
A fórumot és a netet böngészve én korábban erre a klímára tettem le a voksom:
https://www.szegedklima.hu/klima/mitsubishi/inverteres-oldalfali/dc_inverter/msz-dm35va-muz-dm35va.phpMelyik lehet a jobb választás?
-
bluyoo
nagyúr
Hi!
Egy 54nm -es nappalival egybenyitott konyhába keresek klímát.
Én a Daikin FTX35J3 / RX35K-t és a Panasonic KIT-FZ35-UKE Standard -ot néztem és kértem ajánlatot (Daikin 230K, Panasonic 220K).
Illetve ajánlotta a WiFi-s MIDEA MISSION 2 MB-12N8D6-SP-t 210K-ért, ami A++ -os fűtésre is. Melyiket válasszam? Esetleg más tipp hasonló árban? -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Ismerősöm vásárolt 1 Midea klímát (moba30-12hfn1-qrd0gw) és megkért, hogy ehhez keressek neki kültéri fali konzolt/tartót. Tudnátok segíteni, hogy pontosan milyen is kell neki és hol érdemes megvásárolni ill mi mondható jó árnak. Plusz mire érdemes figyelni. Szigetelt fal esetén gondolom más a helyzet.
(egyébként mi a véleményetek erről a típusról?)
Köszi
-
Zerdal
tag
Sziasztok.
Nem tudok dönteni hogy Cascade vagy LG klíma legyen?
Multi kültéri és 4db beltéri kerül felszerelésre. Már csak el kéne dönteni melyik márka legyen. A kettő között végösszegben durván 150e van a Cascade javára. Előre is köszönöm a segítséget
Esetleg Midea?
-
Munkas
aktív tag
válasz
netpok2 #25718 üzenetére
Kösz! Ettől tartottam én is. Arra gondoltam, hogy a kültéri csak a gáz hőmérsékletét állítja be, aztán később el lehet osztani valahol. Mondjuk elég két csövet behúzni a ház közepére, oda egy osztó fejet, aztán mehet ahová kell. Így sok előnye tényleg nincs.
Ezt a Cascad-ot (is) ajánlgatta nekem a klímás srác, mikor eljött felmérni.
Nekem lent egy Daikin van, 10 éves (akkoriban jöttek divatba az inverteres klímák), fent meg egy olcsó Midea, az meg 12. A Daikin beltérije már kezd hangos lenni, a Midea meg néha nem hűt. Szóval üzemidőre nincs bajom a kíniakkal.
Itt vidéken a helyi klímások meg már nem szerelnek, csak újakat tesznek fel. Így mindegy, hogy melyiket kell kicserélni.
Légcsatornáson is gondolkoztam. De ott meg attól tartok, hogy a hangszigetelés veszik oda.
Amúgy most mik az ajánlott modellek? -
windy
tag
válasz
Teaway #25657 üzenetére
Midea gyártja, jobb, mint az előjelzések voltak. Amikor megérkezett az első mintadarab, volt baj bőveln, hogy most tényleg ez a Bosch ?!?!, de aztán végül nem is az a modell lett a végső+az ára is jelentősen csökkent, így azt mondom, hogy a néhány hónapos tapasztalat alapján megéri az árát. A supportja meg tényleg jó, de fontos megnézni, hogy honnan veszi az ember.
-
törölt tag
válasz
DeFranco #25607 üzenetére
Helló!
Ezek közül melyik ami a legjobban ajánlott? köszi
Fujitsu Compact ASYG07LMCE / AOYG07LMCE
FUJITSU COMPACT ASYG09LMCE / AOYG09LMCE
DAIKIN SENSIRA FTXF20A / RXF20A
Midea Mission II MB-12N8D6-SP-WIFI / MB-12N8D6-I-WIFI / MBT-12N8D6-O
Midea Mission II MSMBBU-12HRFN8-QRD6GW-WIFI / MOB01-12HFN8-QRD6GW-M
FISHER NORDIC FSAIF-NORD-90DE3 / FSOAIF-NORD-90DE3 -
turistakolbi
aktív tag
Sziasztok
Adott egy 3 szintes ház, melynek középső emelete az enyim.
3 üvegrétegű ablakok (2 gázréteg) B38 as tégla + 10Cm hőszigetelés.
nagyon jól szigetelt a lakás. Télen 1-2 naponta kapcsol be a fűtés 24celsen.
Nyáron nagyon jól tartja az éjszakai hőmérsékletet. de az egy hónapja tartó melegben már átmelegedtem, és nem tudom 25 cels alá hűteni a lakást éjszaka. estére 26celsig melegszik.Véleményetek kérném hogy ez a márka megbízható e. papíron nagyon jó a 7,5es SEER érték. kimagasló a saját árkategóriájában. (Daikin 6,3 midea 6,2) mindegyik gép 3 év garanciát kap.
A Bosch Climate 8500 RAC 3,5-3 IPW Inverteres Splitklíma
Daikin FTX35J3 / RX35K (ez még alternatíva)
Lényegében a klíma szinte csak alapjáraton menne néha, mivel rendkívül jól szigetelt a lakás.
Csak műszaki megbízhatóság számít.
véleményetek előre is köszönöm.!
Üdvözlettel
Tamás -
Core2duo6600
veterán
Dakin japán, a japánok legendásan jó klímát csinálnak.
A Dakin nak van hazai gyártói képviselete, ha esetleg mégis hiba lenne, és alkatrész kellene.A Klímás olyan gépet fog ajánlani, ami megbizható, mert akkor nem kell visszajárni javítgatni, ami neki veszteség.
A samsung soha nem volt a Daikin nal azonos műszaki szinvonalon, de akár bármely más japán gyártóval sem.
Hogy hogyan néz ki, ez igen szubjektív, a Dakin nak is van több féle kinézetű készüléke.
Ha nagyon egyszerűsítjük, akkor így néz ki a minéség és a megbizhatóság :
Áruházi klíma < Kinai (Midea<Gree) < koreai (samsung, LG) < Japán gyártók (Fujitsu, Mitsubishi-Electric, Panasonic, Daikin)
A Toshiba és a Hitachi is jó, csak a szervízelés nem olyan gördülékeny mint a másik 3 nál, ezért azokat kevésbé ajánják, ill. kevesebb helyen is lehet kapni.
A Japánok közül a Daikin kiemelkedik a hazai márkaképviselet miatt.
Hát ezért ajánlotta az ismerösőd a Dakint, és érdemes hallgatnod rá, a samusngot meg elfelejteni.
-
Zeki
nagyúr
Én a Whirlpoolnak csak akkor látom értelmét, ha valaki mondjuk az edigitalból 0%THM hitelre veszi, mert mondjuk még max a telepítésre van egyösszegű készpénze.
Amúgy mindjárt vége a nyárnak, és ha már kínai gép, akkor belépő szinten Polar, vagy feljebb Midea, Gree, mégfeljebb a japán Daikin, Mitsubishi. Megéri rájuk spórolni. Én a helyedben érdeklődnék Windy fórumtársnál, milyen ajánlatai vannak. Vagy később ősszel.
-
mrzed
senior tag
válasz
piRate_nEx #25312 üzenetére
Szerintem vedd fel a kapcsolatot a Midea Magyarországgal, most már ne a szerelővel kínlódj. Ha a gyártó az elmondásod alapján úgy látja, hogy valami nem stimmel, segíteni fog.
-
válasz
piRate_nEx #25296 üzenetére
3,5kW Daikin FTX35J2, 3. emeleti 10 éves lakás 2,6m-es belmagassággal, a nappalink félig tetőtéri, ebből nyílik a hálónk, meg a gyerek szobája, összesen kb. 50m2. Nappal nem járatjuk, estére 26-27 fok közé visszamelegszik a mostani 32-34°C-os kinti hőmérséklet mellett. Auto venti fokozatban nagyjából 15 percig maxon hűt, aztán visszábbveszi magát, mert elérte a nappali a 24°C-ot... Oké, hogy a tiéd Midea, de a hűtőteljesítmény az hűtőteljesítmény, szerintem ott valami nem kerek.
@eagleberg: Havonta elöblítem, kb. 5 perces művelet, az erkélyen megszárad magától. Baromi vékony a porréteg rajta ilyenkor, ez igaz, de jobb szeretem, ha ez sincs...
-
piRate_nEx
aktív tag
Most volt itt a klímás, persze szerinte semmi baja.
Illetve a 3.5kW-os inverteres Midea ennyit tud hűteni, és az inverter így működik. Ha kint 40 fok van, akkor tetőtéren a 25nm-es szobát nem fogja tudni jobban hűteni mint 25-26 fok.Ez igaz? Szerintem nem, és át akar verni, de csak megkérdezem.
-
J.C.G.
aktív tag
Midea MA-12N8D0 klíma 2. napja üzemel. A hőfokot 26 °c állítottam, a ventilátor pedig 20%-on üzemel és szinte hideg van a szobában. Előszobát is hűti, de érezni lehet a konyhában és a másik szobában is. Beltéri így hangtalan, a kültéri viszont enyhén hallható zárt ablakon át. Közvetlenül az ablak előtt helyezkedik el a kültéri fali tartókonzolra szerelve. Úgy néz ki jó döntés volt, bár fel kell öltözni. :s
-
bakszazsolt
csendes tag
-
piRate_nEx
aktív tag
válasz
piRate_nEx #25081 üzenetére
Midea MSMABU-12HRDN1-QRD0GW Blanc
Helyes modellszám, rosszat copyztam.
-
piRate_nEx
aktív tag
Hali!
Kb két hónapja szereltettem az albérletbe légkondit. Lényegében csak 30.000-el szálltam bele, ami akárhogy is nézzük, megéri hogy a tetőtérben ne haljak meg nyáron. Egy Midea MS12FU-12HRDN1 az alany.
A probléma ott kezdődik, hogy a klímás srác 4. nekifutásra tudta beszerelni a cuccot. Mivel tetőtér, a kültéri tetőkonzollal lett felszerelve a hálószoba mellett lévő kisszoba fölé.
Na most, első dolog volt, hogy a beltéri rohadt hangos volt, srác megnézte, azt mondta a ventilátor rosszul van egyensúlyozva, szóval kicseréli, rendel hozzá. Azért nem az egészet, mert így sokkal könnyebb. Azt mondta ilyennel még nem találkozott soha. No, egy hét múlva visszatért egy új motorral, ventilátor helyett. Néztem is, de mondom ő a klímás, én meg programozó, nem szeretem én sem ha szakmán kívüli okoskodik. A cserét szörnyű volt nézni, szétkapta, de össze rakni már csak erőből tudta. Azóta jó motorhangja van a beltérinek. Ekkor azt mondta eddig 5 ilyen probléma volt.
A kültéri a másik, ez totál rázza a cserepeket, mert semmi hangtompítsa nincs eszközölve itt. A kültéri sín direktben fekszik a konzolon, és nincs közte szivacs. Vagyis van, de mint halottnak a csók. A konzol és cserepek között sincs semmi.
Nem tudom mennyire kell hangosnak lennie egy jól szerelt klímának, de a hálóban folyamat búgást hallok a kültéri miatt, a beltéri pedig nem százas meg mndig szerintem.
Valaki tud ötletet adni, milyen lehetőségek vannak? Felvetettem a gumibakot a konzolra, azt mondta a faszi hogy azt a fagy megeszi és elgyengül egy idő után.
-
lakatosturbo
aktív tag
-
törölt tag
Hali!
Egy ilyen klíma mennyire számít bestbuynak beépítéssel együtt, újonnan, 5 év garival 200-ért?180 körül van a klíma, 60-80 körül írnak beépítést..
-
F-ECT$
titán
válasz
csaba.cs #24397 üzenetére
A 4 márkából a Daikin a legnagyobb nevű, a lenti modell belépő szintű, tehát nincs sok extra benne, de hűteni jól, megbízhatóan tud, és a szervízháttér is megoldott.
A Samsung a kínálat másik vége, klímából nem ajánlott a cég.
A Gree és a Midea a kettő között helyezkedik el, de hogy mekkora a különbség egy Daikin és egy Gree között, arról pont a napokban ment késhegyre menő vita itt, így én erről nem nyilatkoznék
Olvass vissza sokat, akár konkrét gyártó névre keresve, elég sok tapasztalat összegyűlt már.
-
csaba.cs
újonc
Köszönöm mindkettőtöknek a választ!
El is vetettem ezt a Whirlpool témát, és árgépen utána néztem pár másik modellnek ami megfelelne az igényeknek, mind a 4 nagyjából egy árban mozog(kb 180e huf) pár ezer forint eltéréssel. Kikerestem Euroventen a modelleket, hogy legyen valamiféle hitelesített összehasonlítási alapom, ahogy elnéztem nagyjából hasonló a teljesítményük, mégsem tudok választani...
Gree GWH12QB Lomo Plus
(sajnos Gree modelleket nem találtam Euroventen)Daikin FTXB35C / RXB35C
Midea MSMABU-12HRDN1-QRD0GW Blanc
Samsung AR12KSWSBWKNZE/X (AR5580) Good Wifi
Ki melyiket ajánlaná? Előnyök hátrányok esetleg? Normális szervízháttér megoldott Magyarországon valamelyik márkánál?
Bocsánat a sok kérdésért, már 1 hete a klímákat bújom de hozzá nem értőként sokat nem tudok a különféle AC márkákról, hátha valaki okosabb és tud segíteni a 4 készülék közül melyiket lenne érdemesebb megvásárolni
Oh, és a lényeg hogy egy 25-30m² szoba+előtér(nyitott ajtónál kb 8m²) való lehűtésére szeretném használni.Bármilyen infó jól jönne, köszönöm
-
Hidd el a többség azt teszi, mint én is.
Klíma laikusként, csak annyit fűznék a kialakult vitához, hogy Japán elég sok mindenben bizonyított már, de ez Kínára is igaz, viszont vannak olyan termékek amiből csak Japánt veszek.
Amikor kerestem Klímát, senki nem akart lebeszélni a Gree-ről! Aki felszerelte nem forgalmazott Dainkint, ezért 2 opció volt, Gree vagy Midea. Gree-ről több, jobb tapasztalatokat olvastam, ezért esett erre a választás. Főleg mikor megtudtam, hogy épp akciós nála a Comfort +. 165 vagy 170 volt. 180 alatt sehol nem láttam. Beszerelést 40-ért csinálta, bőven a legjobb ajánlat volt, és várnom sem kellett sokat.
Ha lett volna nála daikin, valószínű akkor is ezt választom, mert úgy gondolom, hogy hiába nagy márka a belépőszint, az nem feltétlen ugyanaz mint a közép, felső kategória. Többet nem akartam rászánni, mivel számomra új dolog volt. A következő klímám biztos, hogy japán lesz, már csak összehasonlítás végett is.
Egyébként így több mint 1 hónap után, teljesen megvagyok elégedve, persze van 1-2 apróság ami még megoldásra vár. Hangtalan, nálam mindig autó módban megy, éjszaka is szépen csendben dolgozik. Fogyasztással is teljesen megvagyok elégedve, múlt hónap 3500ft körül lett, és szinte egész hónapban ment. 23-24-25 fok között váltogattam. Többre számítottam.ELACielvtárs: Ez egy nagy +1, sajnos.
-
Zeki
nagyúr
válasz
ZnVjaw0K #24290 üzenetére
Jaja, nem az a célod, hanem.... mi is?
Feltételezés háború, meg valahol már halottam a másikat és máris jobb az enyém és mindenki helikopter?
Legyen meg az akaratod, nagyon szar minden japán klíma, a kínai az überalles, mert már túlfejlődték a japókat.
Pláne a Gree. Az csak neki sikerült. A Midea ott pityereg a sarokban , a japán gyártókkal együtt.Na jó éjszakát!
--------
Én meg hiszek annak a klímásnak, akit 14 éve ismerek és nem a s.gge vakargatásából tarja fent a céget.
Ha valakinek itt van komoly klímás tapasztalata, akkor az ő. A többi csak szájkarate a "van egy klímám, az a legjobb" rajongóktól. -
Vérboci
addikt
ja ezek a szemét kínaiak direkt mérgezik a gyógyszert, másodállásban meg direkt szar klímát gyártanak, harmadállásban meg szar légzsákokat. oh wait, a takata nem japán véletlenül?
ugye hogy értelmetlen a japánozás kínaizás? itt már én is tartottam veletek. miért nem mondhatja egy gree / midea / syen / akármi tulaj, hogy meg van elégedve a klímájával? ez miért csak a japánosok kiváltsága? miért faktum az, hogy a prémium (vagy prémiumnak árult) termék mindig mindenhol jobb?
van egy 3 éves audim, amiben már dsg csere volt, a rádió sistereg, a bal első alsó hangszóró nem szól, a tanksapka zárja már elromlott egyszer. szar-e az audi? pedig 10ből 9 tuti ezt választaná lada helyett...osszunk meg tapasztalatokat egymás és egymás klímájának minősítése nélkül.
A syenem köszöni jól van (fél hónap után naná), már használjuk és élvezzük hogy wifivel távolról be tudjuk kapcsolni. szóval wifit minden klímába
-
Dave Crank
senior tag
Most beszéltem a klímással, akitől kaptuk az ajánlatot, Gree és Midea klímákat telepítenek.
-
dobolan
senior tag
válasz
LanyUs #23993 üzenetére
Nekem alap Fujitsu van (LLCC). Hűtés esetén extra halk a beltéri és a kültéri is. DC motoros ventik vannak benne, szinte állásig vissza tud szabályozni kivűl, belül meg a gyári 22dBA a minimum, és azt biztosan hozza is, éjjel fél méterről már nem lehet hallani. A fűtés megint más. Ott a kompresszor hangja, ami relatíve hangos. Fűtésre én egyszer használtam, akkor is fel kellett fűtenie kb. 40 nm-t 15 fokról 22--re. Na akkor nyélgázon ment, volt hangja a kompresszornak.Daikinnal nem tudom összehasonlítani. Gree és Midea klímákkal van tapasztalatom ismerősi körben, azok sokkal hangosabban dolgoznak, mondjuk olcsóbbak is.
-
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #23473 üzenetére
Sziasztok!
Nos WIFI is megérkezett a Midea klímámhoz mai nappal egy kis utánajárással mert ugye újra telefonáltam mert 1 hét alatt sem ért ide érdekes ez tegnap volt ma már hozta is a futár
Beraktam volt egy kis szarakodás vele ötödjére sikerült a WIFI-re ráállnia pedig mindent ugyanúgy csináltam jelszó is jó volt nem tudom mi volt.... , de végül is fél óra alatt sikerült belőni
Az viszont tök jó /lehet más modellnél is így van nem ismerem/, hogy minden ami kell ahhoz QR kód a csomagoláson a magyar leíráshoz és apphoz külön kód szóval ez így egyszerűsítette a történetet és a beállítást és bármikor elérhető így
Kipróbálva WIFI szépen működik minden funkció.
Klíma is jó azóta is ma megjárattam kint Itt Pesten 33 fok volt bent (26-27 Fok) hol ECO-val hol nem ... mivel nagy a légtér sztem. jó és néma a bel és kültéri is szinte
Ahogy bekapcsoltam 28,5 fok volt bent fél óra múlva már 26,5 és nem csumán ment majd meglátjuk.
Na egyenlőre ennyi tapasztalat a Webklímáról meg a Midea klímáról, ha lesz valami úgyis jövök
-
KoVee84
senior tag
Sziasztok
Van egy átmatricázott Midea MSR1-12HRN1 klímám, ami nálam IGN Cool néven fut. 8 éve szereltettem be, azóta is hibátlanul teszi a dolgát. Viszont nem inverteres és elég hangos. Egy cimborám most szereltetett inverteres Electrolux klímát és ég és föld a különbség az övé javára.
A kérdésem tök egyszerű, cseréltessem le egy modernebbre vagy várjam meg míg esetleg ez tönkre meg? -
anett1985
csendes tag
válasz
Vérboci #23732 üzenetére
Nekünk volt Midea klímánk, minden egyes nap, amikor használtuk, a falba vertem volna a fejemet, hogy miért nem a Daikint választottam inkább. Hangos volt a beltéri, hangos volt a kültéri, néha ingen érdekes hangos zajok jöttek a beltériből, a szerelő nem jött rá, mi baja... (persze ezek része/egésze lehet szerelési hiba is).
Tesóméknak Midea van, hangos, rendszeresen van valami baja.
Szülőknél Gree van, az megy rendben, a kültéri halk, a beltéri lehetne halkabb is, de elviselhető. Előtte valami nagyon no name volt, az sokszor romlott el, de az valami kőkori on/off volt. Emeleti szobában egy Whirlpool van, ritkán van használva, működik, de szintén hangos a beltéri, aludni nehéz a közelében.
Volt egy nyaralóban airfel, strapabíró volt, sokszor kellett nagyon hidegről felfűtenie, vagy nagyon melegről hűtenie, tette a dolgát, viszont 5 méterre tőle nem lehetett aludni normálisan.
Az irodában voltak Fisherek meg Mideák, azok is hangosak voltak, a Mideák gyakran romlottak el, a Fisher-t csak karbantartani kellett.
Az idén 2 Daikint rakattunk fel, lehet hogy nem nyert design díjakat, de az eddig látott/hallot klímákhoz képest nagyon halk a kültéri is és a beltéri is. Szóval én sem tudnám ezekkel a hátam mögött a legtöbb kínait ajánlani.
A Gree rendben van, sok ismerősnél használják elégedetten, kicsit azért hangosabbak, mind a mi Daikinjaink, de talán szebbek, árban a különbség jelentéktelen, döntsön mindenki, hogy szebb kell neki, vagy kicsit halkabb. -
vasii
senior tag
Üdv,
beszerelték a midea Blancot, de ezt a self cleaning dolgot nem igazan ertem, hogy mukodik.
A katalogusban meg ugy irja, hogy mindig magatol leszaritja magat amikor kikapcsol, de en semmit nem hallok ha kinyomom, hogy menne tovabb a ventiallator.AUTOMATIC SELF CLEANING
The cooling fins are cleaned and dried automatically, keeping it functioning at its best and prolonging the life of the unit.A taviranyito manualja viszont azt irja, hogy kulon az optionsben kell ezt aktivalni.
SELF CLEAN function( )
Under SELF CLEAN mode, the air conditioner will automatically clean and dry the Evaporator and keep it as fresh for the next operation.Ha benyomom, akkor a gep ki is jelzi, hogy SC es onnantol nem is tudok semmit sem allitani. Nem vartam meg, de ilyenkor szaritana magat es kapcsol ki 10 perc utan? Ha igen, akkor ebben nem tudom mi az automatic es miert nem csinalja magatol minden kikapcsolasnal?
Raadasul ha timerrel allitom be, hogy kikapcsoljon ejszaka, akkor igy le sem tudom szaritani sehogy?Remelem vki fel tud vilagositani vmi esszeru magyarazattal
-
dr.bubo
őstag
válasz
Csabroncka #23717 üzenetére
Nem vitázni akarok, csak a Lauda által belinkelt listában nem szerepel Midea, Gree, Syen, Nord. Így nem tudható, hogy ezekből mennyi hibásodik meg a valóságban. Mondjuk egy Midea vagy Gree árában már Daikin is kapható
-
válasz
Vérboci #23712 üzenetére
Ők jellemzően kínai klímákat szerelnek (gree, midea, syen, nord). Nem tudott jellemző problémát mondani...
Van egy olyan sanda gyanúm, hogy az a szerelő nem a valóságot állítja. Van itt pl egy lista windytől:
A másik fórumba már betettem ezt a kis összesítést, amit a cégünk 2016-os év szervízeléséből szedtem össze :
Ezek az adatok kimondottan a mi cégünknél előfordult esetekről szólnak, tehát általánosítani nem kell, de azért némi támpontot nyújtanak.
Kigyűjtöttem azokat az eseteket, amikor tíz éves, vagy fiatalabb lakossági splitklíma berendezést kellett végleg, bontásra leszerelni. Ezek így alakultak:
Alien - 4 db
Genex - 11 db.
Westel - 2 db.
Dimarson - 7 db.
Toyo - 2 db.
Lakes - 1 db.
Orion - 7 db, ebből 3 inverteres
Nile - 3 db.
Acson - 1 db.
Delton - 4 db.
Eurosky - 1 db.
Daewoo - 3 db.
TeknoPoint - 4 db.
Fisher - 3-as multi
Ozone - 5 db. mind inverteres
Samsung - 5 db, ebből 3 inverteresTehát egy év alatt ennyi ment a szemétbe.
Nézzük csak meg ebből hány japán klíma. Kicsit dobni kell hozzá és inkább beruházni egy japánra. Nem két évre vesszük, nem is ötre...
-
Vérboci
addikt
Én faggattam a szerelőt, hogy úgy általában milyen klímákat szerelnek, és van-e hibásabb vagy rosszabb márka. Ők jellemzően kínai klímákat szerelnek (gree, midea, syen, nord). Nem tudott jellemző problémát mondani... Két klímát említett, amivel a szerelhetőség miatt van gondja: Lg és Samsung
Meg azt is mondta, hogy klímahiány van, azaz többet tudnának eladni \ felrakni mint amennyi az országba érkezik. -
SPeti1984
senior tag
Az alábbi klímák közül melyiket ajánlanátok, a három közül melyik mondható a legjobbnak illetve legmegbízhatóbbnak?
-TCL TAC-12CHSA/JEI
-Syen Bora Plus SOH12BO
-MDV RAF-035A-SP
-Gree Bora 3,2kw GWH12AAB-K6DNA3A
-Midea MS12FU-12HRDN1
-
windy
tag
A Bosch.
Sajnos a Bosch egy újabb átverés. Eredetileg azzal kábítottak, hogy közösen fejlesztenek a Mideával és olyan gép lesz, ami tényleg Bosch, bár a gyártás a Mideánál történik. Ezzel szemben a közös fejlesztés abban valósult meg, hogy rárakták a Bosch matricát a Midea legótvarabb MDV gépére, amit kb. százhúszezerért lehet kapni bárhol, és még a szerelők is utálják, mert idióta műszaki megoldások vannak, emik megnehezítik a telepítést. Sajnálatos, hogy egy ilyen cég, mint a Bosch, ennyire igénytelen legyen.
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
4 jelölt közül melyiket ajánlanátok? Köszönöm!
Daikin FTXB35C
Midea Blanc MSMABU-12HRDN1
Panasonic KE35TKE A++
Fujitsu ASYG 09 LLCE
Cascade Bora klímát akart egy klímás ajánlani nekem, erről van véleményetek?
-
vasii
senior tag
Sziasztok,
Midea blanc es mission kozti 40E Ft felarat mi indokolja?
A katalogus alapjan ugyanazokat tudjak, csak a mission par dB-lel halkabb. Vagy valamit nem latok?
Eszreveheto egyaltalan 3-4 dB kulonbseg?Egyik oldalrol ugy vagyok, hogy hosszutavra veszek, akkor mar legyen a jobb, masik oldalrol meg nem akarok a semmire kidobni 40kt.
Köszi
-
maxxenergie
senior tag
válasz
szoltan70 #23461 üzenetére
Nekem talán jóindulattal ha a kinti hajlítást is beszámolom talán 2M (1,8 cca..). Nekem is az erkélyen van a kültéri és néma beltéri is hangtalan eddig én is elégedett vagyok vele.
Ez a WIFI akkor nem véletlen marad ki mindegyikből... ezzl sumákolnak A Webklímánál holott még külön telefonon is megígérte a srác benne lesz de már három esetről tudok amikor ehhez nem volt a csomagban az "ajándék WIFI" Gondolom bepróbálkoznak mindenkinél, ha már 1 ember nem szól 10-ből már megérte... na mind1 azért kíváncsi leszek mikor kapom meg még jó hogy a számlán is rajta van amit én kaptam a szerelő számláján már pl rajta sem volt a WIFI ..... ERRE FIGYELJETEK !
Előző tegnapi HSZ-om kérdéseire valaki esetleg tud választ
Két kérdés :
- Teljesítményt befolyásolja, hogy a Kültéri és a beltéri között 1,5 M a csövezés tehát nem tették hosszabb csővel spirálba a kültéri mögé, vagy ennek csak a zaj miatt van jelentősége, hogy ne rezonáljon a beltéri a kültéri miatt .... hozzátenném még nem rezonált direkt figyeltem ... csak a kérdés van valami hátránya ezen kívül hogy viszonylag rövid a csövezés ...
- Garancia 1+4 év kell valamit tenni a +4év miatt regisztrálni stb... vagy automatikus MIDEA-nál ha hivatalos szerelő jelen esetben Webklíma alvállalkozói szerelték a cuccot
-
LanyUs
őstag
válasz
Vérboci #23440 üzenetére
Pedig az alkatrész ellátásban igaza van! Egy 12 éves Daikin klímához 2 nap alatt érkezett az apró alkatrész.
Viszont 2 év után a garancia idején belül meghibásodott midea készülékhez nem tudtak csere alkatrészt biztosítani... most ne abból induljunk ki, hogy a Daikin FTXF sikeres és nem kapható... -
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #22251 üzenetére
Sziasztok!
Nos beszerelték a Midea klímát Pénteken. /Webklímától rendelve korábbi HSZ-ok/
Rövid tapasztalatok :
WEBKLÍMA cég :
- Ajándék Wifinek se híre se hamva nem volt, még jó hogy észrevettem mert ebben a típusban már belül van
a helye így nem is látni ha nincs benne szóval ezt meg kell nézni, nekem is azt tűnt fel, hogy USB stickre számítottam, de nem volt a csomagban.Szerelőt kérdeztem azt mondja szerinte benne van, fedő kinyit nincs így már ő telefonált, hogy nem volt a csomagban elvileg küldik a héten utólag szóval erre figyeljetek .....
SZERELŐK :
- 8-ra ígérték 9:30-ra meg is jöttek, de mondjuk az szimpi volt elsőre nem állt neki kamuzni egyből elnézést kért és megmondta frankón tegnap késő estig szerelt elaludt ... Ok - emberek ők is - Mondjuk egy telefon/SMS nem ártott volna, hogy ne üljek itt "készenlétben" másfél órát de OK.
- Belehúztak mert mondta sok idejük nincs ha már késtek mert melózni megyek ... 2 óra alatt szerintem szépen felrakták, gipszelték a hézagokat kábelek kültéri is szépen felrakva.
- Egyik szerelő mondjuk állandóan beszélt szerelés közben de ez gondolom ebben a szakmában nyáron normális... mondtam is neki nem irigyellek fél kézzel szerelni mert kihangosítót nem használ nem szereti... de ezért egy kicsit hátráltatta a dolgokat... másik meg a segédmunkása volt tehát nagyon kérdezni sem lehetett tőle, ha épp nem beszélt örültem hogy dolgozik két kézzel ...
- Nekem még 49.900 Ft + Áfa volt mikor a Klímát megrendeltem de időközben már 54.900 Ft lett mert valaki kérdezte PÜ-ben és akkor láttam nőtt a szerelés ára.. Kíváncsi is voltam mivel fog számlázni, de ebben maradt a 49.900 Ft + ÁFA nem volt probléma ebből 63.500 Ft...
Készülék nagyon csendes jól teszi a dolgát jól is néz ki (mellékes mondjuk egy panelban) egyenlőre semmi extrát nem tudok írni mondjuk még pár órát ment csak.
Nagyok a légterek mert nincsenek zárható ajtók tehát egy légtér szinte a Nappali-Háló-Konyha 2M-es nyitott ajtó keretekkel cca. 45-50 NM így megizzad majd a kicsike, így most kint ITT Pesten 33 fok lakásban úgy hogy 1 órája meg ECO-ban 26-27 fok van. 1 órát ment TURBO üzemmódban úgy már 26 fok is volt már, csak visszavettem kisgyerek miatt eléggé nyomta alatta.
Hát nagyjából ennyi egyenlőre.
Két kérdés :
- Teljesítményt befolyásolja, hogy a Kültéri és a beltéri között 1,5 M a csövezés tehát nem tették hosszabb csővel spirálba a kültéri mögé, vagy ennek csak a zaj miatt van jelentősége, hogy ne rezonáljon a beltéri a kültéri miatt .... hozzátenném még nem rezonált direkt figyeltem ... csak a kérdés van valami hátránya ezen kívül hogy viszonylag rövid a csövezés ...
- Garancia 1+4 év kell valamit tenni a +4év miatt regisztrálni stb... vagy automatikus MIDEA-nál ha hivatalos szerelő jelen esetben Webklíma alvállalkozói szerelték a cuccot
Hát ennyi egyenlőre ha lesz vmi még osztom.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Tigris011 #23354 üzenetére
Nem. A bérgyártás olyan, amilyenre a megrendelő kéri. Legyen valahol olcsóbb cucc benne, vagy hozza a gyártó jobb minőségét.
Egy ismerősömet tudom off példaként felhozni, aki anno cukorkákat is gyártott. A Tesco is rendelt tőle saját névvel, és megmondta milyen árba férjen bele. Belefért, csak 2 összetevőt olcsóbbra cseréltek. Így is jó volt a Tesconak.
Szóval az hogy valamit a Gree vagy Midea gyárt bérbe, nem garancia a minőségre. Arra a japán gépek a garancia. Ők meg nem gyártanak bérbe (ha jól tudom).
Amúgy mielőtt barkácsos klímát veszel, Összefoglaló. Na meg kérdezd meg ki szereli fel, azokat meg hívd fel. Mik a tapasztalatok, mikor érnek rá felszerelni, hogy van a garanciális kérdés.
tomama
Polar. Bár a jó ég tudja felétek mennyibe fáj a szerelés.
-
Csabroncka
addikt
Klímát soha ne a future és design alapján válassz! Egyrészt a beltéri egység ha nem csövezett vagy hővisszanyeréses keringetéses akkor mindig látszik - ez most szubjektív, hogy kinek mi tetszik, de normál esetben mindenhol megakad rajta a szemed - olyat pedig nem találtak fel még ami nem is látszik - persze a legelső variációk nélkül.
A display egy érdekes dolog: először hiányolod, azután megunod, a végén pedig rühelled (ha nem tudod kikapcsolni), hogy állandóan világít, villog...stb.
Normál esetben beállítod a hőfokot, automata venti, legyezzen azt szevasz, tegye a dolgát észrevétlenül.
Ha megvan a pénzkereted nézd meg mit nyújtanak Gree, Midea...jobb kínaik//Daikini/Fuji/Toschiba/Pana - energiahatékonyság, távolság és ventilátorsebesség szerint kimért hangnyomásszint, teljesítmény.
Azt látod majd, hogy a japánok kis eltérésekkel, de adott kategórián belül azonos ársávban mozognak.
A wifi egyébként 5000 Ft-os kínai IR okosítóval helyettesíthető!
-
Zeki
nagyúr
válasz
Flashcash #23063 üzenetére
Windy azt írta, a Polar "márka" olcsó, de legalább van hozzá jó support.
Ennél olcsóbb, de a support kérdéses az Airfel esetében, ami Midea gyártmány, de a Daikin csoporthoz tartozik.
Ezen kívül van vagy egy tucat klón a hazai piacon, amik papíron mind nagyon jók.
Ha fővárosi vagy, kihívod Windyt (az első mobilszám az övé) a topik klímását, és biztos tud jó készüléket jó áron adni.
Mondjuk most már ők is nyakig vannak a melóban, ahogy minden klímás cég, hála a korai nyárnak. -
q13579
senior tag
Sziasztok,
Egyszerű kérdésem lesz
.
3,5 kw-os klímából melyik modellt érdemes választani? Nincs szükségünk semmi extrára (pl. wi-fi...). A lényeg, hogy halk legyen, alacsony energiafogyasztású és megbízható.
Az árukeresőn 170-190.000 HUF között nagyon sok jónak tűnő, jó véleményekkel ellátott típus található. Én speciel a Gree, Fisher, Midea, Panasonic és Daikin klímákat nézegettem.
Előre is köszi a tanácsot.
-
Csabroncka
addikt
válasz
T 1000 #22989 üzenetére
A Mitsu a függőleges visszaállítást okkal teszi. Ha figyelmesen végigolvasod az UM-et akkor leírják (Fujiék leírták), hogy ne használja totál függőleges lapátokkal hűtő üzemmódban, mert a visszacsapódó hideg pára miatt a beltériből csöpögni, majd folyni fog a kondenz víz. Pontosan nem tudom ennek a részletes okát (miért nem a csepptálcában landol), de a minap a kollégámat is elárasztotta így bent a cégnél a klíma.
Egyébként (persze szoba mérettől is függ), de egy japán belépő ha megfelelően van telepítve sokkal komfortosabban hűt (észrevétlenül teszi a dolgát), mint pl. a Midea, ezt bent a cégnél tapasztalom, pedig inverteresekről beszélünk.
-
T 1000
aktív tag
válasz
Soockit #22951 üzenetére
Szia! Nekem végül Mitsu lett a kiválasztott, de apósomhoz az általad említett Mideát tettünk. A Mideában tetszett, hogy van vertikális légáramlás állítás, folow me funkció, meg self clean funkció is, éjszakai üzemmódban kikapcsolja az előlapi hőmérséklet kijelzést szépen hűt, nem vészesen hangos. Ja és világít a távirányító!!
Viszont télen néha fűtöttem vele és akkor nagyon zajos a kültéri. A Mitsu szépen hűt, de ez a márka egy belépő modellje. A vertikális légáramlást kézzel kell állítani, elég halk, de azért azt nem mondanám hogy nem lehet hallani, a kültéri néhány napig sípolt egy kicsit. Van néhány számomra idegesítő tulajdonsága: nekem kényszerűen egy ágy előtt található, hiába állítom függőlegesre a lapátot, 1 óra után automatikusan visszaállítja vízszintesre és éjszaka nyomra rám a hideget, és ennyi pénzért ennek sem világít a távirányítója, ami szerintem nagyon gáz, de emlékeim szerint az általad említett Daikin sem. Szóval a Midea több szolgáltatást nyújt, de nem hiszem hogy olyan sokáig lesz halk, mint a japán klímák.
-
Soockit
aktív tag
Sziasztok,
kellene egy kis segítség, a következő típusok közül kellene választanom:
- MIDEA MA-12N8D0
- DAIKIN FTXB35/RXB35vagy megéri többet áldozni rá és..
- MITSUBISHI MSZ/MUZ-DM35VA
- Fujitsu ASYG12LLCC / AOYG12LLCCElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
Zeki
nagyúr
-
windy
tag
válasz
Vérboci #22841 üzenetére
Nem gondolom, hogy szentírás, amit leírok, még véletlenül sem. Egyszerűen egy vélemény, ami ezer fölötti saját kezűleg felszerelt, és párezer a cégem dolgozói által felszerelt klímaberendezésre való rálátásból adódik.
Persze, ha ez szerinted alapvető hülyeség.....ez meg a te véleményed, én nem fogom minősíteni úgy, ahogyan te tetted az enyémmel.Nem hit, hanem tapasztalat mutatja azt, hogy a japán márkák jobbak, mint a kínaiak. Hogy mit jelent az, hogy jobb, én nem kimondottan a felhasználó szemével nézem, bár azért valamennyire befolyásol az is. Nekem az a jó klíma, amivel az elégedettségi mutató a legmagasabb. Ezt pedig az évek elteltével lehet csak igazán lemérni. Mivel az általunk telepített készülékek kb. 95 százalékához évekig visszajárunk, van, ahova több, mint tíz éve, így van lehetőségünk az vevői elégedettség monitorozására. 15 év tapasztalata azt mutatja, hogy az általunk telepített japán márkájú berendezésekkel a legelégedettebbek a zemberek, ezeknél a legkevesebb a garanciális és garanciaidőn túli meghibásodás, ezek a legkevésbé zavaróak, úgy zajszintben, mint egyéb működési paraméterben, ezek avulnak el legkésőbb, és a műszaki cikkek piacán már lassan értelmezhetetlen másfél évtizedes élettartam simán fogható. A kínai márkáknál sajnos a felhasznált anyagminőség miatt a tíz év közeli kor már olyan elavulást eredményez, hogy szinte mindenféle javítás kizárt, egy probléma, ami egy csapágycserével orvosolható lenne, a málló, töredező műanyagok miatt már kivitelezhetetlen, megszüntethetetlen zörgések, zajok, működési anomáliák jellemzik a korosabb darabokat. Alig találkozom olyan ügyféllel, aki újra kínait vásárol, amikor cserére kerül sor. Egyébként a koreai gyártók sem állnak sokkal jobban, a vásárlói elégedettség a Samsung márkánál a magasan a legalacsonyabb (képzavar).
Mivel mindenki fejlődik, a kínai gyártók is, a minőség mostanra lehetséges, hogy jobb lett, de ez majd tíz év után válik el. Nekem viszont most kell ajánlanom készüléket, és én csak az eddigi tapasztalataim alapján tudom ezt tenni, nem pedig a jövőbeni esetlegességek alapján. Viszont nem csak a minőség lett magasabb, hanem az árak is, és ha az árkülönbség minimális, akkor megint nincs miért ajánlanom a rizikósabbat.
A Gree bizonyos gyártmányai szerintem is jók, kb 5-6 éves saját tapasztalat alapján már ajánlhatónak vélem. De csak akkor, ha szabad szemmel is jól látható az árkülönbség. Tízezer forint miatt biztosan nem választanám a Daikinnal szemben.
Az OEM gyártmányoknál pedig továbbra is nagyon fontos az importőri háttér. Ott dől el minden. Ha az adott cég berendeli Kínából (neaggyisten a Gree-től) a legolcsóbbat, akkor biztos, hogy az a legszarabb is lesz. Ha akarnak a kínaiak tudnak szart gyártani, és van az a kevés pénz, amiért akarnak. Aztán az importőr eltűnik, és nyista alkatrész meg garancia. Ezzel szemben épülnek brand-ek kínai nagy gyártók gyártási kapacitására, erre a legjobb példa a hosszú évek óta létező Fisher márka, melynek az importőre az egyik legnagyobb magyar klímatechnikai cég. Megjegyzem, egy kicsit mellényúltak szerintem a gyártóválasztással, mert a Midea talán nem a legjobb minőséget hozza. A Polár a másik hasonló "márka", ők ügyesebben a Gree-vel gyártatnak, és pár év tapasztalata alapján egészen vállalhatók a gépeik. A support mindkét márka esetében biztosított, tehát aki alacsonyabb árkategóriában gondolkodik, annak érdemes ezeket is számba venni.
-
válasz
Cpt. Flint #22826 üzenetére
Follow me a gree-be is van.
Nem olvastam minden hozzászólásod, de akkor miért nem gree vagy midea esetleg?
A gree-nek van itthon képviselete, jó a szervízháttér. Mideának nem néztem utána, mert a gree szimpatikusabb volt. -
Gallapapa
tag
Na igen, éppen ez a problémám.
A 3,5-es meg az 5-ös között pedig 100-150 ezer Ft az árkülönbözet, amit nem szívesen dobnék ki feleslegesen, mindemellett én is arra hajlok, hogy az 5-ös biztosabb választás. Viszont az egyetlen cégnél aki telepítene is, 5kw-os telepítés nélküli árai a következők: Panasonic nordic van 572-ért Daikin FTXB50C 302-ért, Gree Amber 302-ért és Midea Mission II 316-ért van. A Panasonic árszintje túl van azon amit rá tudok szánni, marad 3, ebből nyilván mindenki a Daikint ajánlaná a fórum eddigi hozzászólásai alapján, pláne, hogy egy árban vannak, jól sejtem?
Energiahatékonyság és hangszint szempontjából is a legjobb (a felsoroltak közül) a tapasztalatok alapján?
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Baldur's Gate 3
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 Zalmann 600W
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest