Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• xerobyte

aktív tag

Sziasztok!

Látva, hogy hova megy ez a piac (is) előrehoztam a Bp., negyedik emeleti tégla lakásom klímacseréjét.

Két helyiségről lenne szó, a klímák télen kiegészítő fűtésként lennének csak használva.
    1.) Nappali 26mm2. Itt közvetlen a klíma alatt van a munkaállomásom.
    2.) Hálószoba 8mm2. Itt közvetlen a klíma alatt van az ágy.
    Számomra fontos a csendes kül- és beltéri működés, ráadásul a beltéri egységekhez közel sok időt töltök és a kültérik kb 50 centire vannak csak.
    Hova mit ajánlanátok?

Bónusz kérdés: BP megbízható cégeket tudtok mondani, akiktől érdemes árajánlatot bekérni szereléssel géppel együtt, mert ahogy látom az idő szorít ahhoz, hogy a google első 20 találatával bohóckodjak :( Privátban is szívesen veszem az ajánlásokat.

• xerobyte

aktív tag

Sziasztok!

Nyárra sajnos nem jött össze a 2 Daikin Perfera felrakatása, de gondoltam, akkor is megcsináltatom (kieg fűtésnek amúgy is jól jön télre), viszont látom, hogy ugrott egy 100-ast darabonként az ára.
    Azt olvastam az imént, hogy szokott ősszel jóárasodni, de ez mit takar? Október, november? Nem sietek, de túlesnék rajta, amint lehet most már.

• xerobyte

aktív tag

Sziasztok!
    4. emeleti, nyugati(as) tájolású lakásomhoz van 2 pár Midea MS9V-12HRDN1-QC2 split klíma (pár = kültéri + beltéri egység).
    Nem mai darab (anno a lakással vettem), már korábban is gondolkoztam a cserén. Viszont most elkezdtük tatarozni a társasházat és látva az állványokat nyilvánvalóvá vált, hogy ezeket bizony hamarost le kell szedetnem.
    Őszintén szólva, elnézve az árakat, nem tűnik megérősnek egy 10+ éves klíma leszerelése, tárolása, beltéri egység kitisztíttatása, kültéri visszaszelése. Jól gondolom?

Ezen felül volna pár kérdésem:
    1.) Két helységben szeretnék klímát (ahol most is vannak): 32m2 amerikai konyha és 8m2 hálószoba. Főként hűtésre, télen max gyors ráfűtésre. Legyen modern, megbízható, halk és jól állítható, mert alatti van a dolgozóasztalom. Ár/érték bajnokokat szoktam keresni, nem vagyok a minőség rovására árérzékeny, de azért az ururu ide nekem túlzás :) Mit ajánlanátok?
    2.) Bár most 2 kültérim van, de erre a 32+8 m2-re nem lenne elég egy kültéri 2 beltérivel?
    3.) A 'kiállások/falátütések' meg vannak, jó helyen is vannak, kb. fél méterre a beltéritől. Mit kell ilyenkor a szakiknak mondani, hogy értsék a helyzetet és tudjanak erre az egész régi leszerelősdire + felújítás kivárására + új felszerelősdire ajánlatot adni? Vagy csak simán leírom és nem olyan ritka eset ez, érteni fogják?
    4.) BP-n van ajánlott szolgáltató, akinek van háttere, nem ver át, jövőre is felveszi a telefont, jön majd karbantartani is és elfogadható árakon dolgozik?

• xerobyte

aktív tag

válasz b. #41303 üzenetére

Ez jó hír, köszi, akkor most beszerzek egy légtisztítót, ahogy eredetileg is terveztem. A klímacserét meg intézem külön, kiirodalmazom, aztán visszatérek megnézni, hogy van-e tapasztalat a kinézett típussal :K

• xerobyte

aktív tag

Sziasztok!
    Szeretném a segítségeteket kérni!
    Eredetileg légtisztítókat nézegettem elég sok igénnyel:
    - elérhető legjobb szűrés, mert allergiás vagyok és BP-n lakom
    - csendes működés (<25DBa) mellett is értelmes légáram
    - párásítás
    - szagtalanítás (amerikai konyhás nappali beltéri elszívóval, ezért ez kifejezetten fontos lenne)
    - ionizátor ( hitvita nem hitvita, gondoltam ha lúd, legyen kövér, nyilván nem ózosonos)
    Ezek a termékek 200K-nál kezdődnek és ekkor jutott eszembe, hogy alapvetően a lakás 2 klímája (így vettem meg) 10 éves és igen csak csereérett (MIDEA VIDA MS9V-12HRN1), már csak a legnagyobb melegben alkalmi lehűtésre használjuk. Megnéztem, hogy az igényeimet le lehetne-e fedni esetleg egy újabb doboz helyett egy klímacserével, de csak a Daikin Ururu sarara-t találtam, ami belekóstál 1 millióba per pár. Na annyit nem fogok itt lakni, hogy ez nekem megérje. Az Ururu elvileg persze mindent tud, friss levegőt is betáplál, szagtalanít, ionizál, párásít, légszűr és halk.

2 egységem van, az egyik a 10mm2-es hálóban a fejem fölött, ezzel a szobával jó lenne főleg nyáron kezdeni valamit, mert éjjel nagyon elfogy az oxigén. Sajnos nagyon érzékeny vagyok a zajokra, eladludni csak teljes csendben tudok, utána már lehet egy nagyon halk venti zaj. Erre lenne tippetek?

A másik a már említett nappalikonyha, kb. 30-35mm2. Ide tudtok javasloni valamit, ami ururu szintű megoldás vagy engedjem el és szokjak hozzá, hogy lesz egy iszonyat ronda doboz a lakásban, ha légtisztítást akarok?

• xerobyte

aktív tag

válasz idegen lény #38248 üzenetére

Nehezen elalvósak vagyunk és egyébként ténylegesen néma csend van a lakásban éjjel. A kültéri egység pedig a fejünktél kb 2 méterre van kinn a falon :) + nem vagyok benne biztos, hogy 10 éves cuccnak már nincs egyéb fáradási hangja az 55dB-n felül (mint csapágyas venti, piszok, hasonlók)

• xerobyte

aktív tag

Sziasztok!
    A lakással megvettem 2 db Midea MS9V-12HRDN1-QC2 split klímát is pár éve. A kinti ventik elég hangosok (55dbA), illetve maga a beltéri szabályozhatóság sem túl kifinomult ebben a saccra 10 éves modellben, így inkább arra használjuk, hogy nyáron jól lehűtjük vele a lakást, aztán kinyomjuk, esetleg a legkisebb fokozaton elszöttyög a nappaliban [30m2], de éjjelre mindenképp kikapcsoljuk (a hálóban [10m2] a fejünk fölött van és a kültéri egység zárt ablaknál is simán behallatszik). Télen ritkán megy és gyors felfűtésre van használva.

Van a modern split klímák között olyan, ami ténylegesen halk? Tehát a kültéri egység sem pörög eszeveszetten, illetve éjszakára is kvázi észrevétlen módon biztosítja a friss levegőt, mindenféle jóképű szűrővel felszerelve?
    Sok marketing anyagban látom a páramentesítés funkciót: ez mennyire parasztvakítás? Van ezekben az eszközökben egy páratartalom mérő, aminek méréseiből kiindulva a készülék automatikusan egy bizonyos szint körül tartja a szobát?

Illetve egy vezérléssel kapcsolatos kérdésem is lenne: az időzítő, mint funkció már régóta létezik, de olyet tudok-e, hogy gombnyomásra 1 óra múlva induljon el az éjszakia 'beprogramozott' fokozat (lefekvéskor)?

• xerobyte

aktív tag

Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni. Lakásfelújítok, van itt két előző tulajtól örökölt MIDEA ms9v 09hrdn1 split klímám, 6-7 évesek, külön kültérivel mind a kettő.
    Van értelme őket lecserélnem? A nappali 28m2, a kisszoba 10m2 alatti.
    Milyen minőséget képvisel ez a klíma. Hasonló áramfelvételi limitek mellett mi lenne ennek a mai megfelelője és pl. mi lenne előrelépés?

Kicsit off: van arra bármi ötlet, hogy a klíma mögül a tapétet hogy szedjem le, leszerelés nélkül? :)

Új hozzászólás Aktív témák