- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Látva, hogy hova megy ez a piac (is) előrehoztam a Bp., negyedik emeleti tégla lakásom klímacseréjét.
Két helyiségről lenne szó, a klímák télen kiegészítő fűtésként lennének csak használva.
1.) Nappali 26mm2. Itt közvetlen a klíma alatt van a munkaállomásom.
2.) Hálószoba 8mm2. Itt közvetlen a klíma alatt van az ágy.
Számomra fontos a csendes kül- és beltéri működés, ráadásul a beltéri egységekhez közel sok időt töltök és a kültérik kb 50 centire vannak csak.
Hova mit ajánlanátok?Bónusz kérdés: BP megbízható cégeket tudtok mondani, akiktől érdemes árajánlatot bekérni szereléssel géppel együtt, mert ahogy látom az idő szorít ahhoz, hogy a google első 20 találatával bohóckodjak
Privátban is szívesen veszem az ajánlásokat.
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Nyárra sajnos nem jött össze a 2 Daikin Perfera felrakatása, de gondoltam, akkor is megcsináltatom (kieg fűtésnek amúgy is jól jön télre), viszont látom, hogy ugrott egy 100-ast darabonként az ára.
Azt olvastam az imént, hogy szokott ősszel jóárasodni, de ez mit takar? Október, november? Nem sietek, de túlesnék rajta, amint lehet most már. -
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
4. emeleti, nyugati(as) tájolású lakásomhoz van 2 pár Midea MS9V-12HRDN1-QC2 split klíma (pár = kültéri + beltéri egység).
Nem mai darab (anno a lakással vettem), már korábban is gondolkoztam a cserén. Viszont most elkezdtük tatarozni a társasházat és látva az állványokat nyilvánvalóvá vált, hogy ezeket bizony hamarost le kell szedetnem.
Őszintén szólva, elnézve az árakat, nem tűnik megérősnek egy 10+ éves klíma leszerelése, tárolása, beltéri egység kitisztíttatása, kültéri visszaszelése. Jól gondolom?Ezen felül volna pár kérdésem:
1.) Két helységben szeretnék klímát (ahol most is vannak): 32m2 amerikai konyha és 8m2 hálószoba. Főként hűtésre, télen max gyors ráfűtésre. Legyen modern, megbízható, halk és jól állítható, mert alatti van a dolgozóasztalom. Ár/érték bajnokokat szoktam keresni, nem vagyok a minőség rovására árérzékeny, de azért az ururu ide nekem túlzásMit ajánlanátok?
2.) Bár most 2 kültérim van, de erre a 32+8 m2-re nem lenne elég egy kültéri 2 beltérivel?
3.) A 'kiállások/falátütések' meg vannak, jó helyen is vannak, kb. fél méterre a beltéritől. Mit kell ilyenkor a szakiknak mondani, hogy értsék a helyzetet és tudjanak erre az egész régi leszerelősdire + felújítás kivárására + új felszerelősdire ajánlatot adni? Vagy csak simán leírom és nem olyan ritka eset ez, érteni fogják?
4.) BP-n van ajánlott szolgáltató, akinek van háttere, nem ver át, jövőre is felveszi a telefont, jön majd karbantartani is és elfogadható árakon dolgozik? -
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni!
Eredetileg légtisztítókat nézegettem elég sok igénnyel:
- elérhető legjobb szűrés, mert allergiás vagyok és BP-n lakom
- csendes működés (<25DBa) mellett is értelmes légáram
- párásítás
- szagtalanítás (amerikai konyhás nappali beltéri elszívóval, ezért ez kifejezetten fontos lenne)
- ionizátor ( hitvita nem hitvita, gondoltam ha lúd, legyen kövér, nyilván nem ózosonos)
Ezek a termékek 200K-nál kezdődnek és ekkor jutott eszembe, hogy alapvetően a lakás 2 klímája (így vettem meg) 10 éves és igen csak csereérett (MIDEA VIDA MS9V-12HRN1), már csak a legnagyobb melegben alkalmi lehűtésre használjuk. Megnéztem, hogy az igényeimet le lehetne-e fedni esetleg egy újabb doboz helyett egy klímacserével, de csak a Daikin Ururu sarara-t találtam, ami belekóstál 1 millióba per pár. Na annyit nem fogok itt lakni, hogy ez nekem megérje. Az Ururu elvileg persze mindent tud, friss levegőt is betáplál, szagtalanít, ionizál, párásít, légszűr és halk.2 egységem van, az egyik a 10mm2-es hálóban a fejem fölött, ezzel a szobával jó lenne főleg nyáron kezdeni valamit, mert éjjel nagyon elfogy az oxigén. Sajnos nagyon érzékeny vagyok a zajokra, eladludni csak teljes csendben tudok, utána már lehet egy nagyon halk venti zaj. Erre lenne tippetek?
A másik a már említett nappalikonyha, kb. 30-35mm2. Ide tudtok javasloni valamit, ami ururu szintű megoldás vagy engedjem el és szokjak hozzá, hogy lesz egy iszonyat ronda doboz a lakásban, ha légtisztítást akarok?
-
xerobyte
aktív tag
válasz
idegen lény #38248 üzenetére
Nehezen elalvósak vagyunk és egyébként ténylegesen néma csend van a lakásban éjjel. A kültéri egység pedig a fejünktél kb 2 méterre van kinn a falon
+ nem vagyok benne biztos, hogy 10 éves cuccnak már nincs egyéb fáradási hangja az 55dB-n felül (mint csapágyas venti, piszok, hasonlók)
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
A lakással megvettem 2 db Midea MS9V-12HRDN1-QC2 split klímát is pár éve. A kinti ventik elég hangosok (55dbA), illetve maga a beltéri szabályozhatóság sem túl kifinomult ebben a saccra 10 éves modellben, így inkább arra használjuk, hogy nyáron jól lehűtjük vele a lakást, aztán kinyomjuk, esetleg a legkisebb fokozaton elszöttyög a nappaliban [30m2], de éjjelre mindenképp kikapcsoljuk (a hálóban [10m2] a fejünk fölött van és a kültéri egység zárt ablaknál is simán behallatszik). Télen ritkán megy és gyors felfűtésre van használva.Van a modern split klímák között olyan, ami ténylegesen halk? Tehát a kültéri egység sem pörög eszeveszetten, illetve éjszakára is kvázi észrevétlen módon biztosítja a friss levegőt, mindenféle jóképű szűrővel felszerelve?
Sok marketing anyagban látom a páramentesítés funkciót: ez mennyire parasztvakítás? Van ezekben az eszközökben egy páratartalom mérő, aminek méréseiből kiindulva a készülék automatikusan egy bizonyos szint körül tartja a szobát?Illetve egy vezérléssel kapcsolatos kérdésem is lenne: az időzítő, mint funkció már régóta létezik, de olyet tudok-e, hogy gombnyomásra 1 óra múlva induljon el az éjszakia 'beprogramozott' fokozat (lefekvéskor)?
-
xerobyte
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Lakásfelújítok, van itt két előző tulajtól örökölt MIDEA ms9v 09hrdn1 split klímám, 6-7 évesek, külön kültérivel mind a kettő.
Van értelme őket lecserélnem? A nappali 28m2, a kisszoba 10m2 alatti.
Milyen minőséget képvisel ez a klíma. Hasonló áramfelvételi limitek mellett mi lenne ennek a mai megfelelője és pl. mi lenne előrelépés?Kicsit off: van arra bármi ötlet, hogy a klíma mögül a tapétet hogy szedjem le, leszerelés nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Apple iPhone 14 Pro / Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 88% akku
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3033, 100% Akkumulátor
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest