- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Moleman
addikt
válasz
dudika10 #36441 üzenetére
Csak vasárnapig van nála, Canampről hallgattam (később a 440-nel kipróbáltam a másikat is, az jobban bejött). Nem a közvetlen összehasonlítás volt a cél, hanem hogy időlegesen megfelelne-e, hogy kitolhassam a 440 vásárlását. Hát nem.
@(#36444) slfln
Huh, akkor még jó, hogy mást nem próbáltam. A Skullcandy-t és a Monstert alapból bojkottálom, akkor se tenném a fejemre, ha jók lennének. -
Domc30
csendes tag
válasz
dudika10 #36078 üzenetére
Szia!
Sajnos ellent kell hogy mondjak.Látom nagyon szépen
hangzik hogy valaki rágja át magát az elsö hsz hogy részletesen tegye fel valaki a kérdését,én is megtettem!Így korrekt természetesen!
De csak annyit kaptam hogy linkeltek valamit de 1 kérdésre sem válaszolt senki.Ha elvárod hogy mindenki rendesen írja körül mit szeretne mire,akkor a minimum hogy visszont ad valaki infót.Vagy annyi is jó hogy nincs semmi!De lehet rosszul gondolom?!
Félreértès ne essék,nem meg bántani vagy rossz indulatból írtam.Ha valaki ugy vette akkot bocsánat. -
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #36073 üzenetére
Az egész egy nagy katyvasz. Itt egy példa:
::Honnan vásároljunk?
A legtöbb fejhallgatót megtaláljuk a hazai webshopok kínálatában, de szinte minden esetben magasabb áron a külföldi boltokhoz hasonlítva. Ezért különösen ajánlott a Thomann.Az árgépen szinte az összes hirdetett ATH-M50-et itthon olcsóbban lehet megvenni, mint a Thomannról. De biztos találhatnánk más példákat is bőven. Ez hogy lehet szerinted?
-
-
Pá
addikt
válasz
dudika10 #35309 üzenetére
Eltörött a pántja, így a jobb oldalon a füles részt csak a kábel tartja. Szólni úgyanúgy szól, csak nem marad a fejemen.
kb 8 éve vettem és olyan ~15000 óra használat lehet benne, szóval, szerintem ennyi idő után nem gáz.
Ha azért kérdezted, hogy mennyire strapabíró, akkor még az hozzátartozik, hogy olyan 1,5 éve kiszakadt a párnája belül. Ez kb standard elhasználódásnak tűnik, mert mindkét oldalon nagyjából egyszerre történt. Ez annyira nem volt zavaró, csak belül a velúr alól kilátszik a szivacs. Aztán a lyuk egyre nagyobb lett, most már akár ki is lehet venni egyben a szivacsot simán. De azért még elég szoros, szóval magától nem jön ki és ettől ugyanúgy szólt, csak néha kicsit kibújt a szivacs és akkor bizgerálta a fülemet.
szerk: továbbra is várom az ötleteket hol lenne érdemes beszerezni, vagy mit ajánlotok helyette
-
Ferdzsoo
addikt
-
guppy
őstag
válasz
dudika10 #35183 üzenetére
"Szerencsére" ezek a divatmárkák csak a hordozható szegmenst lepték el főleg, így engem nem igazán érint, én abból a kategóriából úgyis vmi olcsó sluxot vennék, amiatt nem kell anyira aggódni h lelopják v elhagyom
Dave - sztem ez vmi olyasmi lesz mint a ruháknál a D&G stb., ott sem a funkció az elsődleges szempont.
-
-
-
válasz
dudika10 #35129 üzenetére
Ugye a mai világba az ember 2x, sőt 10x is meggondolja, hogy vesz-e egy fülest több tízezerért, és nehogymár attól féljek, hogy hosszú úton egy buszban, vonaton, este a fotelben elbóbiskolok, és hogy ezt nem szabad, mert ha valami baja lesz az már nem rendeltetésszerű használat, és vihetem drága pénzért szervízelni a drága fülesemet. Nekem ez fura. És nem azt írtam, hogy abban aludnám a téli álmomat.
-
dsT
tag
válasz
dudika10 #35025 üzenetére
Zárt. Gondolom, ha az illetékes kolléga már ennyit költ fejhallgatóra és direkt játékra, akkor versenyekre is járni fog. Én is jobbnak tartom a 360-at, ugyanakkor legtöbben 350-et jobban preferálják a célra. Csak, hogy egy példát említsek: a source magyar válogatottunk csapatkapitánya (ZEN) a múltkor írta le, hogy 360-ját cserélné 350-re.
Én is használtam egyébként annak idején 350-et, utáltam a hangját zenére, de játékra és filmre jó választás nagyon. Emberünk pedig pontosan ebben a használati sorrendben keres fejlhallgatót.
Ennyi az indokom.
-
-
PAtr0n
addikt
-
PAtr0n
addikt
válasz
dudika10 #34691 üzenetére
"A vezérlőpult hangbeállításainál minden extra funkció tiltva van?" Igen!
"Az SVN gomb a driverben nem világít kéken?" Nem!
"A mixer fülön a hangerők 76-ra vannak állítva? (Ez a 100%, ne tedd feljebb.)" Na ez volt a baj! Feltoltam neki, ettől hülyül be. Igazából 80-ig nem nyúkál hozzá, de ha feljebb teszem, belenyúl a hangerőbe minden progi alatt. Amúgy miért nem szabad 100-ig csavarni? Amúgy okos a driver (vagy a a kari?), nem engedi torzításig csavarni a hangerőt.Igazából jó a fülem, jól a szól a kártya elismerem, de több kéne úgy érzem, mert ezt a fejest nem hajcsa ki rendesen
Végülis nem tudom mit várok tőle. Azért az Audigy-től jobban szól.mzso:
"direktbe hajtom a xonar progijában 15 ösön áll a hangerőszabályzó játéknál, zenénél 50 körül."
Igenám, de milyen fejhallgatóval? Az nagyon nem mind1. -
kzoard
csendes tag
válasz
dudika10 #34649 üzenetére
Ahogy sejtettem. Akkor majd egyszer valamikor, amikor a pénz nem számít. Akkor a lecsatlakoztatható ÉS vezeték nélküli mód lenne az, ami igazán érdekel. Utána a mikrofonos verzió a lényeg. Eddig láttam olyat, hogy lecsatlakoztatható a kábel és természetesen vezeték nélkülit is, de a dolog lényege az volna, hogy amikor felállok a géptől zenehallgatás/beszélgetés közben, ne kelljen levenni a fejhallgatót. Nem tudom, hogy kibírnak -e egy töltéssel 25-30 óra folyamatos használatot. Mert ugye az még megoldható, hogy vezeték nélkülivel beszélgetek gép előtt is, csak ne használat közben kelljen töltögetni. Ha igen, akkor itt a két opció: vezeték nélküli, mikrofonos. (talán 10k alatt)
-
kertsa
senior tag
válasz
dudika10 #34476 üzenetére
A DG-nek nagy a háttérzaja. Mikor kivettem a gépből, furcsa módon az alaplapinak kevesebb volt, ezért megváltam tőle. Fülest használok, és elég zavaró tud lenni. A másik, hogy a gyári driverrel érdekesen jöttek át a hangok. Olyan volt, mintha eléd tették volna egy dobozba és válogasd ki. Összefolyt minden. Erre volt megoldás a UNI Xonar nevű driver, de a háttérzajt ez sem szüntette meg.
Akkor nálam pechemre a gyengébb opamppal szerelt DS lehetett, mert a háttérzaj itt is nagyon zavaró volt. Akkor még nem tudtam, hogy lehet rajta opampot cserélni és eladtam
Most egy Xfi-Titanium van, aminek semmi háttérzaja. Viszont nem a gyári driver van telepítve, hanem a PAX.
Ehhez viszont dukálna egy jobb füles, mint a Roccat Kave.
Csak nem tudom, hogy milyen legyen. A Shure SRH240 tetszik, és kényelmes is lehet. Erről valaki elfogulatlanul írna nekem?
A másik egy moddolt HD555.
Ez a két füles között agyalok.
-
Fauno
tag
válasz
dudika10 #34287 üzenetére
Szia,
kertsa: contaxg jóvoltából, volt szerencsém jó pár fejhallgatót kipróbálni, ezúton is szeretném neki megköszöni, hogy ezt lehetővé tette. Engem legjobban a 10-15e Ft-os kategóriában a Beyerdynamic DTX 910 győzött meg, nagyon szépen szól, még gyengébb hangforrásból is. Német tesztek is nagyon jókat írnak róla. [link]
-
contaxg
veterán
válasz
dudika10 #34072 üzenetére
Tudod, a fotóban azt mondják, hogy egyszer minden kép értelmet kap, vagyis nem oktalanul született. Szerintem ez mással is így van, így a fejhallgatókkal is. Én nagyon félek konzekvensen kijelenti dolgokat kellő tapasztalat és gyakorlat nélkül és azt sem árt figyelembe venni hogy nem mindenki azt keresi a zenében, a hangokban mint Te vagy éppen én.
Szóval nem vagyunk egyformák. -
tiggi
csendes tag
válasz
dudika10 #34066 üzenetére
Fejmögötti mánia azért van, mert naponta van, hogy 3-4órát is a fejemen van a fülhallgató és a fej feletti egy óra után már nagyon kényelmetlen nekem, a fej mögöttit meg egész nap el tudom magamon viselni.
Ezért szerettem volna egy normális fej mögötti fejhallgatót, de ha nincs akkor veszek olyat amilyen van.
Egy Superlux HD660 vagy Superlux HD661-el akkor nem nagyon lőnék mellé, igaz?
-
d0pam1n
csendes tag
válasz
dudika10 #32535 üzenetére
Hát nemtom, elhiszem nektek hogy ti vagytok a nagy szakik (irónia nélkül) ebben a témában, amikor fülest vettem akkor is prohardverről tájékozódtam és bejött amit ajánlottatok, de sztem más mércével mértek mint az átlagvásárló, ugyanis nem hiszem h pl árgépen a 16/16 pozitív vélemény a SH HD 202 ről kamu lenne.
( http://www.argep.hu/opinions_318008.html ) -
KMT
addikt
-
Cola111
aktív tag
válasz
dudika10 #32250 üzenetére
Rendben, pótoltam bocsi
akkor valahogy így képzelem el.
a fejhallgatót otthon szeretném használni, zenehallgatás és filmnézésre.
a max. összeg az 40.000Ft lenne.
mindenképpen vezetékest szeretnék és circumauralt ( most egy AKG K512-est nyúzok, ha jól tévedek ez is ilyen)
zárt legyen ez fontos lenne nekem, illetve nincs szükségem mikrofonra
hogy milyen hangzást keresek, erre nehéz válaszolnom, inkább a magas hangok szoljanak szépen.
nincs erősítőm, laptopra lenne kötve.az elvárásaim pedig a magbízhatóság és a "szép" hangzás
köszönöm
-
bigmasterg
addikt
válasz
dudika10 #32250 üzenetére
Akkor egy zártat javasolnék, mivel ott nem befolyásolná a hangzást egy kibelezett és a házra tűzőgépezett plüssmaci.
Cola111:
De tényleg nem lesz ilyen egyszerű, miveldrágábbjobb fejhallgatók általában erősítő és jobb forrás (dac) társaságában hajlandók rendesen zenélni. -
Ákos97
aktív tag
válasz
dudika10 #32178 üzenetére
Mit értesz ez alatt?
Ba cy lus:Nem tudom, hallottál-e már egy szett IQ(9,6c,2,sub) Kef-et, egy Marnatz sr-7002-essel, ahhoz képest nem túl meggyőző, toompa, élettelen, ezekkel a szavakkal tudnám a legjobban körülírni, a D2X-szel , természetesen.
Tudom, nem fair hangfalhoz viszonyítani a fejhallgatókat, de legalább szólna úgy, mint a DT990 a Media Marktban Harman Kardon Avr 145 házimozi erősítőről. -
Norbi0517
csendes tag
válasz
dudika10 #32098 üzenetére
pedig azt hinné az ember hogy majd 400 dolláros eredeti áron nem szarral gurigáznak, most egy Logitech G35öt használok, akkor gondolom nem érné meg lecserélni, azért gondoltam rá mert már nem játszom úgy sem annyit és a G35 egyébként is USB-s és utcán nem tudom használni.
-
törölt tag
válasz
dudika10 #31681 üzenetére
Ha a Te logikádat követnénk, akkor senki nem kérné meg senki kezét, mert ki tudja hogy reagál rá...
Amögött azért van valami történés már, hogy valaki eljut addig.
Hogy hogyan reagálna, azt nem tudom, de szerintem tökfelesleges kockáztatni egy kapcsolat kialakulásakor egy nagyon drága ajándékkal, nem fog pluszt adni a kapcsolat alakulásában egy olcsóhoz képest, de negatívan annál inkább lecsapódhat az egész.
Aktív témák
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070/XT +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- MSI Z390-A PRO / Beszámítás OK!
- Gigabyte B550I Aorus PRO AX ITX / Beszámítás OK!
- Corsair Vengeance RGB Pro 2x8GB 3200MHz DDR4 kit / Beszámítás OK!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest