- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- iPhone topik
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
AMDFan
addikt
válasz
ntomka #46725 üzenetére
Más forrásokról hallottam a DT1350-et és a HD650-et, de egyértelműen így gondolom ahogy írtam. A DT770-ből a 32 ohmos van nálam, és egy kicsit ennek is sokallom a mélyét, ez a HD650 és a DT1350 között van. A HD650-nél a DT770-nek is több mélye van, a DT1350-nek pedig még több.
Remélem nem értjük félre egymást: én több mély alatt a kiemelést értem, nem pedig azt hogy milyen mélyre megy. Nyilvánvalóan minél mélyebbre megy annál jobb.
-
válasz
ntomka #46599 üzenetére
Valóban, egy zárt fülest nagyon nehéz jól felrakni, ráadásul minél nagyobb a kagyló átmérője annál nehezebb ezt megtenni. Nekem szerencsére oldalról lapos a fejem, úgyhogy minden zárt fülest nagyon jól fel tudok rakni, még egy 240-es Shure-t is.
Szóval ennek valójában nagyon komoly, ütős mélyei vannak. Gyors, jól rétegződik és van belőle bőven.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #46329 üzenetére
Csinálok, de gondolhatod, hogy nem az volt az első dolgom
Egyetlen hibája van egyébként ennek a példánynak, ami egy jelenlegi másiknak is head-fi-on: a bal csésze teljese körbeforog, mivel eltört az ezt gátló műanyag pöcök. Ezért is volt EU-hoz mérten is kiváló áron, és igazából semmit sem befolyásol, mert a kábel nem fut át felül, nincs mit elnyírni, a fejemen pedig egyébként sincs semmi hatása a gátló pöcköknek, egyedül sík felületre letéve fordul ki önmagából, de úgyis állványon lesz
-
guppy
őstag
válasz
ntomka #46297 üzenetére
Engem a Denon nagyon felkavart, nem tudtam megszokni a hangját, lehet a zártsága miatt, mert nekem nincs zárt fejesem, vagy lehet a sok basszus miatt, ez már a beyerdynamicnál is megzavart egyszer, ami nagyon tetszett az a kidolgozottsága, jól össze volt rakva, és a dubstep nagyon szépen szól rajta (ezért nem meghurcolni
), fejesek közül eddig itt volt a legjobb. - szó mi szó, nekem nem sikerült belőni a hangját, ellenben a HD25 jó kis hordozható fejes, buszra tökéletes, otthon inkább mást hallgatnék azért
-
Peddy789
őstag
válasz
ntomka #46113 üzenetére
hát van, az én mércém szerint, de nem zenére vannak mint a hifi fejesek.. azok meg szarok játékra szerintem, ugyanolyan dolog mint tv-nek tv-t monitornak meg monitort
mondjuk főleg a nem virtuális 5.1re gondolok, hanem aminek rendesen 4 jackdugója van, nemcsak 1 usb mint g35 pl. legalábbis én inkább ilyet szeretnék
-
hm74
aktív tag
válasz
ntomka #45878 üzenetére
Pont a zárt circumaural típusok? Mert suprákat tényleg lehet erre-arra rakni a fülkagylóra, de ami a fület körülveszi, ott a fül benne van a fejes kagylójában, a párna meg felfekszik a fejre és kész. Vagy tévedek? Itt már csak a műfej és a műfül kialakítása tud változtatni a mérésen. Azok közt lenne ekkora difi?
-
törölt tag
válasz
ntomka #45863 üzenetére
Ha nem értem félre a mondandódat, akkor a linkelt görbe annak bizonyítéka, hogy basshead. Ez esetben ugyanazt mondjuk, mert én is azt mondom, hogy a görbéje/jellege basshead, de a hangja inkább "csak akar" az lenni. (Már ha rényleg akar.) Azaz én nem a jellegére, hanem a minőségére utalva mondtam, hogy "csak akar" basshead lenni.
(#45849) Patice: A közkedveltségnek örvendő Shure 440 újonnan is belefér a keretedbe, és eléggé lefedi az elvárásaidat, mondhatni "nem érdemes keresned tovább". De ha mégis, akkor például a Beyerdynamic DT660-at is érdemes lehet megnézned, ami használtan férne bele a keretedbe. A Shure ár/érték aránya jobb, de a Beyer abszolút értéke talán nem rosszabb, és a hangkarakterisztikája kicsit jobban illik az akusztikus zenéhez.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ntomka #45832 üzenetére
halottam anno a dacportot, és a 6rugós prodigy hangkari jobb volt forrásnak.
ha tökig ki van okosítva a voodoos teló, a 20-30rugós dacokkal simán pariban van.
ebből nekem az következik,h csak forrásként használva nem egyértelmű. a dacport előnye, bármilyen meglepő is.nekem aztán tök mindegy, melyik nyerne,de elég sokat vigyorogram, amig használtam a nexust agybadugóson. dacport nekem meg inkább viccnek tűnt.
-
SOAD19
addikt
válasz
ntomka #45837 üzenetére
Igen, egyértelmű, hogy az általad felsoroltak miatt, meg a zártsága, illetve 1,2 m-es kábele miatt kapta meg a "p" végződést. Hosszabb vonatozásoknál, buszos utazásnál tudom elképzelni a használatát.
Vagy, ha olyan emberkének kell, aki sokat tartózkodik külföldön, és ebből kifolyólag könnyen hajtható fejes kell neki, mert egy komolyabb rendszert, kicsit körülményes lenne magával vinnie egy külön bőröndben. -
skodri
csendes tag
válasz
ntomka #45740 üzenetére
Pedig elolvastam
Zárt,Circumauros legyen,zenére,filmre kellene.
Nokia E6,Logitech Z550,Sharp lcd tv,Thosiba leptop hajtaná.Mikor mi
Hangzásra...hmm mély legyen de ne Beats studio jellegűBár Denon erősitősnél kapcsolható a mély.Közép,magas keegyenlítse egymást.Zene jellege vegyes kivéve rock és komoly zene.
Régen volt Technics dj fejesem mert kellet annó
Az az ért más célokat használt.De szerettem.
-
baluka26
veterán
válasz
ntomka #45721 üzenetére
Hát, a mélyei minden eddiginél jobbak, de nem települ rá semmire, viszont sokkal közvetlenebb a prezentációja.
Én részletesebbnek és gyorsabbnak is érzem, de ez csak érzés, már nincs itt a 650De ha összeütünk még most üsz elején egy találkozót Pesten mindenki megfülelheti.
Én benne lennék. -
szakibá...
senior tag
válasz
ntomka #45618 üzenetére
Hangban biztosan jobb, külsőre nekem a P5 jobban bejön. De utcára én inkább fülhallgatót használok. Azért poénból egyszer ki fogok menni a sárga fültokból kreált fejhallgatómmal, amiben egy Koss csücsül, csak az arcokat nézni, de csak ha hűvösebb lesz. Bár a pesti ember már mindenre immunis.
-
Ádám16
addikt
válasz
ntomka #45562 üzenetére
Igen, telefonról hallgatok zenét, és sokat is telefonálok viszonylag.
kammerer: a Shure240-el szemezgettem én is, mindenképp ki fogom próbálni. A Beyerdynamic DTX910 alakja nagyon nem az esetem, csak ezért kuka, viszont még a BeyerDT235-öt is ki fogom próbálni, arról jókat olvastam, és tetszik is nekem
Illetve ahogy ajánlották, az első hsz-ből csemegézgetek még.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #45562 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy jó áron adják őket, de végre nem felfelé módosítanak, mint pár hónappal ezelőtt, hanem lefele (a korábbihoz képest is). Az M50 pl. már egész jónak mondható, a W1000X is lement 220-ról 185-re. Az AD700 nem változott (sajnos), az AD900-ból is lement majdnem 10, szóval volt változás. AD300 már 19-ért is van, ami nem rossz, ennyiért elfogadható nyitott nincs túl sok.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ntomka #45237 üzenetére
Magam is inkább maximum izesítésnek vélem, de egy HD650 fannak bizony citrom volt.
Mondjuk nekem meg a 650 volt medvecukor, aki Adeleből Zoránt csinál, hegedűből csellót,stb.Most a hd600 vs 701et kb egálnak érzem, két naponta váltom őket. Kicsit, mintha a hd600at több kedvem lenne hallgatni, de nem mondom összességében jobbnak.
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #45227 üzenetére
Az 580 nem laid back, semmi baj a közepével (az Audinstról tényleg nem túl jó, na de az alapból vékony és világos hangú, szóval nem túl jó párosítás). Az AD900 nem lesz erőtlen, ha a) megfelelő erősítőről/DAC-ról szól, b) rendesen illeszkedik a fejre. A K601 valóban jól képes visszaadni egy koncertterem hátsó sorait, csak közben fennáll a veszélye a bealvásnak (magamból indultam ki
). Én továbbra sem látom a varázslatot a K701/2-ben, pedig elismerem technikailag. Időben jelentősen eltolva és másról hallottam őket, a 702 több szempontból hasonlított is az AD900-ra, mégsem cserélném el rá, mert amennyi élet van az AT-ban, annyira technikai hangú a 702. A picit nagyobb felbontás és hangsúlyosabb mély pedig vajmi kevés, hogy ezt kompenzálja. A K1000 pedig továbbra sem fejhallgató
Ahogy látom itt K701 uralom van, de máshol más eredmény is születhetne, szóval ne jelentsük ki, hogy objektíven jobb erre vagy arra
-
törölt tag
válasz
ntomka #45138 üzenetére
Ne már! Most tényleg rám akarsz erőszakolni olyat, amit nem tettem, amiről nem beszéltem, amihez semmi közöm? Minek magyarázgatni az egyszeregyet, amikor éppen a "parciális integrálásról" beszélünk? Minek elmagyarázgatni a spanyolviaszt? Ne már!
(#45140) Tomi_Sci: Ezt majd ott.
Egyébként legutóbb éppen ma-tegnap szapulták többen az SGS hangját a Defy-hoz képest valamelyik Defy topikban, de ez tényleg nem idevaló téma. Meg mindegy is, eleve csak viccből merült fel itt.
-
törölt tag
válasz
ntomka #45124 üzenetére
Kérlek, olvasd már el, hogy mit írtam, utalva a fejhallgatókkal kapcsolatos elvárásaimról szóló korábbi hozzászólásaimra, valamint hangsúlyosan kiemelve, hogy számtalan korábbi élményemre is hivatkozok akkor, amikor azt említem, hogy 100ezer alatt számomra a P5 az első olyan fejhallgató, amivel közel fenntartás nélkül tudok zenét hallgatni. Egyetlen értékelő-összehasonlító szót sem írtam a hétvégi, általam hangsúlyosan idézőjelezett "teszten" "részt vett" fejhallgatókról, csak megemlítettem, hogy legutóbb ezen hallgatgatás kapcsán kaptam az eddig megszokott pozitív élményeket a P5-tel kapcsolatban, megintcsak hangsúlyozva, hogy véletlenül sem tesztkörülmények között. Nem véletlen, hogy nem hasonlítottam össze a fejhallgatókat. Csupán a P5-ről írtam, csupán az eddigi különféle lejátszókról kapott élményeim alapján. A hétvégi három további fejhallgatót csak a "miheztartás végett", információközlés céljából említettem meg (mivel nagyjából hasonló árkategóriájúak mint a P5), a fejhallgatókat általánosságban pedig csupán a már ismert filozófiámra való utalás végett emlegettem.
Eleve, szánt szándékkal kihangsúlyoztam, hogy nem teszteltem a hétvégén, legfeljebb csak "teszteltem". Ezért nem is hasonlítgattam a fejhallgatókat. A "P5 versus fejhallgatók általában" viszonyrendszerben a magam számára levont tanulságokról is hangsúlyoztam, hogy számos korábbi élményre alapulnak, különféle körülmények között szerezve a tapasztalatokat. Ha mindez nem látszott eléggé az eredeti hozzászóásomból, akkor most még egyszer nyomatékosítom.Részleteztem, hátha így nem félreérthető.
-
törölt tag
válasz
ntomka #45118 üzenetére
Nem tudom miből jött ez le, ugyanis egyáltalán nem hasonlítottam össze a fejhallgatókat, csupán a P5-ről írtam egy-két mondatot, megírtam róla, hogy szeretem, és hogy miért szeretem. Többek között olyan tulajdonságaiért, amelyek a fejhallgatók döntő többségére nem jellemzőek.
-
-
Ribi
nagyúr
-
Dave™
nagyúr
válasz
ntomka #44871 üzenetére
Nekem is hasonló benyomásaim voltak, a legjobban kritizálható pontja szerintem a közepe. A mélye tényleg furcsa ilyen szempontból, olykor vékonynak tűnik, utána meg már-már sok is, de bőven a normál keretek között maradt. A jó zártat témakörben valahogy mégis mindig a W5000 jut eszembe, aztán örömmel nyugtázom, hogy nyitott párti vagyok
Pedig azzal aztán trükköztek, hogy nagy tere legyen, de mégsem érezni semmi erőlködést benne, egyszerűen csak teljesít, gyönyörűen. Persze nem is egy kategória. Az árát szerintem teljesen megéri a K550, ha valaki mindenképpen zártat keres és szereti az AKG-k karakterét.
hm74: a fülének leginkább
A mérések maximum nagyságrendi becslésre jók, ahogyan korábban is említettem, rengeteg dolog befolyásolja, de még ha pontos is, akkor sem lehet csak abból kitalálni a fejhallgató hangját. Pl. egy ilyen mérésből mit olvasnál ki (kék)?
Nem sok jót, igaz? Pedig nagyon meggyőzően szól
Aktív témák
- Formula-1
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 4
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest