- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hódmaci
senior tag
válasz
stevewonder #65207 üzenetére
Szia!
Normális.
Igen ki lehet kapcsolni.
Garancia vesztéssel járhat, ha te piszkálod.
Vedd fel a kapcsolatot a telepítővel. -
pjen
félisten
válasz
stevewonder #64606 üzenetére
Biztos igazad van, én azért nem tenném.
-
pjen
félisten
válasz
stevewonder #64603 üzenetére
Aki parázik annak nyilván olyan háza van aminek nem tenne jót a fal mellé egyfolytában folyó víz. Nem is biztos, hogy egyben maradna ha kiásnák. Nekem van 1 méter mély 70cm beton, annak mindegy lenne, de egy vályognak nem.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
stevewonder #64562 üzenetére
Akkor vedd az olcsóbbat, nem vagyunk egyformák. Nekem kifejezetten tetszenek a technikai újdonságok, ezért is szeretek a felső polcról vásárolni, már amikor megtehetem.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
stevewonder #64535 üzenetére
Én meg azt gondolom, ugyancsak hozzá nem értőként, hogy az ilyen drágább cuccok legtöbbször az apróságokban adnak sokkal többet, amire így ránézel és azt mondod, hmm ez igen, igényes megoldás. sokszor tényleg az ilyen apróságok, hogy raknak bele egy rendes szűrőt, sokkal jobb a hőérzékelése vagy épp halkabb (ez mondjuk egy akadékoskodó szomszéd esetén kifejezetten hasznos), vagy mondjuk az olyanok, hogy nézik merre vagy és nem fújják rád a hideget. Ezek olyan dolgok amik az alap funkcionalitáshoz nem kellenek, mindkettő tud hűteni...a kérdés az hajlandó vagy-e ezekre áldozni.
-
tibibi
őstag
válasz
stevewonder #64544 üzenetére
tervezheted a csúcsra,de akkor mint írtam kevés lesz a pötyő
-
törölt tag
válasz
stevewonder #64548 üzenetére
Nem véletlenül került rá a "deleted" címke.
-
törölt tag
válasz
Felméssz az Euroventre, és kikeresed. Ha nincs ott, akkor eleve felejtős a történet.
-
zsolosz
tag
válasz
A 64471-es hozzászólásban tettem be a Daikin Comfora család fogyasztási adatait.
www.daikintech.co.uk oldalon. -
tibibi
őstag
válasz
stevewonder #64532 üzenetére
Nyilván kinek mekkora haszna van rajta azt ajánlja ami neki jobb. Én mint felhasználó a tapasztalatomat osztom meg. Ki mondta ,hogy nem fűt -7 fok alatt ?? Éppen azt mondtam ,hogy felesleges -15-re ráizgulni, nyilván minél hidegebb van kint annál nehezebb takarékosan előállítani a benti hőfokot. Mégiscsak hőszivattyú nem villanyfűtés
-
Pepe78
őstag
válasz
stevewonder #64539 üzenetére
Nagyon jó ár.
HA kapható lenne a Nordic 470k lenne a br kisker ára.
Januárban lesz majd belőle. MInt ahogy a Midea Oasis+ ból is.
Nálam pl Extreme Save 3,5 kw vagy All Easy Pro 3,5 kw van a palettáról 310 és 379-es szerelt áron. (3 méter csóvezésig)470-ért már túl drága lesz amúgy ez a gép. 400k szerintem ami még reális , de ezt a piac dönti el úgy is.
-
Pepe78
őstag
válasz
stevewonder #64535 üzenetére
Én annyit biztosan tudok, hogy nem rosszak a lenézett Gree, Midea stb gépek sem.
Még az is lehet , hogy %-os arányban több a meghibásodás is. Van alkatrész , csak akarat kell.
Van aki büszke, hogy csak japánt szerel és lenézi azokat aki csak kínai-t vagy kínait is szerel.
Nekem nem derogál kínait szerelni.
Sőt ez szakmailag nem kell különbséget jelentsen. -
Pepe78
őstag
válasz
stevewonder #64532 üzenetére
Jók a japán gépek de drágák.
Természetesen az félrevezetés amikor azt írják, hogy egy kínai nem fog fűteni, szar stb. Semmi alapja , de ez egy kicsit ilyen Honda fórumos bütés.
Csak a Japán ami persze JÓ is , de lehet nem tud / akar valaki annyit fizetni érte.Tök vicces már inkább mint idegesítő, hogy pl tegnap 2 Midea-val zártam a hetet , elégedett ügyfél , majd este itt elolvashatom , hogy nem is csináltam semmit.
Nekem mondjuk mindegy, hogy japán vagy kínai , csak olyan legyen amiről személyesen azt gondolom, hogy nem lesz vele gond. Mert ugye ki akar garanciában viszza-vissza szaladgálni?
Meg persze a megfagyunk , két gép kell és 600-650 a keret akkor szépen le is szűkül a választék. Ilyen érdeklődőből egyre több van.
-
tibibi
őstag
válasz
stevewonder #64526 üzenetére
Milyen fűtése van jelenleg?Ha 24 fok alatt fázik akkor a klíma huzathatása miatt 27 fokban is fog
Én szóltam,de persze azt csinálsz amit akarsz. -15 fokra készülve klímát venni nem 400k lesz hanem 700k Évek óta nem volt huzamosabb ideig -7 fok alatt a napi átlag,persze ha Zabar környékén lakik a falu szélén akkor esetleg
. Szóval ha mindenképpen kell akkor valami olcsóbb daikin,mitsu.,fujitsu ami belefér az árba .De mindjárt megjönnek az okosok és elmondják miért lesz neked jó a gree,sinclair aux és társai
#64528AsusBoy Fűtésnél rezonál vagy hűtésnél,mert fűtés közben jóval zajosabbak nem átmenő csavaros bakra cserélve talán javul valamit. -
arcitec
addikt
válasz
stevewonder #33476 üzenetére
Tévedés. Az a baj hogy ettől a gondolkodástól(és ez nem TE vagy) nem mozdul előre azon említett problémák tömege, amit Zeki írt. De ŐT is zavarja.Nem mondta,hogy nem. Csak én ezt úgy értem , Ő szerint ez van. Menj ki Ausztriába, esetleg Svájcba. Na ott ha megállsz egy kertes ház előtt, jön a zsaru és számon kéri. Ha adott időn túl kerrektetik a hangos,zajos,büdös dieselt, jön a zsaru büntetni(Nálunk tojik rá a parasztja). Ezen szabályokat ŐK hozták a maguk kényelmes életük biztosítására. Csak kultúra kérdése. Van még mit fejlődni. Ha nincs az igényesség kikényszerítve, lehet maradni az 1800-as évek trágya szagánál...
-
arcitec
addikt
válasz
stevewonder #33471 üzenetére
Vannak jó emberek is és arra kell törekedni ... Ott van egy fölötted és egy itt alattad...
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
stevewonder #33457 üzenetére
A gyári service manual szerint ez egy érvényes kombináció:
3. oldal - indoor: 59 GWH18QD-K6DND6B CB460005301 GWH18QD-K6DND6B/I CB460N05301
outdoor: GWH18AAD-K6DNA1B/O CB476W00600 -
arcitec
addikt
válasz
stevewonder #33452 üzenetére
Tévedésben vagy. Attól függ mitől lóg a falon. Egy légáramlás is tud zavaró lenni , pl ha nem megy a kompresszor a hűtés az mehet és ha pont olyan a levegőáramlás szemből már lehet zavaró. Szóval nem úgy van az(jog ide, jog oda). Ha ilyen gondolkodású adott esetben az a szomszéd, abból bizony nincs és nem születik jó szomszédi viszony. Nem ragozom mi minden kellemetlenség születhet belőle. Olvass vissza van itt olyan aki a szomszéd tujáira gondolva máshova rakta. Egy szó mint száz, ha egy mód van rá jobb a békesség, és lehet nem kerül semmibe, csak kis odafigyelés kell. stb....
-
SeLe
tag
válasz
Szia!
Nálam márkán belülit szereltek.
Gree Amber
Kültéri: GWH12YC-K6DNA1A/0
Beltéri: GWH12YC-K6DNA1ATehát, egyezik!
-
pjen
félisten
válasz
Nekem se egyeznek a panák,pedig előttem szedték ki a dobozból.
-
arcitec
addikt
válasz
stevewonder #33444 üzenetére
És milyen kertes házban laksz, mert ott is van szomszéd , akár a klímához közel is ám ... bővel látni, hogy ház fala a kerítés,azon a klíma belógva már szomszédnak pont a teraszhoz,bejárati ajtóhoz közel stb...Na az ilyet úgy lesöpörtetném onnan mint a huzat.Pláne ha mint traktor menne ...
-
Male
nagyúr
válasz
stevewonder #33439 üzenetére
Mondjuk kinyitod az ablakot... vagy a szomszéd teszi ezt... mondjuk nyáron éjjelre nyitva hagyná, de bent hallja ahogy dübörög a kültéri.... egy dühös szomszéd meg nem túl kellemes.
(Esetleg régi ablakok, amik nem igazán fogják le a zajt, akkor ablaknyitás sem kell hozzá.) -
törölt tag
válasz
stevewonder #33439 üzenetére
hát pedig hidd el nyugodtan. hűtésnél szinte semmi hangja nincs, vagy alig.
fűtésnél megfordul...
tapasztalat (előző évi fűtés) természetesen nagyon költség-takarékos
-
LanyUs
őstag
válasz
stevewonder #33422 üzenetére
Engem érdekel a Lomo plus 5kw kültéri hangja 0 fokban fűtés üzemmódban. Gondolom hűtés esetén teljesen csendes.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Feljebb windy leírta, hogy a gree klímákon van a legnagyobb árrés.
-
edk-
őstag
válasz
A Greenél itt derül ki a turpisság:
GWH12ACC Comfort X
Akciós bruttó ár: 207 900 Ft
Beszereléssel ár: 240 000 Ft, miközben ugyanott oldalfali klíma felszerelésének és beüzemelésének díja 69.723 Ft. -
sanikak
csendes tag
válasz
stevewonder #33384 üzenetére
igen valoszinű szerelési hiba elszökött a gáz..
-
edk-
őstag
válasz
stevewonder #33384 üzenetére
Egy hónapja felrakott gépnél minden rendellenesség a jótállás keretébe tartozik, amíg a cég nem igazolja az ellenkezőjét. Állítania nem elég, bizonyítania kell.
-
asha07lcc
tag
válasz
stevewonder #26567 üzenetére
van megoldás. Jogos a hangos gondolkodás.
-
asha07lcc
tag
válasz
stevewonder #26560 üzenetére
De a megjelolt osszegben is van megoldas. Japan geppel is
-
asha07lcc
tag
válasz
Ne legyel kishitu
ilyen tablazatok a szervizkonyvekben vannak, mar amekyikben. A japanokban pl
-
kelzsoca
félisten
válasz
Mennyi a maximum ráfordítható összeg?
Az ilyen adattáblákat többnyire szerviz dokumentációkban lehet megtalálni.
-
asha07lcc
tag
válasz
stevewonder #26550 üzenetére
-
Core2duo6600
veterán
válasz
stevewonder #26552 üzenetére
A Padlófűtés mellett én nem biztos, hogy nem vállalnám be a klíma állandó zúgását fűtés esetében.
Biztosan nagyobb kültség, lehet sosem térül meg, de esetleg elmenni abba az irányba, hogy a padlófűtést fűteni hőszivattyúval.
Erről mi a vélemény ? -
válasz
stevewonder #26552 üzenetére
Samsung úgy tudom még mindig nem ajánlott egyik kategóriában sem. Japánok közül Toshiba, Daikin, Mitsu, Fujitsu, Pana mehet, Greenek is vannak jobb szériái, de nem olcsóbbak az előbb felsoroltaknál.
-
válasz
stevewonder #26550 üzenetére
Jo nagy szaki lehet az a szerelo, messzire kerulnem.
-
pjen
félisten
válasz
stevewonder #12953 üzenetére
Azért azzal a 10A es "B" karakterisztikájú kismegszakítóval vigyázni kell,hisz pont az a lényege,hogy gyors.Ez egy forgó gépnél nem mindíg előnyös.Egy "C"karakterisztika viszont simán túléli a kompresszor indulásánál esetleg fellépő rövid idejű áram lökést.
-
Male
nagyúr
válasz
stevewonder #12953 üzenetére
1200W-ot írtam egy 2.5kW-os klímára és nem 3500-at egy 3.5kW-osra... és ez az 1200W annyira igaz, hogy én mértem a tél során.
Amire válaszoltam, ott 6A-ről volt szó, és nem 10-ről mint bőven elég...
"Épeszű ember nem": Nyilván ezért van 16A kismegszakító feltüntetve a szerelési kézikönyvében...
Olyat meg sehol nem írtam, hogy ezt 1.5-ös vezetékre tegyék, hanem hogy vastagabbra...
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest