- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
A spórolással (felesleges mérés) valóban igazad van!
Az jó! Igaz (gondolom többen vagytok) mi hármunkra 8000 havi ált be a 9.-en.
(Télen 22-23 fok, nyáron fűtés nélkül 35 fok
)
Légkondit
Engem jobban bosszant, hogy nem a radiátor közepén van felszerelve a kültségosztó, hanem a felső 1/3-ába, pedig a szezon nagy részében a radiátor közepe langyos, míg a teteje meleg.Én ilyet nem tapasztaltam, fél colos egyenes radiátorszeleppel és fél colos teljesen nyitott torlóval (60x40 acéllemez). Ha kinyitom csutkára a radiátorszelepet akkor a teljes forró lesz, az az eset amit mondasz akkor áll fenn, ha szelepet belövöm és automatán félig nyit/zár. Ezért elektronikusat rakok fel amit szobatermosztáttal fogok vezérelni!
-
Csabroncka
addikt
Szerintem ez nem igaz! Azért mert a költségosztó ha 0-át mér akkor is fizetsz rá hőt, (ez független a szorzótól), mert a pincében a lakás hőközpontjában lemérik az elfogyasztott hőt és a szétdobják a lakásokra. Példa: Ha egy adott csőszakaszon mindenki elzárja a radiátort és nincsen tényleges fogyasztás, azért a csövek melegítenek. Emiatt a "hulladékhő miatt" szétdobják a hőközpontban mért KW fogyasztást az összes lakásra.
A hőmennyiségmérő azért jó, mert elértő szorzóval (elhelyezkedéstől függően) a tényleges fogyasztás esetén elérhető, hogy a felső emeletek ne fogyasszanak feleslegesen és forróbb víz jusson az alsó emeletekre. Az alsó emeleteken melegebb legyen kedvezeőbb fűtési költséggel.
Tehát ha leszerelteted a költségosztót és a radiátort, akkor 0 tényleges fogyasztást kap az adott csőszakaszra, de a cső hulladékhőjét kifizeted, mert lemérik és kiszámlázzák a légköbméteredre (vagyis ha az összes radiátort leszerelteted a lakásban, azzal tulajdonképpen azt éred el, hogy 0-tényelges fogyasztásod lesz, a csövek hőveszteségéből lesz fűtésszámlád!)
-
-
diablo1984
veterán
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
krx21
nagyúr
Nos én 3.5KW alatt nem vennék...
Valamint ami nem japán azt ajánlani sem fogják sokan. Én mindenképpen egy japán belépőnél kezdenék el gondolkodni. (Mitsubishi, Daikin, Toshiba...)
Nekem volt noname (nimbus), 3 év után már nagyon hangos volt. Csörgött, zörgött...
Most egy Mitsubishi van már ha jól számolom az 5. éve! Olyan a hangja mintha tegnap lett volna felszerelve.
Gondold el hány évre tervezed? Valamint a telepítési költség mindkettőnél ugyan az... Nem beszélve a garanciális, szervizes, alkatrész szolgáltatásról...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest