Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rommel6600

őstag

válasz sanzi89 #67631 üzenetére

Ha aláállok nyilván hallani, de akkor 1m-re van a fejem tőle. Meg nyilván a síri csendben fülelve is, de simán tudok aludni is mellette, ami mondjuk a Gree-kről nem volt elmondható.☝️ Nekem is ajánlották lakásvásárlás után ismerősi körből a Gree-t, miután azonban ténylegesen ottaludtam egy-két havernál és én hallgattam/aludni próbáltam mellettük, rájöttem hogy nagyon nem ugyanazt értjük "halk" címszó alatt...
    Nálam ezért lett mindkettő szobában Panasonic TZ, tökéletesen teszik a dolgukat, és tényleg(!) halkak.
    A vonatkozó JIS szabványok szerint is 1, max 2dB-el létezik a piacon ennél halkabb szint, ez viszont már tényleg emberi füllel nem érzékelhető. ☝️
    Mondjuk az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nálam kb májustól szeptemberig üzemelt a "fő" klíma, de kizárólag "quiet" üzemmódban és csak akkor kapcsoltam ki, ha egy hétvégénél hosszabb időre utaztam el... Szerintem olcsóbb és jobb is volt így folyamatosan temperálni a lakást, mint ki-be kapcsolgatni és adott esetekben nagyobb fokozatokon járatni. És így fogyasztott a 3,5kW-os modell a hóségriadós hónapokban (július-augusztus) ~80kWh/hó áramot. Ami szerintem kiváló. Majdhogynem egy teljes 57m²-es lakást hűtöttem vele, a második 2,5kW-os egység inkább csak amiatt a szoba miatt lett feltéve ahol van (ilyen szempontból rossz a lakás elosztása), inkább tartalék illetve kiegészítő (épp kitört a háború amikor klímát szereltettem) szerepet tölt csak be, az az egész tavalyi évben mindössze 78kWh-t fogyasztott el.

Új hozzászólás Aktív témák